Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Postprzez novack 2012-12-30, 9:36 pm

Jeśli to prawda, to historia zatoczyła koło. Pierwszy sygnał o próbie przekupstwa właśnie Lachowskiego był po meczy w Bydgoszczy za Baniaka. Jakoś tak się złożyło, że byłem na tym meczu. Piękna bramka Paczkowskiego. Czytaliśmy te sensacyjne newsy w aucie w drodze powrotnej i nie wierzyliśmy. Nie spodziewałem się , że pójdzie właśnie do Zawiszy.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez dardawsz1 2012-12-31, 3:15 am

August napisał(a):uważam, że przemawia przez Ciebie zwykła naiwność. Bo nie ma się co łudzić, że z naszymi lokalnymi politykami nie ma co już rozmawiać.

Być może jestem naiwny choć raczej zrzuciłbym winę na brak dokładnej wiedzy na temat działań Prezydenta i spółki,jak wiesz mieszkam teraz poza Sosnowcem.

August napisał(a):Zwróc uwagę, ile to świstków podpisaywano z SKZS. I nie wierzę, że wygrane referndum coś zmieni.

Doskonale pamietam rozmowy raczkującego SKZS z Ratuszem i przyznam szczerze, że wiązałem z tym spore nadzieje.Byliśmy tam wtedy postrzegani dość pozytywnie.Odniosłem wtedy wrażenie że jednak kibice znaleźli partnera do rozmów.Jak sie jednak okazało to jednak SKZS nie jest partnerem bo cóż znaczy grupka ok 50 osób w ok 700 tys regionie ?
Jestem bardzo rozczarowany kolejnymi działaniami SKZS ( a raczej ich brakiem), jestem przekonany ,że gdyby członków Stowarzyszenia liczyć teraz w grubych setkach to żaden Górski nie śmiałby powiedzieć że mieścimy sie na jednej trybunie i gadka z nim byłaby całkiem inna.

August napisał(a):
Jeśli mialoby coś zmienić to jedynie próba odebrania im władzy przez ludzi z ruchu dotychczas nie up.ed.lonego w dotychczasowe układy. ALe osobiście nie wierzę, że dojdzie do jakichkolwiek działań.

Ja też zbytnio w to nie wierzę ale zarazem nie mozna siedzieć z załozonymi rękami.

August napisał(a): A my, jako społeczeństwo nie jesteśmy w stanie nic ponad forumową gadkę. I rozejdzie się po kościach. I te ciule o tym wiedzą.

A może jednak ?
Jeśli nie referendum , które chyba na dzien dzisiejszy przerasta ruch kibicowski to może choc konkretna manifestacja.Zdecydowanie wieksza od ostatniej bez uśmieszków i uścisków a zamiast nich lista z podpisami np 20 tysiecy Zagłebiaków z petycją o nowy stadion i zaprzestania rujnowania sosnowieckiego sportu itp

Na zebranie podpisów chyba nas jeszcze stać ? A byłaby to grupa ludzi z którymi trzeba sie juz liczyć.
dardawsz1

Postprzez Lars 2012-12-31, 10:33 am

Zagłębie Sosnowiec 1-1 Gryf Wejherowo 90' Lachowski 1 pkt
MKS Kluczbork 2-2 Zagłębie Sosnowiec 71' Lachowski 1 pkt
Górnik Wałbrzych 1-2 Zagłębie Sosnowiec 90' Lachowski 3 pkt
Zagłębie Sosnowiec 1-0 Raków Częstochowa 4' Lachowski 3 pkt
Ruch Zdzieszowice 0-1 Zagłębie Sosnowiec 44' Lachowski 3 pkt

11 punktów więcej, czyli bylibyśmy między Elaną a Zdzieszowicami. Moje przypuszczenia o rozpaczliwej kopaninie o utrzymanie na wiosnę są bardzo realne.
Jeszcze raz, już ostatni w tym roku, Panie Prezesie Baczyński - gratuluje decyzji. Wszakże to Pan a nie Czechowska ani Górski rozwiązał kontrakt. To, że był Pan tylko narzędziem w ich rękach, moim zdaniem, świadczy tym gorzej o Pana postawie. Milczenie również...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez gargamele 2012-12-31, 1:21 pm

Zawisza?Skąd masz takie info?Myslę,że jeśli rzeczywiście do 3-4stycznia nie pojawimy się w klubie to nic z tego nie będzie i Marcin odejdzie.Połączmy to z walką o stadion,o te deklaracje Górskiego,bo nie może byc tak,że on chce rozliczać wraz z p.Kopeć i Baczyńskim a siebie nie rozliczają!Może 3 STYCZNIA GODZ. 13 w klubie się spotkamy,oczywiście kto tylko może i pójdziemy do Baczyńskiego najpierw?
gargamele

Postprzez kalimera 2013-01-01, 11:06 am

Panie Baczyński, to nie pierwszy raz w taki sposób pozbywa sie pan Lachy,podstępny i perfidny i to w święta.To jak podpisywal pan z nim kontrakt na 4 lata ,przecież znal Pan jego przeszlosc.Jak byl potrzebny do robienia punktów to bylo ok,teraz jak miasto dalo ulimatum to won.Jakoś reprezentacji ani bayerowi nie przeszkodzilo skazanie Piszczka.Co za obluda wszyscy przerabialismy ten temat tysiąckrotnie o korupcji w pilce przez dziesięciolecia na wszystkich szczeblach,a teraz Pan wraz z jakąś tam wice chcecie być świętsi od Papieża.5 stycznia Lacha ma urodziny, wcześniej byly święta
Super zachowanie w stosunku do kogoś kto zostawil tyle zdrowia i serca w tym klubie.Wasze zachowanie tz.pana i miasta mówi samo za siebie.Macie stolki i kase z naszych podatków reszta to szajs .Nie licza się kibice, zawodnicy nie liczy się to że się kogoś szmaci.Postępujecie w/g zasady rząd się sam wyżywi ale do czasu pamiętajcie że wy nie jesteście nietykalni.Marcin trzymaj się :i na dobre i na zle z toba będzie Zaglębie.A decydentom życzę zdrowia bo na rozum za póżno.Trzeba mieć jakieś zasady i wizję a nie być tylko przyspawanym do stolka i jak chorągiewka na wietrze się obracac aby bron boże sie komus nie narazić
kalimera

Postprzez August 2013-01-02, 9:22 pm

kalimera napisał(a):A decydentom życzę zdrowia bo na rozum za póżno.

Dobre.
Ale nadal nikt nie odpowiedział na pytanie, co w przypadku jak Lacha będzie już miał wyrok, a PZPN w konsekwencji zawiesi Lachowskiego ? Dlatego raczej się zdziwię jak go zakontraktuje Zawisza. Chyba, że bedzie wiadome, że kara PZPN- będzie w zawieszeniu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Lars 2013-01-02, 10:10 pm

August napisał(a):
kalimera napisał(a):A decydentom życzę zdrowia bo na rozum za póżno.

Dobre.
Ale nadal nikt nie odpowiedział na pytanie, co w przypadku jak Lacha będzie już miał wyrok, a PZPN w konsekwencji zawiesi Lachowskiego ? Dlatego raczej się zdziwię jak go zakontraktuje Zawisza. Chyba, że bedzie wiadome, że kara PZPN- będzie w zawieszeniu.

Sądzę, że można było aneksować dotychczasową umowę o klauzulę rozwiązującą umowę z chwilą utracenia prawa do wykonywania zawodu powodowanym zawieszeniem przez związek piłki nożnej. Jeśli tak bardzo bano się czarnego PR, już dotychczasowy kontrakt powinien zawierać taki paragraf. Poza tym, rozwiązują, podpisują, rozwiązują - zero ciągłości, myśli, profesjonalizmu.
Ja nigdy nie zrozumiem jak tak biedny klub może rozwiązać kontrakt ze swoim najlepszym zawodnikiem.
Takie rzeczy tylko w Sosnowcu.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez gregor 2013-01-02, 10:33 pm

A co ma być ???Popatrsz na " Reksia" nie pamietam czy naszego Marcina do Wrocka wozono z takimi honorami jak tego tam Zarząd sie rozsierdził w świetle jupiterów legende tego klubu co go tam mam na myśli wywali niby na zbity pysk . NO i co ? Za jakiś czas załatwili mu grę u lokalnego rywala i chłopina dograł sezon czy dwa na zapleczu extraklasy . Zaś obecnie jako zasłuzony dla tego klubu co go mam na mysli bedzie szefował w szatni tego klubu i od czasu do czasu wskoczy na podmiankę . Tak to sie robi panowie szlachta w klubie z zasadami choćby i kanciarskimi lecz kodeks obowiązuje . A nasi są bardziej papiescy niżli...ten chłop co w bialej kiecce gania . My zreszta tez bo a moze to , a moze sro . Tak sie zastanawiamy i sobie czekamy co nam mości Kaziutek wysmaruje . Nikogo nie namawiam , ale Bracia dumajcie dalej a może znajdzie się chętny co by Nas . .... Tfu ich mać, wydymał . Panowie róbmy to co trzeba uczynić w takich sprawach Pikieta albo albo...........
gregor

Postprzez August 2013-01-02, 11:01 pm

Za dużo filozofowania Panowie. Konkretnie, jeśli Lacha po wyroku sądowym dostanie z PZPN-u zawieszenie w rawach zawodnikach "w zawiasach" i bęzie mógł grć dalej, zwolnienie Lachy będzie oznaczać haniebną kompromitację Baczyńskiego. Jeśli jednak w ciągu najbliższego półrocza Lacha straci uprawnienia zawodnicze na jakiś rok czy dwa, z punktu widzenia finansów spółki, rozwiązanie kkontraktu już teraz ma swoje uzasadnienie ekonomiczne natomiast można mieć wątpliwości natury raczej moralnej.
August

Postprzez django 2013-01-02, 11:12 pm

Pozostaje pytanie, czy rozwiązanie umowy za porozumieniem stron oznacza zrzeczenie się przez Lachowskiego całości poborów? Poza tym zgodnie z regulaminem WD PZPN nie można karać dwa razy za ten sam czyn, a Lachowski był już zawieszony zaraz po wybuchu afery. Ewentualnie byłaby spora szansa na zawiasy ze ze względu na postawę Marcina. Wreszcie, można było poczekać na decyzję sądu i wtedy próbować rozwiązania kontraktu. Byłoby to logiczne, bo LAchowski mógłby nam jeszcze pomóc wiosną, a i samo rozwiązanie kontraktu spotkałoby się ze zrozumieniem kibiców. Moim zdaniem kwestie PR-owe są tu jedynie zasłoną dymną, a kluczem jest to, co powiedziała Czechowska, czyli "prezes podjął się reorganizacji klubu" Uważam, że nie chodzi tu o nic innego, tylko cięcie kosztów w perspektywie mniejszej kasy z Miasta i nieudolności w poszukiwaniu sponsorów. Zresztą wpisuje się to w taktykę Baczyńskiego, jaką już zresztą zaprezentowali kilka lat temu razem z Szatanem i Hytrym. Wtedy też wypierdolili kilku sporo zarabiających grajków, min. Lachę i Treścińskiego, pod pretekstem walki z korupcją. O ile Marcin wtedy odpuścił, to Treściński poszedł do sądu, wygrał i klub musiał mu zapłacić kasę, którą byli mu winni.
django

Postprzez 19MICHAL06 2013-01-03, 2:47 pm

popieram tak zwane "spławienie" pana Górskiego z UM chociaż od urodzenia mieszkam W Dąbrowie jeszcze troche a Sosnowiec stanie się osadą nawet ekspresy w kierunku Warszawy nie będą się w S-ec się zatrzymywać a za niedługo to Zagłębie będzie mierzyć się z Przemszą Okradzionów :( kto rządzi naszym klubem jakiś je*any lewak górski czy pan Baczyński ? JA ŻĄDAM NATYCHMIASTOWEGO WYJAŚNIENIA TEJ POJ*BANEJ DECYZJI WYWALENIA LACHY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! górski się nadaje na jedną rzecz wywiezienie dożywotnio na sybir i do zbierania puszek po śmietnikach :lol: ja mieszkam na mydlicach a za niedługo będe mieszkać na redenie I NIEPOZWOLE GERMANIZACJI DG MOJEGO RODZIMEGO MIASTA NIECHCE ŻEBY PO MOJIM MIEŚCIE WĘSZYŁY SIĘ TAKIE RZECZY JAK ŚMIETNIKOWY STARY SKU*WYSYN ruch ,KOMUNA,ORAZ JAKAŚ SYFIARSKA gieksa bo kilkakrotnie widziałem tagi gieksy w strzemieszycach,łośniu i innych wioskach dąbrowskich :redface: już tak podobno było w latach 90-tych że prawie cała Dąbrowa była gejksiarska :(
19MICHAL06

Postprzez django 2013-01-03, 7:54 pm

Spekuluje się, że do Ruchu może trafić ofensywny pomocnik Marcin Lachowski, najlepszy zawodnik ligowego rywala - Zagłębia Sosnowiec, z którym ten klub przed kilkoma dniami rozwiązał kontrakt.W przeszłości grał on przez dwa lata w Leśnicy, gdzie rządzi prezes Piotr Bajor będący obecnie też wiceprezesem klubu ze Zdzieszowic.

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /130109897

Jeśli Lacha zdecydowałby się na grę w Zdzieszowicach, to znaczyłoby, że tak naprawdę kończy karierę i chce sobie jeszcze pokopać na emeryturze gdzieś blisko domu. Ale zdziwiłbym się, bo stać go, żeby przez kilka sezonów pograć jeszcze w piłkę na pierwszoligowym poziomie.
django

Postprzez August 2013-01-03, 9:31 pm

django napisał(a):Pozostaje pytanie, czy rozwiązanie umowy za porozumieniem stron oznacza zrzeczenie się przez Lachowskiego całości poborów?

No właśnie. To jedna z rzeczy, o których nie wiemy.Poza tym, jaka jest dziś pewność, że Lacha nie dostanie mimo wszystko zakazu ? Nie chodzi mi o to, aby bronić Baczyńskiego. Po prostu w pale się nie mieści aby facet, który przecież zbudował od podstaw ten klub był nie tylko nieudolny, ale i okazał się być totalnym głupkiem no i skur.ysynem, który wywala człowieka po raz drugi za to samo. Jeśli wniosek prkuratury już wpłynął do sądu to raczej kwestia czasu jak sąd wyznaczy rozprawę, naktórej przychyli się do dobrowlonych kar. A wtedy nie będzie procesu Lachy no i PZPN też może się szybko z tym uporać. W każdym razie jestem ciekaw czy Lacha znajdzie coś lepszego niż Zdzieszowice bo jeśli nie to może oznaczać, że kluby nie będą chciały ryzykować kontraktu z kimś kto za parę miesięcy może być zawieszony.
August

Postprzez 19MICHAL06 2013-01-03, 11:00 pm

chłopaki przestańcie tragizować może z lachą skończy się tak jak z szaklotinem za pierwszym razem dla mnie ten temat jest wstrząsający lewaka górskiego i bladź czechowską - kopeć trzeba :czerwona: wyku*wić na zbity ryj chłopaczyna miał jeszcze kilka lat ważny kontrakt to mógł se jeszcze pograć
19MICHAL06

Postprzez mason 2013-01-05, 11:13 am

Marcin, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :!: :niezle:
http://wikizaglebie.pl/wiki/Marcin_Lachowski
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna