RAKÓW - ZAGŁĘBIE!!! sobota 30.08.2014r. godz.17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: RAKÓW - ZAGŁĘBIE!!! sobota 30.08.2014r. godz.17:00

Postprzez August 2014-08-30, 10:47 pm

lesław1 napisał(a):dla tutejszych napinaczy

Przypominam że Pogoń Szczecin i zawisza Bydgoszcz czyli Zespoły, z którymi rywalizowaliśmy w 3 lidze, kolejny sezon wystepują w ekstraklasie
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2014-08-30, 10:52 pm

lesław1 napisał(a):pech

Nie ma czegoś takiego jak pech. Są tylko konsekwencje podejmowanych działań. Ten remis jest konsekwencją taktycznych pomysłów trenera Mirosława Smyły. Czyli bronienia wyniku 1:0. W Stargardzie się udało, z Limanovią też, a dzisiaj nie. I dobrze, że nie skończyło się gorzej bo w ostatnich 20 minutach grajki oklapły i Raków miał sporo okazji. Pisałem już o tym, że tak głęboko można się cofać przy co najmniej dwu bramkowym prowadzeniu. Problem jest też w tym, że Smyła zupełnie nie wykorzystuje naprawdę dużej siły ofensywnej Zagłębia. Zdjęcie Dudka, który jednym podaniem potrafi uruchomić ofensywę i wprowadzenie Zalewskiego, który nie potrafi nic jest kolejnym przykładem. Drużyna totalnie nie potrafi zagrać z kontry, co powinno być podstawą przy obranej przez Smyłę taktyce. Zmiany w Rakowie wniosły duże ożywienie. U nas nie ma nawet na ławce młodzieżowca, który mógłby w tej 90 minucie wejść na zyskanie czasu, bo Smyła od trzech meczów nawet nie bierze Kozaka do kadry, chociaż przed sezonem zapowiadał, że będziemy często korzystali z czwartej zmiany. Ja wiem, że Radek K. nie jest napastnikiem, no ale k***a nie trzeba nim być, żeby z trzech metrów wbić piłkę do bramki. Giel przy swoich warunkach fizycznych nie tylko nie wygrywa główek, on do nich nawet nie raczy wyskoczyć. Więc Lesławie nie pierdol nic o pechu i nie pouczaj innych z poziomu "znawcy". Ludzie są sfrustrowani i się wkurwiają, bo od ośmiu lat tkwimy po uszy w gównie, po raz kolejny dostali cień nadziei, że będzie lepiej i wszystko wskazuje na to, że po raz kolejny na tych nadziejach się skończy. Nie rozumiesz tego Ty, ale nie rozumie tego również trener, na co wskazują dzisiejsze wydarzenia pomeczowe. I pewnie w końcu nie wytrzyma i zrezygnuje sam, albo prezes zostanie zmuszony, żeby z niego zrezygnować. W każdym razie ja mu z tym jego "catenaccio" proponuję objęcie jakiegoś klubu w Serie A, może tam go docenią.
django

Postprzez bbartek 2014-08-31, 7:48 am

Chciałbym aby kol.Leslaw 1 zrozumiał, ze nasze krytyczne wpisy, pod adresem, Prezesa, Trenera, zawodników, często przejaskrawione, maja na uwadze dobro Klubu.
Ja sam też miałem wielokrotnie ochote porzucić forum, bo z tych wpisów nic nie wynikało , ale cały czas mam nadzieje,że ktoś z Klubu je czyta , i wcześniej czy później, wykorzysta, jeżeli uzna je za warte tego, aby pewne rzeczy zmodyfikować lub zmienić.
Żaden dobry manager, prezes, trener, nie potrzebuje potakiwaczy wokół siebie.
Ciekaw jestem kiedy trener wpadł na "odkrywczy" pomysł, ze dom zaczyna sie budować od fundamentów. raczej nie rok temu bo nic nie zrobił aby wzmocnić boki obrony. Co do bramkarzy tez mam swoje uwagi..
Po kilkunastu(?) miesiacach Trener odkrywa ukryty talent w Kursie jako bocznym obrońcy.
Zagłebie nie ma potencjału w obronie aby grac niskim pressingiem i próbować grac na zero w tyle.
Jeżeli trener tego nie widzi to jest niezrozumiałe.
Nadal twierdze, że potencjał w środku i z przodu mamy zdecydowanie wiekszy niż w tyłach.
Podobały mi sie wzmocnienia zrobione w przerwie by pomyślałem , że bedziemy grali wysokim pressingiem i ofensywnie co zrekompensuje braki w obronie.
Niestety Trener sprowadził mnie na ziemie...
bbartek

Postprzez MirosławaSmyła 2014-08-31, 7:50 am

Nie ma czegoś takiego jak pech. Są tylko konsekwencje podejmowanych działań. Ten remis jest konsekwencją taktycznych pomysłów trenera Mirosława Smyły. Czyli bronienia wyniku 1:0. W Stargardzie się udało, z Limanovią też, a dzisiaj nie.

Czyli dwa razy się udało, raz nie. Gdyby ktoś mi zagwarantował, że do końca sezonu, Zagłębie będzie zdobywało punkty w systemie - dwie wygrane, remis, dwie wygrane, remis - to byłoby piękne, a Tobie źle.
Ludzie są sfrustrowani i się wkurwiają,

Wdech, wydech, wdech, wydech. Spokojnie... Jeszcze raz, wdech, wydech...
bo od ośmiu lat tkwimy po uszy w gównie

Ty się ciesz, że nie tkwisz tam gdzie teraz Polonia Bytom.
Nie rozumiesz tego Ty, ale nie rozumie tego również trener, na co wskazują dzisiejsze wydarzenia pomeczowe. I pewnie w końcu nie wytrzyma i zrezygnuje sam, albo prezes zostanie zmuszony, żeby z niego zrezygnować.

Wiesz kim Ty jesteś? Ty jesteś kibicem... tylko kibicem. Twoja rola, przyjść na stadion, obejrzeć mecz i ponarzekać sobie na forum. Sprawami organizacyjnymi w klubie, ustawianiem zawodników na boiski i taktyką, nie zaprzątaj sobie głowy, bo to nie jest Twoja działka. Jedyne co możesz zrobić, to założyć z kolegami śmieszny klubik Zagłębie1906Sosnowiec w B-klasie i tam wszystko będzie zależało już od Ciebie.
Polecam obejrzeć filmik na uspokojenie bólu dupy po tym remisie:
https://www.youtube.com/watch?v=YROkJPkll0M
MirosławaSmyła

Postprzez August 2014-08-31, 9:22 am

MirosławaSmyła napisał(a):Wiesz kim Ty jesteś? Ty jesteś kibicem... tylko kibicem. Twoja rola, przyjść na stadion, obejrzeć mecz i ponarzekać sobie na forum. Sprawami organizacyjnymi w klubie, ustawianiem zawodników na boiski i taktyką, nie zaprzątaj sobie głowy, bo to nie jest Twoja działka. Jedyne co możesz zrobić, to założyć z kolegami śmieszny klubik Zagłębie1906Sosnowiec w B-klasie i tam wszystko będzie zależało już od Ciebie

Wydaje się że jesteś mądry a jesteś tylko głupkiem
August

Postprzez RUDI 2014-08-31, 9:28 am

August napisał(a):Wydaje się że jesteś mądry a jesteś tylko głupkiem

Bardzo dobre podsumowanie August .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-08-31, 12:00 pm

Szanowny Panie Trenerze - w ostatniej wypowiedzi to Pan się troszkę
zagalopował twierdząc że Sympatyk drużyny powinien kupić bilet, obejrzeć
mecz i w ciszy pójść do domu.
Od dawien dawna Sympatycy maja nie pisane prawo rozmowy między sobą
na temat taktyki, ustawienia drużyny, formy zawodników itd. itp. i to jest
prawo zaangażowanego Sympatyka któremu zależy drużynie i Klubie.
Dzisiaj mamy FORUM i tutaj możemy między sobą te kwestie omawiać.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-08-31, 12:45 pm

A Polonia Bytom kolejne wysokie zwycięstwo, tym razem 4:0 i bezapelacyjny lider. Jedną z bramek strzelił Sadowski. Tam pewnie trener nie przeszkadza grać ofensywnie i efektownie. Kibice Poloni pewnie na mszę zbierają w podzięce, że Smyła nie trenuje Poloni, a podsyła im darmowych grajkow z Zagłębia.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez lesław1 2014-08-31, 1:00 pm

novack napisał(a):A Polonia Bytom kolejne wysokie zwycięstwo, tym razem 4:0 i bezapelacyjny lider. Jedną z bramek strzelił Sadowski. Tam pewnie trener nie przeszkadza grać ofensywnie i efektownie. Kibice Poloni pewnie na mszę zbierają w podzięce, że Smyła nie trenuje Poloni, a podsyła im darmowych grajkow z Zagłębia.

a ty co mieszkasz przy Olimpijskiej,że tak Cię interesuje ten klub?. przypomnę Ci, że spadli do tej 3 ligi, a nie wiem czy jest tu osoba która chciała by zamienić się miejscami z Polonią Bytom
lesław1

Postprzez lesław1 2014-08-31, 1:11 pm

django napisał(a):
lesław1 napisał(a):pech

Nie ma czegoś takiego jak pech. Są tylko konsekwencje podejmowanych działań. Ten remis jest konsekwencją taktycznych pomysłów trenera Mirosława Smyły. Czyli bronienia wyniku 1:0. W Stargardzie się udało, z Limanovią też, a dzisiaj nie. I dobrze, że nie skończyło się gorzej bo w ostatnich 20 minutach grajki oklapły i Raków miał sporo okazji. Pisałem już o tym, że tak głęboko można się cofać przy co najmniej dwu bramkowym prowadzeniu. Problem jest też w tym, że Smyła zupełnie nie wykorzystuje naprawdę dużej siły ofensywnej Zagłębia. Zdjęcie Dudka, który jednym podaniem potrafi uruchomić ofensywę i wprowadzenie Zalewskiego, który nie potrafi nic jest kolejnym przykładem. Drużyna totalnie nie potrafi zagrać z kontry, co powinno być podstawą przy obranej przez Smyłę taktyce. Zmiany w Rakowie wniosły duże ożywienie. U nas nie ma nawet na ławce młodzieżowca, który mógłby w tej 90 minucie wejść na zyskanie czasu, bo Smyła od trzech meczów nawet nie bierze Kozaka do kadry, chociaż przed sezonem zapowiadał, że będziemy często korzystali z czwartej zmiany. Ja wiem, że Radek K. nie jest napastnikiem, no ale k***a nie trzeba nim być, żeby z trzech metrów wbić piłkę do bramki. Giel przy swoich warunkach fizycznych nie tylko nie wygrywa główek, on do nich nawet nie raczy wyskoczyć. Więc Lesławie nie pierdol nic o pechu i nie pouczaj innych z poziomu "znawcy". Ludzie są sfrustrowani i się wkurwiają, bo od ośmiu lat tkwimy po uszy w gównie, po raz kolejny dostali cień nadziei, że będzie lepiej i wszystko wskazuje na to, że po raz kolejny na tych nadziejach się skończy. Nie rozumiesz tego Ty, ale nie rozumie tego również trener, na co wskazują dzisiejsze wydarzenia pomeczowe. I pewnie w końcu nie wytrzyma i zrezygnuje sam, albo prezes zostanie zmuszony, żeby z niego zrezygnować. W każdym razie ja mu z tym jego "catenaccio" proponuję objęcie jakiegoś klubu w Serie A, może tam go docenią.

jak się mnie pyta o jeden dany mecz, a w zasadzie o jeden gol do odpisuję krótko i treściwie pech- bo inaczej nie da nazwać się strzału, rykoszetu, słupka i odbicia pod nogi zagubionego napastnika.
Natomiast narzekanie na temat stylu jest dla mnie nonsensem, przypomnę wam, że Bytovia na pewno nie grała lepszej, ładniejszej piłki, też strzeliła nam gola z wolnego i murowała bramkę- uratował nas Grube super strzałem na pałę(jak sam przyznał z lewej zamyka oczy i strzela), a jednak awansowali i pykają w 1 lidze- i nie dostają wszystkich meczów po 0:5
lesław1

Postprzez August 2014-08-31, 2:15 pm

novack napisał(a):A Polonia Bytom kolejne wysokie zwycięstwo, tym razem 4:0 i bezapelacyjny lider. Jedną z bramek strzelił Sadowski. Tam pewnie trener nie przeszkadza grać ofensywnie i efektownie. Kibice Poloni pewnie na mszę zbierają w podzięce, że Smyła nie trenuje Poloni, a podsyła im darmowych grajkow z Zagłębia.

Novack, na drugi raz trzeba napisać bardziej łopatologicznie bo - jak widać -- nie każdy jest w stanie zrozumieć. W tym przypadku mniej więcej tak:

Obecnie w Polonii Bytom znakomicie się spisują zawodnicy (tu wymienić nazwiska), których trener Zagłębia Sosnowiec, pochodzący z Bytomia, Mirosław Smyła nie widział w składzie na sezon 2014/2015. Natomiast w Zagłębiu zakontraktowany został ex-zawodnik bytomian (tu wymienić nazwisko), którego gra - jak dowodzą pierwsze spotkania - nie znosi nic pozytywnego w grze sosnowiczan. Należy podkreślić, że mimo iż Polonia B. gra o klasę niżej, patrząc na skład sruzyn walczących na szczeblu 4 ligi i ich skład, poziom tych rozgrywek nie musi odbiegać poziomem od 3 ligi (toćka)
August

Postprzez novack 2014-08-31, 2:17 pm

Masz rację Auguście, ale ja mam mniej cierpliwości i po prostu mniej kumatych pozostawiam samych z ich problemami.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2014-08-31, 3:38 pm

RUDI napisał(a):
August napisał(a):Wydaje się że jesteś mądry a jesteś tylko głupkiem

Bardzo dobre podsumowanie August .

a ja mogę kolegom tylko przytaknąć by się nie powtarzać - a od siebie dodam tylko że typkowi o pseudo Smyła - a właściwie obydwu kretynom ( temu prawdziwemu też) krzyżyk na drogę- na szczęście do bytomia blisko więc na piechotę mogą iść.
lesław- pojechałeś z tym wpisem wpisem do django i novacka- i trafiłeś kulą w płot. Obrażasz ludzi nic o nich nie wiedząc.A bankowo byś zdanie zmienił jeślis kibicem Zagłębia.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2014-08-31, 4:21 pm

No wreszcie, Autorytet dał głos.
August

Postprzez LucasUSA 2014-08-31, 4:30 pm

A ja chcialem zapytac, na jakiej podstawie wlasciwie okrzyknieto Rakow "glownym kandydatem do walki o awans". Dlatego, ze byli na 4 miejscu a my na 3? Zwroccie uwage, ze 13. druzyna ma do nas 3 punkty straty. Pisalem po meczu z Limanovia, ze mecz z Rakowem da nam jakas odpowiedz. Wyglada na to, ze dowiedzielismy sie, ze Zaglebie nie bedzie wiodaca sila tych rozgrywek. Raz wygramy, raz szczeliwie zremisujemy, pare wpadek sie zdarzy - typowy ligowy sredniak. Niestety. Rakow nie czul zadnego respektu i dazyl do wyrownania i zwyciestwa. Nie mamy druzyny, ktora potrafi zdominowac te rozgrywki, a tylko takie awansuja. Takze nie ma co sie tak bardzo emocjonowac, w tym roku awansu raczej nie bedzie.
Chcialem zauwazyc, ze chyba trzeba bedzie odkurzyc forumowe bany, bo paru kolegom ewidentnie siadaja nerwy. Niejako jest to usprawiedliwione wynikami druzyny, ale bez przesady. Szanujmy sie!
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna