Puchar Polski 2013-14

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2013-14

Postprzez jackie57 2013-08-16, 7:17 pm

Progi zdecydowanie za wysokie, a obrona dziurawa, jak rzeszoto.
jackie57

Postprzez mario1 2013-08-16, 7:27 pm

na goraco najlepszy Matusiak u nas najslabszy Jankowski wg mnie niezly mecz Kursy ale tylko z tylu z przodu go nie widzialem ogolnie przegralismy przez mniejsze umiejetnosci pilkarskie ale serce i walka oraz ambicja byly a to wazne dla mnie no i nie bylo trzesacych sie kolan walczyli na calego.
Dziekuje zle nie bylo, ale sama ambicja niestety sie nie wygrywa z Wisla
mario1

Postprzez zag23 2013-08-16, 7:32 pm

Kompromitacja, zero szans w przodzie jak w obronie, w lidze niema szans na środek tabeli nawet i wspomnicie moje słowa. Niczym Zagłebie nie zaskoczyło Wisły. Dobrze, że nie załapałem sie na bilety, lepiej było nie isc i oglądać w tv oprawe i dorywczy doping. Jankowski, Ninkovic stałbi jak barszcz. Grube grał w ogóle?! Ogólnie mecz przecietny.
zag23

Postprzez Lars 2013-08-16, 7:47 pm

ŻE NA DA !!!

Grywaliśmy ostatnimi czasy w PP, coś tam ugraliśmy, potem odpadło się - jak to drużynie z niższego szczebla rozgrywek.
Ale żeby dla tylu kibiców nie potrafić się zareklamować, by przyciągnąć ich na stadnion w czasie rozgrywek II ligi, trzeba mieć naprawdę słabe umiejętości.
Zero sytuacji. Pojedynki 1:1 wszystkie przegrane.
Trenerze Kmieć przestań Pan czarować o awansie. Nie mam do Pana pretensji o wynik meczu, czy o gre Zagłębia w tym sezonie. Pretensje można mieć o to co Pan mówi. Jaki awans? Czy Ty facet z Armenii przyjechałeś, że uważasz tych zawodników za dobrych na tyle, by osiągnęli sukces? Żenua!

Wynik i styl poszedł w Polske, pełny Ludowy poszedł w zapomnienie.
Puk Puk Ludzie gramy o II ligę dla Sosnowca, pobudka - koniec snów :czerwona:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez jackie57 2013-08-16, 8:00 pm

Istotnie, z taką grą trudno marzyć o awansie, i wcale nie chodzi tu tylko o dzisiejszy mecz.
jackie57

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-08-16, 8:12 pm

Za wcześnie Szanowni Panowie spisujecie Zagłębie na straty mam na myśli AWANS
trudno porównywać WISLĘ do drużyn II ligowych nawet do WARTY Poznań. Jest w tej chwili
sytuacja bardzo dobra - zawodnicy wraz z trenerami i Prezesem maja jedno zadanie do
wykonania a mianowicie - drużyna gra w II lidze tylko, a cel jest jeden punkty i AWANS.
Przydał by się w bramce małolat no ale widocznie nie da się - trudno się mówi.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jackie57 2013-08-16, 8:14 pm

Miałem na myśli nierealność awansu z taką grą, jak teraz. Liczymy na poprawę gry Zagłębia.
jackie57

Postprzez Lars 2013-08-16, 8:28 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Za wcześnie Szanowni Panowie spisujecie Zagłębie na straty mam na myśli AWANS
trudno porównywać WISLĘ do drużyn II ligowych nawet do WARTY Poznań. Jest w tej chwili
sytuacja bardzo dobra - zawodnicy wraz z trenerami i Prezesem maja jedno zadanie do
wykonania a mianowicie - drużyna gra w II lidze tylko, a cel jest jeden punkty i AWANS.
Przydał by się w bramce małolat no ale widocznie nie da się - trudno się mówi.
Pozdrawiam
Tadeusz

Panie Tadeuszu, z całym szacunkiem, żeby awansować - można przegrać z Wisłą 0:4 i wyżej, ale żeby awansować do I ligi trzeba grać w piłkę, trzeba mieć jakieś umiejętności, odrobinę większe niż amatorzy w niższych ligach i trochę niższe niż piłkarze ekstraklasy. Jednak za Czerwień Zieleń oraz Biel nikt nam awansu nie da, mało tego, nikt nam nie da II ligi.
Z Wartą dużo poniżej oczekiwań, z Bałtykiem słabo, choć wg trenera planowo - bez fajerwerków, z Wałbrzychem, słabo, choć wg trenera - z jego winy, z Wisłą, jak gdyby z Barceloną. Cel może to i my mamy, z jego realnością i wykonalnością możemy się spierać, a koniec końcem i tak co najwyżej czeka nas status quo.
Lars

Postprzez Lars 2013-08-16, 9:15 pm

Mirosław Kmieć (trener Zagłębia): "Dla nas to był zaszczyt zagrać w tej fazie z Wisłą Kraków. Dla mnie osobiście było zaszczytem zagrać przeciwko Franciszkowi Smudzie, którego bardzo lubię i szanuję. Ile mieliśmy umiejętności, tyle staraliśmy przeciwstawić się na boisku".

To jest właśnie to, co tak boli - staliśmy się trzecim światem słabej polskiej piłki.
Nie wypada napisać nic innego niż to iż czuje się zaszczycony, że mogłem obejrzeć wielką Wisłę na Ludowym w meczu o stawkę z moim II-ligowym malutkim Zagłębiem.
No sorry, ale tak to wygląda, tak się o tym mówi, tacy staliśmy się za rządów Górskiego :redface:
Lars

Postprzez davidian 2013-08-16, 10:38 pm

Temat można już zamknąć do następnego sezonu i skupić się na walce o awans do I-ligi. Chociaż aktualnie to bardziej trzeba zacząć walkę o utrzymanie.
davidian

Postprzez August 2013-08-16, 10:44 pm

Powiedzmy sobie szczerze, że szanse na wygraną były niewielkie. Niemniej chyba liczyliśmy na nieco lepszą grę i wynik. Myślę, że do rozmiarów przyczyniły się zarówno po prostu różnica umiejętności pomiędzy 1 a 3 ligą, fakt, że Wisła poważnie mecz potraktowała. Choć jej gra jakiegoś wielkiego wrażenia też nie robiła. Ale też chyba można było uniknąć ze dwóch bramek. Widać, że na stoperze mamy słabych grajków. Generalnie, pisanie, że spotkała nas kompromitacja jest mocno przesadzone. Natomiast spotkanie z Wisłą dobitnie pokazało, że dziś jesteśmy przeciętnym, prowincjonalnym klubikiem. Takim, który niekoniecznie stać na awans do wyższej ligi i taki, dla którego wielkim świętem będzie taka potyczka jak z Wisłą.
Zupełnie też nie rozumiem też pomysłu z transparentem o Smudzie bo całkiem fajna praca ultrasów zostanie przez to przesłonięta. Zupełnie bez sensu i nie na temat meczu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2013-08-17, 10:41 am

August napisał(a):Ale też chyba można było uniknąć ze dwóch bramek. Widać, że na stoperze mamy słabych grajków.
Zupełnie też nie rozumiem też pomysłu z transparentem o Smudzie bo całkiem fajna praca ultrasów zostanie przez to przesłonięta. Zupełnie bez sensu i nie na temat meczu.

Marek zagrał swój mecz życia :czerwona: Smuda zrezygnował z Boruca-ulubieńca kibiców,(L)egionisty to ma za swoje. :-)
Co do meczu...taktyka strzelania z dystansu (30-35m) przy każdej możliwej okazji to jakieś nieporozumienie. Były akcje gdzie zamiast strzału padło by podanie do lepiej ustawionego zawodnika i mogło być groźnie. Jankes ze swoim dryblingiem mógł coś podziałać,a tak uderzał z każdej nieprzygotowanej pozycji. Panie Kmieć-za dużo szacunku dla przeciwnika,nasi się obsrali. Brawo Sadowski,Brawo Matusiak,Brawo Tylec,Brawo Wieczorek.

P.S Chciałem zobaczyć grę Kursy. Już nie chcę.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez novack 2013-08-17, 10:58 am

Jeśli ktoś nie wiedział czym różni się kopanie piłki od gry w piłkę, to po wczorajszym meczu już wie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez roxy 2013-08-17, 11:48 am

Kibicowsko jesteśmy w ekstraklasie,sportowo,oraz pod względem infrastruktury dno.Może tego tak nie widać na co dzień,ale pomimo,że byłem na meczu,również go sobie nagrałem.I tam to widać.Zapełniamy ten stadion w sierpniu,a można by było przyjąć kilka razy więcej kibiców,gdyby Kazik nie stawiał makiet,tylko stadion.Sportowo dużo do poprawy.Jak się krzyczy o awansie,to trzeba dobrać odpowiednich piłkarzy...
roxy

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-08-17, 11:49 am

Mogę z cała odpowiedzialnością napisać iż cały mecz widziałem dzięki TVN Turbo
moje odczucie po tym spotkaniu jest takie Nasze Zagłębie za bardzo chciało
podania czasami bite mocno partner nie przyjął - przechwyt Wisły. Na pewno widać
widać było większe cwaniactwo piłkarskie. A co by było gdyby zamiast poprzeczki
była bramka - nie myślę o wygranej - byłby mecz jeszcze lepszy w wykonaniu
Zagłębia. Jeżeli już tyle młodzieży było w Zagłębiu na boisku to brakowało mi
Czarneckiego. Brakowało mi w grze Zagłębia gry skrzydłami z dośrodkowaniami,
brakowało mi kilku uderzeń z dystansu w wykonaniu Grube. Przegraliśmy lepsza Wisła
w tym dniu, nie mieliśmy Szatana i innych zawodników kontuzjowanych.
Mnie cieszy to iż drużyna będzie się koncentrowała na grze w lidze i zobaczymy już
w najbliższy Piątek na Ludowym.

Na koniec musze to wyrazić - Kibice Zagłębia wykazali swoją obecnością i wystrojem
w trakcie tego meczu iż na Ludowym brakuje właśnie spotkań z drużynami z którymi
graliśmy a które gościliśmy na Ludowym w Sosnowcu. No cóż nie ma innego wyjścia
trzeba AWANSOWAĆ - czego życzę nam wszystkim.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna