Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Postprzez Lars 2012-12-27, 10:22 pm

No to czeka Nas rozpaczliwa kopanina o utrzymanie.
Trzeba być totalnym debilem żeby pozbyć się kapitana drużyny, mentora młodych Zagłębiaków, ulubieńca kibiców.
Górskiemu się już totalnie w głowie pojebało. Stadionu budowac nie trzeba - mieszczą się na jednej trybunie... a bez Lachy może za kilka miesięcy będzie III liga i wtedy zmieszczą się na połowie jednej trybuny.
k***a ale cios!
Kaziu jeszcze 2 lata do końca kariery, miarkuj decyzje bo będzie trzeba opuścić rodzinne miasto na emeryturę przed obawą za totalnym znienawidzeniem.
Nie mam pojecia o powodach rozwiązania kontraktu z filarem drużny. Był Lacha... potem dno... nastepnie 3 metry mułu noi potem był Kudła z Szatanem. Baczyńskiemu też się w główce popierdoliło.
k***a mać, było jak było przez ostatnie lata, ale teraz to tak jakby chciano Zagłębie jeszcze żywe pochowac i zakopać do piachu. Zaczeło sie od braku powodów do budowy stadionu, teraz rezygnacja za free z najlepszego piłkarza 3-ligowych boisk. To gdzie skończymy? tam gdzie skończyli Czarni Sosnowiec??!!
W c*** z takim miastem, z takim prezydentem, z takim baczyńskim i z całą resztą odpowiedzialną za sport. Trzeba być totalnym idiotą żeby tyle publicznych milionów wydać na sport, który przez tych samych ludzi został doprowadzony do agonii, a niedługo, wszystko na to wskazuje, zginie totalnie w amatorskich rozgrywkach niższych lig, grzebiąc ogromne tradycje i pieniadze oraz szanse na promocje.
Ktoś za to musi beknąć. Przecież to jest jawne nie gospodarowanie i marnotrawienie publicznych pieniędzy!!!
ja p***le co za stare muły z PZPR-u i młode chuje po znajomościach rządzą tym miastem.
już ktoś k***a wam na tym forum pisał, osoba która czymkolwiek zarządza powinna wiedzieć, że polega to na planowaniu, organizowaniu, kierowaniu i kontrolowaniu, a w administracji publicznej dodatkowo na budowaniu pozytywnego PR. Kaziu twoje relacje z otoczeniem są jak relacje kota z myszą. Lokalna społeczność wychowana na hipermarketach oraz dyskontach i nielicznych montowniach, gdzie stosunek pracy, jest czymś tak obcym dla pracowników, jak dla Ciebie sport na wysokim poziomie schrupie Cie z przyjemnością w 2014 roku.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Re: Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Postprzez Sir 2012-12-28, 1:51 am

Panie Prezesie Baczyński, APELUJĘ o JAK NAJSZYBSZE wyjaśnienie tej decyzji ( podanie powodów - dlatego zaczekam ze swoją opinią). Dla dobra tego klubu i kontaktów z kibicami...
Sir

Postprzez Adam1906 2012-12-28, 5:09 am

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Podejrzewam, że Marcina "wycięto" z listy płac w ramach dalszego cięcia kosztów utrzymania klubu :redface: Jedynym wyjściem z sytuacji jest jasne i szczere wypowiedzenie się w tej kwestii przez Prezesa Baczyńskiego, dlatego do tego momentu ja również wstrzymam się z ewentualnymi komentarzami. Natomiast co do Górskiego... Ten gościu nie nadawałby się do kierowania pracą 2-osobowego Kiosku Ruchu a co dopiero mówić o kierowaniu Urzędem ponad 200-tysięcznego miasta... :kiepsko:
Adam1906

Postprzez czarodziej 2012-12-28, 8:39 am

Uważam, że jako kibice sami jesteśmy winni temu że Górski się tak rozzuchwalił. Kiedyś jak na Zagłębie przychodziło 5, 7 tys ludzi to był to spory elektorat. Załóżmy że 25 % to byli kibice ościenni, reszta Sosnowiec. Daliśmy się wpuścić w maliny, kilka lat obietnic, a tak w sumie gó...o. Co do Lachowskiego to powiem tak. Jak się ziemia w klubie paliła to do chłopaka nic nie mieli, a według mnie wtedy to był błąd, że ściągnięto go do klubu. Teraz człowiek się wyczyścił uderzył w pierś swoimi błędami i zostaje wystawiony. Każdy dobrze wie, że jeżeli chodziło by o czyszczenie środowiska to obecny prezes pierwszy powinien odejść, bo sam czysty nie jest i swój wkład w awans od B klasy miał. Problem polega na tym, że wśród ludzi nowo mianowanych nikt nie ma pomysłu na klub, na jego działalność. Baczyński to taki Prezes z epoki kamienia łupanego ,dla którego wszelkie zmiany to strach. Lubi stare układy pewne i nie pcha się tam gdzie wiedza mu nie pozwala na choć minimum ryzyka. Od kilku lat klub ratowany jest półśrodkami. Ten rok na pewno będzie ciężki, każdy kto widzi co się dzieje w gospodarce to wie , że o sponsorów będzie trudno. Dlaczego miasto nie ogłosi konkursu dla Prezesa, który przez rok spróbuje podnieść klub z finansowej zapaści i zrobi to non profit. Może warto takiego kogoś znaleźć wśród kibiców, wśród których są tacy, którzy posiadają niejednokrotnie wyższe wykształcenie i lepsze predyspozycje, aniżeli obecny zarząd ?
czarodziej

Postprzez novack 2012-12-28, 9:25 am

Jeśli to w ramach oszczędności, to może niech ktoś kto ma kontakt z Panem Baczyńskim zapyta go o wysokośc pensji jaką pobierał np. Ryszard Czerwiec i o wymierne efekty jego pracy? A co na to trener Kmiec? Czy ten zawodnik nie jest mu potrzebny do koncepcji drużyny, czy też nie ma swojego zdania w obliczu opinii pana Prezesa?
Ostatnio edytowano 2012-12-28, 9:42 am przez novack, łącznie edytowano 1 raz
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez gargamele 2012-12-28, 11:12 am

Popieram Cię czarodziej.To zakrawa na żart..Ok,Marcin-wiadomo kto to jest.Ale do jasnej cholery!Przecież jesli chodzi o korupcję to już raz odszedł z Zagłębia!Teraz niby drugi raz za to samo??No kur..,nie żartujmy!Miasto jest obecnie włascicielem klubu juz od jakiegoś czasu-przeciez wiedziano o wszystkim.Czarodziej ma rację,jak grano o utrzymanie i liczono na awans w tym roku to kur.. było cacy,a teraz,środek tabeli to..sio???Panie Prezesie,panie prezydencie Górski-ZRÓBCIE TAK ABY MARCIN WRÓCIŁ I TO SZYBKO PÓKI TO MOŻLIWE I NIE MA KLUBU!!!Przecież kilka lat temu pytano nas kibiców czy chcemy jego powrotu,zdecydowana większośc była na tak.Ściągnieto go a teraz ku... co???
gargamele

Postprzez Tomcjo 2012-12-28, 11:13 am

Nie pamietam teraz dokladnie ale chyba w footballu amerkanskim jest zasada ze jeden przypadek korupcji jest karany dozywotnim zakazem wystepow. W ten sposob zawodowcy chronia klub i cala dyscypline. Tam wiedza ze korupcja totalnie niszczy ten biznes . I to mi sie podoba . Ale w Zaglebiu kiedys podjeto decyzje aby dac ponownie szanse Lachowskiemu. Nie bylem zwolennikiem . Skoro jednak zawodnik wrocil , przeprosil i cala swoja postawa naprawial swoj blad i jako jedyny zmyl plame na honorze to sposob w jaki sie go teraz pozbyli budzi moja odraze . Przeciez wiadomo bylo ze kiedys zapadnie wyrok . Teraz wystarczylo oglosic ze to ostatni sezon zawodnika i dac mu szanse na pozegnanie. Popierwsze klub mu cos zawdziecza , jednak . Po drugie to co zrobiono to kolejny krok w zniechecaniu kibicow do przyjscia na Ludowy . I po trzecie taka ostatnia runda Lachowskiego napewno przyciagalaby ludzi na stadion.

Wszelkie dotychczasowe dzialania prezesa Baczynskiego i prezydenta Gorskiego nosza znamiona dzialan prowadzacych do likwidacji klubu w dotychczasowej formie.
- likwidacja Czarnych , bedzie wolny stadion
- zamykanie , otwieranie stadionu , zniechecanie do przychodzenia na mecze
- pozbawienie zludzen co do budowy nowego stadionu
- pozbycie sie gwiazdy , wiadomo ze gwiazdy przyciagaja nawet 50% widowni
- zapowiedz wejscia firmy szkolacej mlodziez
Na podstawie tych dzialan mozna napisac nastepujacy scenariusz . Zaglebie pozbawione kibicow przenosi sie na stary stadion przy ul Mireckiego . Pozbawione dotacji spada do III Ligi co usprawiedliwi ciecie wydatkow . Miasto oddaje obiekty na kresowej dla szkolenia mlodziezy zeby usprawiedliwic wydane pieniadze na obiekty i wydawanie pieniedzy na Zaglebie ktore bedzie zmuszone do kupowania juniorow od szkolki zaprzyjaznionej z miastem co da paru osobom dochody z posadek . Sosnowiec juz spadl sportowo ponizej Dabrowy. Jak jeszcze uda sie Zaglebiakowi awansowac do III ligi to pozostanie mi tylko zachecac do referendum o przylaczenie Zagorza do Dabrowy co kiedys bylo juz planowane a zmienione przez Gierka . Po co ? Zebym nie musial sie w przyszlosci wstydzic wpisujac miejsce urodzenia Sosnowiec . Bo do tego prowadzi dzialalnosc Gorskiego & consortes.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez bbartek 2012-12-28, 2:26 pm

Przykro mi z powodu Marcina Lachowskiego.
Ostatnie działania i wypowiedzi Miasta są bardzo niepokojące.
Zastanawiam się jak my, kibice, możemy pożegnać Marcina i podziękować za wszystko co zrobił dla Zagłębia....
bbartek

Postprzez RUDI 2012-12-28, 2:47 pm

Nie z własnej woli
- Niezbyt przystojny jestem i moja osoba chyba nie podobała się pani prezydent - ironizuje Marcin Lachowski. Chodzi o Agnieszkę Czechowską-Kopeć - wiceprezydent Sosnowca, której podlega Wydział Kultury Fizycznej, Sportu i Turystyki. - Niestety, chciała, żebym odszedł. Pchał się więc na afisz nie będę. Odchodzę - i tyle. Naprawdę ciężko to komentować. Nie chcę drążyć tego wątku. Odchodzę nie z własnej woli. Może za kilka tygodni powiem coś więcej... - wzdycha piłkarz.

-> http://pilka-nozna.przegladsportowy.pl/ ... 1,292.html

Pomału będą wychodzić fakty i fakciki .Może pani wice się obraziła ?,może to ona dopuściła/nie reagowała na wybór innego "oskarżonego" na dyrektora basenu i boiska w Klimontowie ,a po nagłośnieniu sprawy poczuła się urażona ?Panie Baczyński trzeba mieć JAJA ,nie ważne że płaci panu miasto, to pan decyduje o przydatności konkretnych zawodników ,ale już pan pokazał że popełnia błędy .Teraz wykreuje pan np.Lesika na lidera .A mieć jaja to znaczy pie....ć w stół żeby się panu politycy nie w......li w politykę kadrową i decydowali kto jest lub nie jest przydatny dla drużyny ,albo podziękować za prezesowanie takiemu "tworowi" zarządzanemu za biurka w urzędzie .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Lars 2012-12-28, 2:51 pm

a może nie zastanawiajmy się jak podziękować Marcinowi, tylko zastanówmy się co zrobić by jeden przygłup (Górski) z drugim (Baczyński - myślałem, że pomimo licznej krytyki ten facet ma jeszcze na tyle rozumu, doświadczenia i chęci, że nie będę go musiał nigdy tak określać), nie dokonywali rozbioru Zagłębia, tym razem wyrzucając w okresie świąteczno-noworocznym, bez podania przyczyny, ikonę Zagłębia lat dwutysięcznych, bo tak z pewnością jest.
Jeśli tłumaczeniem, po raz kolejny będzie przeszłość Marcina, to ja się pytam, jak zareagowałby dawny Westfalenstadion a obecny Signal Iduna Park, gdyby wczoraj Reinhard Rauball rozwiązał kontrakt za porozumieniem stron z Łukaszem Piszczkiem, z powodu korupcyjnej przeszłości?
Oczywiście zdając sobie sprawę z tego gdzie jest Piszczek i BVB a gdzie Lacha i Zagłębie, sądzę że można dokonać takiego porównania. To było by ewidentne działanie na szkodę klubu, bo nikt za darmo nie pozbywa się jednego z najlepszych obrońców na świecie z powodu przeszłości korupcyjnej. NIKT! Nawet bogata BVB. Takie działanie zostałoby natychmiast zablokowane. W Sosnowcu natomiast nagle pomiędzy świętami a nowym rokiem Baczyński zwalnia najlepszego zawodnika w 3 lidze, i wszystkim w klubie i w UM wydaje się że wszystko jest ok. NIE, NIE JEST OK.
A trener Mirosław Kmieć okazał się prawdziwym zależnym chłopem z czasów feudalizmu, czyli kmieciem bez racji zdania w pełni zależnym od swojego mentora Baczyńskiego.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Tomcjo 2012-12-28, 3:05 pm

Sorry Lars ale nie czepiaj sie Kmiecia . Nie masz racji . On nawet nie jest trenerem tylko p.o. Trenera . I w kazdej chwili jest na wylocie . W jego sytuacji stawianie kategorycznych wymagan skonczy sie rozstaniem . On nawet nie moze rzucic trenerki bo dopiero czeka na decyzje klubu .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-12-28, 4:26 pm

Trudno krytykowac obie strony. Info zła dla druzyny i Sympatyków Zagłebia
słowa Lachy "LUDOWY to mój drugi dom o czymś świadczą w sensie pozytywnym.
Sadze , ze tam gdzie nie wiadomo o co chodzi tam KASA decyduje. Mam na mysli
równiez wątek Wrocławski - powiem tak mam osobiscie serdecznie dosyc gdy
słysze wiadomosci płynace z Wrocławia na temat Zagłebia Sosnowiec.
Poczekam moze dowiem sie cos wiecej.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez gregor 2012-12-28, 8:22 pm

Myśle ze naszym miastem rządzi opcja zydowska , której nie interesuje poprawa bytu gojów-bydlat w miescie.
Nasza Wiara pęta sie po świecie bo w rodzinnym domu nie ma dla naszych dzieci miejsca .
Ochrona zdrowia , żłobki,przedszkola ,szpitale kwiczą , nowych miejsc pracy choćby oko wypatrz , szkolnictwo na marnym poziomie , ośrodki sportowe do likwidacji . Stąd to harde stwierdzenie "po co wam stadion ...." wyrzucają Lachę kluczowego zawodnika . To odwołajmy prezydenta i zastępców w referendum może nikt nas nie poprze ale chociaz przez chwile bedą srać w gacie .Jeśli ta potwarz pozostanie bez reakcji będziemy łby golic na jarmułki
gregor

Postprzez gargamele 2012-12-28, 8:25 pm

Racja Lars...Może to bedzie moment,w którym coś w końcu zrobimy,uderzymy reką w stół...Może znajdzie sie sponsor,ktory zatrudni Marcina i nie będzie tego pieprzenia,że miasto...że budżetowe pieniądze...itp.No k***a,rozumiem wszystko,ale nasz klub wiecznie sobie bedzie rzucał kłody pod nogi?Szlag mnie trafi!!!
gargamele

Postprzez jondek 2012-12-28, 8:42 pm

Wśród miast ościennych,wleczemy się w ogonie,w każdej dziedzinie życia.Ja już mam,jak to się mówi,swoje lata.Ale może ktoś młody i kumaty,mógłby zorganizować test na przydatność Górskiego,w charakterze prezydenta?Mam na myśli referendum.Wydaje mi się,że warto spróbować,bo niezadowoleni(delikatnie mówiąc),są nie tylko kibice.
jondek

Następna strona

Powrót do Piłka nożna