novack napisał(a):Panowie ostudzę troszkę nastroje, Polonia to najsłabszy "zespół" jaki widziałem od kilku lat, to jest po prostu katastrofa!
Ale czy słabszy od takich Polkowic, z którymi nie wygraliśmy? Nie sądzę. Fakt, widać było po grajkach z Bytomia, że mają swoje problemy, ale Zagłębie zagrało naprawdę dobry mecz. Szczególnie rzucała się w oczy dominacja w środku pola, gdzie rządził Matusiak. Nie wiem, czy zauważyliście, ale Łysy gra tym lepiej, im mocniejszy, czy bardziej prestiżowy jest przeciwnik. Warto też wyróżnić Grudniewskiego, który jest chyba najlepszym transferem w ostatnim, generalnie słabym okienku. Duet Grudniewski - Jarczyk na środku obrony sprawdza się bardzo dobrze. Za mecz z Polonią duży plus dla Siary, który kasował wszystkie akcje na swojej stronie.
Osobno trzeba napisać o Szatanie. Tomek po kontuzji nie był w najlepszej formie, ale z Polonią to już było to. Zwróćcie uwagę na sytuację bramkową. Przecież 99% piłkarzy by STRZELAŁO, a on zagrał naprawdę kapitalnie na setkę do Matusiaka. Jeszcze to co mówił o akcji: "Byłem jeszcze podcinany, ale utrzymałem się na nogach, bo zdawałem sobie sprawę, że w takim meczu na początku sędzia może karnego nie gwizdnąć." I znowu 99% piłkarzy czując podcinkę od razu by leżało. A on najpierw wbijając się w pole karne przeanalizował, że lepiej się nie przewracać, bo karnego nie będzie, a potem jeszcze to zagranie do Matusiaka. Piłkarz, który w jednej akcji dwa razy MYŚLI i kończy ją w taki sposób to naprawdę piłkarz dużej klasy i inteligencji. Jeżeli kontuzje go nie wykończą, to będziemy z niego mieli ogromny pożytek.
No i na koniec atak. Ofensywa to był tylko i wyłącznie Szatan. Tumicz dramat. Zakontraktowanie dwóch niezłych napastników to jest konieczność jeżeli mamy o coś wiosną powalczyć.