Legia Warszawa właścicielem Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Legia Warszawa właścicielem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez Anakin 2013-06-14, 12:13 pm

django napisał(a):
Lars napisał(a):Moim zdaniem staniemy się Legia II Warszawa.
Zobaczymy co przyniesie przyszłość, czy faktycznie jakiś bank za tym również stoi, bo jeśli tak, to z pewnością nie będzie chciał się reklamować na poziomie drugiej ligi.

Biorąc pod uwagę jedną z osób, które weszły do RN, możemy typować ING.

Kumpel mi powiedział że w dzisiejszym Sporcie jest napisane że może chodzić o Raiffeisen.
Anakin

Postprzez RUDI 2013-06-14, 12:39 pm

Anakin napisał(a):Kumpel mi powiedział że w dzisiejszym Sporcie jest napisane że może chodzić o Raiffeisen.

"Legia ma już swoich ludzi w radzie nadzorczej Zagłębia - Konrada Miterskiego i Michała Gierę. Za zadanie mają znalezienie nowego inwestora. Nieoficjalnie mówi się, że może nim zostać bank Raiffeisen"
-> http://sportslaski.pl/zaglebie-sosnowie ... ,info.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Luis 2013-06-14, 12:56 pm

Witam wszystkich po raz na forum:) Co do tematu, to spokojnie:)
Po pierwsze gdyby Legia chciała zrobić "satelitę" to uczyniłaby nią Dolcan Ząbki, ponieważ mogłaby na co dzień doglądać swych zawodników. Legii chodzi głównie o to, Sosnowiec był ich głównym ośrodkiem szkolącym młodzież na terenie południowej Polski. Najlepsi gracze będą szli do stolicy, a u nas zostaną zawodnicy, którzy są za słabi na Legie, a dla nas będą solidnymi zawodnikami. Po drugie Legii zależy na tym, aby Zagłębie jak najszybciej awansowało do I ligi, ponieważ chcą, aby potencjalni nowi juniorzy poczuli rywalizację minimum w I lidze, a najlepiej w Ekstraklasie. Logiczne jest, iż Legia nie będzie oczekiwać, że będziemy grać tylko ich zawodnikami, bo to bez sensu. Żaden junior się nie ogra bez udziału starszych kolegów. Wystarczy, że jeden piłkarz co roku będzie trafiał do Legii, to już dla nich będzie opłacalna inwestycja, ponieważ sądząc po dokonaniach Furmana, Koseckiego, czy Łukasika, zawodnik z ich akademii szybko trafia do kadry. Więc jeden taki zawodnik rocznie, to potencjalnie jedna przyszła gwiazda i złoty interes dla Legii. Panowie, spokojniej, Legia nie pozwoli nam zginąć, a Sosnowiec nie zezwoliłby na to, aby cała 11 grała ze stolicy. Kto idzie za Legią, ten powinien mieć się dobrze;) Moglibyśmy się martwić gdyby taki pomysł chciał zrealizować np. Lech, bądź Sląsk, ale nie nasz sojusznik;) A jeśli chodzi o sponsora, to gdyby Raiffeisen nie miał zostać naszym głównym źródłem finansowania to w necie nawet nie pojawiłyby się takie plotki;) Dla mnie sprawa jest jasna. Legia liczy na to, że będziemy mieć na uwadze ich piłkarzy, a przy okazji zagwarantuję nam pieniądze na solidne wzmocnienia, aby jej juniorzy mieli przy kim się uczyć;) Zamiast Tumicza, Smolarek i już jest róźnica;)
Luis

Postprzez Tomcjo 2013-06-14, 1:17 pm

Ja wierze w matematykę a nie w miłość Legii do Zagłębia . Jesli w składzie bedzie pięciu legionistów to na ławce usiądzie pięciu zaglebiaków . Czyli zamiast rozwoju Ci zawodnicy zaliczą regres . Jak Legia po roku weźmie czterech to dwóch swoich za darmo a dwóch naszych za grosze bo nie po to dają kase zeby płacić satelicie . Czyli wybiorą rodzynki za grosze i sprzedadzą w świat za miliony . A ci co zostaną to tez beda ciekawi grajkowie ale ja pamietam ze wystarczyło zabrać z Zagłębia Urbana i niewiele zostało z drużyny . 2+2 = 4 a nikt nie da kasy na budowę Zagłębia nie licząc ze wyjmie co najmniej tyle samo . Górnik Knurow był satelita Zabrza . Gdzie ich ta miłość doprowadziła . I ilu kibiców bedzie po kilku sezonach na meczach ???
Tomcjo

Postprzez STACH PL 2013-06-14, 1:38 pm

Wszystko rozchodzi się o kasę będziemy mieli budżet na poziomie 5 mln to będzie ok i awans raczej pewny. Co do rodzynków to tak to działa że biedny klub sprzedaje za grosze bogatszemu, a bogatszy już za dobrą kasę jeszcze bogatszemu a później różnie już to bywa najczęściej zawodnik siedzi na ławie i po 2 latach wraca do kraju.My w tym przypadku występujemy w roli biedaka. Jak dla mnie przy braku pomysłów naszego miasta na funkcjonowanie klubu opcja z Legią bardzo ciekawa wiadomo że Miterski ma kontakty. Ciekaw też jestem Jaroszewicza w roli prezesa oby się sprawdził i w końcu wyciągnął nas z tego 2-ligowego marazmu. Przy utrzymaniu tej drużyny i zakontraktowaniu 2 doświadczonych pierwszoligowych zawodników i 2 utalentowanych młodych legionistów następny sezon zapowiada się wybornie.
STACH PL

Postprzez Tomcjo 2013-06-14, 1:43 pm

Zgadzam sie ze najbliższa przyszłość bedzie ciekawa . Trochę boje sie co będzie później . No ale na LB sam narzekałem więc nowemu teraz trzeba dać szansę . Zapewne obieca nam wszystko :lol: tylko co z tego spełni :twisted:
Tomcjo

Postprzez August 2013-06-16, 2:04 pm

Z jednej strony wszystko jest tu jedną wielka niewiadomą. Z drugiejtakie rozwiązanie może wskazywać na akt desperacji ze strony Miasta, które nie miało pomysłu na funkcjonowanie klubu. Z Baczyńskim na czele.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-06-16, 8:05 pm

Wszyscy którzy dobrze zyczą Klubowi i druzynie Zagłebia , otóz moje
przemyslenia w tej sprawie.

1. Magistrat nie chciał więcej pieniędzy łozyc na Zagłebie,
2. Mysle, ze LB otrzymal pewna ilość czasu na uregulowanie spraw
finansowych, marketingu, wprowadzenie Sponsora ktory zapewni
niezalezność finansową - Pan LB nie wprowadził Sponsora a Klub
w najblizszym czasie móglby miec kłopoty finansowe.

3. Stąd decyzja zmian w Klubie - rozmowy napewno były prowadzone
od pewnego czasu a w poniedziałek mamy wiedzieć wszystko.

Nawiasem a przy okazji - uważam iz Panu LB nalezy się cos więcej
niz słowo DZIĘKUJĘ - ktos na Forum i chyba słusznie stwierdził, iz
po 40 latach służby dla Zagłębia nadac tytuł HONOROWY PREZES
ZAGLEBIA SOSNOWIEC.

Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Anakin 2013-06-17, 7:49 am

Wiadomo, o ktorej godzienie ta konferencja prasowa ?
Anakin

Postprzez Adam1906 2013-06-17, 8:58 am

Anakin napisał(a):Wiadomo, o ktorej godzienie ta konferencja prasowa ?

Konferencja prasowa jest w poniedziałek 17 czerwca 2013r. godz. 13:00 na Stadionie Ludowym. Obecni będą: Prezes Zagłębia Sosnowiec Marcin Jaroszewski, Dyrektor d/s Sportowych Legii Warszawa Michał Żewłakow oraz Viceprezydent Sosnowca Agnieszka Czechowska-Kopeć.
Adam1906

Postprzez zagłębiakos 2013-06-17, 10:58 am

Oby tylko wypłynęły z tej konferencji jakieś pozytywne konkrety . Mam nadzieje że wraz z odejściem LB skończyły się czasy tajemnic i pół-słówek . Może wreszcie zagramy w przyszłym sezonie o coś konkretnego czyli awans do 1 ligi .
zagłębiakos

Postprzez Anakin 2013-06-17, 1:53 pm

zagłębiakos napisał(a):Oby tylko wypłynęły z tej konferencji jakieś pozytywne konkrety

Szczerze powiedziawszy to pierwsze informacje na razie w ogóle bez konkretów. Właściwie wszystko po staremu. Czyli dalej kasa od Miasta.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2013-06-17, 1:54 pm

No I konferencja wyjasnila . Cięcia i proba przezycia najblizszego roku . Awans ? A co to takiego .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2013-06-17, 2:31 pm

Legia i Zagłębie nawiązały współpracę

W poniedziałek Legia i Zagłębie oficjalnie poinformowały o nawiązaniu współpracy. Podczas konferencji prasowej, która odbyła się na Stadionie Ludowym przedstawiciele obu klubów oraz władz Sosnowca przedstawili szczegóły listu intencyjnego, na mocy którego Zagłębie stało się klubem partnerskim Legii (...)

link -> http://legia.com/news,36218-legia_i_zag ... prace.html
Adam1906

Postprzez STACH PL 2013-06-17, 4:49 pm

Jak ta cała sytuacja ma się do naszego budżetu
Nie rozumiem treści miasto jako właściciel doda kasy,ale....
Bo usłyszałem prawie same ogólniki jeśli chodzi o pierwszą drużynę i juniorów konkretnie Pani Ago jak pani chce doinwestować Zagłębie(ILE KASY) .Rozumiem że dalej będziecie większym udziałowcem ? , kto prowadzi swój interes to wie o czym pisze.Proszę zaskoczcie mnie pozytywnie!
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna