Zaglebie Sosnowiec - Okocimski Brzesko sobota 16.08.14

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zaglebie Sosnowiec - Okocimski Brzesko sobota 16.08.14

Postprzez August 2014-08-16, 7:37 pm

Matko Boska, te bramki dla Okocimskiego to totalna kompromitacja. Pryz pierwszej, taka strata piłki jakiej by nie miał nawet mój 8-letni syn. Co to za głąb bo na filmie nie widać. Nominalnie to pozycja Sierczyńskiego. Przy drugiej beznadziejne rozegranie piłki z autu i rozklepanie jak paralityków. Gratuluję Panom Jaroszewskiemu i Smyle przygotowania do sezonu. Jezu, siódmy sezon w tym łajnie i co zmieniający się grajki, trenerzy i Prezesi to same fujary.

Tomcjo napisał(a):A tu sie nie zgodze

Sorry, nawet nie chce się polemizować po czymś takim.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez comitam 2014-08-16, 8:19 pm

polityka klubu jest prosta,na początku sezonu zaprzepaścić awans,a pod koniec dać nadzieje,że można jeszcze awansować i tym sposobem dają nadzieję na następny sezon .klub się z wami bawi w kotka i myszkę i zastanawiam się dlaczego na to pozwalacie. :czerwona:
comitam

Postprzez SebaZSH 2014-08-16, 8:29 pm

k***a porazka 2;0 dla Brzeska nie wierze..... :redface:
SebaZSH

Postprzez zag23 2014-08-16, 8:37 pm

Matracki jest cienki, dwie bramki zawalił w meczu. Przy stracie pierwszej bramki za bardzo skierował sie ku lewej stronie i interweniował jak w cyrku a przy drugiej zamiast zostac w bramce to wyszedł. Wstyd przegrac z taka druzyną, mozna powiedziec ze Zagłebie kiepsko wystarowało w tym sezonie i mówienie prezesa, że mamy najlepsza druzyne w lidze i gramy o zwycięstwo nijak sie ma do rzeczywistości. Trzy mecze dwie porazki a potem jak zwykle wiosną bedziemy gonili reszte i skonczy sie marnie. Smyła jesli nie ugrasz chocby 1 pkt z Błekitnymi to wypier..aj stąd. Mamy dream team i ciagle grasz 1 napastnikiem. Moze zajechałes ich przed sezonem i sil nie mają albo ich słabo motywujesz.

ps. jak patrze na terminarz to mozemy w najblizszych 3 kolejkach nie ugrac ani jednego punktu, przy takiej formie, obym sie mylił.
zag23

Postprzez pyla 2014-08-16, 8:52 pm

Nie ma na co czekać - Smyła do widzenia i koniec ten czlowiek już nic nowego nie wniesie. Pisałem w przerwie letniej że trener do natychmiastowej wymiany. Przegrał awans dawany na tacy a teraz co wyprawia to woła o pomste do nieba. drużyna kompletnie nie przygotowana o nyśli taktycznej nie wspomne bo jej nie ma.Czekam na sprawozdanie z konferencji i wiadomość że ten Pan już w ZAGŁĘBIU nie pracuje :czerwona: Płakać się chce :redface:
pyla

Postprzez pyla 2014-08-16, 9:01 pm

Przeczytalem wlaśnie na oficjalnej kolejne majaczenie Smyły no i się kur..a doczekałem kolejnych obiecanek teraz podobno już na 100%. Szlag mnie trafia.a przepaśc punktowa coraz większa.
pyla

Postprzez August 2014-08-16, 9:05 pm

pyla napisał(a):Nie ma na co czekać - Smyła do widzenia i koniec ten czlowiek już nic nowego nie wniesie

Masz pewność że tym razem Prezes zakontraktuje lepszego fachowca? skąd wiesz z kim jeszcze grywa - prócz Smyły - w piłkę ? Ja się obawiam że może to być kolejny "wynalazek". Moim zdaniem do wymiany jest przede wszystkim Prezes. To Jaroszewski zakontraktował kumpla z boiska Smyłę i wyraził zgodę na taką a nie inną politykę transferową sprowadził klub do roli podrzędnego satelity Legii. Sam też jest Prezesem fundacji AKademii Piłkarskiej Zagłębia (w zarządzie z Wojciechowskim z Legii) która ma szkolić narybek dla Warszawki.No ale jak wiadomo, podstawową zaletą kolesia jest bycie zaufanym kumplem Pani Prezydenty i to załatwia sprawę choćby spuścił klub do 4 ligi.
August

Postprzez LucasUSA 2014-08-16, 9:27 pm

Trener Smyla:

"- Cokolwiek bym nie powiedział w tym momencie, będzie użyte przeciwko mnie."

Alez skad panie trenerze, nie bedzie tak zle. Na przyklad spodobalo mi sie panskie proroctwo:

"- Przyjdzie czas, że ten zespół będzie wygrywał. I mówię to ze stuprocentową pewnością!"

Calkowicie sie zgadzamy, ten zespol bedzie wygrywal, na pewno, ale z innym trenerem.

I tez sie ciesze, ze zespol nie polegl w drugiej polowie, z calego serca sie ciesze.
LucasUSA

Postprzez pyla 2014-08-16, 9:55 pm

August pewności nie mam żadnej ale gorzej być nie może. Pociechą jest to że ten zespół tzn. ZAGŁĘBIE będzie w nie wiadomo kiedy ale ze 100% pewnością wygrywał. I tej wersji i z tym niestety trenerem będziemy się musieli trzymać. Co Ja bym dał abym musiał tą krytyke już po najbliższych meczach odszczekać.
pyla

Postprzez August 2014-08-16, 10:03 pm

Prezes kumpla z boiska zapewne tak szybko nie zwolni. Nie łudźmy się
August

Postprzez szajba555 2014-08-16, 10:11 pm

Ja już od dawna mówiłem że panu Smyle trzeba było powiedzieć do widzenia już pod koniec maja tego roku
za ten po frajersku stracony awans sezon temu chcemy mieć awans to musimy rzeczywiście zmienić trenera a co myślicie o mojej propozycji ?pan Ryszard Wieczorek jak dla mnie kandydatura bardzo dobra ale on dwa sezony temu wprowadził ROW do pierwszej ligi bez niczego nazwiskami typu : Okuka ,Radolsky,Liczka nie chcę przesadzać no może w przyszłości może któryś z nich by się zgodził n pracować na Kresowej ( jeżeli bóg by nam pisał los z pomyślnością) o jeżeli takie wyniki będą to naprawdę może być tragiczny efekt przeciwny do zamierzanego ;-(
szajba555

Postprzez jondek 2014-08-16, 11:05 pm

Złotoustemu Smyle,radze zajrzeć do słownika ,co znaczy słowo "honor".Nic się nie stało.Piłkarzyki przechodzą obok meczu,ja przechodzę obok stadionu.Niby oszczędzam zdrowie i kase,ale gdy się jest kibicem od ponad pół wieku,to boli.Ale odkąd nie chodzę na mecze tych nieudaczników,sasiad przestał mnie nazywać "frajerem".Czekam na hokej. :)
jondek

Postprzez roxy 2014-08-17, 1:07 am

a kto zwolni Jaroszewskiego, kiedy on realizuje strategię Kazia? Tym bardziej, jeżeli ta strategia jest realizowana, to nie poleci Smyła. Zastanawiam się tylko jaki jest tego cel? Po co pierdzielić o awansie, a grają piach? Patrząc na skład, to z palcem w dupie powinniśmy awansować, a grają tak jak by to był sabotaż, tylko wobec kogo? Jeżeli to trener jest uważany przez grajków za persona non grata, to prezes, jeżeli faktycznie myśli o awansie, powinien o tym wiedzieć i jak najszybciej wyciągnąć z tego wnioski. Ja wiem, że piłkarz jest od grania, a nie od polityki, ale często sami piłkarze wiedzą, że mogą inaczej, lepiej, czasem innym składem, a trener ma swoją wizję, która się nie sprawdza.Nie mnie oceniać, co się dzieje w szatni, ale jedno jest pewne, nie ma wyniku, a to już jako kibica Zagłębia mnie mocno martwi. Myślę, że czas na szybkie decyzje, bo potem znowu usłyszę i zobaczę, że brakło 3 punkty.
roxy

Postprzez bbartek 2014-08-17, 7:48 am

Kolejna kuriozalna wypowoiedź Trnera, pomomo,że próbował jej uniknąć.
Stawia siebie i zawodników jako ofIary, ktróre cierpia i które cokolwiek powiedza to obróci sie przeciw nim.
To przecież parodia. Robić z siebie, osoby która odpowiada za taka sytuację, ofiare to szczyt obłudy.
Ani słowa o swojej winie i odpowiedzialności.
Niewiarygodne jak można pracować ( Prezes , zawodnicy,,)z takim człowiekiem.
Oczywiście jak odejdzie, bo to bedzie miało miejsce, niestety później niż tego oczekuje, to Trener powie, ze to antyśląskość Zagłębiaków była tego powodem, a nie jego marne kwalfikacje trenerskie ( na ten poziom ligi).

Zwracam uwagę na jeszcze jeden fakt. Cały zespół trenerski to 4 osób () Trener, II trener + 2 asystentów) co na tym poziomie rozgrywek jest rekordem swiata.
Panie Prezesie czy nie szkoda pieniedzy ? Czy jesteśmy tak bogatym klubem aby zatrudniać 4 osoby w sztabie (?) szkoleniowym ?
Czy nie wystarczy trener + trener bramkarzy?
Co robi I trener ? Ustala taktykę? jak widac na naszym przykładzie rop bi to fatalnie...
Nie licze na żadne szybkie zmiany bo ten układ administracyjno-towarzyski ma sie dosyć dobrze....
bbartek

Postprzez Tomcjo 2014-08-17, 8:32 am

Wymiana prezesa na zawodowca jest przy obecej obsadzie ratusza rownie prawdopodobna jak budowa stadionu . Wiec jedyne co mozna obecnie zrobic to naciski by wymienic trenera . Ale nie na kolejny wynalazek a na prawdziwego fachowca . Czy wiedzieliscie ze w niemczech treningi z juniorkami prowadza siedemnastolatkowie pod nadzorem doswiadczonych kolegow . Tam nawet trenera szkoli sie od juniora . A u nas to jakis samozwanczy szrot . Niektorzy polecaja fachowcow z BKSu . Tylko oni mieli awansowac a bronia sie przed spadkiem jak my . Potrzebujemy doswiadczonego trenera z sukcesami i asystenta ktory po nim obejmie paleczke . Cos typu Lenczyk plus Kulawik . Pierwszy jest obecnie bez pracy a drugi pracuje w B klasie . Obaj zapewne znaja sie z Wisly . Moze to byc inna para . Ale zawodowcy.
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna