przez gregor 2014-03-23, 12:02 pm
Pierwsza połowa meczu to brak kreatywności w linii pomocy , słaba lewa strona w obronie za to fajnie właczał sie ten zawodnik w akcje ofensywne . Może to jakiś błąd taktyczno-szkoleniowy bo wyrażnie lewy obrońca nie nadązał za atakujacym Gryfa - środkowy powinien schodzic na pozycję lewego obrońcy , krótko gadać asekuracja tej strony boiska .Fajny bramkarz wyciągnął jedną 100-ę i dosyc pewny w polu bramki . Brak mym zdaniem wyrażnego lidera w pomocy choćby Lacha - brakowało jemu pary na cały mecz , jednak robił wyrażną różnicę . Brakuje mym zdaniem , sprytu , cwaniactwa ,czucia meczu w danej sytuacji , by czy to uspokoić tempo, czy przyspieszyc grę . Być może że za duze me wymagania , lecz tak mi się wydaje ze tak się rodzą solidni rzemieślnicy ,gwiazdki i galaktyczni gracze .Drzewiej bywalo ze spiker meczu podawał sklady drużyn w przerwie meczu , podając czy zaszły zmiany w składzie zespołów czy tez nie . Druga odsłona o niebo lepsza , aczkolwiek bez drobnych potknięć sie nie obyło. Nasi chłopcy zaczeli grac w piłke i wygrali tę odsłone 3:1, a w rezultacie cały mecz 3:2 . Zagłębiacy poczeli grywac piłką , widziec , "czytac boisko" i to co jest mi b.bliskie grac a'la nieodżałowany Kaziu Deyna . Może tylko mi się zwidziało , moze chciałbym tylko by tak grali . No to proszę chociaz jak Zbyszek Sączek , Szaryński , Urban, Czerwiec. dobra dosyć . Wyaje się że trener Smyła idzie w dobrym kierunku z tymi ludzmi , którzy są wokół niego . Trzymam kciuki zapewne z całą Zagłębiowską wiarą , aby nasze Zagłębie realizowało załozony cel , którym z coraz lepszą gra będzie awans do II-ligi ( proszę nie poprawiać to nie jest błąd gramy w III-Lidze nomenklatura pzpn-u mnie bawi do łez ) i sądze ze władze polityczne mniemają podobnie nie przeszkodzą zespołowi w drodze po awans sportowy.
Pozdrawiam kibicowską brać Zagłębia Sosnowiec