Zagłebie - UKP Zielona Góra 21.05.2014 - 18.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłebie - UKP Zielona Góra 21.05.2014 - 18.00

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-21, 7:54 pm

Przepraszam , ale proszę przeczytać na 90 minut - Jerzy Brzęczek podał się
do dymisji. W moim odczuciu to jest GOŚĆ.
To co Kol. wyżej pisze o tej jesieni itd. - Ja się akurat nie zgadzam.
Trener i drużyna przegrała wszystko począwszy od meczu z Bytovia na Ludowym
i każdy następny do dzisiejszego - to jest 10 punktów. O czym jest mowa .
Proszę dodać 10 punktów do wyniku który posiada drużyna i zobaczymy gdzie
będzie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez wilczy_jezdziec 2014-05-21, 7:54 pm

Na bet365 7 zł było, ale z handicapem to pewnie wyżej dychy. Za to na Zagłebie 1,33 zł.
wilczy_jezdziec

Postprzez krysteksc 2014-05-21, 7:55 pm

Czy ktoś może podać jaki był dziś kurs u buka na Zielona Górę?

O ile pamietam wahał się od 6.8 do 7.0
A co do meczu cóż takiej padaki dawno nie widziałem multum podań między obrońcami które d nikąd nie prowadzą no chyba że pod nasza bramkę pierwszy raz w życiu wyszedłem z Ludowego przed końcem meczu i mogę powiedzieć jak od 10 lat jeżdze na mecze to gorszego meczu w wykonaniu Zagłębia nie pamiętam a najbardziej szkoda kibiców :czerwona: :czerwona:
krysteksc

Postprzez novack 2014-05-21, 7:59 pm

Z zażenowaniem dodam, że "wybitny, najlepszy, ostoja" Kursa schodząc do tuelu prawie rzucił się na kibiców, do tunelu wepchnął go bodajże Struski, a może szkoda, bo pewnie byłby to jego ostatni dzień w Sosnowcu nie tylko w Zagłebiu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez arek 2014-05-21, 8:04 pm

Było pięknie przez jakieś 3-4 kolejki. Była nadzieja, poważne szanse... i powtórka z przeszłości - kompromitacja, szambo i dno. Przychylam się do zdania kolegi wilczy_jezdziec że trenera bym oszczędził. Pamiętajmy że przed zwolnieniem Kmiecia spoglądaliśmy częściej w dół tabeli z obawami odnośnie przyszłości. Po zmianie trenera widziałem przebłyski dobrej gry, pomysł i zaangażowanie. Były punkty które dawały szansę. Oglądając tabele z poprzednich lat widać że do awansu spokojnie wystarczy zdobywać średnio 2 punkty na mecz. Z trenerem Smyłą zdobyliśmy ich tyle, więc awans przegraliśmy jesienią.
Niewybaczalne jest natomiast traktowanie kibica jak śmiecia co było widoczne w meczu z Polonią i dzisiejszym. Ile jeszcze takich policzków nas czeka? Dlaczego te miernoty nie szanują kibiców którzy w końcu zaufali i zaczęli przychodzić na mecze? Co się stało z drużyną której biłem brawo nawet po przegranym meczu z Chrobrym?
Nie zgadzam się z trenerem że II ligową drużynę należy budować 3 lata. Ta liga jest tak marna że dobry trener powinien z tymi siermięgami awansować bez problemów ale nie można go rozliczać za pół sezonu.
arek

Postprzez krysteksc 2014-05-21, 8:05 pm

Mam nadzieje że pierwszą podjętą decyzją po tym sezonie będzie pozbycie się tego wybitnego obrońcy z naszego Zagłębia.
krysteksc

Postprzez szajba555 2014-05-21, 8:22 pm

No prze*ebać awans od tak noż k**wa mać TO NIEDOPUSZCZALNE !!!!!!! :czerwona: :czerwona: Smyle trzeba powiedzieć jutro RAUS !!! :czerwona: :-( jak to mówią nasi oponenci zza lewej strony Brynicy 0:2 zpie*rdolić czuję się jak 2 lata temu po porażce Legii z Lechią jeżeli by było odwrotnie to nasi bracia z Łazienkowskiej kroczyli by po trzeci tytuł z rzędu :-( nie wiadomo jaki scenariusz pisze nam bóg może taki że po kilkuletnim gniciu w drugiej lidze będziemy grali w Lidze Europy z takimi markami jak Dynamo Kijów,Feyenoord Roterdam,Helsinsborg lub Wiktoria Pilzno lub okręgówka ;-( i jak ten pan od w-f'u który również jest winowajcą dzisiejszej porażki to ten drugi scenariusz się niestety potwierdzi ;-( ale się zanosi że będziemy następny sezon gnić jak przysłowiowe "Gówno w trawie" :-( a potem mocne rezerwy klubów ekstraklasowych i marki z tej drugiej grupy drugiej ligi między innymi dwie Stale ze Stalowej Woli i z Mielca pierwsze co pan Jaroszewski co musi zrobić to wypierdolić (za przeproszeniem) pana Smyłe za to potknięcie wywalić tych jego pseudograjków między innymi Arułkowicza i Wojcieszyńskiego a jak tego ten pan nie zrobi to sami go obalimy zobaczymy jak ta jedna 2 liga będzie wyglądać czy będziemy się liczyć w przyszłym sezonie o awans czy będziemy się bronili przed spadkiem :-( 2:0 powinno być w odwrotną stronę a nie to co widzimy prze****dolony awans
W PRZYSZŁYM SEZONIE ZERO ZMYŁY NA LUDOWYM A TAKŻE TYCH KŁÓD POKROJU ARUŁKOWICZA I WOJCIESZYŃSKIEGO W RUNDZIE JESIENNEJ I NIE TYLKO GRAĆ NA CAŁEGO I WALCZYĆ DO UPADŁEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za wulgaryzmy powyżej przepraszam ale tylko tak da się określić nasz dzisiejszy mecz ostrymi słowami jednosłownie :-(
szajba555

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-21, 8:43 pm

Kol. wyżej podał, ze wszystko zawalił poprzedni trener Pan Kmiec - otóż
ww trener Przegrał 3 razy, Wygrał 3 razy i Zremisował 7 razy w tym
dwa dobre remisy - mecze wyjazdowe z Bytovia i Chrobrym. To jest
bilans poprzedniego trenera. Czy on jest taki beznadziejny ?
To dzięki remisom z ww drużynami była szansa AWANSU na LUDOWYM.
Przeczytałem wypowiedz trenerów i odnoszę wrażenie że Panowie
powinni zamienić się miejscami - Pamiętam jak my Kibice jakiś czas
temu chcieliśmy tego trenera mieć w Sosnowcu. Oczywiście po meczu
z Zieloną Górą.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez wilczy_jezdziec 2014-05-21, 8:44 pm

Co gorsza była to ostatnia taka łatwa szansa żeby uciec z tej słabej ligi. Fakt, jeszcze 3-4 lata temu można było mówić, że wschód jest dużo słabszy od naszej ligi, ale teraz to wygląda wręcz na odwrót. W przyszłym sezonie nie będzie już chłopców do bicia tak jak w tym (choć dzisiejszy mecz przekonuje, że może to i lepiej), bo utrzymają się tylko zespoły z górnej części tabeli, więc nie wiem czego się spodziewać na jesieni.
wilczy_jezdziec

Postprzez Sir 2014-05-21, 8:51 pm

Ciekawe co na to Prezes Jaroszewski??

Kpina z Kibiców.

Można nie awansować, przegrać z Chrobrym w takim meczu z taką walką, ale mecz z Polonią i UKS ZG to wstyd.
Sir

Postprzez Sir 2014-05-21, 8:52 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. wyżej podał, ze wszystko zawalił poprzedni trener Pan Kmiec - otóż
ww trener Przegrał 3 razy, Wygrał 3 razy i Zremisował 7 razy w tym
dwa dobre remisy - mecze wyjazdowe z Bytovia i Chrobrym. To jest
bilans poprzedniego trenera. Czy on jest taki beznadziejny ?
To dzięki remisom z ww drużynami była szansa AWANSU na LUDOWYM.
Przeczytałem wypowiedz trenerów i odnoszę wrażenie że Panowie
powinni zamienić się miejscami - Pamiętam jak my Kibice jakiś czas
temu chcieliśmy tego trenera mieć w Sosnowcu. Oczywiście po meczu
z Zieloną Górą.
Pozdrawiam
Tadeusz

Dodajmy że Smyła dysponował lepszym trochę składem!!!

Ja jestem za tym zeby Smyła został. Ale uważam ze popełnił błędy
Sir

Postprzez szajba555 2014-05-21, 9:10 pm

Dobrze odbiegnijmy trochę od tematu porażki chodź na chwilę jeden mój kumpel puścił plotkę na temat tej sołeckiej ladacznicy która nazywa się odBytovia ten klub ponoć kupuję mecze (nie wiem czy to prawda) ale jeśli ta bujda jest prawdą to nie mogą takie sprzedajne ku**iska grać w pierwszej lidze i to właśnie psuje wizerunek pierwszej ligi polskiej w piłce nożnej moim zdaniem ciekawe co będzie jak im drutex zakręci kurek to odlecą w trymiga do okręgówki :lol: :lol: :lol: :lol: normalny śmiech na sali mnie bierze
szajba555

Postprzez bbartek 2014-05-21, 9:10 pm

Witam, wszystkie gromy sa skierowane pod adresem trenera i zawodników, ale dlaczego nikt nie ich nie kieruje pod adresem właściciela i Prezesa.
Znam odpowiedź Miasta: dajemy pieniadze ( nasze podatników) a wynik sportowy to nie MY...
Ile Miast wydało przez ostatnich kilka lat na Klub Piłkarski i jakie sa tego efekty ? Kto odpowie za strate tych kilkunastu mln PLN ? jakie kryteria decydowały o wyborze nowego Prezesa ?
Osuch za 600.000,00 PLN przejął klub, odciążył Bydgoszcz z bieżących wydatków ( oprócz stadionu) i potrafił stworzyć drużyne na miare pucharów ...
Jakie są osiagnięcia pani V-ce Prezydent w ostatnich latach odpowiedzialnej za sport w Sosnowcu ?
Jakie korzyści ma Zagłębie z podpisanej umowy o współpracy z Legią ?
Tak jak wszyscy mam dość wyszukiwania usprawiedliwień, stwierdzęń, że musimy znaleźć przyczyny porażek, że popełniamy błędy ale to tylko sport...
Czy Prezydent Górski odpowie za nominacje Pani Prezydent ? Czy pani V-ce Prezydent odpowie za nominacje Prezesa? czy Prezes odpowie za wybór trenera i umowę z Legią ? czy trener odpowie za transfery ?
Znamy odpowiedź.....
Dla mnie ZAGŁENBIE to nie jest tylko sport, to znacznie coś więcej i dlaczego osoby odpowiedzialne za sport i Klub niszczą moje marzenia...za moje/nasze pieniadze.
Przyczyna jest prosta: nie zła wola ale po prostu brak kompetencji..
bbartek

Postprzez pyla 2014-05-21, 10:06 pm

Czuje się jakby mi ktoś dał obuchem w głowe , wszystkiego się spodziewałem ale nie takiej kompromitacji. To co Smyła majaczy na konferencji nie da się słuchać.Brakuje mi słów. Teraz bez wzmocnień i z takim podejściem do gry nie mamy wiekszych szans na awans w nowym sezonie. Bylo tak blisko - szkoda mi Prezesa bo widać ze facet serce i zdrowie oddałby za ZAGŁĘBIE. Zmiany są konieczne z trenerem włącznie. Panie trenerze , zawodnicy :redface:
pyla

Postprzez szajba555 2014-05-21, 10:51 pm

pyla napisał(a):Czuje się jakby mi ktoś dał obuchem w głowe , wszystkiego się spodziewałem ale nie takiej kompromitacji. To co Smyła majaczy na konferencji nie da się słuchać.Brakuje mi słów. Teraz bez wzmocnień i z takim podejściem do gry nie mamy wiekszych szans na awans w nowym sezonie. Bylo tak blisko - szkoda mi Prezesa bo widać ze facet serce i zdrowie oddałby za ZAGŁĘBIE. Zmiany są konieczne z trenerem włącznie. Panie trenerze , zawodnicy :redface:

Ja się z tym w pełni zgadzam :) ale ja czuję się tak jak 2 lata temu po porażce Legii z Lechią ;-( oni wtedy grali o mistrzostwo polski i przypomnę ci że Legia przegrała 1:0 oddając po frajersku mistrza Śląskowi my natomiast w tym sezonie byliśmy jednym palcem w 1 lidze i poddaliśmy się outsajderom ponosząc klęskę 0:2 :-( to jest niedopuszczalne !!!!!!!!!!! :czerwona: trenera trzeba zmienić i drewna typu Wojcieszyński i Arułkowicz również z tobą w milion procentach się zgodzę :niezle: niewiem czy trenerzy pokroju Wieczorka zgodzili by się trenować Zagłębie bo Ludowy dla naszych przeciwników powinien być twierdzą niezdobytą powinniśmy go bronić jak szerszenie własnego gniazda przed demolką a tu się poddajemy jak (przepraszam bardzo) nadzwyczajne pizdy :redface: bo taki ROW Rybnik chyba nie miał sponsorów a awansował to też i nas było by stać na awans i też potrzebujemy trenera który ma w sobie coś z Dragomira Okuki (temperament) i obecnego trenera reprezentacji Polski Adama Nawałki (konsekwentność) podobno ten drugi pan robił ostre treningi żabolom ja pisałem też na stronach naszego klubu że właśnie musimy uważać na Wojtka Okińczyca on nam strzelił bramkę może była by możliwość ściągnąć lub też wypożyczyć na Ludowy za podstawę w tym sezonie ?

Pozdrawiam :)
szajba555

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna