W historiach klubów są różne momenty, czasami jest się na górce, a czasami, tak jak teraz Zagłębie, w dole. Cały czas to podkreślam, to jest wielki klub i mam nadzieję, że te wszystkie podziały pójdą w zapomnienie. Mam nadzieję, że każdy zrobi wszystko, by te złe czasy raz na zawsze zostały za nami. Trybuny będą otwarte, a część spotkań zostanie rozegranych przy światłach. Apeluję do kibiców, żebyśmy my, mówię celowo tutaj „my”, gdyż mam na myśli nas piłkarzy, kibiców i wszystkich tych bliższych, a także tych dalszych sympatyków, wszyscy szli w jednym kierunku. Odrzućmy podziały i postarajmy się pomóc tym młodym chłopakom na boisku. W szczególności proszę o doping przez cały mecz, gdyż to pomaga, liczę na to, że nie będzie zrażania się, gdyż zapewne niektórzy liczą na jakiś cud, że zobaczą FC Barcelonę i setki podań zakończonych wejściem do bramki. Niestety, to nie ten adres, jednak kibice będą mogli zobaczyć serce i zaangażowanie. Często się zdarza tak, nie tylko w Polsce, że kibice po tych 15-20 minutach przestają pomagać zespołowi. Najgorsze jest jednak odwracanie się i szydzenie z zespołu, a to nie jest nam potrzebne - powiedział na łamach oficjalnego serwisu Zagłębia Sosnowiec, Marcin Lachowski.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... wyciestwo-[na-zywo],1,4,5831
Wypowiedź Marcina Lachowskiego, który apeluje do kibiców Zagłębia by wszystkie podziały poszły w zapomnienie i nasi piłkarze byli dopingowani od 1 do 90 min., dedykuję tym pokemonom, którzy nadal szukają dziury w całym

DZISIAJ WSZYSCY NA STADION LUDOWY