Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Postprzez pyla 2012-12-29, 10:49 pm

Strooś napisał(a):
Sir napisał(a):Ale czemu cały czas Baczyński MILCZY???!! Jest on tym Prezesem czy nie?!

Całkowita racja, ja także czekam na oświadczenie prezesa w tej sprawie !!!

Jak do tej pory to ma nas gdziś - przygotowuje się do Balu sylwestrowego :redface:
pyla

Postprzez Schabu 2012-12-30, 12:19 am

Myślę,że najwyższy czas odwiedzić wielką ekipą Urząd Miejski tej mameji Górskiego!! :czerwona:
Schabu

Postprzez Adam1906 2012-12-30, 10:26 am

Schabu napisał(a):Myślę,że najwyższy czas odwiedzić wielką ekipą Urząd Miejski tej mameji Górskiego!! :czerwona:

:brawo:

Myślę że referendum jest w tym mieście jedynym sposobem na wyjeb... tego człowieka ze stołka, gdyż co jak co ale Górski ma dupsko przyklejone do niego na maxa i jest klasycznym przykładem z kawału, który już gdzieś wrzucałem:
- Czym różni się nasz Prezydent od świni?
- Tym że świnia sama odchodzi od koryta...
Adam1906

Postprzez Lars 2012-12-30, 10:40 am

No to już prawie wszystko wiemy.
Należy przynajmniej spróbować zorganizować referendum nad odwołaniem Górskiego.
Ponadto należało by wywierać presję i naciskać na powrót Marcina do czasu aż nie podpisze kontraktu z innym klubem. Tu myślę, że ciśnienie powinno być skierowane na Baczyńskiego - taki prezes nie jest nam potrzebny, albo nowy kontrakt dla Marcina albo dymisja.
Teraz czas na działania reprezentacji kibiców czyli SKZS i jego zarząd. Skoro Stowarzyszenie działa, a nie tylko istnieje, czas zacząć walkę o lepsze Zagłębie. Czekam na organizację tych działań.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-12-30, 11:26 am

Mam takie skromne pytanie Czy jest mozliwość poinformowania Lachy - aby
nie wyrywał sie i podpisywał Kntrakty z innymi Klubami - aby do niego dotarło
ze Kibice zagłebia o niego walczą za wszelka cenę.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mason 2012-12-30, 11:46 am

No właśnie, co niektórzy przebąkują o grubszych numerach takich jak protest przed UM czy nawet referendum a problem jest z przeprowadzeniem wśród kibiców banalnej akcji, z kliknięciem kliknięciem " lubię to"?!

http://www.facebook.com/HerbZaglebiaDabrowskiego

Pomysłodawcy herbu uwzględnili w projekcie barwy klubowe bo sami są także kibicami. Teraz za to obrywają po głowie i wylewane są na nich kubła pomyj. A brać kibicowska śpi zamiast choćby przez to banalne kliknięcie wyrazić poparcie :-(

Jeśli nie potrafmy się zmobilizować na proste akcje to zapomnijmy o czymś poważniejszym a wtedy jak nic spełnią się słowa red Czado mówiącego na swoim blogu że Zagłębie stanie się zadupiem Górnego Ślaska, także pod względem sportowym.
Panowie, KLIKAMY ! Niech to będzie mały test czy potrafimy się zmobilizować do prostej rzeczy i będziemy mieć jakąś namiastkę odpowiedzi czy warto myśleć o czymś grubszym ?

Aby było jasne, jak najbardziej popieram Wasze pomysły i macie pod nimi podpisy mój i mojej rodziny bo od dawna uważam że mamy faktycznie sprawdzonego gospodarza i to wielokrotnie sprawdzonego. Szkoda tylko że co niektórych z nas ciągle udaje mu się robić w trąbę a widok przybijania z nim piątki pod telebimem w pamiętnych dniach protestów i marszów to jeden z najbardziej żenujących widoków i zachowań kibiców Zagłębia jakie widziałem. To wtedy dokonywaliście wyborów których owoce przychodzi nam teraz spożywać. Ale może lepiej później niż wcale w końcu przejrzeć na oczu?

Marcin, trzymaj się :!:
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez jondek 2012-12-30, 12:17 pm

Tylko że kliknięcie "lubie to",wiąze się z zalogowaniem do facebooka.A mnie ten tworek akurat nie "kręci".Przyjaciół wole mieć "pod ręką" a z problemami,mierzyć się twarzą w twarz ;-)
jondek

Postprzez marcelino 2012-12-30, 2:28 pm

Zdecydowanie wol brać udział w proteście w sprawie Lachy, np. pod Urzędem Miasta niż klikać popierając ten śmieszny herb. Cóż z tego że jest on w klubowych barwach skoro jest to heraldyczny bubel, niezgodny z jakimikolwiek zasadami tworzenia herbów. FdZD stworzyło tego "potworka" a teraz chcąc go obronić wycierają sobie gęby kibicami. To nie jest w porządku. Akurat znam kilku panów z FdZD osobiście i niestety niczego dobrego nie mogę powiedzieć o ich działalności. Wielokrotnie ośmieszali Zagłębie jako region i działali na jego szkodę, choćby skłócając z sobą Zagłębiaków. Dlatego ostrzegam kibiców przed ściślejszymi kontaktami z FdZD, bo to nie przyniesie nam żadnych korzyści, wręcz przeciwnie. Z kolei panom z FdZD radzę trzymać się z daleka od piłkarskiego Zagłębia. :czerwona:
marcelino

Postprzez KBB 2012-12-30, 3:06 pm

@marcelino
ŻENADA :czerwona:
KBB

Postprzez August 2012-12-30, 3:09 pm

Rozumiem powszechne rozgoryczenie, ale mimo wszystko proponowałbym w miarę możliwości spróbować przeanalizować sytuację i choć spróbować odpowiedzieć na pewne pytania. A mianowicie, czy aby nie ma pewności, że w przypadku Lachy mogły wyjść na jaw nowe fakty czy okoliczności związane z tym zawodnikiem, które mogłyby uzasadniać powtórne wylanie gościa z klubu ? Czy jest znany termin rozprawy wyznaczony przez sąd, na którym Lacha dobrowolnie podda się karze ? Jeśli tak, to czy PZPN po uprawomocnieniu się takiej kary nie zawiesie Lachowskiego ? Jeśli tak to na jak długo ? I co wtedy ? Poza tym, słyszę że Lachę nazywa się ikoną klubu. Hmmm.... To jak w takim razie nazwać Gałeczkę ? Jedyne uzasadnienia przemawiające "za" Lacha jest takie, że dzisiejsze młode pokolenie po prostu widziało grę Lachy, a Józka nie. A to chyba za mało. Mówi sie też, że Lacha odkupił swoje winy m.in. swoją grą. Doprawdy ? Doceniam jego postawę bo miał jaja przeprosić kibiców - w przeciwieństwie do Rudzielca czy Łuczywka nie mówiąc o trenerze 100-lecia, który w wywiadach rżnął głupa. Ale czy najlepsza nawet gra to decydujące kryterium w tym zakresie ? Dla mnie jako kibica absolutnie nie. Nie ma takiej możliwości aby taki grajek mógł zmazać swa winę w całości. Można dyskutować co najwyżej o mniejszym czy większym stopniu. Tym bardziej, że dochodziły mnie słuchy, że Lacha miał stosunkowo wysoki, jak na 3 ligę, kontrakt. Wie ktoś ile dokładnie zarabiał ? A jeśli jest prawdą, że zarabiał bardzo dobrze to jakim odkupieniu win mowa ?
Powyższe nie oznacza, że się cieszę z rozwiązania kontraktu bo się nie cieszę. Sposób załatwienia sprawy też budzi moje wątpliwości, bo to amatorka. Piszecie o referendum. Ja z kolei pytam: czy nie lepiej efektywniej wykorzystać czas do następnych wyborów i spróbować stworzyć nową siłę o charakterze lokalnym zdolną wystartować w wyborach, będącą w stanie wystawić swojego kandydata w miejsce Sprawdzonego… oraz do Rady Miejskiej ? Załóżmy, że w przyszłym roku odbędzie się referendum i Kaziu leci. I co wtedy ? Najbardziej prawdopodobny scenariusz to otwarcie drogi do władzy dla Chęcińskiego. A nawet jeśli to i tak zostanie Rada Miejska w sojuszu Peło i zdychającego elesde . Dlatego teraz jest dobry moment raczej na stworzenie nowego ruchu
w oparciu o już działające stowarzyszenia typu SKZS czy FdZD. Dokładny i rzetelny dobór kadr aby spróbować wygrać wybory i ropzier.olić to Górskochęcińskich w p.zdu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mason 2012-12-30, 4:09 pm

marcelino napisał(a):Zdecydowanie wol brać udział w proteście w sprawie Lachy, np. pod Urzędem Miasta niż klikać popierając ten śmieszny herb. Cóż z tego że jest on w klubowych barwach skoro jest to heraldyczny bubel, niezgodny z jakimikolwiek zasadami tworzenia herbów. FdZD stworzyło tego "potworka" a teraz chcąc go obronić wycierają sobie gęby kibicami. To nie jest w porządku. Akurat znam kilku panów z FdZD osobiście i niestety niczego dobrego nie mogę powiedzieć o ich działalności. Wielokrotnie ośmieszali Zagłębie jako region i działali na jego szkodę, choćby skłócając z sobą Zagłębiaków. Dlatego ostrzegam kibiców przed ściślejszymi kontaktami z FdZD, bo to nie przyniesie nam żadnych korzyści, wręcz przeciwnie. Z kolei panom z FdZD radzę trzymać się z daleka od piłkarskiego Zagłębia. :czerwona:

Chłopcze, skoro ich osobiście znasz to powiedz im prosto w twarz co tu napisałeś a nie ukrywaj się opluwając kogoś anonimowo. Masz jaja aby im to w twarz powiedzieć czy raczej jesteś cienki bolek a może nawet ciota ?

PS Sorry za wpis nie na temat ale nie cierpię "bohaterów" internetowych, sk... którzy sami nic nie robią, plują na innych i to tchórzliwie, anonimowo, tym bardziej chwaląc się że kogoś się zna, za jego plecami.
Powiedz im to szujo w twarz ! Mam nadzieję że koledzy mi wybaczą ten wpis, ze podzielają moją opinię bo takie mendy też Was kiedyś oplują, za Waszymi plecami. Takie francowate postawy trzeba tępić!
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez dardawsz1 2012-12-30, 6:42 pm

August napisał(a): Najbardziej prawdopodobny scenariusz to otwarcie drogi do władzy dla Chęcińskiego. A nawet jeśli to i tak zostanie Rada Miejska w sojuszu Peło i zdychającego elesde .

Oczywiście Auguście tak prawdopodobnie stałoby się, jednak trzeba pamiętać,że czy to Chęciński czy każdy inny zasiadający w fotelu prezydenta zda sobie sprawę ,że zagłębiowska brać kibicowska to nie zgraja chuliganów a poważna i licząca sie grupa społeczna która w kazdej chwili może go z tego stołka strącić.
Gadka z Ratuszem byłaby zapewne zdecydowanie inna.

August napisał(a): Dlatego teraz jest dobry moment raczej na stworzenie nowego ruchu
w oparciu o już działające stowarzyszenia typu SKZS czy FdZD. Dokładny i rzetelny dobór kadr aby spróbować wygrać wybory i ropzier.olić to Górskochęcińskich w p.zdu.

Nie ma jednak żadnej gwarancji ,że takowy ruch cokolwiek osiągnie w kolejnych wyborach.Wydaje się ,że łatwiej zmienić władze we wczesniejszym referendum kiedy to frekwencja bedzie mniejsza a do urn pójda w większości tylko zainteresowani .( a w międzyczasie "nowy ruch " może robic swoje, co tylko wzmocni rolę kibiców))
I druga sprawa , dwa lata to sporo czasu ,obawiam sie ,że można jeszcze bardziej spieprzyc to , co i tak teraz jest w kiepskiej kondycji i obyśmy w sezonie 14/15 nie obudzili sie w V lidze.
dardawsz1

Postprzez August 2012-12-30, 7:57 pm

Wybacz Darku, bo jak Cię lubię i cenię tak uważam, że przemawia przez Ciebie zwykła naiwność. Bo nie ma się co łudzić, że z naszymi lokalnymi politykami nie ma co już rozmawiać. Zwróc uwagę, ile to świstków podpisaywano z SKZS. I nie wierzę, że wygrane referndum coś zmieni. Bo jeśli ugruntuje władzę PO to będzie jeszcze gorzej. Popatrz jak się zachowywali po przejęciu części władzy. Zwróć tez uwagę jaką politykę prowadzą wraz z Kaziem choćby w dziedzinie edukacji. Jeśli mialoby coś zmienić to jedynie próba odebrania im władzy przez ludzi z ruchu dotychczas nie up.ed.lonego w dotychczasowe układy. ALe osobiście nie wierzę, że dojdzie do jakichkolwiek działań. Ci, co najwiecej teraz krzyczą na forum, palcem nie kiwną w realu. A my, jako społeczeństwo nie jesteśmy w stanie nic ponad forumową gadkę. I rozejdzie się po kościach. I te ciule o tym wiedzą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2012-12-30, 8:27 pm

August napisał(a):Piszecie o referendum ...........

I tutaj August masz całkowicie racje ,referendum to jest ostateczność do której trzeba być przygotowanym .Panowie przecież chodzi o to żeby pokazać że jednak kibice są jakąś "siłą" w mieście , żeby wreszcie ktoś do cholery zaczął traktować nas poważnie,a nie ględził że nie ma dla kogo awansować ,że mało nas przychodzi na mecze to nie warto nic robić i stosować politykę faktów dokonanych .Takiej "demonstracji" siły brakło kiedyś ,gdy ktoś próbował wykorzystać sytuację,zamieszał wśród kibiców i wbił "drzazgę" ,która chyba jeszcze jest w ciele .Mówiąc dosłownie moim zdaniem brakuje tej naszej jedności aby się skrzyknąć i odwiedzić parking przed Urzędem .
Oczywiście że Lacha nie jest ikoną ,jest dobrym piłkarzem który kiedyś oszukał nas kibiców ,ale który też wylewał na boisku pot aby chociaż trochę zmazać winy .Przecież nie chodzi tylko o to że go zwolniono ,tylko jak, w którym momencie ,jak się traktuje nas kibiców dla których podobno istnieje klub.A jak komuś przyjdzie za moment do głowy że trzeba zwolnić Szatana ,Kudłę i jeszcze paru innych ?bo ktoś w Urzędzie stwierdzi że: - "mało ich chodzi na mecze 2 ligi to i drużyna może grać w 3 albo i niżej, koszty dla miasta będą małe ,a ci kibice sobie tylko poszczekają na swoich forach bo nic innego nie potrafią ".Potrzebne jest po prostu skrzyknięcie się ludzi ,aby nas wreszcie potraktowano poważnie ,a sport traktować jako dobro kulturalne ,dobro które miasto też ratuje ,dofinansowuje ,podobnie jak inne "działy" kultury .

Oczywiście August że z SKZS podpisywano różne papiery ,ale zwróć uwagę że na początku rozmawiano inaczej nie wiedząc z jaką "siła" mają do czynienia ,a potem to już było różnie .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez kiboll 2012-12-30, 9:17 pm

I juz chyba się rozwiało wszystko , ma zastąpic Zawistowskiego który odszedł do Korony . Lacha będzie walczyl o awans w Bydgoszczy
kiboll

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna