przez gregor 2014-04-19, 6:15 pm
Jeszcze dobrze nie rozejrzałem sie po stadionie a tu na tablicy wyników , ujrzałem 0:1 dla zdzieszowickiego Ruchu . Jeszczem dobrze nie pochytał tego wyniku , patrzę a tu zdzieszowicki gostek , ku mej rozpaczy pakuje na dwa do ucha . No to cholerka bedą zajefajne święta .Nos opadł na qwintę do chwili szczęśliwości na 1:2 se króca bomba myslę jest szansa na remisik , cóz z tego że już 3-ci z rzedu . No to nasi na 2:2 jeste HEPPY !!! świat wiruje ja wrzeszcze wespół z tłumem jak w amoku ZAGŁĘBIE< ZAGŁĘBIE < ZAGŁĘBIE szumi w uszach jakiś zagłębiak wrzeszczy : DO WORA Z NIMi !!! Chłopaki cisną , są w sztosie , lecz wynik nie uległ zmianie . W przerwie muzyczka , lecz mało jakoś promowanego Jasia Kiepury choćby " Niną , ach uśmiechnij sie Tyś jest w zyciu mem najcudniejszym snem...."
Druga połowa , Zdzieszowice wcale nie mają zamiaru oddać pola naszym , atak za atak , faul za faul , cisną i jedni i drudzy. Czas przełomu nadszedł w 65 chyba minucie meczu bramkarz Zdzichów sparował piłke przed sie , a nasz " "sprytek" dobił futbolówke . Stadion oszalał słychac jedną pierś ZAGŁĘBIE < ZAGŁĘBIE < ZAGŁEBIE . ZAŚ NERWÓWKA zeby ino cholerka dowieżli ten wynik , ale nasi cisną do przodu widać ze chłopakom zalezy dla kibiców , dla rodzin , dla samych ciebie. Zagłebiacy rwą skrzydłami , środkiem pola walcza o każdy centymetr boiska , byle bliżej bramki "Zdzichów" to sie podoba . " Zdzichy" nie murują szukaja swojej szansy ale na Yankesa nie ma siły 4:2 . To jest piekne
stadion szaleje a ja wraz z nim. SUPER WIELKA SOBOTA SUPER ZAGŁĘBIE SUPER ŚWIĘTA. "Zdzichom" powodzenia , a naszym życzę Super JAJ . WESOŁEGO ALLELUJA !!! OBFITEGO DYNGUSA W ŁASKĘ BOŻĄ 1!!