ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC -GÓRNIK WAŁBRZYCH

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC -GÓRNIK WAŁBRZYCH

Postprzez MiChAs089 2012-04-04, 11:14 pm

Co będzie to będzie napewno szkoda jeżeli spadniemy , ale może być to krok ku lepszemu ale narazie trzeba sie skupić na tym co jest czyli beznadziejnej sytuacji ale wiara czyni cuda tylko żeby te grajki zrozumiały że w tej lidze trzeba tylko zapierdalać , nic więcej .
MiChAs089

Postprzez janki915 2012-04-07, 4:30 pm

Witam , to chyba koniec szans ( marzeń ) o utrzymaniu !! Niestety nie mogłem być na meczu , ale śladzę relację i już jest 0-2 !! :czerwona: Już nie mam sił patrzyć na to bezradne Zagłębie . ZWOLNIĆ WYROBKA I ZATRUDNIĆ MŁODEGO TRENERA , KTÓREMU BY ZALEŻAŁO NA ZAGŁĘBIU !!
janki915

Postprzez Brynic 2012-04-07, 5:28 pm

4 mecze, 1 bramka, 2 punkty
Nie tak sobie wyobrazalismy wiosne Panie Baczynski i Panie Wyrobek.
Brynic

Postprzez Lars 2012-04-07, 5:55 pm

Panie Wyrobek wypi...alaj Pan bo jak Pan stoisz przed tą ławką, dziś, oczywiscie bo normalnie siedzonko. to szlak mnie trafia. Po 45' razem z żoną opuściłem Kresową1, bo do wafla nie dało się tegoo gladać.
Żenada !!!
Wyroberk stary ci.lu wypierniczaj z Sosnowca, My tu mamy własny klub, swoje Zagłebie, a Ty spier...
I II III IV LIGA TO NIEWAŻNE DLA MNIE JEST LICZY SIĘ AMBICJA !!!!
SOSNOWIEC MÓWI NARA !!!
ZAGŁĘBIE & AMBICJA = SATYSTAKCJA NA TRYBUNACH

rozumie nerwice po meczu ale opamietajmy sie... z wulgaryzmami... bo nie chce mi sie edytowac 3/4 dzisiejszych postow/ swiezy52
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Lars 2012-04-07, 5:57 pm

PO PROSTU NIE DA SIĘ BEZ EMOCJI...

ŻYCZĘ WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
Lars

Postprzez Darian 2012-04-07, 6:20 pm

Po co te emocje?

Nie patrzmy na to co negatywne, popatrzmy lepiej na superlatywy a jest ich trochę:

- mecze ligowe z BKS-em na 30 lecie naszej zgody
- przerzucenie sporej części środków z piłki na ekstaklasowe Zagłębie w hokeja gdzie siłę stanowią wychowankowie
- wywalenie obecnego szrotu kormelskiego i postawienie wreszcie na wychowanków
- część punktów zyskamy w nowych rozgrykach gratis - kluby będą się bały naszych kiboli
- większa szansa na awans w przyszłym sezonie i przy okazji szansa że będzie wreszcie co fetować :lol:
Darian

Postprzez puciu13 2012-04-07, 6:22 pm

Rozp...dolić to towarzystwo wzajemnej adoracji.To co oni grają to parodia piłki nożnej.

rozumie nerwice po meczu ale opamietajmy sie... z wulgaryzmami... bo nie chce mi sie edytowac 3/4 dzisiejszych postow/ swiezy52
puciu13

Postprzez August 2012-04-07, 6:25 pm

Ja wyszedłem nawet szybciej. I powiedziałem sobie, dosyć. To w moim wieku juz nie jest na moje zdrowie i układ nerwowy. Lepiej taki dzień spędzic z rodzina aniżeli na takim dzadostwie. Nie ulega dla mnie wątpliwości, że nastapi spadek bo ani drużyna ani sam klub na poziomie 3-ligowym nie są. A plany na 3 ligę miały być takie:
http://sportcom.pl/aktualnosci/czytaj/z ... sosnowiec/

Jeśli nawet klub przetrwa to trzeba by zmienić w nim wszystko. Począwszy od wyjebania Baczyńskiego, który jako Prezes po prostu już się nie sprawdził. I nikt inny jak nie on odpowiada za sprowadzenie Jorgusia Wyrobka. Klub jak nie miał tak nie ma ani koncepcji ani strategii działania. I nie sądzę aby w najbliższym czasie taki miał.
W każdym razie szkoda się oszukiwać, że spadek będzie trampoliną do odbicia. Bo w tym układzie jaki jest, nie będzie. 3 liga też miała być taką i po kilku sezonach widać, jeak jest.
I jeszcze jedna prośba do baranów z SKZS. Jesli nie macie innego pomysłu marketingowego jak z dziećmi z bidula to dajcie sobie spokój, a nie znęcajcie sie nad sierotami pokazując im mecze Zagłębia.
Wesołych Świąt
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Brynic 2012-04-07, 6:37 pm

August napisał(a):Ja wyszedłem nawet szybciej. I powiedziałem sobie, dosyć. To w moim wieku juz nie jest na moje zdrowie i układ nerwowy. Lepiej taki dzień spędzic z rodzina aniżeli na takim dzadostwie. Nie ulega dla mnie wątpliwości, że nastapi spadek bo ani drużyna ani sam klub na poziomie 3-ligowym nie są. A plany na 3 ligę miały być takie:
http://sportcom.pl/aktualnosci/czytaj/z ... sosnowiec/

Jeśli nawet klub przetrwa to trzeba by zmienić w nim wszystko. Począwszy od wyjebania Baczyńskiego, który jako Prezes po prostu już się nie sprawdził. I nikt inny jak nie on odpowiada za sprowadzenie Jorgusia Wyrobka. Klub jak nie miał tak nie ma ani koncepcji ani strategii działania. I nie sądzę aby w najbliższym czasie taki miał.
W każdym razie szkoda się oszukiwać, że spadek będzie trampoliną do odbicia. Bo w tym układzie jaki jest, nie będzie. 3 liga też miała być taką i po kilku sezonach widać, jeak jest.
I jeszcze jedna prośba do baranów z SKZS. Jesli nie macie innego pomysłu marketingowego jak z dziećmi z bidula to dajcie sobie spokój, a nie znęcajcie sie nad sierotami pokazując im mecze Zagłębia.
Wesołych Świąt

Widze August ze mówisz mi z duszy.
W moim poscie powyzej chcialem juz napisac do tych z skzs tekst typu: "Jaki macie plan na sportowy sukces Zagłębia? Czy skzs ma sie zajmowac tylko dopieszczaniem dzieci?" ale pomyslalem nie bede juz sie napinal.
Ale widze ze nie jestem jedynym który tak mysli.
To co robi skzs to chyba tylko jakis cyrk, robiony po to by pokazac ze istnieja.
Teraz to nie zaluje ze sie do nich nie zapisalem, serio.

A co do sportowej sytuacji to powiem ze jak spadniemy to miasto moze naprawde postawic cala kase na 1 karte, a mianowicie na hokej i wtedy bedziemy w ciemnej d...e
Jak bedziemy w III lidze (IV poziom) to miasto bez problemu ma argument na obciecie dotacji na sekcje pilkarska.
Oj bedzie sie dzialo jak spadniemy, oj bedzie...
Brynic

Postprzez yahaya 1906 2012-04-07, 6:50 pm

Wyrobek najwidoczniej zdał sobie sprawę z tego,że z tymi grajkami osiągnąć czegokolwiek nie może.Dostał materiał mocno podziurawiony i wie,że go nie załata.
Ostatnio edytowano 2012-04-07, 6:53 pm przez yahaya 1906, łącznie edytowano 1 raz
yahaya 1906

Postprzez gregor 2012-04-07, 6:50 pm

Witam !!!
Oglądając dzisiejsze widowisko widzę stagnacje w rozwoju piłkarzy grających dla naszego Zagłębia , zaś nadwyraz w formacji obronnej . Sprokurować w formacji obronnej cztery niewymuszone własne błędy ( I połowa meczu ) , to cztery rzuty rożne dla przeciwnika . Gołym okiem widać ze obrona to najwieksi cieniarze . Pomoc - szkoda Lachowskiego że został w Zagłebiu bo strasznie obniżył loty , Matusiak to spore wzmocnienie . lecz nie wygra nam on sam meczu . Atak - Jankowski moim zdaniem jest zawodnikiem . któremu piłkę dogrywa się do nogi . Piłkarzom BRAK IKRY . WERWY I ANIMUSZU , brakuje szybkości , kondychy i podstawowych umiejętnosci technicznych i taktycznych .Zal dupe ściska że wizja upadku dumy ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO jest coraz bliższa , lecz to nie boli tak mocno jak usiłowanie likwidacji sosnowieckiego ZAGŁĘBIA przez tą mendę prezesa pzpn-u i katowickiej gieksy

NAJLEPSZYM I NAJWIERNIEJSZYM KIBICOM NA POŁUDNIOWEJ ZIEMII ŻYCZĘ ZDROWYCH NIEZMĄCONYCH
PORAŻKAMI ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY NIECHAJ ZABRZMI WESOŁEGO ALLELUJA!!!

SEMPRE FIDELIS
gregor

Postprzez RUDI 2012-04-07, 6:53 pm

Nie wiem czy świat się zmienia ,czy ja już się całkiem zestarzałem ;-( ,idąc do szkoły ,myślałem o przyszłości ,idąc do pracy ,też myślałem o przyszłości ( była taka możliwość ) ale o czym myślą ci kuźwa kopacze ,że co ,po spadku będą się o nich bili w innych drużynach ? za jakie pieniądze chcą grać ?(Bo po spadku ,większość z nich poleci z klubu ,a ci co zostaną to powinni sobie pracy poszukać ,i w ramach miłości do piłki grać amatorsko ,czyli po prostu klub na wpół amatorski ) Czarni przejmą tych niby grajków ? przecież większość z nich nadaje się na korek do d..py ,żeby jeszcze ambicja zastąpiła umiejętności ,a tu nie ma nic z tych rzeczy .Na hasła w budynku klubowym ,"co wy robicie,co ku..wa grać nie umiecie " odpowiedź jednego z grajków "no chyba nie "

PS.
August napisał(a):jeszcze jedna prośba do baranów z SKZS. Jesli nie macie innego pomysłu marketingowego jak z dziećmi z bidula to dajcie sobie spokój, a nie znęcajcie sie nad sierotami pokazując im mecze Zagłębia.

August nie za ostro ?

Wesołych świąt.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez yahaya 1906 2012-04-07, 6:56 pm

RUDI napisał(a):Nie wiem czy świat się zmienia ,czy ja już się całkiem zestarzałem ;-( ,idąc do szkoły ,myślałem o przyszłości ,idąc do pracy ,też myślałem o przyszłości ( była taka możliwość ) ale o czym myślą ci kuźwa kopacze ,że co ,po spadku będą się o nich bili w innych drużynach ? za jakie pieniądze chcą grać ?(Bo po spadku ,większość z nich poleci z klubu ,a ci co zostaną to powinni sobie pracy poszukać ,i w ramach miłości do piłki grać amatorsko ,czyli po prostu klub na wpół amatorski ) Czarni przejmą tych niby grajków ? przecież większość z nich nadaje się na korek do d..py ,żeby jeszcze ambicja zastąpiła umiejętności ,a tu nie ma nic z tych rzeczy .Na hasła w budynku klubowym ,"co wy robicie,co ku..wa grać nie umiecie " odpowiedź jednego z grajków "no chyba nie "

PS.
August napisał(a):jeszcze jedna prośba do baranów z SKZS. Jesli nie macie innego pomysłu marketingowego jak z dziećmi z bidula to dajcie sobie spokój, a nie znęcajcie sie nad sierotami pokazując im mecze Zagłębia.

August nie za ostro ?

Wesołych świąt.

No i był szczery.Nawet w tej lidze trzeba umieć dośrodkować,celnie kopnąć i dobrze podać.Jakby się nie starali,to nie dadzą rady,jeśli brakuje im podstaw piłkarskich.
yahaya 1906

Postprzez Desantis 2012-04-07, 7:44 pm

Na zdjęciu z konferencji prasowej ściana w tle ozdobiona jest OSIĄGNIĘCIAMI Z NAJLEPSZYCH LAT NASZEGO ZAGŁĘBIA. Do takich wyników dochodzą ludzie z honorem i ambicją a nie egoistyczne cieniasy którzy myślami tylko są przy lansie i klubowej kasie!!! To już zakrawa na drwinę że po takiej żenadzie Slunski trener wypowiada się o kontrakcie do końca czerwca a nie o jakiejś taktyce czy wizji dalszej gry. 3liga(de facto 4) też może się okazać dla takich orłów jak nasi kopacze za trudnym poziomem o ile po spadku jeszcze coś z tego klubu zostanie. O co chodzi że nawet taki Wałbrzych w którym podobno bieda aż piszczy rozkłada nas na łopatki? Co do spadku to ja jak chyba większość normalnych kibiców złudzeń nie mam a przynajmniej u mnie nadzieja umarła po meczu z Rakowem. Mimo zwalonego humoru życzę wszystkim Wesołego Jaja i spokoju który do końca rozgrywek będzie towarem deficytowym.... ;-(
Desantis

Postprzez Lars 2012-04-07, 7:59 pm

Jerzy Wyrobek (trener Zagłębia): - Na pewno oczekiwania w tym spotkaniu były duże. Wiedzieliśmy jak zespół Górnika gra. Ustawiliśmy chłopaków pod ten zespół, niestety proste błędy w defensywie zadecydowały o naszej porażce. Były dwa słupki, ale gra się na bramki, a w tej materii zespół Górnika był zdecydowanie lepszy. Trzeba przyznać, że trener poukładał zespół bardzo dobrze. Cofali się po stracie piłki, grali z kontry, z czym mieliśmy problemy.

- Ja mam kontrakt do końca czerwca i muszę go wypełnić zgodnie z wolą pracodawcy. Chyba, że pracodawca zadecyduje inaczej. My jeszcze się nie poddajemy. Zostało jeszcze dziewięć kolejek, będziemy walczyć gdzie się da. Będziemy też oczywiście patrzeć na przeciwników, ale gramy do końca.

Do czasu aż będziesz trenerem mnie nie będzie.
Nara :twisted:
W III lidze Zagłlębia się nie wstyze ale dlaczego mam oglądac piłkę w Sosnowcu na poziomie IV ligi?
Górski won !!!]
Mimo wszystko nie jestem za odejsciem Baczynskiego. Wiemm,to on zatrudnił tego dziada Wyrobka, ale kto za L.B.? jesli ktos lepsdzy - proszę bardzo.
k***a mać - spadamy ;-(
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna