Podsumowanie jesieni

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Podsumowanie jesieni

Postprzez zgredos 2003-11-16, 11:10 am

Bramkarz - bez rewelacji łapał to co leciało w niego
Obrona - o grze obrońców napisano już tu wiele słabo
Pomoc - dobrze Lachowski i Skrzypek żeby jeszcze Lacha poprawił skuteczność
Atak - miłe zaskoczenie Stolpa
Zakupy - Lachowski na plus reszta poniżej oczekiwań
Kibice - wyjazdy dobrze, gorzej u siebie ( poza Radzionkowem)
MAMY LIDERA I TAK TRZYMAĆ!!! 2 LIGA 2 LIGA ZAGŁĘBIE
zgredos

Postprzez Franz 2003-11-18, 5:49 pm

OK to ja sie tu odpowiem jako pierwszy jak wy nie chcecie :P :

:arrow: atak: dobrze, 30 strzelonych bramek to dobry wynik, duże zaskoczenie (na plus) - T. Stolpa :) .
:arrow: pomoc: również dobrze, najbardziej wyróżniał się Lachowski, teraz nie wyobrażam sobie składu bez niego, zdecydowanie najlepszy transfer.
:arrow: obrona: zaskoczenie na minus, uzasadnienie w innym temacie (w tym o obronie)
:arrow: bramkarz: 16 puszczonych bramek to zdecydowanie za dużo, nie jest pewnym punktem drużyny i nie uspawiedliwia go fakt słabej gry obrony :!: .

:arrow: kibice: dobre wyjazdy, u nas gorzej (poza Radzionkowem), myślę że wiosna będzie lepsza

Podsumowując początek sezonu lepszy od końcówki, jednak mamy lidera i mam nadzieje że utrzymamy go do końca sezonu :!: .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez fabian 2003-11-19, 11:46 am

To ja tak bez podpunktow :D
Generalnie druzyna jest bardzo mocna. Szczegolnie srodek pola, fajnie wychodza nam akcje, ale niestety brakuje wykonczenia. Wydaje mi sie, ze trener powinien bardziej dostosowywac taktyke w meczach u nas do 10 osobowej obrony przeciwnikow ;).
Na szczescie nie bedzie to juz tak potrzebne w meczach na wiosne, bo "firmy" pilkarskie, ktore bedziemy goscic u siebie, na pewno nie beda sie tak nastawiac na obrone i "pokladanie sie" (za wyj. Chrobrego moze :D).
Za to zespol bardziej musi skoncentrowac sie na obronie, bo moze byc ciezko. Zreszta ta formacja chyba zawodzila najbardziej.
fabian

Postprzez G@L@ 2003-11-19, 2:42 pm

Myślę że pomoc i atak zasługują na wielkiego + :) obrona niestety w tej rundzie sobie nieradziła (16 bramek :() o kibicach mogę powiedzieć tylko tyle że nie było jeszcze tak warznych meczów ( a trudno zmobilizować sie na Swornice czy Promień ) zobaczymy jak przyjedzie ODRA,ŚLĄSK czy POLONIA :twisted: :twisted:
G@L@

Postprzez CharoN^ 2003-11-19, 3:34 pm

Bramkarz - Ogólnie to ja do niego nie mam zastrzeżeń, chociaż te 16 straconych bramek ... niektóre przez obrońców, lecz conajmniej dwa błędy Kur Kura.
Obrona - To nie była najlepsza jesień dla obrońców, napewno liczyliśmy na większą pewność i stabilność formy. Mam nadzieje że Teresa, Drzymont i spółka pokażą jeszcze dobrą dyspozycje na wiosnę.
Pomoc - Według mnie można zachwalać długo. Lachowski pokazał że był najtrafniejszym transferem Zagłębia. Mam nadzieje że do składu wiosną wróci Tomek Malinowski (z zawodnikiem tym powiązywano wielkie nadzieje i myślę że wróci do formy, którą zachwycał w Zielonej Górze. Skrzypek jak zwykle na wysokim poziomie chociaż stać go na więcej. Ogólnie jest dobrze.
Napad - Naprawdę wielkie zaskoczenie ze strony Tomka Stolpy, najlepszy strzelec Zagłębia robi coraz większe postępy, co prawda ma się od kogo uczyć ( Mariusz Ujek, który jest chyba przykładem dla kopaczy z Sosnowca ). Wspomniany Ujek ... wysoki poziom, mam nadzieje że na wiosnę wpakuje trochę więcej bramek. Liczę że nie zostanie we Włoszech bo nie wyobrażam sobie napadu i wogóle zespołu bez niego.

ForZa ZaGłęBie
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez slawojka 2003-11-19, 3:46 pm

Najważniejsze to liczba zgromadzonych punktów 12 zwycięstw - 1 remis - 2 porażki to nie widząc gry spory plus. Paka jest zajebista, jak na III ligę i to żadne moje odkrycie. Najlepiej spisywała sie linia pomocy, ataku bym nie pochwalił, bo przy tej liczbie sytuacji które mieli wypracowane bramek powinno być conajmniej 40-45, obrona poniżej oczekiwań-stanowczo, wierzę że powrót Twardawy to zmieni na plus, a bramkarz... cóż - beż większych błędów, ale i bez rewelacji.
Kibice - tak jak ktoś wspomniał - mało atrakcyjni goście, ale przychodzi się oglądać swoich pupili, a nie obcych i te 1500-2000 tys. to stanowczo za mało, jeśli jednak wziąć pod uwagę doping i oprawę to super. Sam sobie przyznaję minus, bo od 3 lay mieszkam w Nowym Sączu i w Sosnowcu jestem średnio raz w miesiącu, staram się wtedy kiedy gra Zagłębie... Duchem jestem na każdym meczu!!!

---------------------------------------
ZAGŁĘBIE!!! SOSNOWIEC!!!
slawojka

Postprzez Monti 2003-11-19, 3:47 pm

Jesień była zajebista. Miejsce w tabeli przewaga 4 punktów też . Wiosna będzie jeszcze lepsza .(mam nadzieje)
Monti
Moderator

Postprzez Tomaszek 2003-11-19, 5:16 pm

Monti napisał(a):Jesień była zajebista. Miejsce w tabeli przewaga 4 punktów też . Wiosna będzie jeszcze lepsza .(mam nadzieje)

nadejdzie wiosna i lepsze czasy . . . 8)
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez Kry's 2003-11-19, 10:49 pm

Zgadzam się z przedmówcami,ale chciałbym zwrócić uwagę na niezłą grę "Bartków" Bogacza i Chwalibogowskiego,myśle że będzie z nich pociecha w przyszłości......Martwi natomiast słabiutka gra Tomka Łuczywka.......oraz kontuzja T.Twardawy.
mam nadzieje że Krzysiu Tochel wie co robi...................... :wink:
Kry's

Postprzez Kamilsts 2003-11-20, 2:04 am

W sprawie liczby kibiców u Nas z tego co pamiętam jak wyglądały trybuny to najwięcej ludzi było na SWORNICY :-)
Kamilsts

Postprzez Cygan 2003-11-20, 10:28 am

Kry's napisał(a):Zgadzam się z przedmówcami,ale chciałbym zwrócić uwagę na niezłą grę "Bartków" Bogacza i Chwalibogowskiego,myśle że będzie z nich pociecha w przyszłości

No tu bym sie kłucił.... o ile co do Chwalibogowskiego masz rację, to Bogacz zagrał fatalnie w Kietrzu, kto był, ten widział... Moim zdaniem on był najlepszym zawodnikiem w poprzednim sezonie, gdy walczyliśmy o awans z Piastem, ale teraz obnizył noty....
Cygan

podsumowanie jesieni

Postprzez nester 2003-11-27, 3:56 pm

Bramkarz///dobry i....tyle,ale mysle,ze Kurdziel bedzie mial klopoty ze skladem w nastepnej rundzie

Obrona////Stemplewski,jak na mlodziez. niezle,troche zawodzili jako calosc,ale mam nadzieje,ze w 2 rundzie Tochel zmieni ustawienie i Drzymont albo Twardawa będą w pomocy i więcej swobody w ofensywie będzie mial Lachowski

Pomoc////bardzo dobrze,ze przyszedl Lachowski-wyrasta na boiskowego lidera Zagłębia,nie wyobrazam sobie składu bez niego,czekam tylko na więcej bramek i na to,ze pociągnie Zagłębie do 2 ligi.Zawiedli Łuczywek i Malinowski-ten absolutnie.Chwalibogowski-będzie z niego pożytek.Skrzypek-nie schodzil ponizej pewnego poziomu.

Atak///Stolpa-Dziwne,ale bramek najwięcej i bardzo często najsłabszy na boisku,ale napastnik ma strzelac,oby tak dalej.Ujek-walczy,skacze i wygrywa głowy ale w 2 rundzie tak jak i u Lachowskiego liczę na więcej bramek i mam nadzieje,ze będzie jeszcze lepiej grał.

2 liga 2 liga Zagłębie
nester

Postprzez NHK12 2003-11-29, 11:02 am

Zgadzam sie z wami ,obrona -troche za dużo straconych bramek,pomoc -Malinowski miał być liderem ,troche zawodzi i mało gra ,moze na wiosne lepiej.atak-miłe zaskoczenie -Stolpa(bramki),troszeczke zawodzi Bugaj mało gra (przepis o młodzikach w 3 lidze).moze pokaże sie z lepszej strony w 2 lidze (mam taką nadzieje).Skoro zagłębie ma wiosny lepsze od jesieni to o awans nie musimy sie martwić :D
NHK12

Postprzez LTMario 2003-11-29, 12:38 pm

Bramkarz - mocny punkt zespołu , bronil co sie dalo :idea:

Obrona - w porownaniu z tamtym sezonem ponizej oczekiwan :idea:

Pomoc - dobra gra Skrzypka :idea:

Atak - motorem napedowym jest Ujek i on wiele robi a Stolpa po prostu czycha na pilke i strzela w swiatlo bramki
LTMario

Postprzez Kry's 2003-11-30, 10:00 pm

Cygan napisał(a):
Kry's napisał(a):Zgadzam się z przedmówcami,ale chciałbym zwrócić uwagę na niezłą grę "Bartków" Bogacza i Chwalibogowskiego,myśle że będzie z nich pociecha w przyszłości

No tu bym sie kłucił.... o ile co do Chwalibogowskiego masz rację, to Bogacz zagrał fatalnie w Kietrzu, kto był, ten widział... Moim zdaniem on był najlepszym zawodnikiem w poprzednim sezonie, gdy walczyliśmy o awans z Piastem, ale teraz obnizył noty....

Zgadzam się z Tobą że w Kietrzu w defensywie Bogacz popełniał błędy,ale moja ocena była za postawe w całej rundzie :)
p.s. byłem w Kietrzu i widziałem:wink:
Kry's

Powrót do Piłka nożna