Karta kibica

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Karta kibica

Postprzez Qcu20 2014-04-24, 4:07 pm

jls napisał(a):Miała dzialać już w kwietniu, lecz nadal milczy.
Może ktoś z osób odpowiedzialnych udzieli konkretnej
odpowiedzi na ten temat.
Uruchomienie tej strony powinno rozwiązać kolejki przed kasami
w dniu meczu.

ale w tym sezonie na pewno działać nie będzie. Rozmawiałem wczoraj w przerwie meczu z Prezesem Jaroszewskim. Mówił, że ciągle dokładają jako klub do tego systemu, a przecież stadion należy do MOSiR'u więc de facto MOSiR powinien wyłożyć kasę na oprogramowanie itp. Tłumaczył, że to jest stary sprzęt, jeszcze za czasów, gdy Zagłębie grało w ekstraklasie, Trzeba było uaktualnić oprogramowanie, mówił o bardzo dużych kosztach. Teraz podobno jeszcze zamontowali jakieś nadajniki na drzewach, żeby się system nie zawieszał. Powiem tak. Nie chcesz stać w kolejce to idź po bilet wcześniej. Na ten mecz kasy są otwarte cały tydzień, a wszyscy jak to Polacy rzucą się w sobotę 20 minut przed meczem...

już można kupić bilety na Polonię Bytom :)
Qcu20

Postprzez jls 2014-04-24, 6:25 pm

Wszyscy dopatrują się tego czego niema.
Piszę dlatego, że brak jakiejkolwiek informacji na ten temat.
jls

Postprzez Adam1906 2014-04-25, 9:45 am

Qcu20 napisał(a):Powiem tak. Nie chcesz stać w kolejce to idź po bilet wcześniej. Na ten mecz kasy są otwarte cały tydzień, a wszyscy jak to Polacy rzucą się w sobotę 20 minut przed meczem...

W dniu wczorajszym pękła liczba 3700 wydanych Kart Kibica, a że po KK są cały czas kolejki sobota zapowiada się na trybunach niezwykle ciekawie 8) Nie zwlekajcie więc z wyrobieniem kart i nabiciem na nie biletów, bo w sobotę mogą być z tym problemy... :) I faktycznie można od razu nabić na KK bilet na Polonię Bytom 8)
Adam1906

Postprzez Qcu20 2014-04-25, 9:50 am

Adam1906 napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Powiem tak. Nie chcesz stać w kolejce to idź po bilet wcześniej. Na ten mecz kasy są otwarte cały tydzień, a wszyscy jak to Polacy rzucą się w sobotę 20 minut przed meczem...

W dniu wczorajszym pękła liczba 3700 wydanych Kart Kibica, a że po KK są cały czas kolejki sobota zapowiada się na trybunach niezwykle ciekawie 8) Nie zwlekajcie więc z wyrobieniem kart i nabiciem na nie biletów, bo w sobotę mogą być z tym problemy... :) I faktycznie można od razu nabić na KK bilet na Polonię Bytom 8)

Problemów z wejściem nie będzie. Prezes mówił, że 5-10 minut przed meczem ludzie z kolejek będą wpuszczani bez biletów i kart, z dowodem i pieniążkami w ręku. To dobre posunięcie, gdyż każdy będzie mógł obejrzeć mecz :) Jakby na każdy mecz chodziło tyle ludzi co było na Pp z Wisłą ...
Qcu20

Postprzez Adam1906 2014-04-25, 1:19 pm

Qcu20 napisał(a):Jakby na każdy mecz chodziło tyle ludzi co było na Pp z Wisłą ...

To już zależy od samych piłkarzy (awans sportowy + zaangażowanie w każdym meczu) oraz Nas - kibiców (uczęszczanie na każdy mecz w myśl hasła "Wiara która przetrwała") 8)
Adam1906

Postprzez Anakin 2014-07-31, 8:18 am

Mam pytanie do mądrzejszych. Ponieważ dopiero dziś rano uzyskałem pewność, że będę w stanie dotrzeć w piątek na Ludowy na 19 chciałem nabić bilet online na kartę, ale napisane, że bilet niedostępny. Czy jest za późno czy też inne przyczyny braku możliwości nabycia w ten sposób. przecież dość czasu aby zaksięgować wpłatę.
Anakin

Postprzez Adam1906 2014-07-31, 9:04 am

Anakin napisał(a):Mam pytanie do mądrzejszych. Ponieważ dopiero dziś rano uzyskałem pewność, że będę w stanie dotrzeć w piątek na Ludowy na 19 chciałem nabić bilet online na kartę, ale napisane, że bilet niedostępny. Czy jest za późno czy też inne przyczyny braku możliwości nabycia w ten sposób. przecież dość czasu aby zaksięgować wpłatę.

Platforma działa w wersji testowej i mogą wystąpić błędy w poprawnym działaniu aplikacji. Z uwagi na okres wakacyjny i wyżej wymienione ewentualne problemy klub poszedł na rękę kibicom i w dniu meczu będzie można wyrobić jednorazowe bilety by usprawnić sprzedaż wejściówek. Poczytaj więcej na http://www.zaglebie.eu
Adam1906

Postprzez Anakin 2014-07-31, 9:45 am

Adam1906 napisał(a):Platforma działa w wersji testowej i mogą wystąpić błędy w poprawnym działaniu aplikacji.

Dzięki. Widziałem to. Nie byłem tylko pewny czy to błąd czy może jakiś wyczerpany limit online czy też jakiś okres minimum (przed rozpoczęciem meczu) który upłynął a po którym nie można zamawiać. Chociaż to ostatnie byłoby bez sensu
Anakin

Postprzez lesław1 2014-07-31, 11:46 am

przecież jest napisane że bilet można kupić do 30 lipca na Mielec, możesz kupić karnet, albo pojawic się w klubie- wystarczy przeczytać info.....
lesław1

Postprzez Anakin 2014-07-31, 12:57 pm

lesław1 napisał(a):przecież jest napisane że bilet można kupić do 30 lipca na Mielec, możesz kupić karnet, albo pojawic się w klubie- wystarczy przeczytać info.....

Racja z tym do 30 lipca, nie przeczytałem info. Karnet kupiony - problem rozwiązany i po problemie.
Anakin

Postprzez lesław1 2014-07-31, 1:25 pm

powiem wam panowie jak na działanie testowe to system sprawuje się rewelacyjnie wszystko w miarę czytelne, czasem się lekko przytnie ale dla mnie super sprawa, jedyny minus, że jak drukuje się potwierdzenie harmonogramu nie drukuje wszystkich meczy na karnecie i miejscem tylko jedno ogólne, a przy założeniu, że na każdy mecz za wyjątkiem jutrzejszego można dowolnie zmieniać sobie miejsce( super sprawa!) trochę dziwnie to wychodzi bo kupiłem dajmy na to karnet na sektor F rząd 10 miejsce 10 , ale zmieniam na inne na mecz z okocimskim to niestety drukowanie harmonogramu trzeba zrobić przed zmianą bo jesli zrobi się po zmianie wyjdzie juz miejsce na okocimskim- drobne niedopracowanie, ale jeśli ludzie będą chcieli siadać na swoje miejsca, może się okazać, że ten co sobie zmienił miejsce na kolejny mecz przyjdzie ze świstkiem takim samym jak ktoś kto kupił wcześniej i nie zmieniał :) Ale ta sprzedaż to super sprawa jak się nie rozmyśla nad miejscem to całość myślę można zamknąć w minutkę, a przelew zaksięgowany jest w kilka sekund(przynajmniej w mbanku)

Do zobaczenia jutro na Ludowym !!
lesław1

Postprzez lesław1 2014-08-04, 9:40 pm

Anakin napisał(a):
lesław1 napisał(a):przecież jest napisane że bilet można kupić do 30 lipca na Mielec, możesz kupić karnet, albo pojawic się w klubie- wystarczy przeczytać info.....

Racja z tym do 30 lipca, nie przeczytałem info. Karnet kupiony - problem rozwiązany i po problemie.

miałeś podobny problem do mnie, że mając karnet nie miałeś nabitego biletu na mecz? bo z tego co kojarzę kupowałeś tak jak ja w czwartek.......
lesław1

Postprzez Anakin 2014-08-05, 7:45 am

lesław1 napisał(a):miałeś podobny problem do mnie, że mając karnet nie miałeś nabitego biletu na mecz? bo z tego co kojarzę kupowałeś tak jak ja w czwartek.......

W sumie nie choć była dziwna sytuacja przy bramce bo odpikowało gdzieś dopiero za 3 razem
Anakin

Postprzez lesław1 2014-08-05, 11:56 am

Anakin napisał(a):
lesław1 napisał(a):miałeś podobny problem do mnie, że mając karnet nie miałeś nabitego biletu na mecz? bo z tego co kojarzę kupowałeś tak jak ja w czwartek.......

W sumie nie choć była dziwna sytuacja przy bramce bo odpikowało gdzieś dopiero za 3 razem

ja upewniłem się w POK czy jest wejściówka, powiedział mi że jest a na bramce że brak biletu, ale na szczescie wydrukowalem sobie harmonogram aby wiedziec jakie mam miejsce i na to mnie warunkowo wpuścili
lesław1

Postprzez zag23 2014-08-18, 10:05 pm

Od sezonu 2015/16 bez karty kibica na mecze. co wy na to? dla mnie bomba

Jeszcze przed sierpniowym posiedzeniem sejmu do laski marszałkowskiej wpłynie nowy projekt ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Od kolejnego sezonu wejście na stadion umożliwi bilet i dowód osobisty.

Dziennik Gazeta Prawna” zapewnia, że jesteśmy w przededniu rozpatrywania przez posłów nowelizacji ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Wśród kibiców spore obawy wprowadziły wieści, dotąd nie w pełni potwierdzone, o kolejnych restrykcjach. Jednak przepisy niosą też zmiany na korzyść.

Najważniejszym ułatwieniem dla większości kibiców będzie zarzucenie karty kibica jako wymogu ustawowego. Docelowo do kupna biletu na mecz ma wystarczyć dowód osobisty i numer PESEL.

Na bilecie będą imię i nazwisko oraz numer PESEL. – "Będzie go można kupić przez internet. Przy wejściu na stadion będzie ważny tylko z dokumentem ze zdjęciem" – podkreśla przewodniczący sejmowej komisji kultury fizycznej i sportu Ireneusz Raś z PO. Zniknie obowiązek posiadania karty kibica. – "To zmiany w duchu zwrócenia się ku widowni, bez której impreza sportowa jest przecież martwa" – mówi poseł PiS Andrzej Bętkowski, członek podkomisji, która przygotowała projekt.

Trzeba jednak pamiętać, że wymogi ustawowe nie oznaczają całkowitego usunięcia kart kibica. Podobnie jak np. w Wielkiej Brytanii rezygnacja z wymogu nie sprawiła, że kluby zrezygnowały z kart. Teraz karta nie będzie jednak obowiązkowa, co ułatwi życie przede wszystkim osobom chodzącym na różne mecze w kraju. Do dziś zdarza się, że posiadanie karty jednego klubu utrudnia wejście na obiekt w innym mieście.

źródło: http://stadiony.net/aktualnosci/2014/08 ... onu_201516
zag23

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna