NASZE ZAGŁĘBIE - AWANS albo trener odchodzi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: NASZE ZAGŁĘBIE - AWANS albo trener odchodzi

Postprzez szajba555 2014-10-28, 4:23 pm

Dawać tego Brosza! !!!!!!!!!!!
szajba555

Postprzez mason 2014-10-28, 6:06 pm

MirosławaSmyła napisał(a):Przejdźmy dalej, mamy w Sosnowcu sieci handlowe - Auchan, Decathlon, Carrefour, Biedronka, Lidl, Castorama. Leroy Merlin itd. Dlaczego oni mają sponsorować Zagłębie? Czy dając kasę na klub, przyciągną do siebie klientów? Czy dlatego, że Auchan dawałby pieniądze na Zagłębie, wszyscy kibice chodziliby tylko tam na zakupy?

To sobie "mondralo" zobacz np tu:
http://www.mkschojniczanka.pl/?page_id=14069

Dlaczego w malutkich Chojnicach sieciówki Bank BPH czy ALIOR BANK sponsorują tamtejszy klub?
Jak to jest że sieciówka RTV EURO AGD i firma ADIDAS są tam także jednymi z głównych sponsorów?

Czyżby te firmy miały w Chojnicach więcej klientów niż w Sosnowcu?!
Na samej ulicy Modrzejowskiej jest więcej banków niż w całych Chojnicach, ale czy ktoś je odwiedził?

Prawda jest taka że Sosnowiec jest traktowany jako miasto zdegradowane do III Ligi, jako rezerwat czerwonych i ich własny folwark; patrz zamiecenie pod dywan wału ze zmarnotrawioną kasą na hokej. Ktoś za to beknął?

Poza tym skoro nawet prezydent tego miasta mówi ze musimy znać swoje miejsce w szeregu i nadstawia dupe bez mydła przez Brynicę to to miasto i jego potrzeby, także w zakresie sponsoringu sportowego również są podobnie nisko notowane u wszystkich potencjalnych darczyńców. Destrukcyjny stosunek władz miasta do sportu w tym mieście jest tu idealnie odczytany i nikt rozsądny w takiej sytuacji nie wyłoży tu na zmarnowanie dobrowolnie swojej własnej dużej kasy.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez jondek 2014-10-28, 6:43 pm

Cecherz w Tychach następny.Kolej na naszego nauczyciela :czerwona:
jondek

Postprzez August 2014-10-28, 6:46 pm

GrubyPerez napisał(a): głos rozsądku wsadź sobie w dupę razem z parasolem , który Ci subtelnie August zasugerował.

Lucas jest akurat zdroworozsądkowy. Akurat jemu nie trza nic sugerować. Ta, ze nie o niego chodziło.

mason napisał(a):Dlaczego w malutkich Chojnicach sieciówki Bank BPH czy ALIOR BANK sponsorują tamtejszy klub?
Jak to jest że sieciówka RTV EURO AGD i firma ADIDAS są tam także jednymi z głównych sponsorów?

Bo pewnie Prezesi, BPH czy Alioru z Chojnic pochodzą :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MirosławaSmyła 2014-10-28, 8:36 pm

August napisał(a):Może przypadkowo moze nie, ale wymieniłes przynajmniej jedna z firma, która swego czasu sama była zainteresowana sponsorowaniem 3-ligowego Zagłebia. Odpuściła sobie ze względu na brak zainteresowania czy też - mówiąc krótko -olanie chętnego. Wymieniłeś też przynajmniej jedna z firm z ktorą efendi z klubu próbowali rozmawiać o sponsoringu ale goscie dostali ataku kolki ze smiechu slysząc sposób prezentacji oferty na poziomie uczniów SPZ-tki. Przez jakiś czas krążyła też po Mittalu anegdota w jaki sposób śp. Szatan probował sie umówic z Lakshmi Mittalem odnosnie sponsoringu. Tu w ogole nie wejdę w szczegóły ze względu na smierc jej bohatera. Ogólnie rzecz biorąc sporo nasłuchałem sie przez ostatnie lata na temat indolencji władz klubu i w tym tkwi problem.

Piszesz "krążyła swego czasu anegdota po Mittalu"... to ja powiem był kiedyś taki pan, który mówił: "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy, staje się prawdą".
Fakt jest taki, że żaden z nas nie słyszał na własne uszy negocjacji prezesa ze sponsorami. To co dociera do kibiców to nie konieczne musi być prawda. Gdy ja Ci powiem, że prezes szuka sponsorów, to powiesz, że nieprawda. Gdy kto inny powie, że prezes nie stara się szukać od razu uznasz to za prawdę, bo sam chcesz w to wierzyć.
August napisał(a):A Ty - jak widze - prezentujesz straszny defetyzm. To niemożliwe, tego sie nie da. Twoja sprawa, ale współczuję. Tym bardziej, ze mam swiadomość tego, że sie da. Łącznie z tym że jest sporo możliwości aby zatrudnic fachowca, mieć go na oku i móc go mobilizować.

To nie jest defetyzm, to jest mierzenie sił na zamiary. Nie jestem sadystą, tylko realistą. Chociaż wiara czyni cuda, samą wiarą awansu wywalczyć się nie uda.
LucasUSA napisał(a):A moze wlasnie jest za spokojnie, za milutko i za przyjemnie w tym trzecioligowym bagienku i nikomu nie chce sie tego zmieniac? Nie trzeba sie wysilac, bo miasto podlaczy kroplowke? Nie trzeba zapier..dalac na treningach, bo kaska sie zgadza, kontrakt sie skonczy i pojdziemy w pizdu w Polske szukac kolejnego pracodawcy frajera, gdzie niektorym kopaczom nagle forma wroci, bo sie okaze, ze tam trzeba sie czyms wykazac?

Jest spokojnie, milutko i przyjemnie, bo mamy miejską kroplówkę. To może ją odłączmy? Wystarczy podczas wyborów odpowiednio zagłosować i kroplówki nie będzie. Piłkarze pójdą "w Polske szukac kolejnego pracodawcy frajera", a my zaczniemy od zera.
GrubyPerez napisał(a):Jakżesz trafne spostrzeżenie, tak jest w istocie rzeczy ! Brak identyfikacji z klubem , z założenia traktowanie jako kolejnego przystanku w "karierze"- no i kasa się zgadza przy stosunkowo niskich wymaganiach- bo i przykład od szefa (trenera) idzie taki sam albo też można go dymać z każdej strony bo przecież on wybielając siebie na konferencji takiego delikwenta i tak wytłumaczy.

Co musi robić piłkarz, żeby można było powiedzieć, że identyfikuje się z klubem? Wcześniej pisaliście, że to jest ich praca, za grę biorą pieniądze i mają zapieprzać na boisku, a teraz chcecie, żeby identyfikowali się ze swoim pracodawcą? Może mają podpierdalać do prezesa kolegów z drużyny, którzy nie przykładają się do treningów?
GrubyPerez napisał(a):"Zagłębiu należy się pierwsze miejsce, bo to Zagłębie? - padło pytanie. Tak , k***a - tak właśnie ma być ale nie z pozycji oczekiwań kibiców bo te są oczywistą oczywistością po tylu latach marazmu - ale przede wszystkim z pozycji zaangażowania zawodników oraz sterującego tym fachowca.
Jeśli tego ktoś nie rozumie to niech wypierdala z Sosnowca bo nie po drodze mu z nami. Czas na tłumaczenia już minął. A głos rozsądku wsadź sobie w dupę razem z parasolem , który Ci subtelnie August zasugerował.

Od frustracji najkrótsza droga do agresji. Ty bujasz w obłokach, a ja sprowadzam Cię na ziemię i to Cię tak boli. Dawny prestiż klubu rozmył się, nastały chude lata, a Ty nie umiesz przyjąć tego do wiadomości. Chciałbyś, aby ktoś to naprawił od ręki, a tak niestety nie ma. Jeżeli nie umiesz wytrzymać bólu, to przecież nie musisz czytać moich postów. Zdrowie najważniejsze.
mason napisał(a):Dlaczego w malutkich Chojnicach sieciówki Bank BPH czy ALIOR BANK sponsorują tamtejszy klub?

Pisałem to. Chojnice to małe miasteczko. Tak naprawdę ich nie sponsoruje sieciówka RTV EURO AGD, tylko jeden konkretny sklep położony w Chojnicach. W takiej małej wiosce, każdy klient jest na wagę złota. W mieście takim jak Sosnowiec, kibice to znikomy ułamek klientów sklepu. Bardziej atrakcyjny klient to emeryt/rencista, ale nie kibic.
mason napisał(a):Poza tym skoro nawet prezydent tego miasta mówi ze musimy znać swoje miejsce w szeregu i nadstawia dupe bez mydła przez Brynicę to to miasto i jego potrzeby, także w zakresie sponsoringu sportowego również są podobnie nisko notowane u wszystkich potencjalnych darczyńców. Destrukcyjny stosunek władz miasta do sportu w tym mieście jest tu idealnie odczytany i nikt rozsądny w takiej sytuacji nie wyłoży tu na zmarnowanie dobrowolnie swojej własnej dużej kasy.

Od tego są wybory. Mieszkańcy zagłosują, może zmienią się władze w mieście. Wtedy na pewno wiara w świetlaną przyszłość klubu wzrośnie, pytanie na jak długo.
MirosławaSmyła

Postprzez GrubyPerez 2014-10-28, 8:39 pm

August napisał(a):
GrubyPerez napisał(a): głos rozsądku wsadź sobie w dupę razem z parasolem , który Ci subtelnie August zasugerował.

Lucas jest akurat zdroworozsądkowy. Akurat jemu nie trza nic sugerować. Ta, ze nie o niego chodziło.

no przecie nie o Lucasa mi chodziło jeno o zwisa :)
cytat niechlujnie zamieściłem - a ze zdaniem Lucasa się zgadzam
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2014-10-28, 9:27 pm

MirosławaSmyła napisał(a):Piszesz "krążyła swego czasu anegdota po Mittalu"... to ja powiem był kiedyś taki pan, który mówił: "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy, staje się prawdą".
Fakt jest taki, że żaden z nas nie słyszał na własne uszy negocjacji prezesa ze sponsorami. To co dociera do kibiców to nie konieczne musi być prawda. Gdy ja Ci powiem, że prezes szuka sponsorów, to powiesz, że nieprawda. Gdy kto inny powie, że prezes nie stara się szukać od razu uznasz to za prawdę, bo sam chcesz w to wierzyć.

I tu sie mylisz. Osdnosnie Mittala infromację powziąłem od jednego z członków zarząśdu, z którym Kris rozmawiał. To samo tyczy się ludzi z innych firm rozmawiających z naszym klubem. PLot staram się nie rozpowszechniać a jeśli już to zaznaczam, że to plotki.
Zresztą Mittal, który w innych krajach wspiera lokalne druzyny (vide banik w Czechach) w Polsce miał problem ponieważ mając oddziały w różnych regionach miał na głowie lobbystów na rzecz finansowania klubów (np. Ruch, Gieksa, nasi). Kokietowała też mocno Wisła m.in. poprzez pulę biletów nie tylko na mecze ligowe ale i pucharowe. Stąd od lat decyzja o wspieraniu co najwyżej piłki młodziezowej (kiedyś dotyczyo to w Unii Ząbkowice).
MirosławaSmyła napisał(a):Dawny prestiż klubu rozmył się, nastały chude lata, a Ty nie umiesz przyjąć tego do wiadomości

W jeszcze chudszych momentach tacy ludzie jak Perez ratowali klub. Zarzut chybiony
MirosławaSmyła napisał(a):Chojnice to małe miasteczko. Tak naprawdę ich nie sponsoruje sieciówka RTV EURO AGD, tylko jeden konkretny sklep położony w Chojnicach. W takiej małej wiosce, każdy klient jest na wagę złota.

Idąc tym tokiem (bez)rozumowania szanse na większe finanse powinny miec kluby ze wsi i i miasteczek a nie dużych aglomeracji.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez werty2 2014-10-29, 8:18 am

Oj Mirosławo...

Mogę Ci napisać z pełną odpowiedzialnością, prezes nie szuka sponsorów, mało tego, w klubie NIE MA OSOBY KTÓRA BY TO ROBIŁA, to jest fakt, nie plotka, przypuszczenia itd.

Miasto odetnie kroplówkę, zaczniemy od zera? Jeśli ma to uzdrowić nasz klub, to ja jestem za.

Twoich bredni na temat pozyskiwania partnerów biznesowych nie da się czytać. Przykład: GKS Katowice ma w kręgu swoich sponsorów firmę Denso z Tychów. Wiesz dlaczego? Nie, nie, żaden z mocarnych w tej firmie nie jest kibicem Gieksy. Denso otrzymało profesjonalną ofertę współpracy, ktoś z klubu tam pojechał, pogadali i sypnęli groszem. Wiesz jakie dochody generuje dział marketingu katowickiego klubu? 2 000 000 zł w tym roku. Wiesz jakie jest podejście to partnerów biznesowych w naszym klubie? Pewnie nie wiesz? Zadzwoń i zapytaj o możliwość spotkania w sprawach biznesowych, a się przekonasz :) Jeszcze jedna kwestia. Klub jest miejski, tak? Czy miasto pomaga mu w pozyskiwaniu sponsorów? Czy miasto szuka nowych akcjonariuszy? Tzw. marketing polityczny powinien odgrywać tutaj znaczącą rolę, niestety tak nie jest.
werty2

Postprzez MirosławaSmyła 2014-10-29, 5:15 pm

MirosławaSmyła napisał(a):Dawny prestiż klubu rozmył się, nastały chude lata, a Ty nie umiesz przyjąć tego do wiadomości

August napisał(a):W jeszcze chudszych momentach tacy ludzie jak Perez ratowali klub. Zarzut chybiony

Tylko jakie ma to teraz znaczenie? Chyba takie, że jak miasto zakręci kurek z pieniędzmi to będzie znowu można liczyć na profesjonalizm ratowania klubu przez Pereza. Wtedy będzie mógł powiedzieć "Zagłębie ma być najlepsze, ma być pierwsze, ma być liderem, gromić wszystkich", bo sam będzie za te słowa odpowiadał.
MirosławaSmyła napisał(a):Chojnice to małe miasteczko. Tak naprawdę ich nie sponsoruje sieciówka RTV EURO AGD, tylko jeden konkretny sklep położony w Chojnicach. W takiej małej wiosce, każdy klient jest na wagę złota.

August napisał(a):Idąc tym tokiem (bez)rozumowania szanse na większe finanse powinny miec kluby ze wsi i i miasteczek a nie dużych aglomeracji.

Nie przeinaczaj faktów. Widziałeś ilu sponsorów ma Chojniczanka. Potrzeba ich aż tylu, bo każdy z nich przeznacza niewielkie środki na klub. Pisałem już dlaczego tak to właśnie wygląda w małym mieście.
Dla takich małych sponsorów klub Zagłębie jest nieatrakcyjnym miejscem do reklamy. Firmy z Zagłębia mają wiele innych sposobów na promocje, w końcu żyjemy w dużym regionie, głupim billboard'em przy trasie Katowice-Sosnowiec można zdziałać więcej niż sponsorując klub.
werty2 napisał(a):Miasto odetnie kroplówkę, zaczniemy od zera? Jeśli ma to uzdrowić nasz klub, to ja jestem za.

Polecam więc oddać głos na pana Dominika Charasima z Nowej Prawicy. Kandydat ten uważa, że klub powinien mieć prywatnego inwestora i albo się obroni sam, albo zniknie, bo taka jest naturalna kolej rzeczy, a miasto nie powinno dokładać do takiego interesu.
werty2 napisał(a):Twoich bredni na temat pozyskiwania partnerów biznesowych nie da się czytać. Przykład: GKS Katowice ma w kręgu swoich sponsorów firmę Denso z Tychów. Wiesz dlaczego? Nie, nie, żaden z mocarnych w tej firmie nie jest kibicem Gieksy. Denso otrzymało profesjonalną ofertę współpracy, ktoś z klubu tam pojechał, pogadali i sypnęli groszem. Wiesz jakie dochody generuje dział marketingu katowickiego klubu? 2 000 000 zł w tym roku. Wiesz jakie jest podejście to partnerów biznesowych w naszym klubie?

To Ty bredzisz kolego, albo czytać nie umiesz, bo 2 mln złotych to jest plan na ten rok dla GKS Katowice, a czy zostanie wykonany to już inna sprawa. Póki co jak twierdzi sam prezes Katowic, bez miejskich pieniędzy klub ten praktycznie nie istnieje.
MirosławaSmyła

Postprzez werty2 2014-10-29, 10:57 pm

werty2 napisał(a):Miasto odetnie kroplówkę, zaczniemy od zera? Jeśli ma to uzdrowić nasz klub, to ja jestem za.

Polecam więc oddać głos na pana Dominika Charasima z Nowej Prawicy. Kandydat ten uważa, że klub powinien mieć prywatnego inwestora i albo się obroni sam, albo zniknie, bo taka jest naturalna kolej rzeczy, a miasto nie powinno dokładać do takiego interesu.
werty2 napisał(a):Twoich bredni na temat pozyskiwania partnerów biznesowych nie da się czytać. Przykład: GKS Katowice ma w kręgu swoich sponsorów firmę Denso z Tychów. Wiesz dlaczego? Nie, nie, żaden z mocarnych w tej firmie nie jest kibicem Gieksy. Denso otrzymało profesjonalną ofertę współpracy, ktoś z klubu tam pojechał, pogadali i sypnęli groszem. Wiesz jakie dochody generuje dział marketingu katowickiego klubu? 2 000 000 zł w tym roku. Wiesz jakie jest podejście to partnerów biznesowych w naszym klubie?

To Ty bredzisz kolego, albo czytać nie umiesz, bo 2 mln złotych to jest plan na ten rok dla GKS Katowice, a czy zostanie wykonany to już inna sprawa. Póki co jak twierdzi sam prezes Katowic, bez miejskich pieniędzy klub ten praktycznie nie istnieje.[/quote]

Oczywiście, że klub powinien mieć prywatnego inwestora, miasto zaś powinno odnawiać parki, a nie dotować spółki akcyjne, bo rodzi to patologie, na przykład takie jak obecna sytuacja Zagłębia.

Widzisz , w Katowicach jest przynajmniej plan (nieźle realizowany przez ogarniętych ludzi), tutaj nie ma nic oprócz kolejnego prezesa "z nadania"...
werty2

Postprzez Anakin 2014-10-30, 7:07 am

MirosławaSmyła napisał(a):Dla takich małych sponsorów klub Zagłębie jest nieatrakcyjnym miejscem do reklamy. Firmy z Zagłębia mają wiele innych sposobów na promocje, w końcu żyjemy w dużym regionie, głupim billboard'em przy trasie Katowice-Sosnowiec można zdziałać więcej niż sponsorując klub.

Większych bzdur nie słyszałem. To właśnie w dużym mieście jest większa konkurencja. Bilboardów są setki. A kibiców klub ma sporo. I nie świadczy o tym tylko frekwencja na stadionie. Setki kibiców przeglądają strony internetowe, oglądają czy czytają relacje z meczy. Reklamowanie się poprzez klub ma jak największy sens.
Anakin

Postprzez GrubyPerez 2014-10-31, 10:21 am

smyłą trzeba być żeby pomimo wygranego meczu tyle zjebek przyjąć...
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez slawekchicago 2014-10-31, 11:14 am

Panowie , nie jestem ani zwolennikiem trenera co nieraz powtarzalem ,ale tez nie jestem jego przeciwnikiem. Nie bylem w tym sezonie na meczu , wiec powiem stojac z boku, mimo wszystko WYNIKI trenera bronia , styl gry ? ciezko sie wypowiadac bo serce chcialoby inaczej . Ilu z was sie przyzna ze zdziwily go wczorajsze zmiany ?????? Mnie bardzo , spodziewalem sie jednej oczywistej Tomek Szatan za Sebka Dudke no i moze mimo wszystko drugiej za Radka Kurse bo zszedl z kontuzja ostatnio (chyba) ale SIEDEM zmian !!!!!!!!! Pytanie co teraz ? Trener udowodnil jedno kadre mamy wyrownana i wreszcie chyba udowodnil to sam sobie ( wiadomo moze nie wszyscy sie spisali , ale 3 pkt sa ).trzeba doczekac do konca rundy i wtedy NADEJDZIE NAJWAZNIEJSZA OSTATNI CZASY ZIMA DLA ZAGLEBIA A PO NIEJ JESZCZE WAZNIEJSZA WIOSNA . Wlasnie po rundzie przyjdzie czas na ewentualne zmiany a nie teraz ,kazdy z Was , z Nas pluje jadem ,po co ,na co ????? Pewnie mogloby byc lepiej ,ALE CZY FAKTYCZNIE JEST TAK ZLE ?????

I jeszcze jedno zmienmy ten tytul NASZE ZAGŁĘBIE - AWANS albo trener odchodzi , bo z tego wynika ze chcemy tej zmiany jak juz szans na awans nie bedzie , a narazie dalej jestesmy jednym z Faworytow .
Pozdrawiam ,jesli kogos obrazilem to przepraszam , ale uwierzcie patrzac na to z boku i wylaczajac serce ;-) ,naprawde nie jest zle
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez comitam 2014-10-31, 1:08 pm

awans w tym sezonie jest dość łatwą sprawą i tylko cud może to zepsuć. trener wpisze w CV awans do wyższej klasy rozgrywek i na tym koniec bo drużyna pod jego rządami nie ma żadnych szans na pokazanie się w 1 lidze. Smyła powinien poprowadzić drużynę do końca roku 2014 i odejść,a zarząd powinien zatrudnić nowego trenera,który da nową wiarę i siłę chłopakom na grę w 1 lidze.jak zostanie to będziemy łojeni przez wszystkie kluby i zatęsknimy za remisami w 2 lidze.
comitam

Postprzez werty2 2014-10-31, 1:39 pm

slawekchicago napisał(a):Panowie , nie jestem ani zwolennikiem trenera co nieraz powtarzalem ,ale tez nie jestem jego przeciwnikiem. Nie bylem w tym sezonie na meczu , wiec powiem stojac z boku, mimo wszystko WYNIKI trenera bronia ,

Tak bronią, zwłaszcza w kontekście spotkań rozegranych na Ludowym, bilans: 4-2-2, 10 straconych punktów z tuzami polskiej piłki nożnej. Broni to go całkiem niezła kadra, dzięki której jakoś to wygląda. Dobrze kolega napisał, Mirosław, nawet jeśli cudem wepchnie zespół do pierwszej ligi to na całe 12 miesięcy.
werty2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna