Puchar Polski 2013-14

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2013-14

Postprzez Adam1906 2013-08-15, 6:47 am

novack napisał(a):A czym naraził się prezes ZS? Ten również się wysilił, wydał oświadczenie na stronie internetowej ZS. Nie odwołał się od przedmiotowej decyzji, nie zaskarżył jej. Nie. Nie zrobił nic, co powinien zrobić jako prezes spółki, którą zarządza.

Sam napisałeś że jest to "znalezione w sieci", więc mam rozumieć iż jest to wklejony wpis jakiegoś internauty ? To może by ten internauta podał dowód na stwierdzenie które wytłuściłem powyżej. Tak pytam, bo jestem ciekawy skąd ta pewność.
Adam1906

Postprzez novack 2013-08-15, 6:54 am

Adam1906 napisał(a):Sam napisałeś że jest to "znalezione w sieci", więc mam rozumieć iż jest to wklejony wpis jakiegoś internauty To może by ten internauta podał dowód na stwierdzenie które wytłuściłem powyżej. Tak pytam, bo jestem ciekawy skąd ta pewność.

sosnowieckimoher.blogspot.com/ to jest link do tego tekstu, pewnie jakiś kontakt też tam z autorem znajdziesz.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2013-08-15, 8:19 am

Adam1906 napisał(a):
novack napisał(a):A czym naraził się prezes ZS? Ten również się wysilił, wydał oświadczenie na stronie internetowej ZS. Nie odwołał się od przedmiotowej decyzji, nie zaskarżył jej. Nie. Nie zrobił nic, co powinien zrobić jako prezes spółki, którą zarządza.

Sam napisałeś że jest to "znalezione w sieci", więc mam rozumieć iż jest to wklejony wpis jakiegoś internauty ? To może by ten internauta podał dowód na stwierdzenie które wytłuściłem powyżej. Tak pytam, bo jestem ciekawy skąd ta pewność.

Błagam, nie róbcie chłopaki reklamy takim imbecylom jak auto tego textu. Psychopatologiczne argumenty co poniektórych pisuarów, na których zwolennika może wskazywać ksywa. Ani "Bzyku" nie miał zapewne specjalnie szans wiedzieć wcześniej że będzie taka decyzja, a już odwołanie Prezesa to czysta strata czasu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2013-08-15, 8:35 am

August napisał(a):Błagam, nie róbcie chłopaki reklamy takim imbecylom jak auto tego textu. Psychopatologiczne argumenty co poniektórych pisuarów, na których zwolennika może wskazywać ksywa. Ani "Bzyku" nie miał zapewne specjalnie szans wiedzieć wcześniej że będzie taka decyzja, a już odwołanie Prezesa to czysta strata czasu.

Czy gdyby autor miał nicka Józef Bonk, to dla Ciebie treść byłaby bardziej wiarygodna?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2013-08-15, 9:44 am

novack napisał(a):
August napisał(a):Błagam, nie róbcie chłopaki reklamy takim imbecylom jak auto tego textu. Psychopatologiczne argumenty co poniektórych pisuarów, na których zwolennika może wskazywać ksywa. Ani "Bzyku" nie miał zapewne specjalnie szans wiedzieć wcześniej że będzie taka decyzja, a już odwołanie Prezesa to czysta strata czasu.

Czy gdyby autor miał nicka Józef Bonk, to dla Ciebie treść byłaby bardziej wiarygodna?

Nie myl skojarzeń z wiarygodnością. Nawet gdyby podpis brzmiał: Franciscus Pontifex Maximus również uważałbym ten text za kretyński tym bardziej, że jestem w stanie ustosunkować do treści merytorycznie tylko po co ? Uważam, że na kretynizmy właściwie nie powinno się zwracać uwagi.
August

Postprzez Adam1906 2013-08-15, 9:59 am

BARDZO WAŻNA INFORMACJA DLA WSZYSTKICH KIBICÓW KTÓRZY BĘDĄ NA LUDOWYM :!:
APEL GRUPY ULTRAS!
Przed meczem z Wisłą,przeprowadzona zostanie zbiórka na oprawę która została przygotowana na to spotkanie. Koszty były bardzo duże, dlatego prosimy wszystkich o wsparcie nas i wrzucenie do puszek te 5 zł.
Dziewczyny z puszkami będą stały przy wejściu na obie trybuny, nie omijajcie ich!
To nasze wspólne święto i wspólnie je tworzymy.

Kolejna sprawa to oprawa. Przygotowana została wieloelementowa prezentacja, bardzo prosimy o nie przestawienie elementów oprawy i słuchanie osób odpowiedzialnych za nią, które będą chodziły po sektorach !! I nie wychodzenie przed szereg!!!
Prosimy również o pojawienie się na stadionie już o 17 albo 17:30 .
WSZYSCY ZABIERAMY NA TEN MECZ SZALIK!!!

Obrazek

Co do oprawy to trzeba się będzie nawzajem pilnować żeby jacyś "niedzielni" kibice, których będzie przecież na meczu dużo, nie przemieszczali się po sektorach bezmyślnie niosąc za sobą elementy oprawy. Niech każdy każdego obok siebie pilnuje bo inaczej może ch.... z tego wyjść :redface:

Ps. 5 zeta to nie majątek, można odpuścić sobie browarka i wrzucić do puszek piątkę (lub i dwie) doceniając nie tylko włożenie w przygotowanie oprawy swoich własnych pieniążków, ale i ciężką pracę osób ogarniających sprawy Ultras :niezle: Oczywiście te 5 zł. nie jest jakimś wymogiem, wrzucajmy tyle, ile możemy. Będzie 5 czy 10, może być i choćby 1 złotóweczka, ważne aby nie pozostać obojętnym na starania naszych Ultrasów :-)
Adam1906

Postprzez django 2013-08-15, 3:35 pm

Nawet spółdzielca Adamiec się odhibernował dzięki decyzji Wojewody:

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ti9q2N0-YM
django

Postprzez novack 2013-08-15, 4:18 pm

Tego w której lidze gra Zagłębie Adamiec też nie wie???
novack

Postprzez Adam1906 2013-08-15, 5:00 pm

novack napisał(a):Tego w której lidze gra Zagłębie Adamiec też nie wie???

Przecież obecna II liga to 3 poziom rozgrywkowy, więc się nie pomylił ;-)
Adam1906

Postprzez August 2013-08-15, 6:43 pm

Aż strach się bać co będzie, jeśli Zagłębiu będzie się udawało pokonywać kolejne szczeble w Pucharze, Zygmunt będzie wydawał kolejne decyzje bo na Ludowy przyjadą zespoły pokroju, Gieksy, Ruchu czy Pogoni. Dopiero zaczną się kolejno odhibernowywać.
August

Postprzez RUDI 2013-08-15, 9:18 pm

Śmiejecie się z wojewody/napier...cie ,a przecież zna Ludowy "od podszewki"i wie co robi :twisted: Kaziu raz mu wybaczył i teraz na pewno też nie ma pretensji , zaprosi go na następną imprezę .

-Dni Sosnowca 1-3 czerwiec 2012-
-Charytatywny mecz Senat kontra Senat -
-Boisko główne Stadionu Ludowego-
-Przerwa w meczu, a w przerwie:
-"Rzuty karne w wykonaniu przedstawicieli władz m.in. Wojewody Śląskiego Zygmunta Łukaszczyka, Prezydenta Miasta Sosnowca Kazimierza Górskiego"
Nie byłem ,ale podejrzewam że Zygmuntowi nie wyszło (może ktoś gwizdał?) i tylko czekał na okazję
do zemsty ?
-> http://zaglebie.eu/charytatywny-mecz-se ... _2002.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez django 2013-08-15, 9:49 pm

August napisał(a):Aż strach się bać co będzie, jeśli Zagłębiu będzie się udawało pokonywać kolejne szczeble w Pucharze, Zygmunt będzie wydawał kolejne decyzje bo na Ludowy przyjadą zespoły pokroju, Gieksy, Ruchu czy Pogoni. Dopiero zaczną się kolejno odhibernowywać.

Mnie dziwi to, że głosu nie zabrał jeszcze inny znany Zagłębiak, czyli poseł Pięta, który z wojewodą powinien być najbliżej. Nawet jeżeli nie ma fejsbuka, to mógł go chociaż Łakomskim poszczuć.
django

Postprzez roxy 2013-08-15, 9:52 pm

zauważyłem duże oburzenie Chęcińskiego,ale nasuwa mi się pytanie.Nie złośliwie,tylko nie wiem,więc pytam.Ten bunkier zwany Śląskim,za który teraz odpowiada w/w,to remontowany jest również za nasze,czytaj zagłębiowskie pieniądze?Bo jak już zakończą ten remont,to Zagłębie na pewno tam nie będzie grało,co najwyżej kluby ze srajlezji.Ale jak pieniądze Zagłębia Dąbrowskiego,też idą na tą inwestycję,to może by tak Kazio w ramach rewanżu poprosił o pieniądze srajlezję na budowę stadionu Zagłębia?Niech mi to ktoś wyjaśni.
roxy

Postprzez August 2013-08-15, 10:04 pm

Zdaje się, że Jarosław jest prawnikiem. Nie wiem w czym się może specjalizować, ale nie wykluczam, że ma jako takie pojęcie o kpa i ma świadomość, że termin doręczenia decyzji w praktyce uniemożliwia skuteczne odwołanie się od niej. Moim zdaniem nie jest to do końca konstytucyjne, ale takie niestety mamy dziurawe prawo. Dlatego też można sobie co najwyżej politycznie poszczekać jak wyżej zostało ukazane. Choć właściwie najbardziej zirytowało mnie w pokazanych wyżej przykładach bełkotliwe ujadanie na Jaroszewskiego.
roxy napisał(a):Ten bunkier zwany Śląskim,za który teraz odpowiada w/w,to remontowany jest również za nasze,czytaj zagłębiowskie pieniądze?

W budżecie województwa nie ma podziału na kasę ze Śląska i Zagłębia. Dlatego z pewnością poszły tam niemałe pieniądze z naszych podatków. I na pewno nie tylko tam. Województwo zapewne mogłoby dofinansować Ludowy, ale pod warunkiem złożenia wniosku i odpowiedniego projektu przebudowy stadionu. A jak wiemy w tym zakresie Kazik jest raczej hobbistą w zakresie kolekcjonowania projektów stadionowych więc bliżej mu do próby dofinansowania rozbudowy zakładki "projekty stadionów "" na stronie stadiony.net aniżeli zrobienia czegokolwiek z Ludowym.
August

Postprzez mario1 2013-08-16, 6:31 pm

boje sie ze pierwsza polowa mogla naszych kosztowac zbyt wiele oby nie narazie graja z wielka ambicja i wola walki chwala im za to szkoda ze sie Matusiak posliznal :brawo: (do przerwy)
mario1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna