Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Anakin 2014-05-29, 1:48 pm

django napisał(a): takim razie powstaje pytanie o sens współpracy z Legią na gruncie wypożyczania piłkarzy. Jeżeli

A jakie to ma znaczenie skoro są duże szanse na to że będziemy grać z albo z Sokołem Kleczew (pozdrawiam Pawła Lisieckiego) który zapewnił sobie baraże albo Nadwiślanem Górą który ma duże szanse na ten baraż z Kleczewem.
Anakin

Postprzez django 2014-05-29, 2:03 pm

Ano takie, że zawodnicy, którymi do tej pory uraczyła nas Legia nie będą mocnymi punktami nawet w meczach z Kleczewem czy Górą. A trener już zadeklarował, że w najbliższym sezonie jednak postanowili z prezesem, że powalczą o awans. Także jakieś tam ambicje są, przynajmniej w sferze deklaracji.
django

Postprzez werty2 2014-05-29, 2:35 pm

django napisał(a):Ano takie, że zawodnicy, którymi do tej pory uraczyła nas Legia nie będą mocnymi punktami nawet w meczach z Kleczewem czy Górą. A trener już zadeklarował, że w najbliższym sezonie jednak postanowili z prezesem, że powalczą o awans. Także jakieś tam ambicje są, przynajmniej w sferze deklaracji.

Trzeba było awansować, może wtedy Legia "uraczyła" by nas kimś z grupy zawodników wypożyczonych do klubów grających wyżej, chyba logiczne, że wolą by młodzi, zdolni nie kopali się po głowach w 3 lidze?

Wypożyczeni z Legii w klubach ekstraklasy i pierwszej ligi, wiosna 2014:

Łukasz Bogusławski (Widzew Łódź)
Mateusz Cichocki (Arka Gdynia
Mateusz Długołęcki (Dolcan Ząbki)
Marcel Gąsior (GKS Tychy)
Aleksander Jagiełło (Lechia Gdańsk)
Kamil Mazek (Dolcan Ząbki) -
Patryk Mikita (Widzew Łódź)
Tomasz Prejs (Dolcan Ząbki)
Bartosz Żurek (Cracovia)
werty2

Postprzez janko 2014-05-29, 2:55 pm

ja mysle tak tych przydupasow zwolnic z tym panem z czapeczka dac sobie kilka dni na zastanowienie kogo pozyskac bo 2liga od przyszlego sezonu bedzie o klase silniejsza.A co do awansu jestescie dla mnie marna druzyna z sztabem szkoleniowym.wyszlo wam ; oklejone kzkg autobus i tranwaje i afisze na kazdym slupie GRAMY O1 LIGE dno niskie to tyle.
janko

Postprzez django 2014-05-29, 3:31 pm

werty2 napisał(a): chyba logiczne, że wolą by młodzi, zdolni nie kopali się po głowach w 3 lidze?

W takim razie jeszcze raz pytam po co ta współpraca? Może lepiej nawiązać ją z jakimś mocnym pierwszoligowcem, który chętniej będzie się dzielił młodymi zdolnymi
django

Postprzez August 2014-05-29, 4:38 pm

django napisał(a):W takim razie jeszcze raz pytam po co ta współpraca?

Nie nam tylko Legii. Oni zapewne mają na swym "stanie" trenera (może ktos bardziej kumety mnie poprawi jesli jest tych z Legii więcej). Nie wiem jak wyglada sprawa utrzymywania grup akademijnych ale nie sądzę aby Legia ze swej strony ponosiła jakies koszty. Z drugiej strony maja gotową, świetną infrastrukturę, dostęp do dzieciarni z Zagłębia (i nie tylko). W zamian mają gdzie oddać tych grajków, których nie zechce nikt z wyższych klas rozgrywkowych. No i może od czasu do czasu bilet dla Prezesa na jakiś mecz w Warszawie. Czysty deal. Pod tym względem zaczęliśmy naprawdę być najbardziej wysunietą dzielnicą warszawy, jak sie z nas śmieją za Brynicą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-29, 7:56 pm

Kol. August - Super trafne określenie Dzielnicy Warszawy - otóż ja w pracy mam
włączoną radiowa Trójkę kiedyś nie żyjący Red. Mosz na antenie zadaje do Gości
pytanie "Jaka jest dzielnica Warszawy najbardziej wysunięta na Południe ?
i tu pada odpowiedź - SOSNOWIEC. taka wersje znam ja.
Serdecznie pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez szajba555 2014-05-29, 9:23 pm

Cichocki,Jagiełło i Mikita żeby przyszli grać na Kresową to kurde musiałby to być cud :redface: a popróbować nie można z szanowaną przez nas Bielską Stalą można chyba by było sprowadzić Mikodę i Boczka a ja natomiast widzę w naszym zespole dziury w obronie i w ataku i ja z tej strony się nie dziwię że nie będziemy mogli poczuć w tym roku smaku tej naładowanej jak "Stolnichnaja"`procentami adrenaliny :-( jadąc na bukową do katowic nie będę walić nazwiskami typu:Dvalishvili,Mikita,Cichocki czy Jagiełło bo takie transfery graniczą dla nas z cudem :redface: ale mogliby przyjść do nas:Zjawiński(mogliby nasi zarządcy nawet go wypożyczyć),Mikoda,Boczek i Markowski ze Stróżów (może) ponoć ten ostatni zawodnik ze 3 lata temu grał u nas :niezle: to czemu nie można byłoby popróbować go nakłonić go do powrotu na Ludowy ? W tych "dziurach" rzeczywiście są konieczne od zaraz wzmocnienia a ci zawodnicy to wasza opinia chcieliśmy awansować z zespołem dziurawym jak ser szwajcarski i proszę tak jak w Legii 2 lata temu ch*j z mistrzem to u nas ch*j z pierwszą ligą :-( też słaba motywacja albo jej ewentualny brak robi swoje bo jeżeli pan Smyła nie daje rady to trzeba zatrudnić u nas trenera motywacji i też jedną ciekawostkę chciałbym wymienić ta Stolnichnaja to bardzo mocna wódka produkcji rosyjskiej niedostępna w Polsce

Pozdrawiam !
szajba555

Postprzez werty2 2014-05-30, 7:02 am

django napisał(a):
werty2 napisał(a): chyba logiczne, że wolą by młodzi, zdolni nie kopali się po głowach w 3 lidze?

W takim razie jeszcze raz pytam po co ta współpraca? Może lepiej nawiązać ją z jakimś mocnym pierwszoligowcem, który chętniej będzie się dzielił młodymi zdolnymi

Współpraca dotyczy głównie szkolenia młodzieży...

Tak jak napisałem na lepszych zawodników z Ł3 była by szansa w momencie awansu...

szajba555 napisał(a):Dvalishvili,Mikita,Cichocki czy Jagiełło bo takie transfery graniczą dla nas z cudem :redface: ale mogliby przyjść do nas:Zjawiński(mogliby nasi zarządcy nawet go wypożyczyć)
Pozdrawiam !

Zjawiński w obecnych rozgrywkach zdobył ponad 20 bramek w pierwszej lidze...Chciałbyś na jego miejscu grać ligę niżej? Nierealne.
werty2

Postprzez django 2014-05-30, 8:05 am

werty2 napisał(a):Współpraca dotyczy głównie szkolenia młodzieży...

Pisałem tylko o tej części, która dotyczy wypożyczania zawodników. Jeżeli chodzi o szkolenie młodzieży, to tutaj wszystko będzie lepsze od dziadostwa panującego w ostatnich latach, bo kiedy Zagłębie wychowało ostatnio dobrego piłkarza? Szkoda, że nie możemy poznać umowy zawartej przez, jakby nie było, miejską spółkę. Mam nadzieję, że w przyszłości będziemy mieli coś do powiedzenia w kwestii najlepszych wychowanków.
django

Postprzez mily 2014-05-30, 8:26 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. August - Super trafne określenie Dzielnicy Warszawy - otóż ja w pracy mam
włączoną radiowa Trójkę kiedyś nie żyjący Red. Mosz na antenie zadaje do Gości
pytanie "Jaka jest dzielnica Warszawy najbardziej wysunięta na Południe ?
i tu pada odpowiedź - SOSNOWIEC. taka wersje znam ja.
Serdecznie pozdrawiam
tadeusz

Pan T.Mosz prowadził audycję w radiu Pin i radiu TokFM , nie miał swojej audycji w radiowej Trójce .
To w gwoli sprostowania.

PZDR !

Sorry za offtop.
mily

Postprzez szajba555 2014-05-30, 10:36 am

A jeżeli Zjawiński też nie jest dla nas to może nasi działacze mogliby zachęcić Folca do powrotu do Zagłębia albo jeżeli nie to Magnuskiego ze Stargardu można by było ściągnąć a z młodą gwardią z Bielska typu : Mikoda i Boczek chyba nie przesadzam z takimi transferami :-)
szajba555

Postprzez lesław1 2014-05-30, 11:40 am

nie spodziewam się jakiegoś znaczącego zwiększenia siły rażenia takimi graczami jak np Folc. miał już być Idrissa Cisse z Rowu Rybnik, ale ciekawe jakby reagowali nasi kibice jakie on czasem setki potrafi zepsuć.....skuteczność w całym kończącym się sezonie podobna. Zjawińskiego to moglibyśmy kupić jakby naszem sponsorem był Red Bull- przecież to najlepszy napastnik 1 ligi..
lesław1

Postprzez janko 2014-05-30, 1:42 pm

Bylo pytanie kiedy wychowalismy ostatnio dobrych pilkarzy wychowankow? Ostatnie lata mielismy kilku z grupy juniorskiej trenera p.PIEKOSZEWSKIEGO Stefanski /duzy talent MADEJ mysle ze zle prowadzeni przez klub inni Korcipa i inni z grupy rocznik 88, 89.i tak mozna wymieniac wine mysle ponosza zarzad zaglebia sosnowiec za zle kierowanie dalsza kariera.tu nigdy nie bedzie prawdziwe Zaglebie jak tak beda dbac o swoje diamenty ,lepiej sprowadzac obcych grajkow za duze pieniadze to tyle.
janko

Postprzez Luis 2014-05-30, 2:30 pm

Pewnie Janko, w ostatnich latach, druzyny, ktore awsnsowaly opieraly skład na wychowankach. nam potrzebni sa zawodnicy z solidnym ograniem na poziomie minimun 1 ligi. O tym, ze mozna zatrudnic pilkarzy z doswiaczeniem, a mimo tego glodnych awansu pokazała Miedz Legnica. Ciekaw tylko jestem czy w tym okienku teansferowym trener rowniez uzna, ze w Zaglebiu nie zagraja zawodnicy po 30 roku zycia. Jak tak to nigdy nie bedziemy miec lidera zespolu. Bo nawet jak zostanie Wrzesien, to lider musi miec charyzme, spore doswiadczenie i wzbudzac szavunek w szatni. A Wrzesien na to jest za mlody.
Luis

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna