Zagłębie Sosnowiec - Calisia Kalisz 7.09,godz 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Calisia Kalisz 7.09,godz 18:00

Postprzez bbartek 2013-09-08, 7:00 am

Panowie, czy ktokolwiek przejmuje sie naszymi wpisami? Czy kogoś to obchodzi, że kibice z kilkudziesięcioletnim stażem odchodzą od Zagłebia a nowi nie chca przychodzić aby ogladać kolejne kompromitacje ? Gdzie jest nowa Rada Nadzorcza?
Billboard " Faceci w czerni Zagłebie w złocie" to jest jakiś czarny humor ? Ciekaw jestem kto to wymyślił ?
Prezes stawia na młodzież ( nagrody z okazji urodzin, rozdawanie planu lekcji z logo Zagłebia, współpraca z Legią) i te pomysły mi sie podobaja, ale Zagłebie to podobno klub zawodowy, gdzie awans sportowy powinien być podstawowym celem. W jaki sposób współpraca Z Legia pomoże nam osiagnąć awans? Przez wypożyczenia takie jak dotychczas ? Przez wyszkolenie młodych zawodników którzy jeżeli będą sie wyróżniali natychmiast przejda do Legii a stamtąd do Żąbek..
Dlaczego w umowie z Legia nikt nie zastrzegł sobie pierszeństwa w doborze zawodników z kadry rezerwowej Legii? Odajemy cała infrastruktue o dostalemy..co ?
Takie mecze jak z Calisią tez sie zdarzają, ale bardzo niepokojąca jest tendencja: każdy mecz w Sosnowcu jest gorszy od poprzedniego. Najlepszą forme prezentowalismy w sparingach . Myślę, że Trener Kmieć popełnił błąd w przygotowaniach ( kontuzje).
Wczoraj 12 zawodników + Trener było bez formy? Dlaczego ? Myślę, że nikt nie zada takiego pytania bo kto to ma zrobić ? Prezes ? Rada Nadzorcza widmo ? Znany Destruktor ?
Szkoda słów.....
bbartek

Postprzez RUDI 2013-09-08, 9:14 am

bbartek napisał(a):Prezes stawia na młodzież
bbartek napisał(a):rozdawanie planu lekcji z logo Zagłebia,

To (prawdopodobnie) inicjatywa kibiców .Prezes stawia raczej (między innymi ) na sasr..ne i śmierdzące od kilku meczy kible na krytej ,no ale jest tam wielu VIP-ów, a oni korzystają z WC w budynku .Kuźwa XXI wiek sektory rodzinne ,kobiety ,dzieci, a tu taki syf .Po tym meczu powinni całą tą ekipę zamknąć w tych toi tojach na kilka godzin .
Post może nie na temat ;-) (w dużej części) ale to jest też chyba obraz kondycji klubu (i szacunku dla kibiców )

Ps. Że już nie wspomnę o fatalnym nagłośnieniu ( gdzie wyraźnie słychać tylko czego nie wolno robić na obiekcie )
gdzie jest "hymn" Zagłębia (HorrorShow) odtwarzany przed wejściem piłkarzy ? olewanie nawet w tak "drobnych" sprawach kibiców ,też świadczy o prezesie (a może też o sytuacji w jakiej jest firma- Zagłębie)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez keycee 2013-09-08, 11:42 am

Takie mecze się zdarzają i takie mecze trzeba wygrywać nawet w słabszej dyspozycji (na razie nie było lepszej). Co do infrastruktury (WC, nagłośnienie) ja bym dodał zegar pożal się Boże,siedziska które raz na sezon może strażacy opłukaliby wodą z węża o innym sposobie doprowadzenia ich do użytku nie marzę!! Ceny biletów nie są do końca miarą ilu kibiców przyjdzie na mecz to jest 2 liga i 5 zł, tyle samo muszę dać idą na Sarmację, Piaski, Grodziec itp. Taka moja ocena.
keycee

Postprzez Tomcjo 2013-09-08, 1:56 pm

Wg mnie Zaglebie nie ma dzialaczy tylko sępy . Poczuli padline i zlecieli sie wyrywac ochlapy . Jedynym oddanym Zaglebiu byl Baczynski . Niestety on ma malą orientacje w prowadzeniu duzej firmy . Ale tez nie dorobilismy sie prawdziwych kibicow . My co najwyzej jestesmy sympatykami . Gdyby bylo inaczej sesja rady miasta w sprawie hokeja nie wygladala by tak jak wygladala. Nie jest to zadne oskarzenie tylko stwierdzenie faktu . Po prostu przez dziesieciolecia nie wypracowalismy kultury i nawyku kibicowania . Widocznie Zaglebie Dabrowskie jest regionem o zbyt duzej liczbie ludnosci naplywowej . Nie przekazywalismy tradycji kibicowania z dziadka na ojca i syna . Naplyw ludnosci ktorej Zaglebie wisialo odbilo sie na rdzennych Zaglebiakach . A przeciez jestesmy regionem o wyodrebnionej tozsamosci otoczonej przez hanysow i krakusow. Takie zamkniete nieduze regiony przewaznie sie spinaja zeby pokazac pozostalym ze sie nie wypadlo krowie spod ogona. Moj ojciec choc gral w Gorniku Zagorze nigdy nie zabral mnie na mecz Zaglebia . Mojego brata tylko raz wyciagnalem na mecz. A z mojej podstawowki w Dabrowie nikt z moich kumpli nie jezdzil na Zaglebie . Raz w zyciu widzialem w Dabrowie szczekaczke zachecajaca do pojscia na mecz a plakat tez moze raz lub dwa . Wlasciwie zostalem kibicem pomimo zniechecania mnie do tego . Wiec wcale sie nie dziwie ze trybuny sa puste . Juz tylko Sosnowiec chodzi na mecze i to w tak malej liczbie. To my niedobitki musimy to zmienic . Na prezesa czy prezydenta nie mozemy liczyc . Stowazyszenie tez tego za nas nie zrobi bo nie ma tam ludzi . Nikomu sie nie chce ruszyc dupy i tak to jest . Zwroćcie uwage na zachodnie kluby ktore spadaja z ligi . Tam trybuny sa prawie pelne . A spadek to placz i rozpacz . Po Zaglebiu nikt nie bedzie plakal i sepy to czuja . Jesli ktos ma jakis pomysl to niech nie czeka tylko niech dziala . Na poczatek dwie trzy osoby . Potem po pomoc do stowarzyszenia ale bardziej po rade i akceptacje niz ze to oni za nas to zrobia . A potem szukac wsparcia . Piec , dziesiec osob moze pietnascie . Wszystko zaczyna sie od malych grup a reszta sie przylaczy bardziej lub mniej aktywnie . Hokej upadl a juz jest grupa ktora kombinuje jak zaczac od nowa . Takie grupy musza powstac przy pilce bo nikt nam nie pomoze. W Polsce kazdy powie ze nic sie nie da bo nie ma kasy . A sprytne Hamerykany wymyslily , pewnie przy pomocy starozakonnych ze mozna zrobic biznes bez pieniedzy . Masz pomysl . Oglaszasz ze masz swietny pomysl i masz piec dolcow a potrzebujesz tysiac . Jesli pomysl jest swietny i ma szanse powodzenia to ludzie dorzucaja sie do biznesu tworzac potrzebny kapital . Przewaznie maja obiecany zysk z tego interesu . Ale czasem sa to akcje spolecze ktore nie daja zadnego zysku . Ale jest to plac zabaw dla dzieci lub oswietlenie boiska itp. Moze wreszcie znajdzie sie ktos kto ma leb jak sklep i wymysli cos co choc w malym stopniu poprawi sytuacje jesli pomysl bedzie dobry i odpowiednio rozreklamowany to pewnie nikt nie odmowi wsparcia . A moze i kasa sie wtedy znajdzie . Zaczalbym od drobiazgu zeby sprawdzic czy sie uda . Np plakaty wypalily . Wiec. Moze cos podobnego na poczatek . Ruszmy sie bo Zaglebie w B klasie bedzie bolalo. A byly juz fajne i ambitne ruchy ktore doprowadzily do powstania stowarzyszenia tylko z wiadomych powodow sie to rozmylo . Powtorzmy to w nieco inny sposob . Bardziej biznesowy niz kibicowski . Moze nawet ktos na tym zarobi kase ale to tak ma dzialac zeby wszyscy chetni mieli satysfakcje z takich dzialan . Pomyslcie troche nad tym . Im wiecej takich niezaleznych grup powstanie tym lepiej . Czasem beda wspoldzialac , czasem rywalizowac . Moga byc z tego tylko zyski dla klubu i nikogo taka forma nie wyklucza .
Tomcjo

Postprzez roxy 2013-09-08, 5:30 pm

od meczu z Calisią się zastanawiam,co jest grane.Gdy żegnano Baczyńskiego, to kibice się darli, że nikt go tu nie chce, zresztą zostali za to słusznie wygwizdani.Teraz ucichli na początku meczu w proteście czemu?Chyba nie przeciwko Jaroszewskiemu, którego tak gorąco przywitali?No chyba,że obecność obserwatora PZPN tak onieśmieliła młyn, no ale nie odpalali by petard.Nic z tego nie kumam.
roxy

Postprzez lesław1 2013-09-08, 11:13 pm

keycee napisał(a):Takie mecze się zdarzają i takie mecze trzeba wygrywać nawet w słabszej dyspozycji (na razie nie było lepszej). Co do infrastruktury (WC, nagłośnienie) ja bym dodał zegar pożal się Boże,siedziska które raz na sezon może strażacy opłukaliby wodą z węża o innym sposobie doprowadzenia ich do użytku nie marzę!! Ceny biletów nie są do końca miarą ilu kibiców przyjdzie na mecz to jest 2 liga i 5 zł, tyle samo muszę dać idą na Sarmację, Piaski, Grodziec itp. Taka moja ocena.

na szczakowiankę która gra na stadionie victorii bilet ceni się 12zł (chyba za każdy mecz), karnet jak u nas 80zł. a to 3 liga
lesław1

Postprzez Anakin 2013-09-09, 10:31 am

Zwycięstwa z Gryfem i Kaliszem spowodowałyby że bylibyśmy na 3-4 miejscu , w czołówce. No ale ponieważ tradycji stało się zadość i jednocześnie oczywistym że drużyna będzie się bronić przed spadkiem, pozostaje modlić się żeby nie zaczęli tracić kontaktu z 8 miejscem bo może być z tym kiepsko.
Anakin

Postprzez NHK12 2013-09-09, 10:43 am

Kiedy skończy się to dziadostwo . Powoli męczące staje sie czytanie wypowiedzi piłkarzy-ków i trenera po każdej kolejce .... musimy grać lepiej , znowu zabrakło ... w tym meczy brakło .... . Nie chce mi sie tego więcej słuchać , a dyrdymały Kmiecia o agresywnej grze do przodu to w buty mozna wsadzic . na Zdzicham pewnie w dupe i "awans" wbliza sie wielkimi krokami do meczów z Braćmi ze Stali BB.poZdrawiam.
NHK12

Postprzez August 2013-09-09, 8:05 pm

Jedyne co mogę przy okazji meczu to złożyć Marcinowi życzenia wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia.

Sam mecz - bez komentarza
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez roxy 2013-09-10, 12:12 am

Tomcjo napisał(a):Po prostu przez dziesieciolecia nie wypracowalismy kultury i nawyku kibicowania . Widocznie Zaglebie Dabrowskie jest regionem o zbyt duzej liczbie ludnosci naplywowej . Nie przekazywalismy tradycji kibicowania z dziadka na ojca i syna . Naplyw ludnosci ktorej Zaglebie wisialo odbilo sie na rdzennych Zaglebiakach . A przeciez jestesmy regionem o wyodrebnionej tozsamosci otoczonej przez hanysow i krakusow.

nie potrafię się z tym zgodzić.Ludność napływowa również była na Śląsku, jakoś na Zabrze,czy Ruch, oprócz młyna przychodzą w dużej ilości tak zwane pikniki, dzieci ludności napływowej z lat 60 i 70, po części z 80.Tam się wychowali to i kibicują klubom,które tam funkcjonują.W Sosnowcu również są i byli ludzie napływowi,jak zwał tak zwał.Ale jeżeli chodzi o tych w pierwszym pokoleniu,to moglibyśmy dyskutować.Ich dzieci wychowały się tu, w Sosnowcu i nie czują się napływowi!!!W Sosnowcu,czy w Dąbrowie,Będzinie,Czeladzi i dużo by wymieniać.Tu się wychowali i nie pamiętają,że są napływowi.Ale mnie to słowo w ku...ia. Brak kibiców na Ludowym, to nie ten problem.Problemem jest brak wyników, marazm, wieczne obiecanki sprawdzonego destruktora, wcześniejsza korupcja piłkarzy, którzy opylali mecze, nie po to żeby zrobić wynik, tylko,żeby dorobić u buka.Ostanie lata zarobiły na ilość kibiców.Po ostatnim meczu znowu ze 20 % ubędzie.Biorąc to wszystko pod uwagę, dziwię się prezesowi, że milczy jak zaklęty, zamiast walczyć o kibiców. To nie jest tak, że tylko kibice mają dbać o frekwencję.Zasyfione od tygodni nie wywożone kible na trybunach,piwo,którego się nie da wypić,brak info o bieżącej sytuacji w klubie, można by długo wymieniać.Stowarzyszenie, czy inne zorganizowane grupy kibiców, nie są w stanie przyciągnąć kibiców na stadion, jeżeli Pan Prezes robi z nich idiotów.Z nas wszystkich zresztą.Trochę się rozpisałem, ale po ostatnim meczu jeszcze mi ciśnienie skacze.
roxy

Postprzez comitam 2013-09-11, 9:32 am

witam, od kilkunastu lat nie jestem mieszkańcem Sosnowca zanim się wyprowadziłem byłem kibicem Zagłębia i miałem szczęście chodzić na mecze z udziałem Urbana,Koniarka,Rudego,Sączka i powiem,że obecnym kibicom bardzo współczuję sytuacji w klubie do której doprowadzili ludzie,którym nigdy nie leżało dobro klubu,a jedynie dobra stała posadka i głosy wyborców.to wstyd,żeby klub,który może reprezentować 400k mieszkańców regionu dołował gdzieś w drugiej lidze i nie miał stadionu bo obecnie Ludowy wygląda jak strzelnica sportowa,a nie stadion piłkarski.tam gdzie budują nowe stadiony tam pojawiają się sponsorzy i od tego trzeba zacząć budowę drużyny.co do kibiców to mecz z Wisłą pokazał,że nie jest tak źle i jest dla kogo grać.mam wrażenie,że piłkarze mają przykaz cieniować przez długi czas aby pod koniec sezonu zacząć grać i robić kibicom nadzieje na następny sezon,że będzie awans o szczebel wyżej.powiem wam,że ten nowy prezes do końca sezonu wyjdzie wam bokiem jak Szatan.teraz ze względu na dziecko chodzę na mecze ekstraklasy i jak porównam pewne okresy Zagłębia i tej drużyny to mam wrażenie,że czas w Zagłębiu się zatrzymał i nikt nie ma nawet zamiaru nakręcić tego zegara.ostatnio na meczu syn mnie się zapytał;tato dlaczego nie dopingujesz i nie cieszysz się ze strzelonego gola?
comitam

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników