ZAGŁĘBIE - CHROBRY Głogów!!! sobota 26.04.2014r.godz.18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - CHROBRY Głogów!!! sobota 26.04.2014r.godz.18:

Postprzez Sir 2014-04-27, 12:30 pm

A ja powiem tak. To był jeden z ciekawszych pojedynków na Stadionie Ludowym od kilku sezonów. Do tego taka pogoda. Smyła trafnie określił że w Sosnowcu jest wyczuwalny głód piłki nożnej na wyższym poziomie i głód sukcesu sportowego.

Mam nadzieję, że włodarze miasta byli na meczu i to widzieli.

Podobała mi się Reakcja na Trybunie MARCINA LACHOWSKIEGO (jak to wszystko przeżywa)...myślę że gdyby grał w tym meczu to na boisku mielibyśmy lidera w zespole.

Zwycięstwo w tym meczu nam się nie należało, ale przy odrobinie szczęścia mógł być remis.

Słabszy mecz Grubego, szczególnie jeśli chodzi o stałe fragmenty gry.

Mateusz Wrzesień. Nie wiem kto był odpowiedzialny za to wypożyczenie. Ale BRAVO! To jest największe wzmocnienie i w dodatku młodzieżowiec. Ma chłopak papiery na granie, technika i drybling oraz strzał. Boję się że jednak odejdzie po tej rundzie.

A NAJWIĘKSZE SŁOWA UZNANIA dla kibiców ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC. Nie jeden klub nam zazdrości. I co z tego że gra np w 1 lidze lub Ekstraklasie?? Kibice to jest NAJWAŻNIEJSZY składnik KLUBU piłkarskiego.
Sir

Postprzez Qcu20 2014-04-27, 1:10 pm

Sir napisał(a):A ja powiem tak. To był jeden z ciekawszych pojedynków na Stadionie Ludowym od kilku sezonów. Do tego taka pogoda. Smyła trafnie określił że w Sosnowcu jest wyczuwalny głód piłki nożnej na wyższym poziomie i głód sukcesu sportowego.

Mam nadzieję, że włodarze miasta byli na meczu i to widzieli.

Podobała mi się Reakcja na Trybunie MARCINA LACHOWSKIEGO (jak to wszystko przeżywa)...myślę że gdyby grał w tym meczu to na boisku mielibyśmy lidera w zespole.

Zwycięstwo w tym meczu nam się nie należało, ale przy odrobinie szczęścia mógł być remis.

Słabszy mecz Grubego, szczególnie jeśli chodzi o stałe fragmenty gry.

Mateusz Wrzesień. Nie wiem kto był odpowiedzialny za to wypożyczenie. Ale BRAVO! To jest największe wzmocnienie i w dodatku młodzieżowiec. Ma chłopak papiery na granie, technika i drybling oraz strzał. Boję się że jednak odejdzie po tej rundzie.

A NAJWIĘKSZE SŁOWA UZNANIA dla kibiców ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC. Nie jeden klub nam zazdrości. I co z tego że gra np w 1 lidze lub Ekstraklasie?? Kibice to jest NAJWAŻNIEJSZY składnik KLUBU piłkarskiego.

W tym sezonie muszą awansować. Boję się, że już ponownie tak blisko nie będziemy w przyszłym. Awans się oddalił ale pytanie czy Bytovia jest gotowa organizacyjnie aby awansować. Z układu tabeli wynika, że 3 drużyny aspirują do awansu. Dziś cieszą się w Głogowie i w Bytowie. Ale jeszcze 6 kolejek ( nie liczę meczu z Polkowicami ) więc 18 pkt do zdobycia. Ciężko jest wygrać 6 meczy z rzędu, więc będą potknięcia zarówno Zagłębia jak i Bytovii. Głogowa nie liczę, bo ich nie dogonimy. Musimy czekać na wyniki Bytovii i sami wygrywać. W tym momencie jedyne na co liczę to to, by zrównać się punktami z Bytovia i mieć szansę na rozegranie decydującego dwumeczu. Wczoraj mecz super, emocje od 1 do ostatniej minuty. Piłkarze rozbudzili w nas nadzieje. Mimo kiepskiej pogody na mecz przyszło prawie 4000 tys. ludzi. Pojawiły się wyniki, chęć wygrywania i awansowania, kibice to widzą, doceniają i odpłacają się dopingiem i przybyciem na Ludowy. Druga połowa, to była loteria, zdawałem sobie sprawę, że kto strzeli gola w tych warunkach wygra mecz. Gapiostwo obrońców, Matusiak nie zdążył i padła bramka. Może gdyby tak nie padało...? Ale murawa była jednakowa dla wszystkich. Nie można odmówić naszym ambicji jednak to Chrobry ma 3 pkt. Nie byłoby tragedii
gdyby Bytovia przegrała poprzedni mecz. Byłby nadal między nami status qwo a teraz...? Obawiam się, że na meczu z Polonią nie będzie tylu kibiców..Polonia to nie lider ( a to też miało przełożenie na frekwencję ) poza tym wzrosła strata punktowa do miejsca premiowanego awansem. Już niestety wszystko nie jest w nogach piłkarzy Zagłębia Sosnowiec, jest także ( niestety ) w nogach piłkarzy Bytovii. Jak po tej porażce nasi się otrząsną, a Bytovia się potknie, wrócą realne szanse awansu, znowu będzie więcej kibiców na Ludowym.
Sądzę, że gdyby ZS było w I lidze, taka frekwencja jak wczoraj byłaby na każdym meczu.
Qcu20

Postprzez lesław1 2014-04-27, 3:24 pm

wilczy_jezdziec napisał(a):Był na ten temat artykuł na stronie. Jeśli na koniec sezonu będziemy na 3 miejscu i będziemy mieli tyle samo punktów co np. 2 Bytovia to o awansie nie zadecyduje ani bilans bezpośredni ani strzelecki. Potrzebny będzie dodatkowy dwumecz na neutralnym terenie. Choć swoją drogą, ciekawe jakby to wyglądało gdyby tyle samo punktów miały więcej niż 2 ekipy.

Ten walkower przyszedł w dobrym momencie. Zaliczyliśmy ciężki nokaut i po takiej serii niełatwo się będzie z niego podnieść, zwłaszcza iż był to jeden z ważniejszych meczy w sezonie. Mam nadzieję, że ta dwutygodniowa rozłąka z ligą (i dobre wieści z innych stadionów) sprawią, że na mecz z Bytomiem nasi wrócą głodni gry i goli i pokażą, że pogłoski o końcu walki o pierwszą ligę są mocno przesadzone ;-) .

tak wiem o tym barażu ale to tylko z Bytowią, z Chrobrym i Wartą będziemy niestety na 3 z automatu.
zadałem sobie trochę trudu na dziś dzien mini tabela uwzględniająca mecze miedzy Chrobrym, Bytowią, Zagłębiem i Wartą wyglądała by tak
1 Bytowia 6 pkt bramki 7:4
2 Warta 6 pkt bramki 6:6
3 Chrobry 6 pkt bramki 2:2
4 Zagłębie 6 pkt bramki 5-8
trzeba jednak pamiętać, że pozostał jeszcze mecz między Bytowią a Chrobrym, a co ciekawe wczoraj Chrobry zdobył pierwsze bramki w starciu z tymi drużynami- to pokazuje, że nie trzeba wygrywać meczów na szczycie tylko nie gubić punktów przez cały sezon z kelnerami :)
lesław1

Postprzez jls 2014-04-27, 5:24 pm

Ja mam z kolei takie przemyślenia :
1 - Po obejrzeniu kilku skrótów z meczów Zagłębia docszłem do wniosku, że brak zgrania
i rozeznania sytuacji przez parę środkowych obrońcówe Kursa i Grudniewski dodatkowe
zamieszanie gdy na środku obrony w polu bramkowym pojawia się Matusiak.
2 - Dlaczego nie strzelamy zza pola bramkowego w sytuacjach 100% czystych. Mamy zawodników
którzy to potrafią bardzo dobrze wykonać ( Matusiak z dalszej odległości 25-30 metrów:
Grube również z tych odległości; Szatan 20 metrów; Ninkowic z ostrego kąta, teraz pokazał
się pięknie Wrzesień itd. )
Może trener powinien przeanalizować pewne warianty w ustawieniu i koordynacji gry w śeodku obrony
i dyspozycji strzałowej naszych zawodników.
jls

Postprzez krysteksc 2014-04-27, 5:42 pm

Może trener powinien przeanalizować pewne warianty w ustawieniu i koordynacji gry w śeodku obrony
i dyspozycji strzałowej naszych zawodników.

Analiza analizą ale nam potrzeba naprawde dobrego środkowego obrońcy który potrafiłby dygrygować ta obroną aby nie było tak że każda piłka w naszą obronę doprowadza nas na skraj załamania nerowego.
krysteksc

Postprzez mwy 2014-04-28, 1:23 pm

slawekchicago napisał(a):PANOWIE NIE MA CO BIADOLIC,MECZ PRZEGRANY ALE GRAMY DALEJ ,NIE WSZYSTKO ZALEZY OD NAS ALE TEZ NIEWSZYSTKO STRACONE!!!!!!

WIARA UMIERA OSTANIA !!!!!

Wg mnie szanse jeszcze sa i to duże. Chrobry ma awans, Bytovia natomiast gra z takim przeciwnikami jak my: Rozwój, Kluczbork, Raków czy Polonia to są kluby, z którymi będzie ciężko Bytovii.
Jest 6 meczy, 18 pkt, do baraży potrzeba nam o 5 więcej niż Bytovia.

Wierzę, że damy rade.
mwy

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna