Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez lesław1 2013-09-03, 10:07 pm

August napisał(a):
lesław1 napisał(a):nie ma co się obrażać na faceta który jest pośrednikiem. tu liczy się aby Gandu był trafionym transferem

Mając poczynania Kozielskiego we Wodzisławiu i później u nas to raczej należy się go bać. Ten facet powinien być persona non grata w Sosnowcu. Pała dla Jaroszewskiego za robienie z nim interesów.

a sądzisz że jakie kwoty dla samego Kozielskiego wchodzą w grę?

trzeba też pamiętać, że zagłębie to nie jest extraklasa tylko 3 liga i na kudłe też narzekoano ze przychodzi anonim z 3 ligi cypryjskiej. a przeciez piłkarza nie biorą w ciemno, chyba pogra w jakiejś gierce- od czegoś są oczy wyszkolonych trenerów którzy na piłce zjedli zęby.......ja po cichu liczę na jakiś cud bo nie wierze w zapewnienia Kmiecia że Tylec będzie objawieniem ligi(póki co to mu brakuje klasę do Ryndaka)........
lesław1

Postprzez Anakin 2013-09-04, 6:26 am

lesław1 napisał(a): zagłębie to nie jest extraklasa tylko 3 liga

Miej szacunek do swojego klubu. A Kozielski już pokazał co potrafi. Transfer teog afroholenderskiego amatora rzeczywiście wygląda bardziej albo na dramatyczne uzupełnienie składu albo na jakieś rozliczenia z ex-właścicielem.
Anakin

Postprzez STACH PL 2013-09-04, 10:18 am

Nie ma co debatować zobaczymy co sobą zaprezentuje, wyszkolony technicznie powinien być jak nie będzie imprezował czy palił zioła a skupi się na treningach to może coś z tego będzie jeśli chodzi o śmiecia Kozielskiego to hmm.......
STACH PL

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-09-04, 3:39 pm

Skąd te info na temat GANDU - 90 minut milczy, Zagłębie milczy a tu masz
na Forum od kilku dni czytam o jakimś Afro-holendrze - wiem ze był na testach
w Zagłębiu, Widzewie i co ma ten grajek zasilić nasz Klub ? Widziałem go na
Oficjalnej Stronie ale ani słowa o transferze. To co w końcu w trawie piszczy?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez lesław1 2013-09-04, 3:48 pm

Anakin napisał(a):
lesław1 napisał(a): zagłębie to nie jest extraklasa tylko 3 liga

Miej szacunek do swojego klubu. A Kozielski już pokazał co potrafi. Transfer teog afroholenderskiego amatora rzeczywiście wygląda bardziej albo na dramatyczne uzupełnienie składu albo na jakieś rozliczenia z ex-właścicielem.

mam szacunek i nie chodzi mi bynajmniej o kozielskiego tylko o piłkarza. trudno abyśmy pozyskiwali z zagranicy piłkarzy występujących tam w extraklasie, no chyba że będą u nas tak dziwne układy jak w widzewie,że nikogo kupic nie mozna a kontraktuje sie coraz to lepszych grajków..
sądze że sprawa zezwoleń pozwoleń na gre przez pzpn może być prawdziwa dlatego narazie wszyscy czekają i nic nie piszą. choć widząc ławkę rezerwowych na meczu z gryfem to nic nie da chyba jeden nawet dobry grajek jak 10 leczy kontuzje , choroby itd.....
lesław1

Postprzez August 2013-09-04, 8:17 pm

lesław1 napisał(a):mam szacunek i nie chodzi mi bynajmniej o kozielskiego tylko o piłkarza

Koledze zapewne chodziło o małe "zet". A jeśli chodzi o "transfer" ja po prostu nie mam zaufania do Kozielskiego nawet jako menedżera.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez STACH PL 2013-09-11, 9:02 am

Zagłębie Sosnowiec chciało uratować Ruch. Nie udało się...

Data: 08:38, 2013-09-11
Andrzej Niedzielan i Marcin Kikut z lukratywnymi - jak na Chorzów - kontraktami nie grają, ale też nie rozwiązują umowy. Obaj mieli propozycje gry w Zagłębiu Sosnowiec, ale odmówili.

Dla księgowej "Niebieskich" byłaby to bardzo duża ulga, gdyby Zagłębie, bądź ktokolwiek inny, zdjął Niedzielana i Kikuta z listy płac. Władze Ruchu próbują wszelkimi sposobami rozwiązać sprawę ich obecności w drużynie, ale na razie bezskutecznie. - Rzeczywiście, byliśmy zainteresowani grą Niedzielana i Kikuta. Nawet z nimi rozmawiałem. Obaj stwierdzili jednak, że wrócimy do sprawy, kiedy rozwiążą swoje kontrakty w Chorzowie. Od tego momentu nie mieliśmy już kontaktu. Nie odezwali się, wiec nie ma tematu - mówi Marcin Jaroszewski, prezes sosnowieckiego klubu.

źródło: Sport
STACH PL

Postprzez Luis 2013-09-11, 2:33 pm

W naszej lidze byliby gwiazdami i dużymi wzmocnieniami.
Luis

Postprzez lesław1 2013-09-14, 6:15 pm

przed sezonem chciał do nas dołączyć Dawid Jarka, czy miał on aż tak wygórowane żądania (które spełnił bytom), że nie można było go wziąć? oczywiście za słaby a teraz ma prawie tyle bramek co cała nasza drużyna eh.......
lesław1

Postprzez roxy 2013-09-14, 8:54 pm

lesław1 napisał(a):przed sezonem chciał do nas dołączyć Dawid Jarka, czy miał on aż tak wygórowane żądania (które spełnił bytom), że nie można było go wziąć? oczywiście za słaby a teraz ma prawie tyle bramek co cała nasza drużyna eh.......

no cóż...Nie długo spotkanie z prezesem, będzie możliwość zapytać.Też parę pytań mam.
roxy

Postprzez janko 2013-10-22, 2:17 pm

wszyskich wymienic z kierownikiem na czele redaktorka jeszcze nie ma dobragadke to tyle.
janko

Postprzez zag23 2013-11-06, 12:11 am

Wszyscy wiemy, że brakuje Zagłebiu napastnika a najlepiej 2 konkretnych i nie ze musza byc z nazwiskami tylko zeby byli bramkostrzelni. W rundzie wiosennej to powinien byc priorytet i nie na ostatnia chwile jak to miało miejscez załatwianiem Gandu. Czas podsumować gre Jankowskiego i Tumicza, wg, mnie pierwszy jakos wypalił sie a drugi juz miał swoj mecz zycia z Zielona Górą i lepszy juz nie bedzie, czas zamienic go na lepszy model. Proponuje by trener/prezes przyjrzeli sie tym zawodnikom. Z 2 Ligii Wojciech Okińczyc (11 goli - UKP Zielona Góra), Maciej Tataj (11 goli - Motor Lublin), Adrian Paluchowski (10 goli - Znicz Pruszków). Z niższych lig woj. śląskie: Woldan (11 goli - SKRA Czestochowa), Chmiest (11 goli - SKRA Czestochowa), Polis (13 goli - Gwarek T.G.), Koch (12 - RKS Grodziec). wszyscy jeszcze moga dołozyc pare bramek, ale kazdy z nich wg, mnie wzbogaciłby konkurencje.

Czas na wypożyczenie z Pogoni Kudły bo chłopak nie gra nic i marnuje swoj talent tylko. Wzmocnił by konkurencje w bramce.

Poprawa współpracy z Legia Warszawa: jesli Legia chce wypozyczyc nam zawodników to młodych i perspektywicznych. Grudniewski (8 spotkań) jest solidny, Czarnecki (napastnik - 0 bramek/ 8 spotkań ( w lidze), Grzesik - 10 spotkań. Ostatnio zobaczyłem sobie kadre trzecioligowej Legii II i byłem zdumiony kto tam gra, kilku zawodników spokojnie by nam pomogło. Są tam młodzi i solidni Brazylijczycy i Polacy. Pamietajmy, ze Legia jak pamietam finansuje wypozyczenie do nas zawodników.

Skład Legii Warszawa II http://www.90minut.pl/skarb.php?id_klub=782

ps. co sie dzieje z Dawidem Weisem i Wołodymyrem Ostrouszko?
zag23

Postprzez Tomcjo 2013-11-06, 11:07 pm

Choc jestem fanem Kudły to jestem przeciwnikiem wyporzyczenia go . Nie ma sensu ogrywac Pogoni bramkarza . Niech graja ci co sa i podnosza umiejetnosci . Wyporzyczony Kudła zabierze im miejsce i po powrocie znow bedziemy w du.. Tym bardziej ze tracimy malo bramek . Potrzebujemy napastnikow i to na gwałt . Jesli pamiec mnie nie myli to Tataj juz kiedys byl rozwazany w Zagłebiu i nie wypalilo.
Tomcjo

Postprzez STACH PL 2013-11-07, 3:16 pm

Taka ciekawostka wracam sobie w niedzielę rano (ok 6:20) z pracy i widzę jak Gandu w kapturze sobie truchta po Piłsudskiego. Brawo :niezle:
STACH PL

Postprzez Tomcjo 2013-11-18, 2:09 pm

Marcin Drzymont gra w Skrze Czestochowa . Czy ten doswiadczony zawodnik rzeczywiscie jest tak slaby aby nie zalapać sie do skladu Zaglebia ?
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna