Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adamek182 2012-11-27, 8:53 pm

Jeszcze prosił bym o powroty Pitego-bo strzela, Folca-bo w innych klubach niż Zagłębie,strzela. Kto jeszcze.....Smółka-bo w Termalice strzelał. Bernaś-bo strzela, akórat ten ostatni to na poważnie,bo gra.
Adamek182

Postprzez August 2012-11-28, 4:05 pm

Jest szansa na kolejny, po Jacku Broniewiczu, powrót do Polonii Bytom. Lukasz Killar, dyrektor sportowy, myśli o pozyskaniu Marcina Suchańskiego, bramkarza, który przeszedł z Polonią od III ligi do ekstraklasy.

Polonia poszukuje bramkarza. Mateusz Mika negocjuje warunki rozwiązania kontraktu, a Juraj Balaż, z którym klub raczej nie przedłuży kontraktu. - Biorąc pod uwagę możliwość spadku do II ligi, nie chcę trzymać na ławce zawodnika zza granicy - mówi Killar. - Rozmawiałem już z Grzegorzem Kurdzielem, trenerem bramkarzy, na temat pomysłu zatrudnienia Marcina. Uznaliśmy, że nie jest to zły pomysł - dodaje Jacek Trzeciak.

Suchański minioną rundę spędził na ławce rezerwowych w II-ligowym Zagłębiu Sosnowiec. Ma 35 lat.
http://www.sportslaski.pl/marcin-suchan ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adamek182 2012-11-29, 7:04 am

Jak na springu spisał się P.Domański? Widział ktoś?
Adamek182

Postprzez Sir 2012-11-30, 12:57 am

novack napisał(a):Owszem, miałem okazję widziec Kanadyjczyka i powiem , ze ciekawy materiał do obserwacji. Wydawał się trochę zagubiony na początku, .

Całe szczęście że ten Kanadyjczyk nie nazywa się na Filipo.... :) :) :)
Sir

Postprzez Sir 2012-11-30, 12:58 am

Czyli Grzesiek Kurdziel nie został dalej z Probierzem tylko wrócil do Bytomia za Pierscionkiem? Ciekawe czemu?
Sir

Postprzez novack 2012-11-30, 3:36 pm

Sir napisał(a):Czyli Grzesiek Kurdziel nie został dalej z Probierzem tylko wrócil do Bytomia za Pierscionkiem? Ciekawe czemu?

Już z rok temu wywalili go za korupcję!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez jondek 2012-11-30, 9:14 pm

Elana Toruń podziękowała 8 piłkarzom,którzy skopali dupy naszym "piłkarzątkom" :twisted: Może ktoś by się przydał,chociaż o wylotach naszych"orłów",jakoś nie słychać.
jondek

Postprzez pyla 2012-11-30, 10:10 pm

Chcesz się wzmacniać piłkarzmi Elany - wyluzuj :-)
pyla

Postprzez alisamyyen 2012-11-30, 10:39 pm

pyla napisał(a):Chcesz się wzmacniać piłkarzmi Elany - wyluzuj :-)

A w czym problem.U nas dobrych kopaczy jak na lekarstwo.A może akurat ktoś ciekawy się trafi.
alisamyyen

Postprzez pyla 2012-12-01, 10:21 pm

Faktycznie Toruń to stajnia talentów piłkarskich :-) Może lepiej zakończyć temat.
pyla

Postprzez August 2012-12-01, 11:51 pm

jondek napisał(a):Elana Toruń podziękowała 8 piłkarzom,którzy skopali dupy naszym "piłkarzątkom" :twisted: Może ktoś by się przydał,chociaż o wylotach naszych"orłów",jakoś nie słychać.

Moja propozycja, Jarek Białek - reaktywacja :lol:
August

Postprzez alisamyyen 2012-12-01, 11:54 pm

pyla napisał(a):Faktycznie Toruń to stajnia talentów piłkarskich :-) Może lepiej zakończyć temat.

A w Sosnowcu szkolimy na potęgę :lol: .Co zresztą widać po kadrze zespołu i wynikach w obecnym sezonie :lol:
Już chyba gorzej być nie może.Niektórym Świąteczny nastrój już teraz się udziela.
alisamyyen

Postprzez August 2012-12-10, 9:27 pm

Zagłębie Sosnowiec zakończyło drugoligowe rozgrywki trzy tygodnie temu, ale w klubie wciąż pracują. Na wtorek sztab szkoleniowy zaplanował ważne testy.
Po sezonie z drużyną pożegnał się trener Jerzy Wyrobek, którego zastąpił Mirosław Kmieć. - Wciąż się ruszamy. Korzystamy z naszej bogatej bazy treningowej. Przede wszystkim można nas spotkać na boisku ze sztuczną nawierzchnią. Raz w tygodniu - pod okiem doktora Pawła Ryngiera - pracujemy też w siłowni - opowiada Kmieć.

Na zajęciach pojawiają się zawodnicy, którzy liczą na angaż w sosnowieckim drugoligowcu. Z wielu testowanych zawodników trenerzy już zrezygnowali. W Zagłębiu nie będą grać Kanadyjczyk Andrew Gray, Paweł Sermak czy Piotr Bochenek.

- Każdy zawodnik jest poddawany szczegółowej analizie. Jeżeli czarno na białym widzę, że na sześć zagrań piłki, pięć z nich trafia do rywala, to już wiem, że przypadku w tym nie ma. Bardzo cenię sobie też zaangażowanie testowanych zawodników. To jest Zagłębie, a nie jakiś tam przypadkowy klub. W sparingu z LKS-em Czaniec szansę gry dostał Paweł Domański, pomocnik AKS-u Niwka. Po meczu był tak wycieńczony, że niemal wymiotował. I tak to ma wyglądać! O to mi właśnie chodzi. Takich ludzi szukamy - chwali Kmieć, który na wtorek zaplanował trening indywidualny dla grupy testowanych graczy.

- Dokładanie jeszcze raz im się przyjrzymy, bo nie stać nas na popełnianie błędów - podkreśla.

Co ciekawe ostatnie treningi oglądał też gość z Ukrainy, który przyjechał na zaproszenie stopera Zagłębia Wołodymyra Ostrouszko. - A to był akurat jego kuzyn. Nie szukał pracy, tylko chciał odwiedzić rodzinę - wyjaśnia trener.

W Sosnowcu zapadały też już pierwsze decyzje dotyczące zawodników z obecnej kadry. - Pożegnania są uniknione, ale będą dotyczyły przede wszystkim młodych graczy, którzy nie podołali grze w drugiej lidze. Trzon zespołu zostaje. Tak, wiem, że ci ludzie zawiedli. Ja jednak wciąż widzę w nich potencjał i myślę, że wiem, jak go wykrzesać - mówi Kmieć, który ostatni trening w tym roku zaplanował na 14 grudnia.

- Potem piłkarze dostaną indywidualne rozpiski treningów, a w klubie spotkamy się na nowo na początku stycznia - dodaje szkoleniowiec.

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... ebia_.html
August

Postprzez adamos_6 2012-12-10, 10:07 pm

powinno być naturalnie, że pożegnania są nieuniknione
adamos_6

Postprzez KBB 2012-12-11, 8:18 am

a Lesik to trzon zespołu czy młody, którego pożegnamy?
KBB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników