Zaglebie Sosnowiec - Okocimski Brzesko sobota 16.08.14

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zaglebie Sosnowiec - Okocimski Brzesko sobota 16.08.14

Postprzez Tomcjo 2014-08-17, 9:07 am

W calym tym szale i wscieklosci sprobuje cos dodac na spokojnie . Zadebiutowaly nowe koszulki . Jest ok . Wprawdzie moim zdaniem lepiej wygladaly by w polowie czerwone i w polowie zielone przy bialych rekawkach ale moze to w przyszlosci. Taki wzor tez rozpatrywalem . Jak dla mnie to co zalozyli jest najlepszym wzorem jaki byl do tej pory . Nie jakiekolwiek z naszym emblematem ale wzor ktorego nie ma zaden inny klub . I jesli sie przyjmie bedzie rozpoznawalnym znakiem Zaglebia . A to wazna czesc marketingu . Wprawdzie z bliska wygladaja ciut tanio ale to nie Nike ani Adidas a jak sie nie ma co sie lubi . Jest OK i za to naleza sie prezesowi pochwaly bo jednak robi tez dobre rzeczy i musze to przyznac . Pewnie sobie kupie taka bo pomimo porazek bede zakladal z duma
Tomcjo

Postprzez aleki4 2014-08-17, 9:36 am

O meczu już powiedziano wszystko szczególnie bezpośrednio po ostatnim gwizdku wprost i na gorąco.
Koszulki w szachownice to dramat i antymarketing ! Mimo wszystko coś mnie ciągnie na mecz i chyba pojadę do Stargardu
aleki4

Postprzez novack 2014-08-17, 9:45 am

Przy obu straconych bramkach swój wkład ma Kursa. Przy pierwszej pozostawił bez krycia zawodnika na 5 metrze i pozwolił mu strzelić głową, mimo że przy swoim wzroście, to Kursa miał wygrywać główki, a przy drugiej bramce dał się ograć jak w każdym poprzednim meczu i zatrzymał się czekając, aż przeciwnik spokojnie strzeli do bramki, nawet nie próbował zrobić kroka w jego kierunku. Ja naprawdę nie uparłem się na tego faceta, ale wystarczy popatrzeć obiektywnie z boku, żeby zobaczyć, że on się nie nadaje do tego zawodu. Kursa show trwa, a trenerowi zgadzają się statystyki wedle których Kursa jest ok. Panie trenerze jeśli on taki dobry, to może niech wzmocni pańską ukochaną Polonie Bytom? Koszulki moim zdaniem troszke za pstrokate.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez patrios91 2014-08-17, 9:50 am

Powiem tak. Nigdy nie będziemy miec prezesa z prawdziwego zdarzenia...miasto tego pilnuję. Co do Smyły:Zrobil niezly Roz....dol w zespole. Zagłębie gra amatorszczyzne i to składem,że tak powiem z nazwiskami. Potrzebny na gwałt środkowy i lewy obrońca,a nie wynalazki Smyły. Nie obchodzi mnie trenerze,że Ci Kursa dobrze ciągnie. Sorry za ton,ale ile mozna?! Nie sądziłem,ze kiedys zatęsknie za Jarczykiem w 11stce. Wstyd,wstyd,wstyd i 6 pkt poszło się jebać. Nie sądze,ze to calkowita wina pilkarzy lecz brak mysli szkoleniowej. Szkoda gadac :kiepsko:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez MrCricket 2014-08-17, 9:51 am

Grając w ten sposób, to nawet początkowo obiecywane miejsca 5-8 to będzie zbyt wysoki próg. Brak koncentracji w obronie i piwosze wywożą spokojnie 3 punkty z Ludowego. To nie przypadek, że w drugim meczu z rzędu nie potrafimy stworzyć klarownych sytuacji. Dośrodkowania na Tumicza, nic nie dadzą. On nie wygra pojedynków w powietrzu z wyższymi o kilkanaście centymetrów. Poza tym nabytki też niewiele wnoszą w grę. Kozak-ambitny chłopak, walczy, ale według mnie to dla niego jeszcze zbyt wysokie progi. Przepychają go, odbija się od obrońców jak od skały, w obronie słabiutko. Sebastian Dudek - myślałem, że to będzie prawdziwy lider środa pola, przed którym obrona przeciwników niewiele będzie mogła zdziałać Tymczasem, nic wielkiego nie pokazuje, typowa 3-ligowa szarzyzna. Tej drużynie potrzebny jest wstrząs, zanim obudzimy się w ogonie tabeli rozpaczliwie walcząc o utrzymanie. Myślę, że to najwyższy czas, żeby wyciągnąć jakieś istotne konsekwencje (np. tymczasowe wysłanie na trybuny), bo co niektórzy chyba dalej myślą, że znaleźli tu bezpieczną przystań.
MrCricket

Postprzez STACH PL 2014-08-17, 10:20 am

Na miejscu prezesa już bym się rozglądał za nowym trenerem bo z taka grą Błękitni nas rozjadą! Może Mariusz Rumak z Lecha by się chciał u nas odbudować ?
STACH PL

Postprzez novack 2014-08-17, 10:38 am

Smyła jest kolegą prezesa, więc jak sądzę decyzja o dymisji będzie jeszcze długo odwlekana, a o uznanym nazwisku następcy typu Rumak, Lenczyk czy Engel możemy sobie tylko pomarzyć. Dla mnie szczytem marzeń w tej sytuacji byłby Mandrysz, ale nie wiem czy jest wolny. Gdyby zmniejszyć sztab szkoleniowy do dwóch osób, to zaoszczędzone dwie pensje mogłyby zwiększyć wynagrodzenie nowego trenera. Możemy sobie tutaj popisać, a to i tak niczego nie zmieni niestety.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2014-08-17, 11:45 am

novack napisał(a): Koszulki moim zdaniem troszke za pstrokate.

No co ty piszesz ,koszulki fajne ,tylko za dużo koloru zielonego ,wtopili się w boisko i byli "niewidoczni".
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez mason 2014-08-17, 2:15 pm

Na zasadzie kopiuj - wklej z poprzedniego meczu ;-)

"To jest proste jak budowa cepa: za gównianą robotę i gówniany wynik powinna być gówniana zapłata i dotyczy to zarówno piłkarzyków-pajacyków jak i super profesjonalnego ;-) trenera !

A tu pewnie w Zagłębiu system wynagrodzeń jak za komuny: czy się stoi, czy się leży ta sama kasa się należy :czerwona: Jako mieszkaniec tego miasta, a więc pośrednio jako ich pracodawca żądam kar finansowych dla tych nierobów za ten mecz, za lekceważący stosunek do wykonywanej pracy :!: "
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez fan78 2014-08-17, 3:40 pm

Czytalem wywiad z Rumakiem gdzie mowil ze moze sie podjac nawet pracy w III lidze. On jest spokojnie osiagalny dla Zaglebia ale prezes musi wykonac telefon.
fan78

Postprzez Desantis 2014-08-17, 3:59 pm

Witam:) dawno nie pisałem na tym forum ale czytam wszystkie posty regularnie i wnioski nasuwają się same..Zmiana treneiro- po odejściu Ojrzyńskiego do Korony czytałem jego odpowiedz na pytanie dziennikarza czemu poza finansowymi aspektami odszedł z Zagłębia.Powiedział cyt." Każdy NORMALNY szkoleniowiec który pracował w Sosnowcu wie jak tam jest...." Mandrysz, Lenczyk czy inny profesjonalista bez blogosławieństwa ludzi z AL.Zwycięstwa nic w tym klubie wielkiego nie zdziała i to jest niestety żenująca prawda. Zmieni się skład UM to wtedy jest szansa że wreszcie się pojawi Profesjonalny Prezes, kompetentny trener oraz menago z prawdziwego zdarzenia a nie banda dorobkiewiczów pod przykrywką kluby z tradycjami. Druga sprawa to nasi kopacze i kasa. Kiedy gramy u siebie jako pewny faworyt to co się wtedy dzieje z wynikami? Jaki np wczoraj był kurs u buków na Piwoszy? Na obstawianiu nikogo nie nakryjemy bo są od tego osoby 3-cie ale takie domysły chyba nie tylko mi chodzą po głowie co? Mam cichą nadzieję że w końcu ludzie nie wytrzymają nerwowo i na wtorkowym spotkaniu powiedzą prezesowi -"albo wóz albo przewóz" bo w końcu oni żyją głownie z naszych podatków.Pozdro dla wszystkich wytrwałych optymistów"))
Desantis

Postprzez Sir 2014-08-17, 4:53 pm

Panowie, pamiętajcie, że obecna 2 liga, jej poziom jest wyższy niż tamtej. Dlatego CI piłkarze, którzy dobrze radzili sobie w tamtych realiach tutaj trafili też na lepszych przeciwników.

Najeżdżacie na Kurse....ale wczoraj to SIERCZYNKI, FARKAS...też WIELKA CIENIZNA. Czemu nie krytykujecie tych zawodników?

Wczoraj w ogóle nie było gry kombinacyjnej po ziemi...tylko przerzuty i wrzutki. Tak wygląda jakby grali pierwszy raz ze sobą...

..ponadto przygotowanie kondycyjne i motoryka...jesteśmy znowu w tym elemencie słabsi niż przeciwnicy..

A jak ktoś mówi że oczekiwania kibiców w Sosnowcu są duże...jak na tyle lat KISZENIA w tej lidze, w dodatku z miejskiego budżetu to sory ale nie powinna taka osoba albo grać w tej drużynie, albo być w sztabie szkoleniowym lub w zarządzie..

Po raz kolejny takim meczem piłkarze ODSTRASZYLI kibiców do przychodzenia na Stadion Ludowy.

PS Czy ten nasz nowy bramkarz w tych TRZECH meczach WYBRONIŁ JAKĄKOLWIEK bramkę??!!
Sir

Postprzez STACH PL 2014-08-17, 6:16 pm

novack napisał(a):Smyła jest kolegą prezesa, więc jak sądzę decyzja o dymisji będzie jeszcze długo odwlekana, a o uznanym nazwisku następcy typu Rumak, Lenczyk czy Engel możemy sobie tylko pomarzyć. Dla mnie szczytem marzeń w tej sytuacji byłby Mandrysz, ale nie wiem czy jest wolny. Gdyby zmniejszyć sztab szkoleniowy do dwóch osób, to zaoszczędzone dwie pensje mogłyby zwiększyć wynagrodzenie nowego trenera. Możemy sobie tutaj popisać, a to i tak niczego nie zmieni niestety.

Mandrysz jest obecnie trenerem Termaliki Nieciecza niestety.
STACH PL

Postprzez krysteksc 2014-08-17, 6:47 pm

STACH PL napisał(a):
novack napisał(a):Smyła jest kolegą prezesa, więc jak sądzę decyzja o dymisji będzie jeszcze długo odwlekana, a o uznanym nazwisku następcy typu Rumak, Lenczyk czy Engel możemy sobie tylko pomarzyć. Dla mnie szczytem marzeń w tej sytuacji byłby Mandrysz, ale nie wiem czy jest wolny. Gdyby zmniejszyć sztab szkoleniowy do dwóch osób, to zaoszczędzone dwie pensje mogłyby zwiększyć wynagrodzenie nowego trenera. Możemy sobie tutaj popisać, a to i tak niczego nie zmieni niestety.

Mandrysz jest obecnie trenerem Termaliki Nieciecza niestety.
Widząc jak Termalica sobie radzi w lidze może na dłużej tam zagościć.
krysteksc

Postprzez szajba555 2014-08-17, 8:56 pm

Ale jeżeli pan Smyła zaczął nie spełniać naszych kryteriów to dla mnie ideałem był by pan Wieczorek on mógłny zrobić z naszym zespołem coś z niczego bez kasy nie znam naszego pana prezesa prywatnie ale ponoć doszły mnie słuchy parę lat temu że ten trener jest dalekim znajomym naszego pana prezesa ale jeśli (przepraszam za wyrażenie) będzie u nas wygrywać tzw . kolesiostwo na linii prezydent-wiceprezydent-prezes-trener to dla nas już nic dobrego nie wróży inni chcą też pana Góraka za naszego trenera tylko sami widzimy co się dzieje z wynikami naszych braci z Bielska falstart a może tak pana Arteniuka dać nam za trenera ? sami widzimy że z Olimpią bratającą się z nami od dekady cztery sezony temu niespodziewanie awansował do pierwszej ligi :) . Ja natomiast myślałem że nasz zespół będzie się brać za obalanie naszego bardzo dokuczliwego i za razem słabego punktu przez który gnijemy od sześciu lat jakim są rundy jesienne niechcę walić nazwiskami typu Okuka,Radolsky,Liczka ale na dzień dzisiejszy ci trenerzy to dla nas tylko i wyłącznie swera marzeń ale ktoś
jednocześnie pokroju pana Nawałki i pana Okuki powinien się dla nas znaleść albo chociaż o bardzo podobnym charakterze trenerskim
szajba555

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna