Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-06-17, 11:17 am

Przed chwila wyczytałem iz GKS Tychy a konkretnie - trener Mandrysz jest zdecydowany
na Jankowskiego - naszego napastnika - zatrzymanie bedzie trudne
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Zaglebiak92 2012-06-19, 11:49 am

Pierwsze wzmocnienie Zagłębia. Wraca "Pająk"

Zespół ze Stadionu Ludowego rozpocznie przygotowania do nowego sezonu 2 lipca, ale w klubie od dawna trwają prace nad skompletowaniem kadry na nowy sezon.

Drużynę opuściło dotąd siedmiu zawodników. - To wcale nie oznacza, że planujemy siedem transferów. Nasza kadra była wiosną liczna [na internetowej stronie klubu naliczyliśmy 26 nazwisk - przyp. red]. Nawet jeżeli większość z nich to młodzi ludzie na piłkarskim dorobku to jednak chcą grać. W naszej sytuacji, gdy każdy mecz był o życie, postawiliśmy na sprawdzoną grupę trzynastu zawodników, a reszta nie miała wielu szans na rywalizację. To rodzi frustrację. Nie każdy zawodnik potrafi sobie z tym poradzić. Rozwiązaniem byłby zespół rezerwowy, ale na razie w Sosnowcu takiego nie ma - przypomina trener Jerzy Wyrobek.

Szkoleniowiec Zagłębia chciałby, żeby zespół wzmocniło kilku doświadczonych piłkarzy, którzy powalczą o miejsce w podstawowej jedenastce oraz utalentowana młodzież. - Chcę mieć w kadrze od czterech do sześciu młodzieżowców - zaznacza.

Trener przesądza o jednym transferze. Po dwóch latach przerwy do Zagłębia wraca Adrian Pajączkowski. 33-letni pomocnik lub obrońca ostatnio grał w MKS-ie Kluczbork. - Obserwowaliśmy go w rundzie wiosennej. Liczę, że to będzie znaczące wzmocnienie - mówi trener drugoligowca.

http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... ajak_.html
Zaglebiak92

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-06-19, 3:43 pm

Moze to juz sa dwie nowe /stare twarze w naszym Zagłebiu mam na mysli Gruncika
i Pajaka - wyglada ze zaczyna sie sensownie, oby tak dalej.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adamek182 2012-06-22, 4:14 pm

Gdyby Jankes został to myśle że na miejscu była by owacja na stojąco w pierwszym meczu nowego sezonu. Gdyby. Może to tylko moja wyobraźnia ale ja widze takich właśnie ludzi w Zagłębiu. Nie kasa,a gra się liczy. A grą zwojuje się kase. Jak się będzie grało wyżej,o klasę. hehe.
Adamek182

Postprzez django 2012-06-22, 5:25 pm

W Wyborczej Wyrobek chwali się, że Jankowski obiecał mu, że zostanie. Zobaczymy. Bardzo dobrze, że wraca Pająk. Pozbycie się go z Zagłębia to był sabotaż ze strony Adamczyka, Ojrzyńskiego i Ogieli. Szkoda, że teraz pozbyli się Mroza, bo gdybyśmy mieli na lewej stronie duet Pajączkowski - Mróz, to byłoby bardzo dobrze. No i nie zapominajmy, że Pająk potrafi bardzo dobrze wykonywać stałe fragmenty z bocznych sektorów boiska, co w poprzednim sezonie nie było naszą mocną stroną.
django

Postprzez Zaglebiak92 2012-06-26, 2:35 pm

Prezes Zagłębia: Rafał Jankowski zostaje w Sosnowcu!

Leszek Baczyński podkreśla, że doszedł do porozumienia z Rafałem Jankowskim, najskuteczniejszym napastnikiem drugoligowych rozgrywek.
27-letni piłkarz zdobył dla Zagłębia 19 bramek, co zapewniło mu zainteresowanie klubów z wyższych lig. Na transfer Jankowskiego liczył GKS Tychy, ale zdaniem prezesa Baczyńskiego "to nieaktualne". - Rafał zostaje z nami. Gdzie mu będzie lepiej niż w Sosnowcu? - żartuje prezes, który dodaje już na poważnie, że Zagłębie nie może sobie pozwolić na stratę tej klasy zawodnika. - Nie chcemy już walczyć o utrzymanie, a do tego potrzeba silnej drużyny. Zostają z nami wszyscy kluczowi zawodnicy. Wraca normalność - mówi Baczyński. Co ze wzmocnieniami? - Szykuję jedną sensację - uśmiecha się prezes.

Na razie do zespołu dołączył Adrian Pajączkowski - były zawodnik m.in. Zagłębia, Śląska Wrocław, Polonii Bytom, Ruchu Radzionków, Podbeskidzia, a ostatnio MKS-u Kluczbork.
Zaglebiak92

Postprzez kiboll 2012-06-28, 4:18 pm

Chojniczanka chce rozwiązać kontrakt z Sławkiem Pachem może tak do Sosnowca
kiboll

Postprzez Lars 2012-06-29, 6:57 pm

Mamy ponad 300 000 zawodowych piłkarzy w naszym pięknym kraju.
Po co nam Pach? Stary Pach = Słaby Pach. Nie idzmy tą drogą!
Tak mysląc można by Dorobka i Flejterskiego też brać z Żagania, który notabene nie dostał licencji i zagramy znowu z Turem.
Wśród 300 000 piłkarzy napewno mozna znaleźć 11-18 dobrych na II ligę i tanich grajków.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Adamek182 2012-06-30, 10:28 am

Racja. Powroty nie do końca sprawdziły się poprzednim razem. Czas leci,umiejętnosci spadają. Swoją droga ciekawi mnie ta BoMba Baczyńskiego. Moze chodzi o bramkarza? Tak sobie myślałem o bramkarzu młodym,eks Lech. Teraz podobno coś na poziomie 3 ligi. Niestety nie pamiętam nazwiska ale typowany na wielką przyszłą gwiazdę reprezentacji za lat kilka. Skoro ogrywa się w lidze o stopień niżej od nas a na koncie miał już mecze w pucharze uefa to była by to Bomba transferowa i zgrała by się z wizją Wyrobka(młodzierzowiec na bramce).
Adamek182

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-06-30, 7:54 pm

Przypuszczam,iz bomba transferowa zapowiedzianą przez LB moze byc
powrót Stefanskiego do Zagłebia.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jondek 2012-06-30, 8:27 pm

Cytat z wypowiedzi."Wraca normalność-mówi Baczyński.Co ze wzmocnieniami?Szykuję jedną sensacje-uśmiecha się prezes".A więc chodzi o sensacje,coś większego od bomby.Stefański to dla mnie granat,bomba to Chwalibogowski ewentualnie Pitry,a sensacją...strach pomyśleć :-) ;-)
jondek

Postprzez patyczak 2012-06-30, 10:48 pm

patyczak

Postprzez wojtas sc 2012-07-01, 10:56 am

patyczak napisał(a):Bomba rozbrojona albo niewypal.http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... enera.html

raczej nie wypał
wojtas sc

Postprzez Zaglebiak92 2012-07-02, 1:47 pm

"W Sosnowcu pojawił się też dobrze znany Michał Filipowicz, który ostatni sezon spędził we Francji".
Czyli sprawę sensacji mamy chyba z głowy.

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... a,1,4,6360
Zaglebiak92

Postprzez patrios91 2012-07-02, 2:07 pm

Jesli Jankes zostanie,to z Gruncikiem mamy taki napad,ze szok. Filipowicz? Jesli gral w tej Francji to jestem za. Pająk jak najbardziej za.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna