Zagłębie Sosnowiec - Calisia Kalisz 7.09,godz 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Calisia Kalisz 7.09,godz 18:00

Postprzez roxy 2013-09-07, 7:30 pm

właśnie wróciłem z meczu( za dużo powiedziane, bo to raczej komedia była).Co do postawy naszych piłkarzy wypowiadał się nie będę, już się dzisiaj nasłuchali z trybun.Usiadłem sobie tak,żeby widzieć naszego prezesa.Jak Calisja objęła prowadzenie,to oczom swoim nie chciałem wierzyć.Tak rozbawionego prezesa jeszcze nie widziałem.Co najmniej jakbym zobaczył prezesa, ale naszego przeciwnika.On i jego towarzystwo zachowywali się jakby byli na kabarecie. Ok,kabaret piłkarski to był, ale jemu to do śmiechu akurat nie powinno być.Tak na serio, to wszystko dziś wyglądało jak sabotaż,młyn się rozszedł po 10 minutach meczu, więc dopingu nie było.Piłkarze odstawili taki piach,jakiego już dawno nie widziałem.I pewnie długo nie zobaczę,bo taką grą skutecznie się odstrasza do przychodzenia na Ludowy.Jedyny chyba zadowolony z takiej sytuacji to nasz prezes( ciężko stwierdzić,bo o klubie nic nie wiadomo) i niszczyciel sprawdzony miłosiernie nam panujący Kazimierz.Wstyd!!!!!
roxy

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-09-07, 7:41 pm

Słuchajcie - a może Prezesowi nie jest po drodze z Kmieciem i ta cała ekipa
Pana LB i chce to wszystko wywalić a zatrudnić ludzi niezależnych, nie związanych
z poprzednim rozdaniem. ja to tak rozumiałbym.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Lars 2013-09-07, 7:50 pm

jondek napisał(a):Najtrudniej bylo mi się wyleczyć z chodzenia na mecze Zagłębia.Tym bardziej że kibicowałem ponad 50 lat a do stadionu mam 300m.Dzięki chlopaki,chociaz tak naprawde,to was nawet nie znam z nazwisk. ;-(

Ja dzisiaj zacząłem się leczyć, pewnie się nie wyleczę, nie mam też 50letniego stażu na Ludowym, ale z pewnością smutne jest to, że nawet tym tak wytrwałym puszczają nerwy i idą na detox.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez RUDI 2013-09-07, 8:00 pm

Droga REDAKCJO ,bardzo proszę o nie zamieszczanie wywiadów (po tym meczu) z piłkarzami i trenerem .
Naprawdę ten mecz mnie osłabił i prawie doprowadził do wylewu (chyba nie tylko mnie ) proszę o łaskę ,NIE DOBIJAJCIE MNIE "mądrymi" wywodami trenera i piłkarzy .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-09-07, 8:23 pm

Zobaczcie na Oficjalnej stronie z kim Zagłębie gra w następna Sobotę
przez tych grajków ludzie głowy tracą
Pozdrawiam
tadeusz
-
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Lars 2013-09-07, 8:27 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zobaczcie na Oficjalnej stronie z kim Zagłębie gra w następna Sobotę
przez tych grajków ludzie głowy tracą
Pozdrawiam
tadeusz
-

dzieszowice, 14.09.2013

II liga, gr. zachodnia 2013/2014 - 8. kolejka

Ruch Radzionków - Zagłębie Sosnowiec

no cóż, profesjonalizm jakiego w Sosnowcu wszakże nie brakuje
Lars

Postprzez roxy 2013-09-07, 8:41 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Słuchajcie - a może Prezesowi nie jest po drodze z Kmieciem i ta cała ekipa
Pana LB i chce to wszystko wywalić a zatrudnić ludzi niezależnych, nie związanych
z poprzednim rozdaniem. ja to tak rozumiałbym.
Pozdrawiam
tadeusz

jeżeli tak,to trzeba było to zrobić przed sezonem, a nie pompować balonik, gramy o awans, a tu trzeba i to bardzo poważnie skupić się na utrzymaniu.
roxy

Postprzez zag23 2013-09-07, 8:42 pm

Lars napisał(a):
dzieszowice, 14.09.2013

II liga, gr. zachodnia 2013/2014 - 8. kolejka

Ruch Radzionków - Zagłębie Sosnowiec

no cóż, profesjonalizm jakiego w Sosnowcu wszakże nie brakuje

mogli chociaz Ruch Chorzów wpisać ;) (pijani czy jak ) a tak na serio to kompromitacja już druga dzisiaj. Wracając do piłki, liczyłem ze z Gryfem i Calisia co jak co ale 6 pkt będzie i dościgniemy czołówke jednak myliłem sie i to sporo. Teraz czekaja nas cieższe mecze, które pokaża miejsce w szeregu :redface:
zag23

Postprzez roxy 2013-09-07, 8:46 pm

zag23 napisał(a):Teraz czekaja nas cieższe mecze, które pokaża miejsce w szeregu

miejsce w szeregu pokazała nam dzisiaj Calisia.
roxy

Postprzez Tomcjo 2013-09-07, 8:58 pm

Skoro prezes w takim humorze to moze to nie prezes tylko likwidator z ramienia sprawdzonego niszczyciela . Moze to III liga jest celem , amatorska szkolka na ktora Gorski rzuci pare groszy i bedzie mial wytlumaczenie ze to nie on tylko inni z zoltymi papierami . Ponoc nie powinno oceniac sie ludzi po wygladzie ale jakos od poczatku ta lisia geba nie budzila mojego zaufania . A jesli pilkarze od poczatku to wiedza to ja im sie nie dziewie bo wtedy nawet za kase nie warto biegac i strugac wariata.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Lars 2013-09-07, 9:02 pm

Panowie, qrwa budujemy drużyne i w przyszłym sezonie idziemy na awans! Jesteśmy skazani na sukces! :lol:

rok, dwa lata, a niech tam - 3 lata, może i było śmiesznie hi hi hi hi ha ha ha ha znowu sketch comedy, ale kuuuurwa ile można ? :-(
Ostatnio edytowano 2013-09-07, 9:06 pm przez Lars, łącznie edytowano 1 raz
Lars

Postprzez lesław1 2013-09-07, 9:04 pm

patrios91 napisał(a):Jestem zniesmaczony,że ktokolwiek wspomina o możliwości stracenia choćby punktu z kelnerami. W Polsce pod względem piłkarskim opinia o Zagłębiu jest coraz gorsza,a wypowiedzi naszych kibiców to prawie nekrologi. Co za czasy...

już wiesz dlaczego to było wspominane przed meczem? ;)
lesław1

Postprzez zag23 2013-09-07, 9:11 pm

roxy napisał(a):
zag23 napisał(a):Teraz czekaja nas cieższe mecze, które pokaża miejsce w szeregu

miejsce w szeregu pokazała nam dzisiaj Calisia.

nieraz z lepszymi zespołami gra sie lepiej, masz racje ze pokazało miejsce w szeregu ale po tych meczach bedziemy wiedzieli czy 9. miejsce w lidze jest za wysokie dla nas. Kim mamy grac w napadzie jak mamy taki deficyt zawodników dobrych ehh skazani na słabego Tłumicza i Jankowskiego który gra w kratke delikatnie mówiac patrzac na statystyki. Czemu nikt z was nie komentuje tylko jednej zmiany w naszym zespole w meczu, w którym gramy o 3 pkt. Graliśmy az tak zajebiscie ze nie było kogo zmieniać, ironizujac troche. Prędzej będa "Derby Zagłebia" z Piaskami lub Sarmacja w 3 lidze śl-op. niz awans, którym sie mami kibiców którzy potem sie wkur..ają że to jednak blef był.
zag23

Postprzez Sir 2013-09-07, 10:44 pm

Gratulację dla gości z Kalisza, wiele drużyn potrafi się ostatnimi czasy w Sosnowcu odbudowywać.

Trener po meczu mówi że brak pomysłu na grę, piłkarze po meczu że brak pomysłu na grę......czyli to MY KIBICE POWINNIŚMY MIEĆ pomysł na ich grę??!!

Nie rozumiem jednego, po takiej wiośnie drużyna powinna być zgrana, bowiem gra już w większości tym samym składem od tamtego czasu.

Zmian trener nie robił, bo ZAWODNICY REZERWOWI, którzy byli na ławce są PO PROSTU ZA SŁABI na 2 ligę i w każdym meczu, w którym dokonywał zmian, to one nic nie wnosiły, tylko osłabiały jeszcze bardziej grę --- SAM KMIEĆ to ostatnio powiedział po meczu, dlatego pewnie nie zrobił zmian.

Kontuzje piłkarzy się z czegoś biorą...bo to nie jest tak że wszyscy mają pecha i źle staną. Więc pytanie jak pracowali w okresie przygotowawczym i co było złego??

Nie jestem zwolennikiem zmiany Trenera, bo kto niby do nas przyjdzie?! To nie jest problem tylko w osobie trenera.

Jak funkcjonuje ten klub, ten sport w tym mieście? Sami widzimy jak to wygląda....

Gdzie są Ci ZDOLNI wychowankowie Zagłębia....? Przez ostatnie 5-6 lat, kto się wybił? Pietrzak, który w Górniku był za słaby? Grunt...co w Zagłębiu on pokazał?

Na plus w dzisiejszym meczu to DEBIUT STRUSKIEGO...wyjął strzał w drugiej połowie piękną paradą...oraz miał szczęście przy tym rzucie wolnym.

Wynik meczu SPRAWIEDLIWY.

PS Dawid Ryndak...nasz wychowanek wolał przejść do Dolcanu Ząbki...i ile minut tam rozegrał od początku sezonu?? Przydałby się na prawym skrzydle.

Ten Grzesik z Legii....słabiutki.....poważnie nie mamy w juniorach Zagłębia podobnego chłopaka? Nie lepiej żeby nasz wychowanek się ogrywał??~!!!
Sir

Postprzez lesław1 2013-09-07, 11:41 pm

jak tak sobie przypomnę jak każdy wieszał psy na naszym prawym byłym obrońcy Sroce, którego z braku możliwości zastąpić musiał defensywny pomocnik Sierczyński. To jak teraz widzę Grzesika i to jest 2 liga? to Sierczyński jest pierwsza a Sroka to extraklasa. Nie chcę oczywiście źle wróżyć, ale narzekając na kogokolwiek teraz trzeba pamiętać o popularnym przysłowiu "zawsze może być gorzej"...od paru lat widzę tendencje do tego, że przychodzą do nas słabi gracze, a jak okażą sie w miare pewnymi punktami u nas w zespole są oddawani, albo sami rezygnują(bo nie pamiętam, żeby gdzieś pisało, że ktoś od nas odkupił kogkolwiek), potem przychodza słabsi znowu stają się podstawowymi graczami i odchodzą a w ich miejsce słabsi, słabsi, coraz słabsi.....przykłady? Suchański jaki był taki był ale piąstkował prawie każde dośrodkowanie nikt mi nie wmówi że Wieczorek lepszy. Sroka był słaby w destrukcji, ale z Ryndakiem na prawej stronie zawsze namieszali i leciały fajne wrzutki po których czesto padały bramki.....na samego Ryndaka też wiele razy narzekano,że jeździec bez głowy itd. ale taka już domena skrzydłowych. jak Weis przyszedł trener ciągle go wystawiał a chłopakowi nic nie wychodziło, a teraz coraz częściej czytam "kiedy ten Weis wróci". był też młodziutki Gleń- co by nie patrzeć wypatrzony przez scouting klubu, młody, z niższej ligi, ale był za słaby na zagłebie , ba nawet za słąby na sołę oświęcim, ale jakoś jak wchodził to potrafił kiwnąć jednego czy dwóch rywali jak graliśmy pod koniec z kontry, a teraz to ja nawet kontrataków nie widzę w wykonaniu naszej drużyny, a ciągle słyszę narzekania ze muszą grać atakiem pozycyjnym a to trudne. Od jakiegoś czasu zauważam, że nasi bardzo szybko tracą wiarę i zapał i to Jarczyk się wkurwia i leci do ataku taranując wszystkich jak leci. No ale skoro ma być u nas szkolenie młodzieży jak w Legii to za 10 lat będziemy mięć ekipę, która ogra każdego, tylko w której lidze....... ??
lesław1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna