Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2014-07-23, 10:03 pm

A jaki to zawodnik ma przyjść 2 dni przed meczem??Do pierwszego meczu ze Stalą zostało wg mnie 9 dni.Chyba ze czegoś nie wiem.Nie znam też "kulis"załatwiania tego transferu,więc nie oceniam.Tomcjo,więcej optymizmu i radości z życia.Piłka nozna to tylko zabawa.Bawmy się więc. :)
jondek

Postprzez patyczak 2014-07-23, 10:15 pm

Dobry kopacz nie potrzebuje czasu na zgranie z druzyna ,wychodzi i gra swoje
patyczak

Postprzez Anakin 2014-07-24, 8:28 am

GrubyPerez napisał(a):skąd takie info? o kogo może chodzić

Nie wiem dokładnie. Tyle słyszałem.
Co się zaś tyczy Dudka to przyznaję że nie bardzo wierzyłem w możliwość zakontraktowania Słyszało się nazwiska mniejszego kalibru które odmawiały Zagłębiu. Jeśli Smyle uda się to wszystko poukładać to mam nadzieję ze będzie dobrze.
Anakin

Postprzez Diouf39 2014-07-24, 10:19 am

Anakin napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):skąd takie info? o kogo może chodzić

Nie wiem dokładnie. Tyle słyszałem.

Wróbelki ćwierkaja, że to Deleu, ostatnio Lechia Gdańsk.
Diouf39

Postprzez GrubyPerez 2014-07-24, 10:45 am

Grubo. Ale raczej to kaczka - choć prawda to że jeździ po kraju i szuka.
Potwierdzi ktoś?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez lesław1 2014-07-24, 12:42 pm

teraz największą obelgą na forum jest jak się kogoś nazwie mirem, ale kolega Luiz ma rację Tomcjo gadasz jak Miro i Kosa, wiecznie brak ci profesjonalizmu, pojedź sobie na Rozwój i porównaj gdzie masz większy profesjonalizm.......zakończenie transferów nie 2 dni tylko 9 przed pierwszym meczem uważam za normalne, do tej pory było ściaganie ludzi w ostatni dzień okienka transferowego a to jak dobrze pamietam jest 31 sierpnia......więc co do tego jest spory postęp, co ty myślisz ze wszystkich można kupić, wypożyczyć, zakontraktować 10 czerwca jak tylko się poprzedni sezon skończył?? wielu zawodnikom kończą sie kontrakty zwykle 30 czerwca i wtedy jest największy bum na sprawdzanie. Poza tym w klubie liczyli na kogoś innego, w którym wywiadzie było, że jakiś klub z extrklasy podebrał nam "ósemkę" więc myśle, że Dudek to opcja rezerwowa, a już gdybyanie co by było w Kleczewie.... jakby przegrali z Dudkiem powiedziałbym po co go brali na 2 dni przed meczem jak nie pomógł........może wieczni malkontenci założą sobie swój klub i będą mieć w nim wszystko od super sponsorów i pełen profesjonalizm??
lesław1

Postprzez Adam1906 2014-07-24, 3:15 pm

lesław1: wszystko na ten temat :niezle:
Adam1906

Postprzez django 2014-07-24, 4:01 pm

No to wydaje się, że mamy pierwsze bardzo poważne wzmocnienie. Nie wiem, jak grajek, który przed chwilą zdobywał Mistrzostwo i Puchar Polski tu trafił. Takie słodkie pierdzenie, że mamy tu fajnego trenera, prezesa i boiska, to oczywiście bajki. Widzę dwie opcje: albo będzie tu zarabiał grube pieniądze, albo z jakichś względów powoli kończy karierę i chce sobie jeszcze pokopać w niższej lidze. Tak czy inaczej liczę, że gość będzie w stanie w pełni wykorzystać nasz potencjał ofensywny i nie będzie przy tym zbyt wielkim obciążeniem dla budżetu.
django

Postprzez Sir 2014-07-24, 6:54 pm

django napisał(a):No to wydaje się, że mamy pierwsze bardzo poważne wzmocnienie. Nie wiem, jak grajek, który przed chwilą zdobywał Mistrzostwo i Puchar Polski tu trafił. Takie słodkie pierdzenie, że mamy tu fajnego trenera, prezesa i boiska, to oczywiście bajki. Widzę dwie opcje: albo będzie tu zarabiał grube pieniądze, albo z jakichś względów powoli kończy karierę i chce sobie jeszcze pokopać w niższej lidze. Tak czy inaczej liczę, że gość będzie w stanie w pełni wykorzystać nasz potencjał ofensywny i nie będzie przy tym zbyt wielkim obciążeniem dla budżetu.

Django....MARKA ZAGŁĘBIA wciąż działa ;-)

Czyli mamy TRZECH napastników ( dwóch kontuzjogennych ) plus jednego młodego, WIELU POMOCNIKÓW, tylko trzech środkowych obrońców...w tym dwóch starszych....i trzech młodych bramkarzy.

Czy to kadra która pozwoli awansować? Jeśli bralibyśmy pod uwagę samą siłę POMOCNIKÓW to myślę że tak. Ale oni strzelać i bronić nie będą. Wierzę w awans. Bardziej niż w ubiegłym sezonie. Choć liga teraz zdecydowanie mocniejsza...
Sir

Postprzez novack 2014-07-24, 7:09 pm

Myślę, że ważnym aspektem w kontekście awansu są młodzieżowcy gotowi do gry w pierwszej jedenastce. W zeszłym roku był Wrzesień, ale na ten rocznik się nie łapie. Z obecnej kadry poważnymi kandydatami moim zdaniem są: Matracki, oby na stałe w bramce choć te jego wycieczki na 40 metr zatrważają, oraz trzech zawodników z pola, Kozak, Arak i Tylec. I teraz jeśli gramy jednym napastnikiem, to Arak zamiast Tumicza i Giela? Jeśli Kozak, to w miejsce Września i Mizgały, bo właśnie na lewym skrzydle ustawia ich Smyła? A jeśli Tylec to gdzie i za kogo? Trzeba będzie robic sensowne, częstsze i wcześniejsze niż ostatnio zmiany i dawać pograć wszystkim.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez bbartek 2014-07-24, 7:40 pm

Uważam ,że oprócz kwalfikacji czysto sportowych SD bedzie prawdziwym liderem drużyny na boisku i poza boiskiem.Na dzisiaj nie mamy takiej osoby. Może jeszcze Markowski ..?
Mam nadzieje, że obydwaj mają takie predyspozycje sportowe i mentalne+ duże doświadczenie co razem zadecydowało o takiej decyzji Prezesa.
Kto był ostatnim takim liderem ? Może Robert Stanek ?
Liczyłem tutaj na Matusiaka, ale też chyba nie wyszło.
Żałuję tylko ,ze tacy nasi wychowankowie jak Cyganek, Sadowski nie będą mieli, na razie, możliwości gry z takim zawodnikiem.
bbartek

Postprzez NHK12 2014-07-24, 10:17 pm

NHK12

Postprzez django 2014-07-25, 11:33 am

Sir napisał(a):Django....MARKA ZAGŁĘBIA wciąż działa ;-)

Heh, w ostatnich latach ta marka nie działała za bardzo, ale miejmy nadzieję, że znowu zacznie działać, ale do tego potrzebny jest awans.

novack napisał(a):Myślę, że ważnym aspektem w kontekście awansu są młodzieżowcy gotowi do gry w pierwszej jedenastce.

Ja liczę najbardziej na Kozaka. W jego przypadku nazwisko doskonale oddaje charakter. Dobrze grał już w sparingach, ale w Kleczewie był man of the match. Końcówka dogrywki, gramy w 9 i przegrywamy 0:1. Rzut wolny sprzed pola karnego. Do wykonania szykuje się Tomek Szatan, ale podchodzi Kozak, ODPYCHA GO i i strzela w poprzeczkę. Chwilę później ma kluczowe rozegranie piłki, po którym Wrzesień wyrównuje. Gdybyśmy mieli jeszcze kilku takich kozaków, to pyknęlibyśmy Kleczew 5:0. Chłopak ma 17 lat, słabe warunki fizyczne, ale niesamowity charakter i waleczność. Jak równy z równym walczy z rywalami, którzy chodzą w zdecydowanie wyższej wadze. Jeżeli zaakceptuje go szatnia (a z tym może być problem, bo był w Lechu i w Legii), to może być większym wzmocnieniem niż przedemerytalne gwiazdy.
django

Postprzez Luis 2014-07-25, 8:43 pm

Weis rozwiazal kontrakt z Zaglebiem. Bedzie gral w Jastrzebiu.
Luis

Postprzez novack 2014-07-25, 8:59 pm

Luis napisał(a):Weis rozwiazal kontrakt z Zaglebiem. Bedzie gral w Jastrzebiu.

Fatalna informacja, chłopak ma wielki talent i w jakimś sensie był już nasz. Za pół roku odejdą ci którzy zdaniem Smyły są od niego lepsi, a my będziemy mieli znowu "plac budowy".
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna