Górnik na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Górnik na Ludowym

Postprzez Schabu 2012-05-31, 6:57 pm

Ja jestem przeciw.Ciekawe kto znowu weżmie te pieniądze i je schowa do portfela :czerwona:
Schabu

Postprzez KBB 2012-05-31, 8:19 pm

i jak sie będą szlajać po S-cu z dworca :kiepsko:
nie mogliby od Borek z kolei piaskowej wysiadać?
KBB

Postprzez pyla 2012-05-31, 10:16 pm

Schabu napisał(a):Ja jestem przeciw.Ciekawe kto znowu weżmie te pieniądze i je schowa do portfela :czerwona:

Jak już piszesz takie rewelacje to pisz otwartym tekstem. A tak z ciekawości ostatnio to kto wzioł ?
pyla

Postprzez RUDI 2012-05-31, 10:41 pm

django napisał(a):to tym bardziej nie wierzę w ich wypłacalność.

Może w ramach opłaty za kilka meczy ,oddadzą Rafała Pietrzaka wraz z jego kartą i "przepiszą akt własności" na Zagłębie . ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-06-01, 2:53 pm

Prosze bardzo - o podanie gdzie lezy pewność ze Gornik bedzie grał
na Ludowym. Klub i władze miasta robia wszystko aby grac w Zabrzu
i nie wydawac KASY. W Zabrzu bieda panuje równiez - tam nie ma
luksusów. Tuż przed rozpoczeciem sezonu maja aplikowac do PZPN
ponownie o licencje na gre w Zabrzu a PZPN wyraził zgode na taka
forme załatwienia sprawy. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2012-08-30, 3:11 pm

Zaglądamy do "Dziennika Zachodniego" i oczom nie wierzymy. Okazuje się - choć to odkrycie, przyznajemy, o którym się mówi "odkryć Amerykę" - że nie PZPN istnieje dla klubów, ale kluby dla PZPN. Znajdujemy taki fragment:

Tymczasem Hilary Nowak jest nieugięty. - Nie rozważam wysłania eksperta do Zabrza i to się nie zmieni co najmniej do połowy września, gdy ponownie zbierze się Komisja - informuje Nowak. - Górnika obowiązuje więc nasza decyzja o przenosinach do Sosnowca, na obiekt, który przedstawiono nam we wniosku licencyjnym - dodaje.

Jest to sprawa zdumiewająca podwójnie. Po pierwsze - trudno znaleźć logiczne uzasadnienie, dlaczego na placu budowy przez długi czas mogła grać Legia, a na podobnym placu budowy nie mógłby grać Górnik. Tu i tam jedna trybuna, tu i tam wokół dźwigi. Po drugie - zupełnie niezrozumiałe jest, dlaczego PZPN nie dąży do tego, by zabrzanie rozgrywali mecze u siebie, tylko usilnie wysyła ich do Sosnowca. Co to ma znaczyć, że komisja zbierze się w połowie września? A może powinna zebrać się np. w najbliższy wtorek, jeśli zachodzi taka potrzeba? Albo jutro o trzynastej?

Hilary Nowak najwyraźniej tego nie rozumie - a szkoda. Gdyby zajrzał w kalendarz być może by zrozumiał, że wysyłanie Górnika do Sosnowca niebezpieczne jest podwójnie, ponieważ najbliższy mecz zabrzanie rozegrają przeciwko Legii (a Sosnowiec to jej teren).
Chcieliśmy o tym wszystkim porozmawiać z panem Nowakiem, niestety okazał się chamem i rzucił słuchawką. A było tak...

- Chcieliśmy zapytać o sytuację ze stadionem Górnika. Dlaczego nie może pan do nich wysłać teraz przedstawiciela komisji, tak jak się tego domaga klub? Górnik twierdzi, że naniósł poprawki i stadion nadaje się do gry.
- Proszę pana, Górnik Zabrze doskonale wie... Ja nie... Pan ma upoważnienie do pośredniczenia między Górnikiem i Komisją Licencyjną?

- Nie.
- Ja w tej sprawie zdania nie zmienię, proszę pana. Będzie wysłany po posiedzeniu komisji odpowiedni ekspert i oceni czy stadion się nadaje. Od razu uprzedzam, że jeżeli stadion jest terenem budowy, to nie będzie takiej zgody.

- Ale stadion Legii Warszawa dwa lata temu też był placem budowy i można tam było rozgrywać mecze. Czym on się konkretnie różnił od tego w Zabrzu?
- Logicznie było wszystko, proszę pana, zrobione. Nic nie powodowało, że jest niebezpieczeństwo dla widzów.

- Górnik twierdzi, że u nich też już nie ma niebezpieczeństwa, tylko proszą, żeby ktoś od was przyjechał i to sprawdził.
- Widzę, że pan jest rzecznikiem Górnika, a nie bezstronnym dziennikarzem. Dziękuję. Do widzenia...

No, do widzenia! W Sosnowcu?
http://www.weszlo.com/news/11619-Szanow ... ma_problem
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2012-09-03, 11:01 pm

Wygląda na to, że Górnik jednak nie zostanie sponsorem Zagłębia:

- Nie będą potrzebne - przekonuje nas osoba, która zna kulisy sprawy. - Na razie wokół stadionów Górnika i Ruchu będzie jeszcze trochę szumu, a na koniec przejdą pozytywną weryfikację. Ceną będzie poparcie Grzegorza Lato podczas najbliższych wyborów - twierdzi.

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... ubow_.html
django

Postprzez LucasUSA 2012-09-04, 2:50 am

django napisał(a):Wygląda na to, że Górnik jednak nie zostanie sponsorem Zagłębia:

- Nie będą potrzebne - przekonuje nas osoba, która zna kulisy sprawy. - Na razie wokół stadionów Górnika i Ruchu będzie jeszcze trochę szumu, a na koniec przejdą pozytywną weryfikację. Ceną będzie poparcie Grzegorza Lato podczas najbliższych wyborów - twierdzi.

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... ubow_.html

To,to, to... To znaczy, ze bedziemy jednak musieli sie wysilic i poszukac sponsorow? ;-( A mialo byc tak pieknie! ;-( ;-( ;-( ;-(
LucasUSA

Postprzez lesław 2012-09-04, 11:02 am

niech zasponsorują Ci, którym tak bardzo przeszkadzała gra górnika na Ludowym
lesław

Postprzez August 2012-09-04, 8:05 pm

django napisał(a):Wygląda na to, że Górnik jednak nie zostanie sponsorem Zagłębia

Ciekaw jestem czy pieniądze za najem były ujęte z budżecie klubu czy nie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2012-09-05, 8:46 am

Były nie były ,znajdą się nowe ;-) .Dziwie się że jakiś doradca prezesa nie wpadł na pomysł ,aby pobierać opłaty za parkowanie samochodów podczas każdego meczu ,trochę grosza by wpadło do kasy ;-)
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-09-05, 8:18 pm

Nawiąże do mojego wpisu z dnia 1.06.2012 - dzisiejsze info - Górnik moze grac w Zabrzu.
W tej chwili moge zapytac jak sie ma sprawa przyznania licencji Gornikowi - o ile
pamietam - Górnik podparł sie dokumentami dot. Ludowego iz bedzie grał na tym
stadionie, następnie wykonał kilka zagrań typu grajac mecze wyjazdowe i wreszcie
PZPN wyraził zgode na gre na Stadionie w Zabrzu.
Mam pytanie czy Górnik postapił fair w stosunku do Zagłebia i dalej do PZPN wyrazajac
chęć gry w Sosnowcu ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2012-09-05, 8:31 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Mam pytanie czy Górnik postapił fair w stosunku do Zagłebia i dalej do PZPN wyrazajac
chęć gry w Sosnowcu ?

Górnik wykazał się cwaniactwem ,a Zagłębie dało ciała wyrażając zgodę udostępnienia Ludowego na "każde" żądanie ,bez jakiejś stałej wpłaty za tą "gotowość " ale może się mylę ,może jest jakaś suma przelana na konto .Ale tego się raczej nie dowiemy .
RUDI

Postprzez PawełK 2012-09-06, 8:02 am

Górnik zgłosił Ludowy do licencji bo jakiś musiał zgłosić. Spełnił warunki. Cały czas dyskusja polegała na tym, że gra na Ludowym to ostateczność i będą robili wszystko, by grać w Zabrzu. Dlaczego mieliby cokolwiek płacić w Sosnowcu? Z drugiej strony można było zapisać w umowie (czego zapewne nie zrobiono, a może?) zaliczkę w wysokości iluś tam tysięcy zł, która w przypadku rezygnacji z gry w Sosnowcu przepada.

August: Na Ludowym miało grać kilka zespołów tej jesieni i być może jeden z nich był zaliczany do przychodów, co jest bardziej prawdopodobne niż wyżej wymieniona zaliczka zapisana w umowie...
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2012-09-06, 8:22 pm

Już parę miesięcy temu osoba mocno związana z Górnikiem, a bywająca na Ludowym, była bardzo spokojna w kwestii dopuszczenia placu budowy w Zabrzu do rozgrywek. Dlatego nie wierzę w to, że Górnik zgodził się na zawarcie w umowie najmu Ludowego jakiejkolwiek kary za rezygnację.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników