Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez django 2013-01-16, 9:35 am

Anakin napisał(a): A jeśli się mylę i mam błędne informacje to niech mi ktoś wytłumaczy na czym np. polega różnica między tamtym SKZS a obecnym. Bo wielu ludzi tego nie rozróżnia.

Polega przede wszystkim na tym, że zmienił się zarząd stowarzyszenia. A związane jest to , jak już trochę na okrętkę pisał Rudi, z powrotem kolegów z Zagórza na Ludowy. Nie wiem, jak to teraz wygląda pod względem ilości członków, bo Stowarzyszenie o tym nie informuje. W ogóle o niczym nie informuje. Jak spotkali się z Górskim i Czechowską, to gdyby nie Lewanda, który też tam był i napisał parę zdań na sosnowiec.info, pewnie nie wiedzielibyśmy, że takie spotkanie się odbyło. Teraz przysłali do serwisu listę pytań do Czechowskiej, zobaczymy może coś ruszy w kwestii informacyjnej.
django

Postprzez Anakin 2013-01-16, 9:52 am

django napisał(a): Teraz przysłali do serwisu listę pytań do Czechowskiej

Z których połowa to nie ten adres bo raczej powinna być skierowana do Prezesów spółek. Może już była kierowana ale my o tym nie wiemy. Właśnie nie bardzo rozumiem takiej taktyki o iel można mówić o jakiejś taktyce. Wszystkie do tej pory wysyłane bądż podpisywane z Górskim papiery okazywały się nic niewarte. Można odnieść wrażenie że stowarzyszenie działa tak aby nie zrobić za bardzo krzywdy sobie i innym. Gdzie tymczasem zachodzi potrzeba mocniejszego tupnięcia nogą.
Anakin

Postprzez RUDI 2013-01-16, 10:18 am

Anakin napisał(a):Tymczasem albo tych informacji nie ma albo też są nerwowe reakcje jak kolegi Rudi, dla którego jestem tylko czepiającym i nic nie wiedzącym głupkiem. Jeśli się chce przyciągnąć kibiców to nie można im kazać latać za informacją czy też kojarzyć dat.

Ani nie nazywam Cie głupkiem ,ani nie mam Cie zamiaru przyciągnąć do SKZS .Stanąłem w obronie ludzi zakładających Stowarzyszenie (bo coś na ten temat wiem ) ,zauważ że nie wypowiadałem się na temat obecnych działań SKZS ,i może jeżeli ludzie nie przyjęli by postawy "wyczekującej" ale poszli na " żywioł" trochę by to się inaczej potoczyło .Zadajesz pytania w sprawie działalności SKZS ?,zauważ ostatnie daty postów pod którymi zrobiłeś wpis (znowu Ci każe kojarzyć daty ;-) ) potem przejdź na to "prawdziwe " forum i zobacz temat SKZS ,tam są "jakieś" informacje o działalności .A że nie chciałem się rozpisywać o historii , początkach ,celach i przyczynach ? po co ? co by to zmieniło ? i tak oceniłbyś działanie Stowarzyszenia całościowo ,nie dzieląc na przed i po .Przecież opinie o "zasługach" SKZS w ratowaniu klubu przed likwidacją i tak masz inną .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Anakin 2013-01-16, 10:36 am

RUDI napisał(a):Zadajesz pytania w sprawie działalności SKZS ,zauważ ostatnie daty postów pod którymi zrobiłeś wpis (znowu Ci każe kojarzyć daty ) potem przejdź na to "prawdziwe " forum i zobacz temat SKZS ,tam są "jakieś" informacje o działalności .A że nie chciałem się rozpisywać o historii , początkach ,celach i przyczynach po co co by to zmieniło i tak oceniłbyś działanie Stowarzyszenia całościowo ,nie dzieląc na przed i po .Przecież opinie o "zasługach" SKZS w ratowaniu klubu przed likwidacją i tak masz inną .

A to forum jest "nieprawdziwe" ? Poza tym dlaczego z góry zakładasz, że opisywanie czegoś nic by nie zmieniło ? To może przeczytać wiele osób, którym może to dać do myślenia ? No i dlaczego cały czas zakładasz, że nie mogę zmienić opinii ? Spróbowałeś coś cierpliwie wytłumaczyć jak kolega Django ? Nigdzie nie napisałem że mam absolutną rację i nie zmienię zdania za to napisałem że mogę się mylić i mieć błędne info, co zawsze można wytłumaczyć. Ale tego trzeba chcieć zrobić. Jestem też ciekawy czy sam jesteś członkiem stowarzyszenia i opłacasz składki.
Anakin

Postprzez RUDI 2013-01-16, 11:09 am

Anakin napisał(a):Jestem też ciekawy czy sam jesteś członkiem stowarzyszenia i opłacasz składki.

Zaspokoję Twoją ciekawość ,uważam że już nie jestem .A co do "prawdziwości" ,to był kolego sarkazm.Na drugim forum udziela się prezes zarządu SKZS ,odsyłam Cię tam z pytaniami i rozterkami .
RUDI

Postprzez Anakin 2013-01-16, 11:51 am

RUDI napisał(a):Zaspokoję Twoją ciekawość ,uważam że już nie jestem .A co do "prawdziwości" ,to był kolego sarkazm.Na drugim forum udziela się prezes zarządu SKZS ,odsyłam Cię tam z pytaniami i rozterkami .

To nawet nie jest kwestia mej ciekawości kolego Rudi. To raczej sprawa czy osoba, która "wie więcej" i broni pewnych działań, sama w jakiś sposób jest zaangażowana w srawy stowarzyszenia. Ot choćby zwykłego członka. I choć doceniam sprawę odpowiedzi za którą dziękuję to jednak muszę stwierdzić że aż się prosi abyś rozwinął wątek "już nie jestem" właśnie wkontekście Twoich wcześniejszych wypowiedzi. Ale ponieważ może to być uznane za wchodzenie w sprawy bardziej osobiste, zaznaczam, że mam tego świadomość. I niezależnie od tego mam prośbę aby kolega zechciał pisać bez sarkazmu bo wtrącanie tego jest ni przypiął ni przyłatał
Anakin

Postprzez RUDI 2013-01-16, 12:03 pm

RUDI napisał(a):Stanąłem w obronie ludzi zakładających Stowarzyszenie (bo coś na ten temat wiem ) ,zauważ że nie wypowiadałem się na temat obecnych działań SKZS ,

Tak napisałem i podtrzymuje to .A co nie zrozumiałego jest w słowach "już nie jestem" ? gdzieś się było ,gdzieś się jest i gdzieś się przestało "być" .
RUDI

Postprzez Anakin 2013-01-16, 12:46 pm

RUDI napisał(a): A co nie zrozumiałego jest w słowach "już nie jestem"

Chodziło o możliwośc podania ewentualnych przyczyn, o ile to możliwe.
Anakin

Postprzez Sir 2013-01-17, 12:48 pm

django napisał(a):
Anakin napisał(a): B
j(np. jak Miasto zachęcało do zakładania nowego klubu i zapewniało założycieli, że Zagłębie padnie) ,

Kol. Django, łatwo napisać " MIASTO". Jeśli Kolega pisze w takich mocnych słowach i ma odpowiednią wiedzę to proszę w imieniu swoim, jak i pewnie wielu innych osób o konkrety...KTO zapewniał że Zagłębie padnie?? Kto zachęcał do zakładania nowego klub z " Miasta " ?
Sir

Postprzez django 2013-01-17, 1:42 pm

O to pytaj osób, które tworzyły tamten klub. Ja w tych rozmowach nie uczestniczyłem.
django

Postprzez Anakin 2013-01-17, 2:44 pm

Sir napisał(a):KTO zapewniał że Zagłębie padnie?? Kto zachęcał do zakładania nowego klub z " Miasta "

Jak się domyślam to pewnie były jakieś sugestie w czasie spotkań założycieli klubu Zagłębie 1906 z Górskim
Anakin

Postprzez Sir 2013-01-17, 2:57 pm

django napisał(a):O to pytaj osób, które tworzyły tamten klub. Ja w tych rozmowach nie uczestniczyłem.

Pytam Ciebie, bo to są Twoje słowa. Skoro napisałeś A, to myślałem że jesteś w stanie napisać B.
Sir

Postprzez django 2013-01-17, 3:19 pm

Skoro napisałem, że z Miastem, to chyba jasne, że nie chodzi o wiceprezydenta od zdrowia, ani o sekretarkę z MZBM-u. Wydawało mi się, że wszyscy wiemy kto odpowiada za sport i do "A" nie trzeba już dopisywać żadnego "B". O szczegóły proponuję pytać osób, które były w to zaangażowane, bo ja nie mam ani wystarczającej wiedzy, ani nawet chęci, żeby robić za rzecznika tych, którzy pierwsi opuszczali tonący okręt.
django

Postprzez Anakin 2013-01-18, 8:10 am

django napisał(a):tych, którzy pierwsi opuszczali tonący okręt.

Zastanawia mnie gdzie są teraz właśnie ci co się wtedy odwrócili od klubu? Czy działają teraz w SKZS ? Zwłaszcza ten związkowiec z gazowni co obiecywał nie wiadomo jakich sponsorów
Anakin

Postprzez Lars 2013-01-18, 9:21 pm

Anakin, a skąd u Ciebie nagle po ponad roku jak powstawało SKZS, po roku jak zmieniały się władze takie zainteresowanie SKZS. Ostatnie miesiące spędziłeś w hibernacji? Jeśli nie, to mogłeś być w gronie tych kilkunastu osób tworzących tamto SKZS, wiedziałbyś wszystko. Skoro, mimo postępu nauki, hibernacja ciągle nie jest na tyle powszechna i dostepna, by domniemywać, że byłeś własnie w tym stanie, to co się stało? Co się wydarzyło, że zainteresował Cię temat SKZS, jego powstania i dalszych losów. Skąd czerpiesz argumenty, by oskarżać założycieli. Jesteś nędznym internetowym trolem, którego należy ignorować. A jeśli chodzi o tych którzy odwrócili się od klubu wtedy, to teraz są tam gdzie chcieli i chcą być, a ich działania wspierają klub i walczą o jego rozwój, tak że jesteśmy tu gdzie jesteśmy. I tu jest nasze miejsce, bo takie mamy władze, takich działaczy i takich rządzących ruchem kibicowskim. Pięciuset pikników nie da rady tym trzem siłą, dlatego pozostało nam wpatrywać się w marność z perspektywy krytej.

Promujemy Sosnowiec :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :redface:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna