Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
MirosławaSmyła napisał(a):Przejdźmy dalej, mamy w Sosnowcu sieci handlowe - Auchan, Decathlon, Carrefour, Biedronka, Lidl, Castorama. Leroy Merlin itd. Dlaczego oni mają sponsorować Zagłębie? Czy dając kasę na klub, przyciągną do siebie klientów? Czy dlatego, że Auchan dawałby pieniądze na Zagłębie, wszyscy kibice chodziliby tylko tam na zakupy?
GrubyPerez napisał(a): głos rozsądku wsadź sobie w dupę razem z parasolem , który Ci subtelnie August zasugerował.
mason napisał(a):Dlaczego w malutkich Chojnicach sieciówki Bank BPH czy ALIOR BANK sponsorują tamtejszy klub?
Jak to jest że sieciówka RTV EURO AGD i firma ADIDAS są tam także jednymi z głównych sponsorów?
August napisał(a):Może przypadkowo moze nie, ale wymieniłes przynajmniej jedna z firma, która swego czasu sama była zainteresowana sponsorowaniem 3-ligowego Zagłebia. Odpuściła sobie ze względu na brak zainteresowania czy też - mówiąc krótko -olanie chętnego. Wymieniłeś też przynajmniej jedna z firm z ktorą efendi z klubu próbowali rozmawiać o sponsoringu ale goscie dostali ataku kolki ze smiechu slysząc sposób prezentacji oferty na poziomie uczniów SPZ-tki. Przez jakiś czas krążyła też po Mittalu anegdota w jaki sposób śp. Szatan probował sie umówic z Lakshmi Mittalem odnosnie sponsoringu. Tu w ogole nie wejdę w szczegóły ze względu na smierc jej bohatera. Ogólnie rzecz biorąc sporo nasłuchałem sie przez ostatnie lata na temat indolencji władz klubu i w tym tkwi problem.
August napisał(a):A Ty - jak widze - prezentujesz straszny defetyzm. To niemożliwe, tego sie nie da. Twoja sprawa, ale współczuję. Tym bardziej, ze mam swiadomość tego, że sie da. Łącznie z tym że jest sporo możliwości aby zatrudnic fachowca, mieć go na oku i móc go mobilizować.
LucasUSA napisał(a):A moze wlasnie jest za spokojnie, za milutko i za przyjemnie w tym trzecioligowym bagienku i nikomu nie chce sie tego zmieniac? Nie trzeba sie wysilac, bo miasto podlaczy kroplowke? Nie trzeba zapier..dalac na treningach, bo kaska sie zgadza, kontrakt sie skonczy i pojdziemy w pizdu w Polske szukac kolejnego pracodawcy frajera, gdzie niektorym kopaczom nagle forma wroci, bo sie okaze, ze tam trzeba sie czyms wykazac?
GrubyPerez napisał(a):Jakżesz trafne spostrzeżenie, tak jest w istocie rzeczy ! Brak identyfikacji z klubem , z założenia traktowanie jako kolejnego przystanku w "karierze"- no i kasa się zgadza przy stosunkowo niskich wymaganiach- bo i przykład od szefa (trenera) idzie taki sam albo też można go dymać z każdej strony bo przecież on wybielając siebie na konferencji takiego delikwenta i tak wytłumaczy.
GrubyPerez napisał(a):"Zagłębiu należy się pierwsze miejsce, bo to Zagłębie? - padło pytanie. Tak , k***a - tak właśnie ma być ale nie z pozycji oczekiwań kibiców bo te są oczywistą oczywistością po tylu latach marazmu - ale przede wszystkim z pozycji zaangażowania zawodników oraz sterującego tym fachowca.
Jeśli tego ktoś nie rozumie to niech wypierdala z Sosnowca bo nie po drodze mu z nami. Czas na tłumaczenia już minął. A głos rozsądku wsadź sobie w dupę razem z parasolem , który Ci subtelnie August zasugerował.
mason napisał(a):Dlaczego w malutkich Chojnicach sieciówki Bank BPH czy ALIOR BANK sponsorują tamtejszy klub?
Jak to jest że sieciówka RTV EURO AGD i firma ADIDAS są tam także jednymi z głównych sponsorów?
mason napisał(a):Poza tym skoro nawet prezydent tego miasta mówi ze musimy znać swoje miejsce w szeregu i nadstawia dupe bez mydła przez Brynicę to to miasto i jego potrzeby, także w zakresie sponsoringu sportowego również są podobnie nisko notowane u wszystkich potencjalnych darczyńców. Destrukcyjny stosunek władz miasta do sportu w tym mieście jest tu idealnie odczytany i nikt rozsądny w takiej sytuacji nie wyłoży tu na zmarnowanie dobrowolnie swojej własnej dużej kasy.
August napisał(a):GrubyPerez napisał(a): głos rozsądku wsadź sobie w dupę razem z parasolem , który Ci subtelnie August zasugerował.
MirosławaSmyła napisał(a):Piszesz "krążyła swego czasu anegdota po Mittalu"... to ja powiem był kiedyś taki pan, który mówił: "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy, staje się prawdą".
Fakt jest taki, że żaden z nas nie słyszał na własne uszy negocjacji prezesa ze sponsorami. To co dociera do kibiców to nie konieczne musi być prawda. Gdy ja Ci powiem, że prezes szuka sponsorów, to powiesz, że nieprawda. Gdy kto inny powie, że prezes nie stara się szukać od razu uznasz to za prawdę, bo sam chcesz w to wierzyć.
MirosławaSmyła napisał(a):Dawny prestiż klubu rozmył się, nastały chude lata, a Ty nie umiesz przyjąć tego do wiadomości
MirosławaSmyła napisał(a):Chojnice to małe miasteczko. Tak naprawdę ich nie sponsoruje sieciówka RTV EURO AGD, tylko jeden konkretny sklep położony w Chojnicach. W takiej małej wiosce, każdy klient jest na wagę złota.
MirosławaSmyła napisał(a):Dawny prestiż klubu rozmył się, nastały chude lata, a Ty nie umiesz przyjąć tego do wiadomości
August napisał(a):W jeszcze chudszych momentach tacy ludzie jak Perez ratowali klub. Zarzut chybiony
MirosławaSmyła napisał(a):Chojnice to małe miasteczko. Tak naprawdę ich nie sponsoruje sieciówka RTV EURO AGD, tylko jeden konkretny sklep położony w Chojnicach. W takiej małej wiosce, każdy klient jest na wagę złota.
August napisał(a):Idąc tym tokiem (bez)rozumowania szanse na większe finanse powinny miec kluby ze wsi i i miasteczek a nie dużych aglomeracji.
werty2 napisał(a):Miasto odetnie kroplówkę, zaczniemy od zera? Jeśli ma to uzdrowić nasz klub, to ja jestem za.
werty2 napisał(a):Twoich bredni na temat pozyskiwania partnerów biznesowych nie da się czytać. Przykład: GKS Katowice ma w kręgu swoich sponsorów firmę Denso z Tychów. Wiesz dlaczego? Nie, nie, żaden z mocarnych w tej firmie nie jest kibicem Gieksy. Denso otrzymało profesjonalną ofertę współpracy, ktoś z klubu tam pojechał, pogadali i sypnęli groszem. Wiesz jakie dochody generuje dział marketingu katowickiego klubu? 2 000 000 zł w tym roku. Wiesz jakie jest podejście to partnerów biznesowych w naszym klubie?
werty2 napisał(a):Miasto odetnie kroplówkę, zaczniemy od zera? Jeśli ma to uzdrowić nasz klub, to ja jestem za.
werty2 napisał(a):Twoich bredni na temat pozyskiwania partnerów biznesowych nie da się czytać. Przykład: GKS Katowice ma w kręgu swoich sponsorów firmę Denso z Tychów. Wiesz dlaczego? Nie, nie, żaden z mocarnych w tej firmie nie jest kibicem Gieksy. Denso otrzymało profesjonalną ofertę współpracy, ktoś z klubu tam pojechał, pogadali i sypnęli groszem. Wiesz jakie dochody generuje dział marketingu katowickiego klubu? 2 000 000 zł w tym roku. Wiesz jakie jest podejście to partnerów biznesowych w naszym klubie?
MirosławaSmyła napisał(a):Dla takich małych sponsorów klub Zagłębie jest nieatrakcyjnym miejscem do reklamy. Firmy z Zagłębia mają wiele innych sposobów na promocje, w końcu żyjemy w dużym regionie, głupim billboard'em przy trasie Katowice-Sosnowiec można zdziałać więcej niż sponsorując klub.
slawekchicago napisał(a):Panowie , nie jestem ani zwolennikiem trenera co nieraz powtarzalem ,ale tez nie jestem jego przeciwnikiem. Nie bylem w tym sezonie na meczu , wiec powiem stojac z boku, mimo wszystko WYNIKI trenera bronia ,
Użytkownicy przeglądający ten dział: kanciak