Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez RUDI 2014-11-05, 8:02 pm

Adam czy Ty kuźwa nie przesadzasz ? Tajemnice chcesz robić z takiej pierdoły ? Prezes obiecuje ,nie wywiązuje się z obietnic (nawet w takiej błahej sprawie ) ale to ma być tajemnica ? paranoja .
Obiecał udział w przyszłym sezonie w LM ? prosił o zachowanie tajemnicy ?

Ps.Uczestnicy spotkań składają jakąś przysięgę o zachowaniu tajemnicy ? to jakiś związek wolnomularski ? a na piwie można o tych spotkaniach rozmawiać ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Adam1906 2014-11-05, 9:39 pm

RUDI, tu nie chodzi o jakieś gówniane przyczepki z żarciem, tu chodzi o fakt, iż poza takimi pierdołami poruszane są również sprawy, które nie powinny wyciekać na zewnątrz. A niektórzy mają prośbę Prezesa w doopie.
Ps. OK. Może zbyt impulsywnie zareagowałem. Sorry ;-)
Adam1906

Postprzez RUDI 2014-11-05, 9:49 pm

Nie dopytuję jakie to "strategie" są opracowywane na tych spotkaniach ,bo jeszcze jakiś konkurent "podsłucha " i albo wykupi Ludowy ,albo grajków przepłaci/podkupi, bo chyba nie omawiana jest gra piłkarzy i strategia prezesa ? bo tą widać nawet nie będąc na spotkaniach ,jest ona coraz bardziej jasna i widoczna.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez pyla 2014-11-05, 9:50 pm

Adam1906 napisał(a):RUDI, tu nie chodzi o jakieś gówniane przyczepki z żarciem, tu chodzi o fakt, iż poza takimi pierdołami poruszane są również sprawy, które nie powinny wyciekać na zewnątrz. A niektórzy mają prośbę Prezesa w doopie.
Ps. OK. Może zbyt impulsywnie zareagowałem. Sorry ;-)
Mam taką prośbe , możesz na ucho poprosić Prezesa aby dołożył ze 2 kible straszne kolejki są :redface:
pyla

Postprzez django 2014-11-05, 9:50 pm

Jest to trochę niepoważne, że prezes firmy ze stuletnią tradycją urządza spotkania, na które każdy może przyjść, ale nikt nie może powiedzieć co na nich usłyszał. Podpisujecie wy tam chociaż jakieś umowy o zachowaniu poufności?

O budkach z cateringiem słyszałem już w lipcu, że mają ruszyć od sierpnia. Nie na spotkaniu, także nie zdradzam teraz tajemnicy spowiedzi.

Pomijając już te budki to trzeba naprawdę mieć w dupie kibica, żeby nie wystawić 2-3 straganów z herbatą i kawą o tej porze roku. Nie wiem jak na otwartej, ale na ostatnim meczu na krytej ciepłe napoje podobno skończyły się już w przerwie. Mówię o tym gównie koło schodów, szumnie nazywanym cateringiem. Naprawdę wstyd, że dla tej garstki co została na Ludowym prezes nie jest w stanie zapewnić minimalnego standardu oglądania wyczynów grajków.
django

Postprzez novack 2014-11-05, 9:54 pm

Adam1906 napisał(a):novack, mam wrażenie, że Ty po to bierzesz udział w spotkaniach z Prezesem, żeby później pierdolic na forum o wszystkich poruszanych sprawach. Zdaje się, że Prezes prosił o niewyciąganie niektórych rzeczy na zewnątrz? Prawdę mówię czy nie?...

Jak sam piszesz NIEKTÓRYCH i jako poważny i wiekowy facet, potrafię odróżnić to co mogłoby spowodować niepotrzebne spekulacje i przeinaczenia, a w konsekwencji sprostowania, od rzeczy dotyczących kiełbasy na ruszcie i braku papieru w toitoiu. Tobie jak widzę, ta "sztuka" się nie udaje. Nie przesądzam o przyczynach, wiek, czy brak powagi, a może jeszcze coś innego.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2014-11-06, 7:54 am

Mój Boże. O czym mowa. O tym, że Prezes na spotkaniu powiedział o postawieniu jakichś bud z piciem i nadał temu klauzulę poufności ? Nie wiem czy się śmiać czy płakać. I jak ten klub ma choć w miarę normalnie działać ? To że polityka informacyjna wobec kibiców leży i kwiczy, wiadomo od lat. Same spotkania z kibicami są dobrym pomysłem jeśli służą możliwości przedyskutowania z klubowymi decydentami, sztabem, zawodnikami nurtujących kwestii. Można zrozumieć jeśli dotyka się jakichś pojedynczych kwestii (np.Mirosław żyje w nieformalnym związku partnerskim z Radosławem), bo i po co to rozpowiadać. Ale jeśli służy omawianiu kwestii czy przekazywaniu informacji , o ile są jeszcze rzetelne, o tym co się dzieje w klubie, co się robi, o planach i daje się temu charakter poufny, to jest to co najmniej niepoważne bo są kibice tacy jak ja, którzy absolutnie nie maja szans uczestniczyć w takich spotkaniach o ustalanych dotychczas porach. I zawsze będzie takich kibiców od groma. Wielokrotnie już pisałem że to rodzi poczucie dzielenia kibiców na lepszych i gorszych. A ja się pytam. Czy kibic, który na co dzień pracuje, mieszka w Warszawie, Krakowie czy też przebywa za granicą jest kimś gorszym. Ludzie, żyjemy w 21 wieku. Mamy tak niesamowity postęp w komunikacji. Tymczasem jak ktoś kiedyś tu napisał, spotkania przypominają zebrania wsi z sołtysem w miejscowej remizie strażackiej.
Anakin

Postprzez Lars 2014-11-06, 8:46 am

ja p.ierdole. do dziś nie krytykowałem Jaroszewskiego, bo sobie myślę, w końcu kibic, może czasami i ma własne dziwne zdanie ale z pewnością chce dobrze, a niekiedy i pod prąd wychodzi dobrze różnym ludziom w różnych aspektach życia. no ale ku.rwa jak można robić taką szopkę? jakieś problemy Panie Marcinie? spróbuj pan może jakiegoś psychologa, może biznesu, może jakiegoś trenera, albo może pan się faktycznie wycofaj, jeśli ma pan takie szopki odstawiać. Jeśli zrodził się w Pana głowie pomysł takich spotkań, to co spotkanie powinno być na zaglebie.eu szczegółowe sprawozdanie. raz piszę pana z małej raz piszę Pana z dużej, bo sam już nie wiem na co Pan panie Marcinie zasługujesz.
:zolta: za nieogara
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez GrubyPerez 2014-11-06, 11:40 am

Anakin napisał(a): Tymczasem jak ktoś kiedyś tu napisał, spotkania przypominają zebrania wsi z sołtysem w miejscowej remizie strażackiej.

po zebraniach w remizie na drzwiach gospody wieszali chyba jakiś papier z ustaleniami , a jak kto nie był w stanie odczytać to go sąsiad informował czy coś.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez lesław1 2014-11-06, 2:28 pm

Anakin napisał(a):Mój Boże. O czym mowa. O tym, że Prezes na spotkaniu powiedział o postawieniu jakichś bud z piciem i nadał temu klauzulę poufności ? Nie wiem czy się śmiać czy płakać. I jak ten klub ma choć w miarę normalnie działać ? To że polityka informacyjna wobec kibiców leży i kwiczy, wiadomo od lat. Same spotkania z kibicami są dobrym pomysłem jeśli służą możliwości przedyskutowania z klubowymi decydentami, sztabem, zawodnikami nurtujących kwestii. Można zrozumieć jeśli dotyka się jakichś pojedynczych kwestii (np.Mirosław żyje w nieformalnym związku partnerskim z Radosławem), bo i po co to rozpowiadać. Ale jeśli służy omawianiu kwestii czy przekazywaniu informacji , o ile są jeszcze rzetelne, o tym co się dzieje w klubie, co się robi, o planach i daje się temu charakter poufny, to jest to co najmniej niepoważne bo są kibice tacy jak ja, którzy absolutnie nie maja szans uczestniczyć w takich spotkaniach o ustalanych dotychczas porach. I zawsze będzie takich kibiców od groma. Wielokrotnie już pisałem że to rodzi poczucie dzielenia kibiców na lepszych i gorszych. A ja się pytam. Czy kibic, który na co dzień pracuje, mieszka w Warszawie, Krakowie czy też przebywa za granicą jest kimś gorszym. Ludzie, żyjemy w 21 wieku. Mamy tak niesamowity postęp w komunikacji. Tymczasem jak ktoś kiedyś tu napisał, spotkania przypominają zebrania wsi z sołtysem w miejscowej remizie strażackiej.

jeszcze raz ci przypomnę wcześniej nie było nic :zolta:

P.S. próbowałeś kontaktu z prezesem w innych godzinach dniach, odmówił Ci , olał totalnie? bo nie rozumiem, że jak mamy samoloty to prezes Zagłębia ma latać do kibiców na całym świecie aby im powiedzieć, że będą budki z piwem?
lesław1

Postprzez Bizoniasty 2014-11-06, 6:21 pm

lesław1 napisał(a):
Anakin napisał(a):Mój Boże. O czym mowa. O tym, że Prezes na spotkaniu powiedział o postawieniu jakichś bud z piciem i nadał temu klauzulę poufności ? Nie wiem czy się śmiać czy płakać. I jak ten klub ma choć w miarę normalnie działać ? To że polityka informacyjna wobec kibiców leży i kwiczy, wiadomo od lat. Same spotkania z kibicami są dobrym pomysłem jeśli służą możliwości przedyskutowania z klubowymi decydentami, sztabem, zawodnikami nurtujących kwestii. Można zrozumieć jeśli dotyka się jakichś pojedynczych kwestii (np.Mirosław żyje w nieformalnym związku partnerskim z Radosławem), bo i po co to rozpowiadać. Ale jeśli służy omawianiu kwestii czy przekazywaniu informacji , o ile są jeszcze rzetelne, o tym co się dzieje w klubie, co się robi, o planach i daje się temu charakter poufny, to jest to co najmniej niepoważne bo są kibice tacy jak ja, którzy absolutnie nie maja szans uczestniczyć w takich spotkaniach o ustalanych dotychczas porach. I zawsze będzie takich kibiców od groma. Wielokrotnie już pisałem że to rodzi poczucie dzielenia kibiców na lepszych i gorszych. A ja się pytam. Czy kibic, który na co dzień pracuje, mieszka w Warszawie, Krakowie czy też przebywa za granicą jest kimś gorszym. Ludzie, żyjemy w 21 wieku. Mamy tak niesamowity postęp w komunikacji. Tymczasem jak ktoś kiedyś tu napisał, spotkania przypominają zebrania wsi z sołtysem w miejscowej remizie strażackiej.

jeszcze raz ci przypomnę wcześniej nie było nic :zolta:

P.S. próbowałeś kontaktu z prezesem w innych godzinach dniach, odmówił Ci , olał totalnie? bo nie rozumiem, że jak mamy samoloty to prezes Zagłębia ma latać do kibiców na całym świecie aby im powiedzieć, że będą budki z piwem?

k***a, jak na prawdziwego dziennikarza przystało, chociażby krótką notkę prasową wystosował. Nikt niczego więcej nie oczekuje
Bizoniasty

Postprzez bbartek 2014-11-06, 8:11 pm

To jest zadziwiajace, że rozmawiamy tak, w Klubie który ma ambicje być profesjonalnym i ma ambicje , a może to tylko kibice mają takie ambicje, aby grać jeden a może dwa poziomy wyżej, na temat czy informacje ze spotkań z Prezesem powinny być znane szerszemu gronu kibiców czy wszystko zostaje za zamknietymi drzwiami, a temat jak zorganizować kubek gorącej herbaty nie może być rozwiazany przez kilka miesiecy i wymaga dyskusji na forum.

Od kubka herbaty do pozyskania partnerów biznesowych to lata świetlne i nie jest to optymistyczna konkluzja.
bbartek

Postprzez lesław1 2014-11-06, 11:40 pm

gdyby była krótka notka, to obstawiam, że zaczęły by się narzekania, za mało, nie napisana cała prawda bla bla. Problem w tym, że na tych spotkaniach nie są poruszane jakieś nowinki i hity, i jakoś ciężko wyobrazić mi sobie jakby to zredagować.....
lesław1

Postprzez Anakin 2014-11-07, 7:12 am

lesław1 napisał(a):próbowałeś kontaktu z prezesem w innych godzinach dniach, odmówił Ci , olał totalnie? bo nie rozumiem, że jak mamy samoloty to prezes Zagłębia ma latać do kibiców na całym świecie aby im powiedzieć, że będą budki z piwem?

Widzę poziom horyzontów myślowych na poziomie absolwenta spz i mentalności towarzysza Wiesława.
Oczywiste że Prezes nie jest od latania do kibiców tylko od organizacji i zarządzania. A w tym się mieści prowadzenie określonej polityki informacyjnej dla ogółu kibiców. Samo w sobie nie jest złym że Prezes organizuje cykliczne spotkania z kibicami ale to powinno być częścią takiej polityki a nie jej podstawą. Żyjemy w 21 wieku gdzie forma komunikowania się i informowania kibiców jest przeogromna. Czasy kiedy podstawową formą informacji były tylko gazety i wiadomości sportowe w radiu i telewizji dawno się skończyły.
Anakin

Postprzez August 2014-11-17, 8:55 pm

Widzieliśta?
http://zaglebie.shoparena.pl/
Normalnie duma mnie rozpiera 8)
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna