Mirosław Kmieć trenerem Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mirosław Kmieć trenerem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez zajreg7 2013-02-06, 5:19 pm

No widzicie szanse trzeba dać a jak będą efekty to i sponsor się znajdzie i budżet.
zajreg7

Postprzez wojtas sc 2013-02-06, 10:17 pm

dziś w TV INFO 3 nasz prezes pan Leszek .B powiedział ze budżet jest tak dopięty . że jak będzie trzeba to będzie wstanie zakontraktować jeszcze dwóch zawodników .............. pozostawia to do decyzji trenera najwidoczniej nie jest tak źle
wojtas sc

Postprzez cronos 2013-02-08, 5:54 pm

Trener Kmieć kontraktuje Domańskiego" DUŻE "wzmocnienie chłopak strasznie szybki ale bardzo słaboo wyszkolony technicznie i taktycznie o jeszcze słabszych warunkach fizycznych.Swego czasu nawet trener juniorów Zaglebia go niechciał.Trener Kmieć chce mieć w drużynie piłkarzy jak sam mówi jak On. Szkoda bo jeszcze pamietam jakim był geajkiem ambicja szybkośc i juz.Powodzenia moze bedzie lepszym trenerem
cronos

Postprzez Anakin 2013-05-23, 9:28 am

Myślę że powoli można zacząć oceniać pracę trenera. A tym bardziej miło że to pierwszy trener od lat co do którego po paru miesiącach pracy nie można mieć zastrzeżeń. Czy doczekaliśmy się trenera na więcej niż jeden, dwa sezony ? Zapewne akurat na to zbyt wcześnie jest odpowiadać ale cieszy to że wreszcie jest na to realna szansa.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2013-05-25, 9:31 am

Na pewno trener Kmiec zdal egzamin z zimowej przerwy . Wielu treneiros wylozylo sie na przygotowaniach do wiosny . Nawet Smuda w czasach gdy jeszcze byl na poziomie trener a nie jak teraz poziom pierdoła mial z tym problemy . Coz nowy sezon , beda nowe nadzieje . Chocby na to ze LB przestanie wkurzac kibicow i bedzie trzeba walczyc o bilety bo bedzie komplet na stadionie ;-)
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2013-06-23, 10:01 pm

Kmiec swietnie przygotowal zespol do rundy ale cudotworca nie jest . Jak mu zabiora pilkarzy to znowu druzyna pol roku bedzie sie zgrywac . A przypominam w tym roku druga liga ścięta bedzie o polowe . A ci co spadną beda mieć powtórke z rozrywki bo w przyszłym sezonie 3 liga biedzie cieta na połowe . Niektóre teamy moga polecieć o dwie ligi w dół . Jeśli teraz spadnie na klub kryzys to ...
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-06-24, 6:20 am

Oby tylko ktoś zamożniejszy nie zainteresował się zatrudnieniem Kmiecia.
Anakin

Postprzez zagłębiakos 2013-07-07, 11:31 am

Anakin napisał(a):Oby tylko ktoś zamożniejszy nie zainteresował się zatrudnieniem Kmiecia.

Pan Kmieć sam dał ci odpowiedz w wywiadzie na stronie Zagłębia

Ty też miałeś oferty z innych klubów?

- Tak, ale one mnie nie interesują. Jako piłkarz skakałem po klubach i wiele na tym straciłem. Dlatego teraz staram się pracować jak najdłużej w jednym miejscu, bo chciałbym coś po sobie zostawić. Sześć lat byłem trenerem w Andrychowie. Chciałbym, żeby w przyszłości ludzie w Sosnowcu na pytanie o Mirka Kmiecia odpowiadali: tak, znam. Pracował tu sześć – osiem lat i odniósł z Zagłębiem sukces.

Szacun Trenerze , takich ludzi potrzebuje nasze Zagłębie
zagłębiakos

Postprzez Tomcjo 2013-07-14, 1:35 pm

Miroslaw Kmiec chyba nigdy nie bedzie The Special One . Raczej nie wygra mistrzostwa w Polsce . Choc moze . Ale ja bardzo lubie takich ludzi. Ktorzy wiedza ze jesli maja braki to nadrobia je ciezka praca i systematycznym treningiem . Udanie stworzyl fundament pod druzyne i na tym tworzy jej sile . Gdy jest baza mozna na niej ukladac nowe klocki bez utraty wartosci druzyny. Jest takie powiedzenie ze lepiej z madrym zgubic jak z glupim znalezc. W tym przypadku ja wole z Kmieciem przegrac jak z jego poprzednikami wygrac. Oni budowali na odwrot. Sciagali drogich grajkow ktorzy przy pierwszej okazji dawali noge a druzyna sie rozpadala. Specyfika gry i jej wyniki przypominaja notowania na gieldzie . Ciagle zmiany gora , dol. Wiec zeby sie nie pogubic patrzy sie na tendecje. Czy rosnie , czy spada. Krzywa wynikow Kmiecia jest stale rosnaca. Pewnie w tym sezonie gdy polowa ligi walczy o zycie beda tez porazki. Ale mam pewnosc ze tendencja bedzie rosnaca i moze nawet wystarczy to do awansu. I oby wystarczylo to do zapelnienia stadionu bo juz nie pamietam kiedy ostatni raz byl pelny.
Tomcjo

Postprzez Qcu20 2013-07-14, 9:21 pm

Tomcjo napisał(a): I oby wystarczylo to do zapelnienia stadionu bo juz nie pamietam kiedy ostatni raz byl pelny.

Prawie pełny ostatnio był chyba na ćwierćfinale PP w meczu z Pogonią.
Qcu20

Postprzez mason 2013-08-10, 5:22 pm

Ciekawe co nasz "wielki filozof" teraz będzie miał do powiedzenia ?
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez jackie57 2013-08-10, 5:51 pm

Zwłaszcza po drugiej już porażce na samym początku sezonu, tym razem z przeciętnym Górnikiem Wałbrzych.
jackie57

Postprzez novack 2013-08-10, 5:52 pm

"Jesteśmy skazani na sukces" M. Kmieć
Pod nieobecność Tomka Szatana, Rafał Sadowski jest najlepszym zawodnikiem w kadrze. Kolejny mecz na ławie, tym razem cały. Odnoszę wrażenie, że znamy zupełnie inne definicje sukcesu Panie Mirku!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez roxy 2013-08-10, 6:03 pm

już po ostatnim meczu,szczęśliwie wygranym,wiedziałem,że z taką grą daleko nie zajedziemy,czego dowodem jest dzisiejszy wynik.Zespół po poprzednim sezonie został osłabiony a nie wzmocniony,więc zapowiedzi trenera i prezesa(choć nie wiem,czy on jeszcze nim jest,bo kompletna cisza o nim),były mocno przesadzone.I mam gdzieś,że zaraz odpisze mi kolega August,że rozliczam już ludzi na początku,zamiast po np.paru miesiącach.Tylko,że wtedy nie będzie o czym pisać,tym bardziej,że spada połowa zespołów.
roxy

Postprzez novack 2013-08-10, 8:03 pm

Panie Kmieć, proszę jasno określić liczbę bramek które musi zawalić Wieczorek, by dał mu pan wolne? Może niech zrobi to w jednym meczu i będzie można myśleć o przyszłości. Czyżby po wspaniałej serii zwycięstw na wiosnę zabrakło nam 2 punktów do awansu? Mam chyba deja vu! Myślałem, że po podpisaniu współpracy z Legią troszkę poprzebieramy wśród zawodników którzy nie mieszczą się w pierwszym składzie Legii, ale okazało się, że Panu Kmieciowi pasowało pierwszych czterech i nic już innego nie szuka. Brak prawego obrońcy, bardzo wyraźnie widoczny jest nawet dla Stevie Wondera. Co w kadrze robi "napastnik" który w drugim sezonie nie strzelił jeszcze pierwszej bramki? Sadowski i Ninkovic na lewej stronie to ekstraklasa, dlaczego tak pan ich nie zestawił? Jaki sens mają zmiany w 53 minucie a nie w przerwie? Panie Mirku pogubił się pan razem z naszym awansem!!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna