Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez lesław1 2014-07-11, 9:38 pm

wydaje mi się że Ryndak będzie dla neigo tylko zmiennikiem, bo na lewej powinien grać Mizgała, a to byloby akurat pozytywne bo Przemek lepiej gra na lewej, a Wrzesień na prawej
lesław1

Postprzez roxy 2014-07-11, 11:33 pm

tak się ciężko rozglądamy za wzmocnieniami a tym czasem rozsyłamy młodzież po 5 ligach... Taki np. Patryk Fahrenholt, pomocnik,dobry gość, nikt go nawet nie obejrzał, nie mówiąc o sparingu. Popatrzmy najpierw na to co mamy, a potem szukajmy gdzie indziej...
roxy

Postprzez szajba555 2014-07-12, 12:00 am

Wy tu prowadzicie dyskusje o wzmocnieniach a też trzeba trochę przeanalizować rywali podobno aż do bólu będziemy walczyli o awans w tym sezonie bo według mnie zawiodło przygotowanie psychiczne oraz nakłonienie do determinacji pozostawiło po sobie wiele do życzenia :kiepsko: a rywale którzy mogą nam zawadzać na drodze do 1 ligi to : Siarka,Stal Stalowa Wola (też mogą ostro namieszać),Raków też tam się ponoć przymierza no i imienniczka Stalówki tylko że z Mielca (inni się ich obawiają ale sezon temu walczyli o utrzymanie i tak walczyli że zepsuli nam jubileusz zgody z Olimpią :-( ) w tych ostatnich to ja jednak wątpię bo sami widzimy jaka to sytuacja z FKS'em była my musimy nie tylko z tymi drużynami się bić ale też i obalenia wymagają nasze słabe punkty jakim jest między innymi słaba podstawa w rundzie jesiennej i jak wyżej opisałem przygotowanie psychiczne i praca nad determinacją drużyny nas dużo osób typuje jako głównego pretendenta do awansu więc musimy to uszanować i udowodnić że nasze Zagłębie to drużyna która jak by mogła to by walczyła nawet i przez 120 minut
szajba555

Postprzez jondek 2014-07-13, 11:05 pm

Pawlusiński byl do wzięcia.Doświadczony zawodnik z ekstraklasową przeszłością.Urodzony w Będzinie.No ale albo jest za stary(36lat),albo nasi trenerzy są bardzo zajęci na placu budowy.Zawodnik wylądował w Rakowie,a my na własnej skorze przekonamy się ile jest wart. ;-(
jondek

Postprzez zag23 2014-07-14, 1:57 pm

Zagłebie koniecznie musi jeszcze jednego dobrego obrońce zakontraktowac i bramkarza np wypożyczyć na rok. Wolni bramkarze Wandzel, Szokaluk, Matysiak, Witkowski, Szlakotin, Cabaj, Mielcarz; wolni obroncy ale czy realni na 2 lige: Kus, Ukah, Tosik, Mysona, Bartczak, Kucharski.

II warianty optymalnego skladu:

Fabisiak - Sierczyński, Markowski, Kursa (Farkas), Ninkovic - Ryndak (Mizgała), Matusiak, Szatan, Wrzesień - Tumicz, Giel.

Fabisiak - Sierczyński, Markowski, Farkas, Ninkovic (Kutarba) - Ryndak, Matusiak, Szatan, Wrzesień - Mizgała - Tumicz (Giel)
zag23

Postprzez jondek 2014-07-14, 2:24 pm

A ja postawiłbym na Matrackiego w bramce(mimo wszystko).Chociaz pozycja bramkarza jest tak ważna i newralgiczna,że wydaje mi się bardzo ryzykowne kombinowanie z młodzieżowcem.Dobry stoper do Markowskiego i doświadczony pomocnik z 8,może być młodziezowiec :lol: Wtedy mozemy myśleć poważnie.
jondek

Postprzez szajba555 2014-07-15, 1:23 am

Hej hej hej !!! przyjaciele moi mili ja natomiast bym widział Misztala z Tychów a gdzie tam Wandzel jak on non stop kontuzjowany też na Kresowej bym widział chętnie Patmore Shereniego tera gra tam sobie w LZS-ie Piotrówka i jeśli też tam ponoć gra Abwo to po mojemu by taki transfer jako zamiennik za Grubego byłby wręcz GIT :) ale jeśli ten Matracki miał by u nas stać między słupkami to również nie widzę przeszkód ale co do tego Abwo to myślę że można by go wypożyczyć podczas przerwy między rundą jesienną a wiosenną niby ta Piotrówka ani biedna ani bogata zero jakichś znaków firmowych bardzo dużych firm biorąc pod uwagę jako ich sponsorów a już kilku czarnoskórych :) kopaczy z ekstraklasową przeszłością między innymi Jean Paulista mieli tam swoje epizody ale co ich tam tak ciągnie kilka ironii wchodziło mi w głowę ale :lol: dalej mnie to zastanawia
szajba555

Postprzez Sir 2014-07-15, 2:16 am

a może powrót KUDŁY?
Sir

Postprzez Adam1906 2014-07-15, 8:26 am

Ja bym widział, ja bym wziął. Panowie, ja też "bym widział, bym wziął", ale... na to jest potrzebna kasa. A jak się jej nie ma, to bierzesz co jest wolnego :kiepsko:
Adam1906

Postprzez szajba555 2014-07-15, 10:12 am

Sir napisał(a):a może powrót KUDŁY?

Powrót Kudły czemuż by nie ale ciekawe jak by wyglądał ten transfer pan Wdowczyk nie daje mu szansy a może Dawida byłoby można wypożyczyć :) nie interesuje mnie sytuacja zawodników ale z tego co ja wiem to chyba Janukiewicz jest w wyjściowej "jedenastce" chyba zazwyczaj i możesz wziąć pod uwagę że sytuacja może niemal taka sama jak z Szalkotinem być
szajba555

Postprzez zag23 2014-07-15, 3:04 pm

szajba555 napisał(a):... ale co do tego Abwo to myślę że można by go wypożyczyć podczas przerwy między rundą jesienną a wiosenną niby ta Piotrówka ani biedna ani bogata zero jakichś znaków firmowych bardzo dużych firm biorąc pod uwagę jako ich sponsorów a już kilku czarnoskórych :)

jestes nie na biezaco Abwo wyląduje w tureckiej 2 lidze http://www.90minut.pl/news/235/news2357 ... urcji.html

pomysł miałeś dobry ale inne kluby nie śpią :)
zag23

Postprzez Anakin 2014-07-16, 11:13 am

20-letni bramkarz Mateusz Matracki został nowym piłkarzem Zagłębia Sosnowiec. Przez ostatnie dwa i pół roku grał w Legionovii Legionowo.

W minionym sezonie zagrał w szesnastu meczach drugiej ligi
http://www.90minut.pl/news/235/news2358 ... owiec.html
Anakin

Postprzez novack 2014-07-16, 12:22 pm

Widziałem go w którymś sparingu, chyba z Bielskiem. Prezentował się bardzo pewnie na przedpolu i na linii, może troszkę za niski, ale za to bardzo sprawny i sprytny. Jeśli Wrzesień nadal jest młodzieżowcem to mamy dwóch pełnowartościowych zawodników w pierwszej jedenastce i to może być nasza ogromna przewaga w stosunku do reszty zespołów które z musu wstawiać będę młodych którym daaleko będzie do naszych młodzieżowców.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez kriss68 2014-07-16, 3:20 pm

Młodzieżowiec na ten sezon to rocznik 1994.
Na ten moment Matracki,Tylec ,Kazimierczyk
kriss68

Postprzez novack 2014-07-16, 3:25 pm

Jeśli Wrzesień już nie jest młodzieżowcem, to kontrakt Kozaka jest konieczny.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna