przez novack 2014-07-18, 10:10 am
Jeśli uda się bezkosztowo pozbyć Wojcieszyńskiego, to będzie duży sukces okienka transferowego. Co do nowych nabytków, to największe wątpliwości moim zdaniem budzi Arak, który ma niezłe papiery i statystyki, ale widziałem go w dwóch sparingach i był katastrofalnie nieskuteczny, pięć razy był sam na sam i nic nie wpadło. Giel dopiero w poniedziałek wraca do treningów, więc nic o nim powiedzieć nie można, choć jakoś podskórnie czuję, że będzie ok. Zalewski i Kutarba nic nam nie pomogą, bo są słabsi od tych których się pozbyto.Obrona prócz Markowskiego, to jedna, wielka, czarna dziura. Nowy bramkarz Matracki wydaje się utalentowany, ale ma jeden denerwujący mankament, to jest wychodzenie na 30 metr, a nawet dalej i mam jakieś dziwne przeczucie, że wiele razy będziemy mieli przez to problemy. Czy ja dobrze rozumiem, że podpisanie nowiutkiego kontraktu z Sadowskim a następnie natychmiastowe wypożyczenie go i Cyganka do Poloni Bytom, skutkować będzie tym, że Polonia ma dwóch zawodników do pierwszego składu którym pensje wypłacac będzie zamożne Zagłębie? Jeśli w tym sezonie awans rzeczywiście jest celem Zagłębia, to mam spore wątpliwości, czy Sadowskim wystarczająco przygotuje sie na nowy sezon w pierwszej lidze, grając w lidze trzeciej, a w zasadzie czwartej.
Ostatnio edytowano 2014-07-18, 10:33 am przez
novack, łącznie edytowano 2 razy
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...