Rozumiem powszechne rozgoryczenie, ale mimo wszystko proponowałbym w miarę możliwości spróbować przeanalizować sytuację i choć spróbować odpowiedzieć na pewne pytania. A mianowicie, czy aby nie ma pewności, że w przypadku Lachy mogły wyjść na jaw nowe fakty czy okoliczności związane z tym zawodnikiem, które mogłyby uzasadniać powtórne wylanie gościa z klubu

Czy jest znany termin rozprawy wyznaczony przez sąd, na którym Lacha dobrowolnie podda się karze

Jeśli tak, to czy PZPN po uprawomocnieniu się takiej kary nie zawiesie Lachowskiego

Jeśli tak to na jak długo

I co wtedy

Poza tym, słyszę że Lachę nazywa się ikoną klubu. Hmmm.... To jak w takim razie nazwać Gałeczkę

Jedyne uzasadnienia przemawiające "za" Lacha jest takie, że dzisiejsze młode pokolenie po prostu widziało grę Lachy, a Józka nie. A to chyba za mało. Mówi sie też, że Lacha odkupił swoje winy m.in. swoją grą. Doprawdy

Doceniam jego postawę bo miał jaja przeprosić kibiców - w przeciwieństwie do Rudzielca czy Łuczywka nie mówiąc o trenerze 100-lecia, który w wywiadach rżnął głupa. Ale czy najlepsza nawet gra to decydujące kryterium w tym zakresie

Dla mnie jako kibica absolutnie nie. Nie ma takiej możliwości aby taki grajek mógł zmazać swa winę w całości. Można dyskutować co najwyżej o mniejszym czy większym stopniu. Tym bardziej, że dochodziły mnie słuchy, że Lacha miał stosunkowo wysoki, jak na 3 ligę, kontrakt. Wie ktoś ile dokładnie zarabiał

A jeśli jest prawdą, że zarabiał bardzo dobrze to jakim odkupieniu win mowa
Powyższe nie oznacza, że się cieszę z rozwiązania kontraktu bo się nie cieszę. Sposób załatwienia sprawy też budzi moje wątpliwości, bo to amatorka. Piszecie o referendum. Ja z kolei pytam: czy nie lepiej efektywniej wykorzystać czas do następnych wyborów i spróbować stworzyć nową siłę o charakterze lokalnym zdolną wystartować w wyborach, będącą w stanie wystawić swojego kandydata w miejsce Sprawdzonego… oraz do Rady Miejskiej

Załóżmy, że w przyszłym roku odbędzie się referendum i Kaziu leci. I co wtedy

Najbardziej prawdopodobny scenariusz to otwarcie drogi do władzy dla Chęcińskiego. A nawet jeśli to i tak zostanie Rada Miejska w sojuszu Peło i zdychającego elesde . Dlatego teraz jest dobry moment raczej na stworzenie nowego ruchu
w oparciu o już działające stowarzyszenia typu SKZS czy FdZD. Dokładny i rzetelny dobór kadr aby spróbować wygrać wybory i ropzier.olić to Górskochęcińskich w p.zdu.