Sir napisał(a):A ja powiem tak. To był jeden z ciekawszych pojedynków na Stadionie Ludowym od kilku sezonów. Do tego taka pogoda. Smyła trafnie określił że w Sosnowcu jest wyczuwalny głód piłki nożnej na wyższym poziomie i głód sukcesu sportowego.
Mam nadzieję, że włodarze miasta byli na meczu i to widzieli.
Podobała mi się Reakcja na Trybunie MARCINA LACHOWSKIEGO (jak to wszystko przeżywa)...myślę że gdyby grał w tym meczu to na boisku mielibyśmy lidera w zespole.
Zwycięstwo w tym meczu nam się nie należało, ale przy odrobinie szczęścia mógł być remis.
Słabszy mecz Grubego, szczególnie jeśli chodzi o stałe fragmenty gry.
Mateusz Wrzesień. Nie wiem kto był odpowiedzialny za to wypożyczenie. Ale BRAVO! To jest największe wzmocnienie i w dodatku młodzieżowiec. Ma chłopak papiery na granie, technika i drybling oraz strzał. Boję się że jednak odejdzie po tej rundzie.
A NAJWIĘKSZE SŁOWA UZNANIA dla kibiców ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC. Nie jeden klub nam zazdrości. I co z tego że gra np w 1 lidze lub Ekstraklasie?? Kibice to jest NAJWAŻNIEJSZY składnik KLUBU piłkarskiego.
W tym sezonie muszą awansować. Boję się, że już ponownie tak blisko nie będziemy w przyszłym. Awans się oddalił ale pytanie czy Bytovia jest gotowa organizacyjnie aby awansować. Z układu tabeli wynika, że 3 drużyny aspirują do awansu. Dziś cieszą się w Głogowie i w Bytowie. Ale jeszcze 6 kolejek ( nie liczę meczu z Polkowicami ) więc 18 pkt do zdobycia. Ciężko jest wygrać 6 meczy z rzędu, więc będą potknięcia zarówno Zagłębia jak i Bytovii. Głogowa nie liczę, bo ich nie dogonimy. Musimy czekać na wyniki Bytovii i sami wygrywać. W tym momencie jedyne na co liczę to to, by zrównać się punktami z Bytovia i mieć szansę na rozegranie decydującego dwumeczu. Wczoraj mecz super, emocje od 1 do ostatniej minuty. Piłkarze rozbudzili w nas nadzieje. Mimo kiepskiej pogody na mecz przyszło prawie 4000 tys. ludzi. Pojawiły się wyniki, chęć wygrywania i awansowania, kibice to widzą, doceniają i odpłacają się dopingiem i przybyciem na Ludowy. Druga połowa, to była loteria, zdawałem sobie sprawę, że kto strzeli gola w tych warunkach wygra mecz. Gapiostwo obrońców, Matusiak nie zdążył i padła bramka. Może gdyby tak nie padało...

Ale murawa była jednakowa dla wszystkich. Nie można odmówić naszym ambicji jednak to Chrobry ma 3 pkt. Nie byłoby tragedii
gdyby Bytovia przegrała poprzedni mecz. Byłby nadal między nami status qwo a teraz...

Obawiam się, że na meczu z Polonią nie będzie tylu kibiców..Polonia to nie lider ( a to też miało przełożenie na frekwencję ) poza tym wzrosła strata punktowa do miejsca premiowanego awansem. Już niestety wszystko nie jest w nogach piłkarzy Zagłębia Sosnowiec, jest także ( niestety ) w nogach piłkarzy Bytovii. Jak po tej porażce nasi się otrząsną, a Bytovia się potknie, wrócą realne szanse awansu, znowu będzie więcej kibiców na Ludowym.
Sądzę, że gdyby ZS było w I lidze, taka frekwencja jak wczoraj byłaby na każdym meczu.