WARTA Poznań - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 27.07.2013r.godz.18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: WARTA Poznań - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 27.07.2013r.god

Postprzez August 2013-07-27, 11:10 pm

RUDI napisał(a): ludzie dostający w wyborach samorządowych

Bo człowiek mądry, uczciwy i pracowity w dzisiejszych czasach trzyma się swojej roboty. A do polityki idą nieroby, dewianci i mendy różnej maści. A w Sosnowcu takimi obrodziło. Piłkarskie Zagłębie w normalnych waunkach powinno co najmniej walczyć o awans do timobajlu albo mieć takie problemy jakie ma dzisiaj po 2 kolejkach Zawisza. Taka Warta, choć klub z tradycjami, powinien trząść portkami na mecz z Zagłębiem, a nie wygrywać 3-0.
Ostatnio edytowano 2013-07-28, 12:35 pm przez August, łącznie edytowano 2 razy
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-28, 9:33 am

Szanowny Kol. August - masz racje w 100% jednak odniosłem wrażenie iż nasze Zagłębie
wyszło na murawę w Poznaniu z ugiętymi nogami a bramkarz jeszcze drużynie pomógł
w tej przegranej nie może być tak tracimy takie frajerskie bramki. Z naszego filmu jasno
widać ,iż trzeci gol to był naprawdę gol zdobyty jak należy.
Myślę że w Sobotę na Ludowym Zagłębie wygra i zacznie punktować.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2013-07-28, 12:44 pm

Przed rozpoczęciem nowego sezonu pisałem o wzmocnieniu środka obrony,gdyż wydawało mi się to oczywiste i priorytetowe. Brak lidera w obronie to problem poprzedniego sezonu. Niezbyt duża liczba straconych goli to zasługa tylko i wyłącznie Kudły. Wieczorek do pięt mu nie dorasta,dlatego miałem nadzieję,że Struski to kolejny bramkarski talent po Szlakotinie,Prusie,który będzie nr 1. Wieczorka stawiałem w roli rezerwowego,a tu widzę on ma być nr 1. Bramkarz bez II ligowego ogrania ma walczyć o awans. Skoro stawiamy na mniejsze doświadczenie w bramce to środek obrony powinien być wzmocniony niczym w sezonie 2009/2010 Hosic-Marek. Gdzie jest ten stoper? -Nie ma. Białek kontuzja,Jarczyk(kapitan?)-średniak popełniający masę błędów,Marek(gdzie jest ta forma?). Na pomoc nie można narzekać,pod warunkiem gry napastników. Aktualnie Jankes-kontuzja,Tumicz(po co w Zagłębiu?),Czarnecki(zbyt słabe doświadczenie na 90 minut gry). Sorry,ale nie widzę wzmocnień na I ligę. Poza podstawową jedenastką,która zrobiła wynik w poprzednim sezonie nie ma rezerwy,dlatego tracimy pierwsze punkty. To Zagłębia mają się bać,a nie odwrotnie.Liczę na to,że Kursa i Cymański dostaną wkrótce szansę by mogli udowodnić swój statut "wzmocnienia".
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2013-07-28, 1:14 pm

A czy tak naprawdę wiadomo, że zespół ma grać o awans ? Jedynie Jaroszewski coś wspomniał zaraz po wyborze. Nie wiadomo przy tym jaką miał wiedzę na temat spółki. Baczyński jeszcze jakiś czas temu wspominał o tym, że kasa była tylko do czerwca. Miasto pieniędzy nie ma a i to co pozostanie po hokejowej dotacji to pewnie też nie kokosy. Wydaje mi się, że to bardziej kibice się ponakręcali fajną wiosną. Dlatego też nie można wykluczyć że mamy takie wzmocnienia jak i plany na sezon. Co nie oznacza, że nawet dysponując tym co jest Kmieciu faktycznie popełnił błąd wystawiając przeciw wyjadaczom z Warty bramkarskiego młokosa.
August

Postprzez Tomcjo 2013-07-28, 1:24 pm

Zgadzam sie z kol patriosem91 . Odejscie Kudły odebralem jak rezygnacje z awansu . A kupienie Struskiego ktory nie gral i potrzebuje roku zeby dojsc do formy to kpina . Na dodatek podpisanie kolejnego kontraktu z opcja odejscia za darmo to gwozdz do trumny . Nigdy nie wyjdziemy z dlugow nie podpisujac wieloletnich kontraktow . I co z tego ze graja dla nas pilkarze na ktorych nas normalnie nie stac . Skoro jak odchodza to zostaje dziura i klub i tak nie ma kasy na zalatanie jej . Przeciez podobnie bylo z obronca Mojta . Odzyskal forme i poszedl do Warty za czapke gruszek a nasza obrona jest ponownie nedzna. Taka polityka to odkladanie upadku klubu w czasie . Moze i lepiej ze Kudla gral i ludzilismy sie awansem . Ale musimy sobie wybic z glowy te mzonki jesli Zaglebie finansowo jest na poziomie III ligi . Nie ma sianka nie ma granka . Nas nie stac na I lige bo awans zniszczy klub finansowo . Bedziemy walczyc o pozostanie w lidze i modlmy sie zeby nie grali za dobrze i nie awansowali bo na to nie ma kasy co pokazuje marna polityka kadrowa.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez August 2013-07-28, 2:31 pm

Pisanie, że odejście Kudły to rezygnacja z awansu to pisanie bzdet. Bo to żaden wyznacznik celów sportowych. Nie wiem czy tak trudno wbić sobie do głowy, że dziś Zagłębie jest mocno przeciętnym klubem 3-ligowym z niezbyt dużymi możliwościami finanasowmi. Czy trudno zrozumieć, że będzie jeszcze mniej chętnych u nas przyzwoitych grajków jeśli będziemy chciali wpisywanie wysokich klauzul odstępnego. Zresztą nie pierwszy Kudła, który woli grzać ławę w przeciętnej ale extraklasowej Pogoni. Ile meczy rozegrał Szlakotin w barwach Kielc ? 5 może 6. Ale Korona to poprostu 2 klasy wyżej od nas. Mójta z kolei to akurat majstersztyk Baczyńskiego. Facet nie mógł podpisać kontaktu z nikim bo Czesi, z którymi rozwiązał kontrakt na złość zwlekali z przekazaniem certyfikatu. Mójta dostał go długo po rozpoczęciu sezonu więc się bał, że będzie miał straconą rundę bo w wyższych ligach kadry były pozamykane. I to wykorzystał Baczyński. Normalnie Mójta nie przyszedłby w życiu do Zagłębia. W podpisywaniu g.wnianych kontraktów to był dobry Rudy, który z jednej strony podpisywał długoterminowe umowy z Kruszyńskim czy Lisieckim, ktorych potem nie można było się pozbyć, a z drugiej Pitry czy Oziębała, którzy łatwo mogli odejść.
Te kilka miesięcy Kmiecia z prawdziwą przyjemnością należy ocenić pozytywnie. Tym bardziej, że rundzie wiosennej towarzyszyły obawy będące konsekwencją odejścia Lachowskiego. Dlatego wierzę, że Kmieciu wie co robi, a że popełnia błędy ? Jak każdy. I tak oceniam mecz z Wartą. Natomiast inną rzeczą jest to czego chce własciciel. Czyli Miasto.
August

Postprzez Tomcjo 2013-07-28, 3:32 pm

Pisanie, że odejście Kudły to rezygnacja z awansu to pisanie bzdet.
Ha pozyjemy zobaczymy. Jak na razie nasza gwiazda rozegrala w lidze dwa mecze na bramce . Ostatni i pierwszy w sezonie . Oba katastrofa . Nie wiem czemu w ankiecie na najlepszego gracza poprzedniej rundy nie bylo miejsca dla bramkarza. Bo dla mnie to Kudła mial najwiekszy wklad w nasze wyniki i stad moje czarnowidztwo. W poprzedniej rundzie zdobylismy 36 pkt. Ja oceniam ze druzyna stracila jakies 25% wartosci i powinnismy zdobyc 27 pkt. Mam nadzieje ze pisze bzdety i Kmiec z chlopakami udowodnia ze sie myle. Chetnie przyznam ze nie mialem racji.
Tomcjo

Postprzez August 2013-07-28, 5:01 pm

Mnie chodziło o to, że to Kudła wolał Pogoń a nie Zagłębie zrezygnowało z niego. Mam świadomośc, że dzisiaj klub nie ma atutów aby zatrzymać grajka, który chce iść wyżej, nawet siedząc na ławie. To mówi samo za siebie jeśli chodzi o dzisiejszą pozycję klubu na rynku piłkarskim. Wcześniej to samo ze Szlakotinem. Poza tym nowy Prezes, który nie ma doświadczenia w prowadzeniu klubu.I do tego jeszcze nei wiadomo jakie, a raczej marne finanse. Zobaczymy, co będzie dalej. Bedziemy mądrzejsi za kilka tygodni.
August

Postprzez Tomcjo 2013-07-28, 6:11 pm

Zgadzam sie
Tomcjo

Postprzez Schabu 2013-07-28, 8:39 pm

Przestańcie narzekać nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Przegraliśmy 0-3 i to jest fakt na pewno to boli,bo nikt nie przypuszczał że odlecimy w Poznaniu na 0-3.Myślę że to tak samo boli zawodników jak i trenera Kmiecia.Do tej pory było to najlepsze Zagłębie od wielu lat i liczę na to że to był przypadek przy pracy.Czas odrobić straty w najbliższym meczu i piąć się w górę tabeli.Dla mnie najciekawsza jakm na razie postawa beniaminków zarówno w naszej grupie jak i w tamtej grupie...
Na 8 beniaminków aż 7 zdobywało punkty...
Gramy dalej pamiętajmy,że rewanż i tak z Wartą będzie w Sosnowcu...
Schabu

Postprzez roxy 2013-07-28, 9:58 pm

nikt nie przypuszczał,że będzie aż 3:0,ale co bardziej myślący przewidywali ciężką przeprawę.Wielki entuzjazm po poprzedniej rundzie,zapowiedzi z ust samego prezesa,gramy o awans,ale jak obserwowałem "wzmocnienia",to już wiem,że gramy o utrzymanie.Popatrzcie na składy drużyn,które tak z zapowiedziami o awansie nie szarżowały...Ale będą o to grały.Obym się mylił,ale jestem realistą,choć sercem zawsze z Zagłębiem.
roxy

Postprzez Anakin 2013-07-29, 1:42 pm

Niby nie ma co płakaźć nad rozlanym mlekiem. Niby porażka z tak mocnym przeciwnikiem była wkalkulowana ale rozumiem tych którzy niepokoją się wskazując na osłabienie w bramce, brak wzmocnień w obronie, kontuzje czy właściwie jednego napastnika z prozdu z prawdziwego zdarzenia.
Anakin

Postprzez django 2013-07-30, 10:37 am

Trochę niesprawiedliwe jest wieszanie psów na Wieczorku, bo chłopak nie gra wysoko dlatego, że tak mu się podoba, tylko dlatego, że taka gra wynika z taktyki drużyny, a konkretnie z wysokiego pressingu. Jeżeli pomoc i napastnicy atakują przeciwnika wysoko na jego połowie, to automatycznie obrońcy też muszą podejść wyżej, żeby nie było dziury między formacjami. W tej sytuacji Wieczorek nie może stać na linii, tylko musi wyjść wyżej, żeby przy ewentualnej kontrze dojść do piłki przed napastnikiem rywali, co kilka razy mu się udało w pierwszym meczu z Wartą. Idealnie to widać w grze innej drużyny stosującej wysoki pressing, czyli Barcelony. Oczywiście Zagłębie to nie Barcelona, a Wieczorek nie Valdes, więc dostaje piłki za kołnierz, ale obciążanie całą odpowiedzialnością nieogranego w lidze chłopaka to duża przesada.
django

Postprzez Anakin 2013-07-30, 11:23 am

django napisał(a):chłopak nie gra wysoko dlatego, że tak mu się podoba, tylko dlatego, że taka gra wynika z taktyki drużyny, a konkretnie z wysokiego pressingu

Tylko chyba to potwierdza to, że do takiej taktyki trzeba mieć właśnie bardziej ogranego bramkarza. Szkoda by było z ejdnej strony tracić bramki a w konsekwencji punktu z drugiej łatwo spalić chłopaka. Ale też trzeba przyznać ze ta bramka nie ustawiła szczególnie meczu bo wcześniej nie popisali się nasi obrońcy ani prawdopdobnie nie wpłynęła na porażkę bo zapewne Warta i tak by wygrała.
Anakin

Postprzez STACH PL 2013-07-30, 1:01 pm

Jest opcja ściągnięcia jakiegoś dobrego młodego bramkarza z Legii czy kadra jest już definitywnie zamknięta ?
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna