SEZON 2014/15 - NOWY SEZON, STARE NADZIEJE...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: SEZON 2014/15 - NOWY SEZON, STARE NADZIEJE...

Postprzez pyla 2014-07-13, 9:25 pm

Dobrze że drugi sparing graliśmy z okręgówką a nie z Nadwislanem bo po waszych opiniach o grze wp...l pewny.Byłem na barażu Nadwiślana z Kleczewem i powiem jedno mecz pucharowy z nimi to nie będzie spacerek. To co koledzy piszą nie napawa optymizmem. Trening siłowy to co ja wiem przeprowadza się w przerwie zimowej która trwa 3-4 miesiące. Byle by Smyła nie zajechał naszych jak Smuda reprezentacje ? :-(
pyla

Postprzez kriss68 2014-07-14, 9:14 pm

novack napisał(a):ale chociaż bicie stałych fragmentów powinni mieć dopracowane. Wczoraj Wojcieszyński tak wybił rzut rożny, że o mało to my nie straciliśmy bramki.

czy mam rozumieć że po rozstaniu z Grube który wykonywał wszystkie stałe fragmenty jego obowiązki przejął Wojcieszyński ? to nie porozumienie nie ma co liczyć na bramki zdobyte w ten sposób , kto będzie bił rzuty wolne ?potrzebna dobra noga z wyczuciem czy w klubie jest jakiś scouting ?
Widzę że tu będzie straszna nędza w dodatku jeśli jeszcze kogoś nie pozyskają do środku pola to katastrofa
Smyła o każdym którego mu podstawią mówi fajny, zadziorny , ma talent chcę go zamiast przymierzyć sie do konkretnych zawodników.
kriss68

Postprzez jondek 2014-07-18, 11:03 am

Wszystkie ręce na pokład :!: Jutro bardzo trudny mecz z Kleczewem :!: Bardzo grozny i wymagający przeciwnik.A patrzac na wczorajsze wyniki naszych drużyn w pucharach,to nie ma już słabych drużyn.Z wyjątkiem naszych. :-)
jondek

Postprzez Anakin 2014-07-18, 11:34 am

jondek napisał(a):Jutro bardzo trudny mecz z Kleczewem Bardzo grozny i wymagający przeciwnik

Właśnie "se" [przepatrzyłem ich skład i widzę że mają Sieranta no i Lisieckiego na widok którego jak legenda głosi nasz ex- "One hundred years trainer" dostał takiego wzwodu że zaraz po sparingu z nami podpisaliśmy z gościem kontrakt i to dość długi jak pamiętam bo chyba jednej rundzie przez kilka lat był upychany na wypożyczenie gdzie się da.
I biorąc powyższe pod uwagę - krótko - Jak Lisiecki będzie chciał się srodze mścić za to że nie dano mu więcej szans,ciężko będzie, Panie.
Anakin

Postprzez kibicFCB 2014-07-24, 9:27 am

no powiedzmy że zagłębie sosnowiec jest dobre ale mają mało szczęścia
kibicFCB

Postprzez Anakin 2014-09-01, 8:42 am

No, no, Limanovia, z która ledwośmy wygrali rozbita u siebie przez Kotwicę 1-5, a lider dostaje baty na Rozwoju, z którym spotykamy się w następnej kolejce.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2014-11-16, 4:13 pm

Meczem popisowym smylkota srajacego na puszczy zakonczylismy pierwsza runde tego sezonu . I jak wypadamy . Mamy miejsce 8 . Srodek tabeli sredni wynik zgodnie z zapowiedziami tv prezesa . Wyniki tez srednie . Polmetek to dobra okazja do oceny trenera . Mial byc progres a co mamy ? Dom 4-3-2 troche malo tych zwyciestw na swoim stadionie . 4-1 ze Stala , 3-2 Siarka 3-2 Znicz i 1-0 Limanovia . Z Mielcem tylko jedna polowa dobra . Podobnie dwa zwyciestwa 3-2 . Z Siarka choc byly emocje odrabiania glupich strat . Ze zniczem glupie straty konczyly . Limanovia to mecz bez pozytywow po za wynikiem . Wiec Smyla nie ma ani jednego meczu na Ludowym z ktorego moglby byc dumny . 4 mecze jako tako i 5 z ktorych kibice nie wychodzili zadowoleni . Na wyjazdach bylo tradycyjnie ciut lepiej 3-3-2. Zwyciestwa z Walbrzychem i Gora to zaden sukces ale 1-0 z Blekitnymi to jedyny wartosciowy wynik tej rundy . Trzy remisy Rakow Kluczbork i Energetyk to dobre wyniki . Ale nie mecze . Z Czestochowy i Rybnika powinnismy przywiezc zwyciestwa i byly to dosc frajerskie straty punktow . Wyjazdy to az szesc meczow z niezlym wynikiem bo remis na wyjezdzie a remis w domu to nie to samo i tylko dwie porazki . Podsumowujac jeden wartosciowy wynik na wyjezdzie i wciaz mala strata do trzeciego miejsca to jedyne sukcesy Smyly . Pomimo tego gra jest tragiczna i wrozy dalszy spadek formy . Smyla jest gwarancja ze wyzej 5 miejsca nie podskoczymy ale najwyrazniej Jaroszewskiego to zadowala !!!
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Anakin 2014-12-18, 1:27 pm

Skoro już dzisiaj o Rakowie:

Radosław Mroczkowski nowym trenerem Rakowa
W czwartkowe południe kontrakt z Rakowem podpisał trener Radosław Mroczkowski. Umowa będzie obowiązywała przez półtora roku.
Mroczkowski ostatnio prowadził Widzew Łódź.
Raków zajmuje obecnie 10. miejsce w tabeli II ligi.
źródło: własne / Raków Częstochowa
http://www.90minut.pl/news/244/news2440 ... akowa.html

Jak na tę ligę niezły trener. Być może rzeczywiście Raków planuje się włączyć w walkę o awans.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2015-01-24, 2:56 pm

Dlaczego wiosna nie będzie nasza . Krytykowałem Wyrobka w czasie gdy rozgrywaliśmy rewelacyjna wiosnę ponieważ intuicyjnie wyczuwałem ze to nie do końca jego zasługa . Może nie miałem racji ale jego wypowiedzi pomeczowe jakoś nie pasowały mi do obrazu drużyny na boisku . Oczywiście był doświadczonym fachowcem i dawał drużynie podstawowe umiejętności ale to tylko baza . Bez niej ani rusz ale to nie wystarczy . Resztę stworzyli zawodnicy . Przynajmniej wg mnie tak było . Lacha plus kilku innych stanowili motor przywódczy dzięki czemu pozostali podporządkowali sie i maszynka działała . A teraz . W przerwie letniej Smyla rozbił drużyne . Czy wyciągnął wnioski i teraz ich dobrze przygotuje . Mam duże watpliwości . Ale obym sie mylił . Brakuje tez przywódcy . Szatan ma dobry wpływ na drużyne tylko jak jest w super formie . Po za tym nie ma cech przywódczych . Dudek jako nowy sie nie wyróżniał . Mogło by mu pomoc przyjście Geworgyana bo poczułby sie pewniej . Ale czy Zagłębiu potrzeba kolejnego emeryta . Transfery za Jaroszewskiego i poprzednika prowadzą do katastrofy bo co roku drużyna sie rozpada i trzeba budować od zera . A graczy młodych z wieloletnimi kontraktami na których buduje sie klub brak . Nie wiem czemu naturalny następca Lachy czyli Matusiak nie pełni roli lidera. Jakoś on mi najbardziej pasuje do tej roli . A pozostali dziadkowie jeśli nie sprawdzają sie ani jako liderzy ani gra na boisku nie zachwyca to są do odstrzału . Lachowski często zaliczał takie sobie mecze ale wtedy tym bardziej mobilizował pozostałych . I takiego lidera brakuje plus odpowiedniego trenera. Dlatego zajmiemy miejsca 5-8 tak jak nasz prorok sobie życzył . Skoro wszystko idzie w tym kierunku to dlaczego miałoby być inaczej.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Anakin 2015-01-25, 5:23 pm

Mogę sie założyć ze i tak nie awansujemy. Nawet z kłopotami RÓW-u i Rozwoju. Mamy za głupiego Pseeudoprezesa i pseudotrenera.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2015-02-01, 11:47 am

Jak informuje Sport ROW przegral z Polonia Bytom 0-2 a gola strzelil Lachowski . Tymczasem Rozwoj stracil mlodego stopera sprzedanego do Wisly i na jego miejsce testuje 20 latka z Lecha . 190 cm chyba podobnie jak nasz Koprucki . Jakos bardziej podoba mi sie polityka ich prezesa . Oczywiscie moze sie okazac ze Koprucki bedzie gwiazda nie do przejscia i da nam awans i radosc . Ale za rok mlokos moze byc cennym zawodnikiem dla Rozwoju na dlugie lata a o Kopruckim za rok moze wszelka pamiec zaginac . A i finansowo lepiej licza zlotowki w Katowicach . Wydzadza mniej a wprzyszlosci moga sporo zarobic . A my wypozyczamy wydajemy kase a na zarobek raczej nie ma co liczyc . No i w Sosnowcu dostalimy nieliche becki
Tomcjo

Postprzez mexicano 2015-02-01, 3:54 pm

Jesteś pewien,że ten młokos trafi tam na stałe ?
mexicano

Postprzez Tomcjo 2015-02-01, 6:54 pm

Nie maja kasy wiec glupio nie szaleja . Mlodzi tani ale obiecujacy i to wystarczy zeby byc w tabeli przed Zaglebiem . Za Tochela tez gralismy mlodzieza przy wsparciu doswiadczonych graczy i szlismy jak burza . To byla dobra metoda .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2015-02-01, 7:11 pm

Tomcjo napisał(a):Ale za rok mlokos moze byc cennym zawodnikiem dla Rozwoju na dlugie lata

Jak coś czytasz to czytaj ze zrozumieniem. Owy młokos ma być wypożyczony z Lecha na pół roku. Wypożyczony.
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2015-02-01, 10:17 pm

D Z I E K U J E . Ale pozostane przy swoim zdaniu ze bardziej mi odpowiada polityka wladz Rozwoju polegajaca na sciaganiu tanich i przedewszystkim mlodych . A tabela potwierdza moje zdanie .
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna