Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2014-01-12, 1:18 pm

patrios91 napisał(a):Jak zagrał Kaliciak?

Słabo. Ale biorąc pod uwagę jego występy w Chrobrym myślę, że warto go zakontraktować. Sprawdził się na poziomie tej ligi.

-> http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=4724&id_sezon=81
django

Postprzez jondek 2014-01-12, 5:56 pm

Michał Kopczyński z Legiii jest awizowany na 90minut.No,pierwszy sklad.
jondek

Postprzez Tomcjo 2014-01-12, 6:02 pm

Kolega kriss68 pisze kto i dlaczego nie przyjdzie a kto moze . I ja sie zgadzam bo chodze po ziemi . Ale nie rozumiem dlaczego nie graja w sparingach krolowie strzelcow III IV czy nawet V ligi na rzeszowszczyznie lub w lubuskiem . Moze dlatego ze w klubie nawet nie wiedza kto i gdzie jest bramkostrzelnym napastnikiem w nizszych ligach . A sugeruja sie podpowiedziami jakis cudotworcow lub jak ktos sie sam zglosi .
Tomcjo

Postprzez Adamek182 2014-01-12, 7:05 pm

Co do tego Kaliciaka to można powiedzieć że ...nie zauważyłem go na boisku. Czyli zagrał tak jak nasi napastnicy. Mniej kontaktu z piłką od Jankesa. Coś jak Tumicz, i pewnie też zdarzyło by się że coś strzeli al...chciał bym czegoś więcej odnośnie "wzmocnienia" w tej formacji.
Zaś Bodzioch. Chłop jak dąb. Przez pierwsze minuty jego występu nie widziałem dużej różnicy pomiędzy nim a Markiem. Później pokazał nieco więcej i jak na kolesia który ciągle się leczył a nie grał to można by zaryzykować i podpisać papier. Jak potrenuje, będzie lepszy a wtedy będzie ciężko go minąć.
Adamek182

Postprzez novack 2014-01-12, 7:22 pm

Bodzioch żeby był dla nas przydatny, musiałby robić kolosalne postępy i nadrabiać zaległości (waga, szybkość). Będzie to robił w trakcie sezonu popełniając błędy w Zagłębiu. Jeśli mu się uda (pewnie pod koniec rundy wiosennej) to odejdzie do ligi wyżej, jeśli mu się nie uda nie będzie wzmocnieniem którego potrzebujemy. Nie wiem, czy warto ryzykować. Zresztą o ile sobie przypominam, mieliśmy kontraktować zawodników którzy wejdą do składu natychmiast.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez STACH PL 2014-01-13, 1:03 pm

Bodzioch oczywiście że odejdzie do wyższej ligi ,ale razem z nami ;-) Co do sparingu to widziałem parę fajnych przemyślanych akcji, ogólnie to nie widziałem różnicy klas obu zespołów oczywiście że Struski wybronił parę groźnych sytuacji, ale my też mieliśmy szczególnie pod koniec meczu niewykorzystane sytuacje np kontrę 3 na 2 w 88 minucie.Ale co mnie martwi to widoczny brak bramkarza nr2 Wieczorek niestety na tle drużyny z ekstraklasy na minus.
Co do ciszy medialnej co do wzmocnień to troszkę rozumiem prezesa biedny klub musi utrzymywać wszystko w tajemnicy,żeby rywale nie podbijali stawki.Wiem że zaraz ktoś się oburzy, ale prawda jest taka że na dzień dzisiejszy jesteśmy statystycznie(klasa rozgrywkowa + zebrane punkty) na ok. 43 miejscu w Polsce :!:
STACH PL

Postprzez jondek 2014-01-13, 3:05 pm

Farkas już podpisał na 1,5 roku
jondek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-01-13, 5:29 pm

90 minut podaje - Michał Kopczyński (pomocnik) Legia - przechodzi
do Zagłębia Sosnowiec. Jest to zawodnik którego Jan Urban brał
do pierwszej drużyny Legii.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Luis 2014-01-13, 7:57 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):90 minut podaje - Michał Kopczyński (pomocnik) Legia - przechodzi
do Zagłębia Sosnowiec. Jest to zawodnik którego Jan Urban brał
do pierwszej drużyny Legii.
Pozdrawiam
tadeusz

Panie Tadeuszu, to tylko przymiarka, a co z tego wyjdzie nie wiadomo. Na pewno jest ciekawy zawodnik, gra w kadrach juniorskich, więc może być wzmocnieniem. Ja bardzo chętnie bym widział Cichockiego. Z Grudniewskim mogliby stworzyć rewelacyjny duet. A swoją drogą jestem ciekaw kto ma być zawodnikiem, którego personaliow nie chcą podać. Osobiscie stawiałem na Rockiego, ale ten idzie do Bytomia. Nie wiadomo nawet na jaka pozycje, ale stawiam na prawe skrzydło, a Tylec wraca na lewe.
Luis

Postprzez novack 2014-01-13, 8:02 pm

Na lewym skrzydle jest Weis, Sadowski i absolutne objawienie, nasz chłopak z Sosnowca Domański,. Nikogo więcej tam nie potrzeba.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Luis 2014-01-13, 8:12 pm

novack napisał(a):Na lewym skrzydle jest Weis, Sadowski i absolutne objawienie, nasz chłopak z Sosnowca Domański,. Nikogo więcej tam nie potrzeba.

A na prawym tylko Tylec...wiec raczej wiadome na która pozycje będzie transfer.
Luis

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-01-13, 8:15 pm

Słuchajcie a czy nie chodzi o Stefańskiego z Ruchu - ten zawodnik ostatecznie
nie został zaakceptowany przez trenera Ruchu. Przeciez grał u nas 2 sezony.
Sprawdzać tego zawodnika nie trzeba.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-01-13, 8:17 pm

I właśnie za ten brak dublera na prawym skrzydle, skutkujący głupawym pomysłem przesunięcia tam powolnego Jankowskiego, zapłaciliśmy ośmioma remisami, a Kmieć posadą.
Ostatnio edytowano 2014-01-13, 8:20 pm przez novack, łącznie edytowano 1 raz
novack

Postprzez novack 2014-01-13, 8:18 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Słuchajcie a czy nie chodzi o Stefańskiego z Ruchu - ten zawodnik ostatecznie
nie został zaakceptowany przez trenera Ruchu. Przeciez grał u nas 2 sezony.
Sprawdzać tego zawodnika nie trzeba.
Pozdrawiam
Tadeusz

Być może, ale to już nie ten sam Stefański z czasów gry w Zagłębiu.
novack

Postprzez Luis 2014-01-13, 8:27 pm

novack napisał(a):I właśnie za ten brak dublera na prawym skrzydle, skutkujący głupawym pomysłem przesunięcia tam powolnego Jankowskiego, zapłaciliśmy ośmioma remisami, a Kmieć posadą.

Kolego Novack, sam przyznajesz, że potrzebny nam prawy pomocnik. Gdybyśmy mieli tam pozyskać dublera, to transfer nie byłby owiany tajemnicą. Ma to być zawodnik, który od razu wejdzie do składu, więc przy pozyskaniu prawo skrzydłowego, logiczne, że Tylec wejdzie na lewą stronę. Rownież uważam, że lewa pomoc jest niezła, ale po pierwsze Weiss to niewiadoma, a po drugie jeśli przyjdzie ktoś lepszy, to wówczas jego miejsce będzie w 11.
Luis

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników