II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Postprzez August 2014-05-25, 9:17 am

Sprawa przegranego awasu to nie tylko kwestia naszego trenera choć oczywistymi są uwagi dotyczące wzmocnień , taktyki, składu z Kursą czy wypowiedzi jak te po meczu Bytomiem. Okoliczności przegranego awansu skłaniają do refleksji, że szeroko pojęty układ nie chciał awansu. Bo nawet z błędami popełnionymi przez naszego "Miro" można było ten awans uzyskać. Tenn klub to kwadratura koła. Póki najwięcej będzie miał do powiedzenia układ miejski, wynik ani robienia w konia kibice nie będą najważniejsi. Z drugiej Sosnowiec czy Załębie nie posiada układu biznesowego, który byłby w stanie przejąć klub i w jakimś stopniu (bo całkowicie nie jest to możliwe) uniezależnić go od polityków i i różnej maści klakierów. Jeszcze inną, przykrą rzeczą jest to, że Prezes wygląda raczej - jak to mi ujął w rozmowie kol. Blajpios (serdecznie pozdrawiam) - na namiestnika interesów miejskich. Zwróćcie uwagę na milczenie przynajmniej od meczu z Bytomiem gdzie już wtedy wypadałoby preprosić. Niemniej, jeśli mam rację, to w najmniejszym jest mi żal Jaroszewskiego bo być może przehandlował swoje słynne tattoo w zamian za klubową posadkę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2014-05-25, 9:54 am

Wygląda na to, że po rundzie przepracowanej przez trenera Smyłę, zrobiliśmy krok... do tyłu, w stosunku do tego co zastał po Kmieciu. Drużyna jest rozbita, bez ambicji, do tego w składzie zakontraktowane na nie wiadomo jak długo "gwiazdy" typu Wojcieszyński, Arłukowicz i Kaliciak (pewnie będzie problem z rozwiazaniem kontraktów) i dalej, wybici z rytmu meczowego i odstawieni od treningów z drużyną zawodnicy którzy mieli być naszą przyszłością, czyli Domański, Wajs, Cyganek, Tylec i ci którzy mieli być teraźniejszością i ratunkiem przed Kursa tj. Jarczyk i Ostrouszko. Sadowski jest wypożyczony z Katowic i pół pensji płaci mu GKS, pewnie nie zgodzi się zostać za pieniądze które Zagłebie płaci. Odejdzie z pewnością Wrzesień, więc wyglada, że czeka nas rewolucja personalna i znowu będziemy czarowani opowieściami o tym jak to druzyna musi sie zgrać, a przerwa letnia jest krótka. Wygląda to bardzo źle. Jeśli cos pominąłem to prosze uzupełnić.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2014-05-25, 10:56 am

novack napisał(a):wybici z rytmu meczowego i odstawieni od treningów z drużyną zawodnicy którzy mieli być naszą przyszłością, czyli Domański, Wajs, Cyganek, Tylec i ci którzy mieli być teraźniejszością i ratunkiem przed Kursa tj. Jarczyk i Ostrouszko

Dokładnie. A na układy nie ma rady. Co do pozostałych, nie ma ludzi niezastąpionych tyle że na perełeczki typu Wrzesień raczej klub nie stać.
August

Postprzez MirosławaSmyła 2014-05-25, 4:57 pm

Drużyna jest rozbita, bez ambicji, do tego w składzie zakontraktowane na nie wiadomo jak długo "gwiazdy" typu Wojcieszyński, Arłukowicz i Kaliciak (pewnie będzie problem z rozwiazaniem kontraktów)

Czarnowidztwo. Ci piłkarze mają kontrakty tylko do końca sezonu. Fakt jest taki, że Zagłębie musi szukać w ich miejsce kogoś bardziej wartościowego. Od tego czy się to uda, będzie dużo zależało w przyszłym sezonie.
MirosławaSmyła

Postprzez August 2014-05-25, 6:12 pm

MirosławaSmyła napisał(a):
Drużyna jest rozbita, bez ambicji, do tego w składzie zakontraktowane na nie wiadomo jak długo "gwiazdy" typu Wojcieszyński, Arłukowicz i Kaliciak (pewnie będzie problem z rozwiazaniem kontraktów)

Czarnowidztwo. Ci piłkarze mają kontrakty tylko do końca sezonu. Fakt jest taki, że Zagłębie musi szukać w ich miejsce kogoś bardziej wartościowego. Od tego czy się to uda, będzie dużo zależało w przyszłym sezonie.

Jestem tylko ciekaw ile kosztowały te kolejne "wynalazki". Troche dużo teo szrotu. A pożytku praktycznie żadnego.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-25, 7:06 pm

Witam i pozdrawiam Kol. Augusta - czy mogę prosić Kol. o zdanie
w sprawie zmiany trenera a funkcje te przekazane byłyby na
ręce Pana Tomasza Arteniuka. Co może być utrudnione bo
Kołobrzeg puka do II ligi.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-05-25, 7:10 pm

Panie Tadeuszu, o ile pamięć mnie nie myli, Arteniuk własnie spuścił Zieloną Górę do 3 ligi.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-25, 7:28 pm

Kol.Novack - pamięta Kol. jego prace z Kotwicą - która dała nam oklep na Ludowym
w ostatnich minutach meczu. To właśnie wówczas - my Kibice chcieliśmy Arteniuka
w Sosnowcu.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez krysteksc 2014-05-25, 7:28 pm

Cytując trenera Smyłe
" Będziemy jeszcze przez dwa najbliższe mecze personalnie analizować zespół, kto w walce o trofeum w postaci awansu do pierwszej ligii będzie mógł uczestniczyć, bo taki będzie nasz cel w przyszłym sezonie."

Myślę że trzeba zapamiętać te słowa bo jakoś dziwnie czuje że w przyszłym sezonie ktoś może sie ich wypierać że nigdy takie słowa nie padły więc ja biore to sobie do serca i zobaczymy jak będzie wyglądał następny sezon oby nie było tak frajersko przegranych szans jak w tym.
krysteksc

Postprzez August 2014-05-25, 8:37 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Witam i pozdrawiam Kol. Augusta - czy mogę prosić Kol. o zdanie
w sprawie zmiany trenera a funkcje te przekazane byłyby na
ręce Pana Tomasza Arteniuka.

Kol. August wita i pozdrawia Tadeusza Wiśniewskiego. Moim zdaniem mimo wszystko problem klubu nie tkwi w osobie trenera, a przynajmniej nie tylko. Do Smyły w pierwszej kolejności mam mimo wszystko pretensje o ostatnie wypoiwedzi pod adresem kibiców zakrywające własną indolencję. O błędach czy też kontrowersyjnych decyzjach trenera napisano już na tyle duzo, że nie będę się powtarzał. Ale pomimo powyższego uważam, że o braku awansu zdecydował czynnik pozasportowy, a nie błędy trenera. Poza tym nie mamy gwarancji, że kolejny trener, w tym Arteniuk, bedzie lepszy. A na takiego z wyższej półki nas nie stać. Zresztą o Arteniuku i jego zdolnosciach mówiło sie już kilka lat temu i jakoś facet się specjalnie nie wybił. Wreszcie, klimat i powiew znad Brynicy trenerom jakoś nie służy. Pamiętacie naszego Mórinjo Głardiolę ? A jego wynalazki o nazwie Dziółka , Jeremicz, Grabowski, Markiewicz ktoś pamięta ? I co ? Złamanego grosza nie dałbym za to że sobie poradzi po przeskoku do Timobajlu. A w piątek kibice kolejnego, timobajlowego klubu skandowali jego nazwisko prosząc by został.
Reasumując, problem stagnacji tkwi we włodarzach klubu i włascicielach od Prezesa w górę. Nie w samym trenerze.
August

Postprzez pyla 2014-05-25, 9:26 pm

A może Pan Brzęczek ? Finansowo chyba do przeskoczenia - wiedza piłkarska i trenerska duża.
pyla

Postprzez August 2014-05-25, 9:35 pm

pyla napisał(a):A może Pan Brzęczek

Aleście uparci chłopaki. Ja podkreślam. Nie w trenerze tkwi problem.
August

Postprzez jackie57 2014-05-25, 9:37 pm

W trenerze? Nie.
jackie57

Postprzez pyla 2014-05-25, 10:23 pm

August Ja jednak jestem przekonany że wina trenera była ewidentna i tej wersji będe się trzymał :-)
pyla

Postprzez szajba555 2014-05-25, 10:23 pm

A może rzeczywiście trzeba ściągnąć lepszych zawodników np.Okińczyca z tego UKP troszkę młodej gwardii ze STO(L)ICY :-) a drewno typu Arułkowicz i Wojcieszyński trzeba na dzień dobry wywalić :czerwona: takie klubiki typu Raków czy UKP to powinniśmy z nimi osiągać przeciwne rezultaty i za 2 tygodnie by wśród nas panowało identyczne świętowanie jak dziś nasi bracia z Legii świętowali Mistrza Polski a czuję się niemal tak samo jak po porażce Legii z Lechią 2 lata temu i nie muszę przypominać jakim fiaskiem to się skończyło ale jeżeli ktoś szuka w trenerze winowajcy to ja bym proponował na przykład panów typu :Janusz Kubot lub Ryszard Wieczorek przecież z tym drugim trenerem ROW Rybnik awansował bez sponsorów do 1 ligi a my też mogliśmy tak zrobić :-( i dalej gnijemy w 2 lidze :-( my tym mendom z pzpn'u to powinniśmy udowodnić że potrafimy być rewelacją i z niecierpliwością oczekuję na tą chwilę kiedy będą nam te sukinsyny wręczać Puchar Polski

Pozdrawiam :-) !
szajba555

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack