Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez 19MICHAL06 2013-03-17, 9:32 pm

jeżeli by Kmieć odszedł to ja proponuję za trenera Arteniuka przecież on Olimpię 2 lata temu doprowadził do pierwszej ligi :) może z naszej drużyny by coś ulepił bo musimy iść do przodu
19MICHAL06

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-03-18, 6:15 pm

Kol.19MICHAL06 - prosze o wyjasnienie - czy jest taka opcja w tej chwili, ze
trener Kmiec odchodzi z Zaglebia ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2013-03-18, 8:22 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol.19MICHAL06 - prosze o wyjasnienie - czy jest taka opcja w tej chwili, ze
trener Kmiec odchodzi z Zaglebia ?
Pozdrawiam
Tadeusz

To urojona fantazja. Nie ma takiej możliwości.
MrCricket

Postprzez Tomcjo 2013-03-19, 10:01 am

Trener Kmiec dopiero rozpoczal ukladanie stajni Augiasza a juz na dzien dobry dostal cios w plecy w postaci splawienia Lachowskiego . Jakie odejscie ? Na razie jeszcze nie ma czego oceniac . Sparing z Wisla czy Unia . Mecz z Chojniczanka czy Gryfem . Prosze przestac pier...ić. Jedyne co podlega ocenie to postawa kibiców i ocena zostanie nam wystawiona za Rozwój . Ostro lecimy w dól i potrzeba nam wstrzasu w postaci huraganowego dopingu w Katowicach a byly juz takie przykłady bo sam widzialem i zaswiadczam ze Zagłębie moje było wielkie i wierze że znowu będzie .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-03-19, 11:53 am

Tomcjo napisał(a):Jedyne co podlega ocenie to postawa kibiców

Krew zalewa kiedy się czyta coś takiego. Przede wszystkim ocenie podlega praca działaczy, gra piłkarzy iraz sztabu szkoleniowego. I to w pierwszej kolejności ze strony kibiców. Przy czym w chwili obecnej w tym przypadku minął zbyt krótki czas aby praca trenera Kmiecia mogła zostać rzetelnie oceniona. Natomiast totalną głupotą jest pisanie żę jedyne co podlega ocenie to postawa kibiców biorąc pod uwagę to co się działo w klubie i wokół niego przez ostatnie kilka lat.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2013-03-20, 10:17 am

Moze i glupota . Tylko bylismy juz raz na dnie i to kibice dali impuls do odbudowy Zaglebia . A obecna sytuacja przypomina okres tuz przed likwidacja klubu . Wszystkim wisi . Jesli my nie damy znac ze istniejemy to kto to zrobi . Mnie krew zalewa jak widze upadek ruchu kibicowskiego bo tak zle nie bylo chyba nigdy . Jasne ze klub i dzialacze nas nie rozpieszczaja, jasne ze jest kiepsko . Ale i z nami tez cos jest nie tak . Szukamy winnych wszedzie poza soba . Czy aby na pewno wsrod kibicow Zaglebia wszystko jest ok i zrobilismy wszystko zeby ratowac klub . A moze nie wszyscy dostrzegaja ze Zaglebie jest na skraju likwidacji . Albo jestesmy fanami albo klientami kina ktorzy po kilku slabych filmach przestaja kupowac bilety i kino pada . Z angielskiego kibic - supporter czyli wspierajacy . I tylko o to chodzi czy dostatecznie wspieramy . A moze poruszylem wlasnie czuly punkt i tu lezy nasza slabość. Otoz postawa kibicow podlega ocenie i najlepiej jak zrobimy to sami . Bo wkrotce uslyszymy znowu od Gorskiego ze nie ma dla kogo budowac stadionu i nie ma kibicow to miasto nie da kasy na Zaglebie. Mam nadzieje ze sie bardzo myle i juz mecz z Rozwojem pokaze ze za daleko jestem od Sosnowca i nie mam pojecia jaka w nas tkwi siła.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-03-20, 12:26 pm

Tomcjo napisał(a):Ale i z nami tez cos jest nie tak . Szukamy winnych wszedzie poza soba . Czy aby na pewno wsrod kibicow Zaglebia wszystko jest ok i zrobilismy wszystko zeby ratowac klub .

Górnolotna demagogia na dodatek w niewłaściwym miejscu. Ze strony kibiców coś tu mogą zrobić wyłącznie zorganizowane grupy plus stowarzszenie a nie pojedynczy kibice. Dlatego dobrze by było kierować pretensje pod bardziej konkretny adres. Bo co to znaczy "My kibice". Pięcioletnie dziecko które chodzi z tatusiem też może powiedzieć "my kibice". A działań na rzecz ratowania Zagłębia czy tego że pojedzie na wyjazd do Katowic to chyba nie należy (jeszcze) od takiego oczekiwać.
Anakin

Postprzez kriss68 2013-04-03, 10:00 am

Tu odpowiedż trenera na zarzuty dlaczego wystawia Sierczyńskiego na prawej obronie
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... l#TRrelSST
tylko co chłopak miał za alternatywę w momencie zapytania czy podoła grać na prawej obronie ?
czas pokaże kto miał racje, a może objawi się jednak nowy Piszczek, zobaczymy.
kriss68

Postprzez zuzapli 2013-04-21, 12:34 pm

A teraz jak sądzicie?
zuzapli

Postprzez Anakin 2013-05-23, 9:11 am

Mam nadzieję, że dobre występy nie przełożą się na duże zainteresowanie naszymi piłkarzami przez wyżej notowane kluby. Choć nie zdziwiłbym się gdyby tak było w przypadku Kudły, Szatana czy Matusiaka. Nie jestem pewny ale wydaje mi się że kontrakt z Jankowskim w zeszłym roku został przedłużony tylko na ten sezon. Z drugiej strony raczej niewypałem okazał się Tumicz no i chyba czas Suchańśkiego w Zagłębiu się powoli kończy.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2013-05-25, 9:50 am

Wkurzajaca jest ta nasza polityka krótkich kontraktów . Wiem ze to z biedy bo pilkarze przy dlugich kontraktach chca wieksza kase . Tylko czy biednego stac zeby wszystkich czolowych zawodnikow oddawac za darmo bo im sie kontrakt konczy ??? Zal mi zwlaszcza Mojty . Odszedl do Warty a to byl obronca ktory nie jeden raz ratowal nam tyłek .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez alisamyyen 2013-06-16, 7:26 am

Sezon zakończony.Fajna runda w wykonaniu Zagłębia.Teraz czas na urlopy.Dla nas czas na dyskusje dotyczące transferów.Czyli kogo kupić kogo sprzedać żeby za rok była 1 liga.
alisamyyen

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-06-16, 8:12 am

No tak bardzo fajna runda w wykonaniu naszego Zagłebia i Sztabu szkoleniowego
widac jasno jak byli zawodnicy którzy tutaj grali sa profesjonalistami, potrafią
porozumiec sie z zawodnikami i oczywiscie zalezy im na wygranej w kazdym meczu
prawie.
Mysle sobie tak ze napewno trzeba wzmocnic atak jakims skutecznym napadziorem
napewno przyda się obrońca który nie dopusci do straty głupich bramek - oczywiscie
jako całość. Nie mam pojęcia co się dzieje z Gruncikiem i Weisem - Polonia Wawa
się rozsypała - jaki jest ich status.
Chciałbym aby Sztab szkoleniowy podszedł do kwestii drużyny aby AWANSOWAC z
druzyna która będzie mogła grac w I lidze bez wiekszych zmian a tym samym była
na tyle zcementowana co by nie groziło po pierwszym roku spadkiem.
Przerwa w rozgrywkach zobaczymy jak te sprawy beda przebiegały.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2013-06-20, 11:38 am

Jeżeli do tego dojdzie ,to poważne osłabienie Zagłębia -
"Bramkarz Zagłębie Sosnowiec blisko transferu do klubu Ekstraklasy"
-> http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... klubu.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tomcjo 2013-06-20, 3:07 pm

PRZEGLĄD PRASY. Jak informuje "Przegląd Sportowy", Pogoń Szczecin jest winna swoim zawodnikom ponad 1,5 miliona złotych. Z końcem czerwca mija kolejny obiecany przez działaczy Pogoni termin spłaty zaległości.

Jak chca kupic jak nie maja kasy . Gotowka na stol w śledźach nie bierzemy .
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna