Mirosław Kmieć trenerem Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mirosław Kmieć trenerem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez Anakin 2013-10-21, 12:27 pm

Co prawda na stronie głównej serwisu nieofcjalnego jest informacja o Smyle jako głównym kandydacie, a z kolei sportowezaglebie.pl podaje"
"Nowego trenera mamy poznać jeszcze w tym tygodniu. Na giełdzie nazwisk pojawiają się takie osoby jak: Mirosław Smyła, Piotr Mandrysz, a także Rafał Górak."

Ciekawe, ciekawe....
Anakin

Postprzez Tomcjo 2013-10-21, 12:31 pm

Ponoc Smyła . Jesli nie mozna miec lepszego to nie jest zly wybor ale ja pogrzebalbym w starych doswiadczonych . Ostatnio Zurek wrocil na lawke . Moze Radolsky jest do wziecia . Podobaja mi sie zmiany jakie robia sie w Katowicach . Dobry trener to duza zmiana . I kiedys to pisalem ze jak nas nie stac na drogich pilkarzy to musimy miec kase na dobrego trenera . Tak kiedys zrobiono w Turcji a pamietam czasy gdy po losowaniu Turkow polskie druzyny az klaskaly z radosci a dzis leja nas jak chca .
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-10-21, 12:33 pm

Tomcjo napisał(a):ale ja pogrzebalbym w starych doswiadczonych

Jeśli tak to tylko Józef Gałeczka :niezle:
Anakin

Postprzez comitam 2013-10-21, 1:08 pm

Fornalik jest wolny...
comitam

Postprzez aleki4 2013-10-21, 3:29 pm

No niestety Smyła ?
aleki4

Postprzez patrios91 2013-10-21, 4:28 pm

Mandrysz,Gorak plus 1,5roku na awans. Innej opcji nie biorę pod uwagę. Smyla gówno osiągnął. Dosyć hazardu po stronie trenerskiej.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez novack 2013-10-21, 4:45 pm

Jeśli to tylko możliwe za wszelką cenę brać Mandrysza, choćby na kredyt. I dalej pójść za ciosem i dać szansę Kurdzielowi za Stanka!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-10-21, 4:59 pm

Nie byłem przeciwnikiem Pana M.Kmiecia, sadziłem ze to właśnie On wjedzie
z Zagłębiem do I ligi. Stało się inaczej - SZKODA bo Zagłębie dla tego Pana
znaczyło wiele.
Zadziałala stara zasada którą już wcześniej cytowałem TRENERA BRONIĄ WYNIKI.
Tak się nie stało w sytuacji Zagłębia i trenera Kmiecia. Zagłębie na LUDOWYM
ostatnio zremisowało 3 x Calisia, Rozwój i Polkowice na wyjeździe zremisowało
ze Zdzichami i przegrało na LUDOWYM z Kluczborkiem - to daje stratę 11pkt.
Zagłębie w tej chwili ma 16 pkt. Dodam tylko ze lider Warta ma 28 pkt.
Przegrana w sobotę przelała czarę goryczy i Pan Mirosław musiał odejść
Nie wiem do dzisiaj jak to się stało ze zawodnicy Zagłębia mają tak dużo
kontuzji w tej rundzie, w ostatnich meczach ustawienie wg mnie było bardzo
złe, postawa , zaangażowanie drużyny bardzo słabe ( jestem pod wrażeniem
jeśli chodzi o zaangażowanie wczorajszym mecze Legia - Piast) itd. itp.
Co się zaś tyczy nowego szkoleniowca nie chce , aby zadziałał wybór oszczędnościowy
a może Pan Piotr Mandrysz ?
Zyczę Panu Mirkowi szybkiego powrotu na ławkę trenerską.

Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez turku 2013-10-21, 5:04 pm

Radek, Radek i jeszcze raz Radek. Albo zainwestujemy w ten klub, będziemy miec dobrego szkoleniowca który potrafi na rynku znaleźć piłkarskie perełki albo dalej będziemy się taplac w gó..ie II ligi
turku

Postprzez Adamek182 2013-10-21, 6:51 pm

Nie ma sensu tryb oszczędnościowy. Materiał jest, ale trzeba trenera.
Już któryś raz nasuwa mi się porównanie do reprezentacji (wiem, wiem, pojechałem)
Mamy piłkarzy którzy na wiosnę potrafili wygrywać większość spotkań. Ale nie potrafią grać w piłke w dniu dzisiejszym. Ich umiejętności w ciągu pół roku spadły tak nisko? A może cała liga wzniosła się na niesamowity poziom?
Dobry (DOBRY!!) trener powinien wykrzesać z nich duuużo więcej, i odpowiednio ich ustawić. Tez liczyłem na Kmiecia. Wierzyłem że koleżeńskie relacje pozwolą zapchać ten wózek ( 1 ) do pierwszej ligi.

AD1. Przed tym sezonem może nie była to piękna pozłacana kareta, tylko ewentualnie wózek spod Lidla (ale za to zadbany), ale w tej chwili bardziej kojarzy mi się to z wozem gnoju.
Adamek182

Postprzez lesław1 2013-10-21, 7:35 pm

wielu się cieszy, że zrezygnowano z Kmiecia. jeśli miał problem z piłkarzami to rzeczywiście nie było za ciekawie, ale to tylko on został zwolniony(czy tam na razie odsunięty), a Stanek ile pamiętam jest na tej ławce.. może to on jest wciąż problemem i demotywatorem..jesli przyjdzie nowe, lepsze będę się cieszył, oby tylko w klubie nie wymyślono jakiegoś Łuczywka na trenera, bo przy takiej niechęci do klubu eksperymentowanie i dawanie szans na zabłyszczenie byłym piłkarzom nie ma czasu ani nerwów...
lesław1

Postprzez janeker 2013-10-21, 7:42 pm

Tego należało się spodziewać. Idziemy na rekord w dziedzinie częstotliwości zmian an ławce trenerskiej. Oczywiście jest to zabieg obliczony na krótką metę. Wrodzona kibicowska niecierpliwość - przy braku postępu w wynikach sportowych - uruchomi natychmiast falę krytyki pod adresem nowego trenera. Obawiam się ,że znów pojawią się
( w przypadku wyboru kogoś z proponowanych nazwisk) takie opinie (jak już ongiś bywało), że Hanysowi nie zależy przecież na awansie Goroli.
Podejrzewam, że Prezes klubu znalazł się w sytuacji, że chciałby zatrudnić trenera z tzw. nazwiskiem a dysponuje do tego celu środkami na poziomie stypendium sportowego.
W kwestii następcy p. M. Kmiecia zgłaszam propozycję odszukania Krzysztofa Tochela - jedynego (moim zdaniem) faceta zdolnego postawić nasze Zagłębie na nogi. Wiem, że to kontrowersyjne i raczej mało prawdopodobne.
Znana jest bowiem przeszłość p. Krzysztofa. Ale dlaczego nie iść śladem trenera Wdowczyka, którego nazwisko pojawiło się nawet w kontekście ew. następców W. Fornalika?
Ciekaw jestem co Koledzy sądzą na ten temat.
Pozdrawiam :idea:
janeker

Postprzez django 2013-10-21, 8:09 pm

Cóż, prezes poszedł śladem wybitnych poprzedników - Hytrego i M. Adamczyka. Jak nie idzie, to wypierdolimy trenera i będzie trochę spokoju. Rzeczywiście, działanie obliczone na krótką metę. Dla kolegów, którzy piszą, że grajkowie weszli Kmieciowi na głowę, mam radę, żeby uzmysłowili sobie kto rozpowszechniał te plotki i szybciutko stanie się jasne, skąd zmiana trenera. Ten torcik dalej można kroić, tylko kawałeczki coraz mniejsze.
django

Postprzez August 2013-10-21, 8:50 pm

django napisał(a):Jak nie idzie, to wypierdolimy trenera i będzie trochę spokoju. Rzeczywiście, działanie obliczone na krótką metę.

Nie wiem własciwie co jest bardziej przerażające. Czy ten ruch Prezesa czy ta radośc wielu, którzy wierzą ze po wyjebaniu Kmiecia bedzie cacy. Nawet po upadku hokeja mało kto uświadamia sobie jakim klubem jest dzisiaj piłkarskie Zagłębie. A jest klubem, ktorego najwiekszym sukcesem jest to, że istnieje. Kmieć niewatpliwie popełnił latem błędy. Do czego się zresztą przyznał. Irytujące było ciagłe stawianie na Tumicza. Ale jak sam pisałeś i z czym się zgadzam mozna było zimą próbowac je naprawić. I to tym Kmiec tez wyraxnie powiedział. Dla mnie można byłoz ocena jego pracy poczekać przynajmniej do końca rundy. O ile rzeczywiście nie lepiej by było poczekać do końca sezonu. Ja juz widze oczyma wyobraźni jak Mandrysz z Górakiem przebierają nogami na mysl o pracy na Kresowej. A Smyła to wielka niewiadoma. I nie wiem czy lepsza od Kmiecia. Zreztą mam wątpliwośc co do Mandrysza bo choć to były nasz grajek to pamiętam jego chamskie gadki pod adresem klubu jak był z Pogonią w Sosnowcu. Według mnie można było zachowac spokój bo sezon trudny i walka o utrzymanie tez moze być dramatyczna.
Ale trudno, stało się. Trzeba będzie poczekać. I choć bedę trzymał kciuki za utrzymanie to w razie nieszczęścia i spadku grzecznie poprosze tych, którzy tak teraz pieją żeby spierdalali z Prezesem i jego nowym trenerem. Amen.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pyla 2013-10-21, 9:13 pm

Moim zdaniem jest to decyzja zła , nie zwalnia się trenera na kilka kolejek do końca rundy. Jeśli prawdą jest że zawodnicy za dużo sobie pozwalali to trzeba się było panie Prezesie z nimi zrobić porządek :czerwona: nie są to jakieś giganty futbolowe aby czuli się jak nietykalni / zresztą połowa z nich i tak jest do wypi...nia/ I tak jak przypuszczałem nazwiska kandydatów na funkcje trenera nie powalają. Jeżeli miałby to być Smyła to prosze mi powiedziec jakież to osiągniecia miał do tej pory ? Jesteśmy mistrzami w zmianach trenerów, wszyscy byli BE tylko nikt nie chce zauważyć jakim potencjałem pilkarskim dysponowali. Na cito trzeba wzmocnić zespół 2-3 doświadczonymi zawodnikami a dopiero wtedy wymagać cokolwiek od trenerów. Mimo że nie zgadzam się ze zmianą trenera, to nowemu życze jak najlepiej - najważniejsze jest ZAGŁĘBIE.
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna