Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2013-07-06, 11:44 am

Adamek182 napisał(a):Okazuje się że piłkarze zaczeli rozumieć dla kogo grają,i gdzie grają. Zaczynają czuć przywiązanie itd.

Czytając artykuł o Ryndaku, który zamiast trenować zaczyna na siłę szukać byle jakiego klubu (ważne żeby tylko był z I ligi) wątpię w to ;-) W poniedziałek 1 lipca Dawid mówił jeszcze tak:
Konkretne rozmowy odnośnie przedłużenia kontraktu mają odbyć się w środę. Po rozmowach z trenerem jednej prywatnej, a drugiej na forum drużyny, wiem, że widzi mnie w zespole. Jestem z Sosnowca i tutaj chcę grać. Dostałem propozycja sprawdzenia się w innych drużynach to z nich skorzystałem. W Podbeskidziu brałem udział w pewnych negocjacjach jednak moją przyszłość na razie wiążę z Zagłębiem – mówi Dawid Ryndak.

Po kilku dniach okazuje się, że Denwer jest na testach w Ząbkach (cóż za I-ligowa potęga)... :twisted:
Adam1906

Postprzez patrios91 2013-07-06, 12:53 pm

Irytuje mnie wypowiedź Kmiecia,który twierdzi,ze nie szuka wzmocnien w zespole tylko w druzynie. Srodek obrony to nadal "finezja" futbolu. Mala liczba straconych goli to zasluga Kudly,tak jak wcześniej Prusa. Jankes nie ma konkurencji,a Ryndak pajacuje. Ninkovic nie jest u nas czasami na wypozyczeniu?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez 19Zaglebiak92 2013-07-06, 12:58 pm

Rafał Sadowski trenuje z Naszym Zagłębiem, kilka dni temu chciałem zaproponować na forum tego właśnie piłkarza, świetny zawodnik.

Piłkarz ten ma 24 lata, jest wychowankiem Naszego klubu. W ostatnich latach grał w GKS-ie Katowice, a wcześniej reprezentował m.in. Wigry Suwałki i UKS SMS Łódź.
19Zaglebiak92

Postprzez novack 2013-07-06, 2:00 pm

Z tego skrótu na youtube widać, że Sadowski gra na lewej stronie i lewą noga, a Ryndak był prawoskrzydłowym, więc w jaki sposób ma go zastąpić?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez 19Zaglebiak92 2013-07-06, 2:08 pm

Kilka razy widziałem mecze GKSu i Sadowski zawsze grał na prawym skrzydle, w tej sytuacji najwidoczniej doszło do zmiany strony, takie rzeczy często się zdarzają w trakcie meczu.
19Zaglebiak92

Postprzez novack 2013-07-06, 2:11 pm

19Zaglebiak92 napisał(a):Kilka razy widziałem mecze GKSu i Sadowski zawsze grał na prawym skrzydle, w tej sytuacji najwidoczniej doszło do zmiany strony, takie rzeczy często się zdarzają w trakcie meczu.

Jeśli tak, to zapraszamy Panie Rafale ")
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Luis 2013-07-06, 3:08 pm

patrios91 napisał(a):Irytuje mnie wypowiedź Kmiecia,który twierdzi,ze nie szuka wzmocnien w zespole tylko w druzynie. Srodek obrony to nadal "finezja" futbolu. Mala liczba straconych goli to zasluga Kudly,tak jak wcześniej Prusa. Jankes nie ma konkurencji,a Ryndak pajacuje. Ninkovic nie jest u nas czasami na wypozyczeniu?

Również bardzo mnie irytuje, bo powiedzmy sobie szczerze, potrzebujemy środkowego obronce, skrydzłowego oraz napastnika, nie liczać oczywiscie bramkarza. Dopiero wtedy przy obecnym składzie i chłopakach z Legii mamy szanse na awans. A Sadowski? Dwa lata - dwa mecze. Zerwane wiązadła, łękotka i połamane kości w kolanie. Przecież on już nigdy nie wróci do pełnej dyspozycji. Podobny przypadek do Krzysztofa Chrapka. Już kiedyś mieliśmy w składzie piłkarza świeżo po kontuzji i rehabiltacji -Krysztof Butryn i chyba każdy pamięta jak grał w Zagłębiu. A w wywiadzie powiedział, że jun nigdy nie umiał tą nogą operować tak jak przed kontuzją. Niestety, ale gdyby Sadowski wrócił do formy, to byłby to bardzo rzadki przypadek. A co do Jankovicia, to sam się także się zastanawiam co z nim. Nie ma żadnej info, więc pewnie kontuzja, dlatego nie grał z Ruchem.
Luis

Postprzez Adamek182 2013-07-06, 11:25 pm

Co do powyższej wypowiedzi to jest świetny przykład z niedalekiej przeszłości. Ruch Radzionków i Marek Suker.
Adamek182

Postprzez NHK12 2013-07-07, 10:13 pm

Mateusz Struski piłkarzem Zagłebia .Bramkarza juz mamy.
NHK12

Postprzez Adam1906 2013-07-08, 6:22 am

NHK12 napisał(a):Mateusz Struski piłkarzem Zagłebia .Bramkarza juz mamy.

Nie podniecałbym się za bardzo tym faktem. Jak dla mnie Struski jest jedną wielką niewiadomą a wręcz śmiem twierdzić iż nie jest to bramkarz dorównujący kunsztem Dawidowi Kudle. Obym się jednak mylił ;-)
Adam1906

Postprzez jondek 2013-07-08, 10:29 am

I jedno małe "ale".Skąd ta informacja ???Nigdzie nie znalazłem informacji o podpisaniu kontraktu przez tego bramkarza.
jondek

Postprzez Adam1906 2013-07-08, 4:05 pm

jondek napisał(a):I jedno małe "ale".Skąd ta informacja ???Nigdzie nie znalazłem informacji o podpisaniu kontraktu przez tego bramkarza.

Bo informacja pojawiła się z opóźnieniem ;-)
http://www.90minut.pl/news/215/news2153 ... owiec.html
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2013-07-08, 9:14 pm

Ja tu czegos nie rozumiem . Im dluzej interesuje sie pilka tym mniej wiem . Sprzedajemy mlodego zdolnego bramkarza ktory za kilka sezonow osiagnie poziom ekstraklasy i moglby stac sie legenda klubu jak kilku innych hanysow w Sosnowcu . Mlodziak mial charyzme i po jakims spektakularnym meczu stalby sie zawodnikiem na ktorego przychodzi sie na mecze . Czyli pozbylismy sie zlotodajnej kury . Pewnie braki w kasie , kiepski mial kontrakt itp. Drugi bramkarz pokazal w ostatnim meczu ze II liga to jeszcze nie dla niego . Do kompletu sciagamy zawodnika ktory nie gral . Ja pamietam jak do ekstraklasy wrocil z Bayeru Leverkusen Matysek . Lawka w bundeslidze i szmata za szmata wpuszczana na polskich boiskach. Struski potrzebuje roku zeby wrocic do formy . Mamy tyle czasu ? A teraz do Sarmacji idzie grac Adam Bensz . Nie wiem w jakiej jest formie ale z dwuch bramkarzy bez formy ja dalbym szanse temu ktory juz dla nas gral . I wystarczy mu tydzien zeby w Sosnowcu poczuc sie jak w domu . Ale ja sie nie znam . I na pewno tak nie bedzie ze to co nam Kudła uratowal tylki to nowi nam zawalà. Ale ja sie nie znam .
Tomcjo

Postprzez kriss68 2013-07-10, 4:33 pm

Kudła przychodząc do Zagłębia był kompletnie anonimowym bramkarzem z mniejszą liczbą meczów niż Struski.
Widocznie Stanley coś w nim zauważył że pozostał w klubie i myślę że podobnie będzie z naszym najnowszym nabytkiem, zobaczymy po pierwszych meczach.
Nie dziwie się że Kudła skorzystał z klauzuli kontraktu o przejściu do zespołu z wyższej ligi w razie oferty, miał się nadal kisić w 2 lidze ? a i pewnie pensja większa.Dokąd będziemy grali w niższej lidze nigdy nie będziemy mieli siły przebicia dla zawodników w razie oferty od kogoś lepszego.
Mnie natomiast ciekawi czy uzyskaliśmy jakiś ekwiwalent od Bragi za Grunta bo jak by nie było pozbyliśmy się młodzieżowca.
kriss68

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-10, 6:19 pm

W meczu z Polonia Bytom wystąpiło 24 zawodników - myślę sobie, iż jest to
ekipa na obecną rundę II ligi zachodniej.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna