Puchar Polski 2013-14

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2013-14

Postprzez STACH PL 2013-08-03, 10:00 am

żabuti napisał(a):kiedy bedzie wiadomo, którego dnia zagramy? może już ktoś wie?

16 SIERPNIA (PIĄTEK) 18:30
STACH PL

Postprzez davidian 2013-08-07, 8:43 pm

Bilety już w sprzedaży czy od poniedziałku?
davidian

Postprzez Adam1906 2013-08-11, 8:16 pm

Po Wałbrzychu ruszamy z przygotowaniami na Wisłę, mecz za 11 dni w piątek o godzinie 18:30. Uczulamy już dzisiaj żeby być godzinę przed meczem pod stadionem, bardziej jak pewne są kolejki do kas i do wejścia, żeby potem nie było płaczu że ktoś nie widział bramki, oprawy itd itd. Wszystkie zbiórki dzielnicowe, fan clubowe itd. tak organizujcie, by minimum godzinę przed meczem być pod Stadionem.
Nasza grupa ze swojej strony szykuje oprawę której będziecie uczestnikami.
W odpowiednim momencie podamy więcej szczegółów . Ponadto to co szykujemy będzie nas sporo kosztować, na Wiśle przeprowadzona zostanie zbiórka pieniędzy , prosimy byście mieli ze sobą tą "piątkę" więcej by nas wesprzeć i wspólnie stworzyć piekło na trybunach.
Wszystkie dzielnice pędzą do młyna, tak by jak największa część trybuny żywiołowo dopingowała. Poniżej prezentujemy plakat na ten mecz, plakaty i inne formy promocji tego spotkania będą widoczne po meczu w Wałbrzychu.

Obrazek

WSZYSCY NA STADION LUDOWY :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez Lars 2013-08-13, 11:38 am

Wojewoda śląski Zygmunt Łukaszczyk zamknął sektor gości na stadionie Zagłębia Sosnowiec - informuje oficjalna strona Wisły Kraków "Wisla.Krakow.pl".

W związku z tym kibice krakowskiego klubu nie obejrzą na żywo piątkowego meczu Pucharu Polski z udziałem swojej drużyny. Nie podano powodu zaistniałej sytuacji.

źródło: http://www.90minut.pl/news/217/news2179 ... owiec.html

haha haha hahaha :lol: :czerwona:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez KBB 2013-08-13, 12:12 pm

powód ten sam - wojewoda jest śląski a dokładniej gó.nośląski
czyli nie nasz!
KBB

Postprzez Qcu20 2013-08-13, 12:41 pm

I w tym momencie kibice Wisły powinny wejść na sektor kibiców Zagłębia i wspólnie w pokojowej atmosferze kibicować obu zespołom, a przede utrzeć nosa wojewodzie - smrodzie i policji.

Wiem, wiem, że to niemożliwe ; )
Qcu20

Postprzez novack 2013-08-13, 2:54 pm

I co pan na to panie Chęciński?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Lars 2013-08-13, 2:58 pm

novack napisał(a):I co pan na to panie Chęciński?

bardzo trafne pytanie
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez novack 2013-08-13, 3:06 pm

Mam nadzieję, że kibice zadadzą to pytanie dość głośno panu Chęcińskiemu na meczu, o ile odważy się przyjść. Wszak to nasz Zagłębiak we władzach województwa przez niektórych żartobliwie zwanego Śląskim!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2013-08-13, 3:12 pm

Chciałbym wierzyć, że pan Chęciński coś w tej sprawie spróbuje zrobić ale niestety... punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia :twisted: Warto tutaj zaznaczyć, iż w Sosnowcu Prezydent Miasta i wszystkie organy wyraziły zgodę na udział kibiców przyjezdnych.

Odpowiedź Prezesa Zagłębia Sosnowiec:
- Skoro klub dostaje licencję, jest zgoda na organizację imprez masowych, a stadion spełnia nawet wymogi na wstępne rundy europejskich pucharów, to ciągłe nękanie nas koniecznością udowadniania i potwierdzania czegoś co zostało już sprawdzone, jest niezrozumiałe. Mimo spełnienia warunków, zawsze jest coś, do czego można się odwołać, czy mówiąc wprost - przyczepić. Decyzje o niewpuszczaniu gości są wynikiem urzędniczego spychania odpowiedzialności przez pana wojewodę, za ewentualne hipotetyczne wydarzenia, za które finansowane przez państwo służby odpowiedzialność ponosić powinny. Taka ich praca. Ostatecznie imprezę mamy o podwyższonym ryzyku, czyli płacimy podwójnie za ochronę, a kibiców gości nie będzie, czyli za bilety pieniążki nie wpłyną, co czyni sytuację absurdalną. Ciężka praca pomagających Zagłębiu kibiców, życzliwych władz Sosnowca i ludzi z klubu jest niweczona automatycznym podpisem pod papierem, nad treścią którego pan wojewoda pewnie nie miał czasu się zastanowić. Kibiców na stadionach w Polsce nie ma, bo tor przeszkód na trybuny jest trudny do przejścia. irytujący, a czasem po prostu frustrujący i upokarzający. A gdy trafia się wydarzenie, sprawa nabiera wagi, to i cios jest silniejszy i bardziej boli - przekazał prezes Zagłębia, Marcin Jaroszewski.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adam1906

Postprzez davidian 2013-08-13, 3:17 pm

Byłem dzisiaj w klubie po bilety i normalnie coś mnie strzeliło:
- pierwsze moje pytanie będzie piwo czy podwyższone ryzyko ( podwyższone ryzyko - piwa nie będzie)
- drugie pytanie ile Wisła dostała biletów ( to już mnie trafiło dzisiaj wojewoda wydał decyzję o zamykaniu trybuny dla gości)
Chwilę pogadałem i niby starają się o ściągnięcie tego podwyższonego ryzyka bo przecież to spore koszty dla klubu a główne ryzyko zostało sprawnie wyeliminowane przez osła z województwa.

Przecież to zamordyzm w czystym wydaniu boimy się czegoś to zamykamy i spokój. Najlepiej żeby podstawili kabaryny pod stadion i każdego z biletem zabierali na 48h. Wszak już wujek Stalin prawił dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie.
davidian

Postprzez zag23 2013-08-13, 4:05 pm

Teraz tym bardziej powinnismy pomóc klubowi i przyjść w większej liczbie na stadion, by im sie chociaż zwróciło za koszty. Gości nie bedzie wiec zwiększa sie szansa na awans, bo nie bedzie dopingu Wisły. Wiadomo, że sporo osob przychodzi na mecze jak sa goście ale wg mnie rzadko przyjeżdża do nas taki klub by sobie odpuszczać taki mecz z powodu pseudo wojewody i policji.
zag23

Postprzez roxy 2013-08-13, 4:47 pm

zag23 napisał(a):Teraz tym bardziej powinnismy pomóc klubowi i przyjść w większej liczbie na stadion, by im sie chociaż zwróciło za koszty. Gości nie bedzie wiec zwiększa sie szansa na awans, bo nie bedzie dopingu Wisły. Wiadomo, że sporo osob przychodzi na mecze jak sa goście ale wg mnie rzadko przyjeżdża do nas taki klub by sobie odpuszczać taki mecz z powodu pseudo wojewody i policji.

masz rację.Przy okazji jak ten biedny kraj ma wyjść na prostą,skoro rządzą nim takie matoły jak ten walnięty wojewoda?Trzeba widocznie takich zadym,jak w Turcji lub Egipcie,żeby ci co pchają się do polityki,nie zapominali,że żyją z naszych podatków.
roxy

Postprzez django 2013-08-13, 4:53 pm

Odechciewa się żyć w tym kraju. Policja - nieroby. Przedstawiciel administracji rządowej robi wszystko, żeby utrudnić życie ludziom, którzy są de facto jego pracodawcami. No i nie można zapominać o półmózgach, którzy sami na siebie kręcą bat takimi akcjami jak ta w Poznaniu, a później całe środowisko płacze i jest zdziwione, że spotkały ich konsekwencje choć ten sam scenariusz powtarza się już po raz enty. Ten kraj to jeden wielki absurd. Pozostaje tylko żałować, że jeszcze nie pojawiła się osoba, która potrafiłaby to wszystko spuentować, tak jak Bareja czasy PRL-u.
django

Postprzez August 2013-08-13, 5:20 pm

Formalnie "Bzyku" Chęciński nic do tego nie ma bo "łon" jest "samorzund" województwa "ślunskiego". A wojewoda to administracja centralna, inny urząd. Poza tym "bzyku" teraz siedzi na "Ślunskim Estadio" i myśli co by tu zrobić żeby ten szajs się do ostatka nie zawalił.
A na poważnie. Zobaczcie, jaka biurokratyczna machina została opuszczona w ruch tylko po to aby prz.pie.olić własnym obywatelom. Przerażające.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna