Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2012-02-22, 12:55 pm

RUDI, zgadzam się. Ale mnie chodziło o hipotetyczną sytuację, że z Małeckim zostaje rozwiązany kontrakt i staje się "wolnym" zawodnikiem. Bo wtedy możliwość jego przyjścia do ZS uważam za SF ;-)
Adam1906

Postprzez RUDI 2012-02-22, 1:04 pm

Adam1906 napisał(a):RUDI, zgadzam się. Ale mnie chodziło o hipotetyczną sytuację, że z Małeckim zostaje rozwiązany kontrakt i staje się "wolnym" zawodnikiem. Bo wtedy możliwość jego przyjścia do ZS uważam za SF ;-)

Oczywiście w tym przypadku (rozwiązanie kontraktu )to rzeczywiście S-F ,ale koledze- majkL -,chodziło raczej o wypożyczenie ,niż o transfer (tak myślę ).
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-02-22, 5:27 pm

Huberterm Jarominem zainteresowane jest Zaglebie Sosnowiec.- podaje 90 minut
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2012-02-22, 6:36 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Huberterm Jarominem zainteresowane jest Zaglebie Sosnowiec.- podaje 90 minut
Pozdrawiam tadeusz

To nie może być prawda!!!!!!!!!!!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez majkL 2012-02-22, 9:50 pm

Panie Boze oszczedz nam takich bredni, zrzuc dla niego mózg z niebios, bede wdzieczny - Brynica1

"Mam nadzieję że Pan Bóg przychyli się do powyższej prośby.Będe wdzięczny.
Najwyższa chyba już pora aby dorównać intelektem takim wybitnym jednostkom jak cytowany powyżej" ;)

Teraz w celu wyjaśnienia.
Opcja dotycząca Patryka o której wspomniałem była dokładnie taka jak pisze kol.RUDI, tzn. gra w Zagłębiu na wypożyczeniu z kontraktem płaconym przez Wiślaków do końca obowiązującego go kontraktu(bodajże do czerwiec 2012). Czyli tylko i wyłącznie dobra wola "Wiślaków z góry". I TO BYŁO MOJE S-F.
Chyba nikt o o zdrowych zmysłach nie myślał że będziemy/jesteśmy w stanie przejąć jego kontrakt i płacić nawet takie pieniądze jakie ma w Wiśle( o ile się nie mylę ok.25 tys. zł/m-c).

Także z mojej strony niedoprecyzowanie-sorki, ze strony niektórych nadinterpretacja.
Jeszcze inni w jednym zdaniu przedstawili swoją osobę.No coż, przykre że wspomniany Pan Bóg i z takim czymś/kimś(wybierz właściwe) musi mieć do czynienia.Oj,przykre...
majkL

Postprzez August 2012-02-26, 8:38 pm

Stacja Orange Sport podała, że piłkarz Wisły Kraków zostanie wypożyczony do ŁKS
(...)
Według stacji Orange Sport były reprezentant Polski trafi jednak do ŁKS i już od poniedziałku zacznie treningi przy al. Unii. Rzecznik prasowy Wisły Adrian Ochalik zaprzeczył jednak tym informacjom.

Potwierdza je za to Andrzej Voigt, prezes ŁKS. - Rozmowy z działaczami Wisły są bardzo zaawansowane. Teraz czekamy na decyzję Patryka Małeckiego. Jeśli zgodzi się grać w naszym klubie, to w poniedziałek przyjedzie na trening - powiedział lodz.sport.pl.

http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117109 ... _LKS_.html

Smokowski dzisiaj na Canale tez to potwierdził, mówiąc, że kluby sie już dogadały. jedynie sam Małecki się waha. I daje sobie 48 godz. na podjęcie decyzji.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wojtas sc 2012-02-28, 7:20 pm

RUDI napisał(a):Zagłębie nie zdąży potwierdzić piłkarza z Białorusi .

Wrócimy do tematu latem .

okienko zamyka się jutro i kupa !
wojtas sc

Postprzez janki915 2012-02-28, 8:01 pm

W przerwie zimowej skład Zagłębia wzmocniło 6 młodzieżowców:

Paweł Grzywa (bramkarz - 1993 rocznik, ostatnio KS Stadion Śląski, transfer definitywny, wcześniej przebywał w Sosnowcu na wypożyczeniu), Mateusz Gleń (pomocnik - 93’ Unia Dąbrowa Górnicza, wypożyczenie do końca czerwca z opcją pierwokupu), Adam Krygier (bramkarz - 94’ wychowanek), Dawid Miłkowski (obrońca - 93’ Stadion Śląski), Łukasz Wawrzyniak (obrońca - 91’ Podbeskidzie Bielsko-Białą, wypożyczenie do końca czerwca), Finalizowany jest transfer Damiana Gieracza (bramkarz - 91’ Zagłębiak Dąbrowa Górnicza, wypożyczenie do końca czerwca).

Z naszym klubem umowami związali się również doświadczeni piłkarze:

Łukasz Matusiak (pomocnik - 85’ Polonia Bytom), Wołodymyr Ostrouszko (obrońca - 79’ Zirka Kirovograd), Marcin Suchański (bramkarz - 77’ Ruch Radzionków), Artur Karpowicz (pomocnik - 87’ Górnik Wesoła).

Okienko transferowe zostanie zamknięte wraz z końcem lutego.

:brawo: :brawo:

źródło : zaglebie.eu
janki915

Postprzez Zagłębiakowy 2012-02-28, 9:26 pm

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Jak widać Portugalczyk Pepe postanowił spróbować swoich sił w Zagłębiu. Jutro Portugalia gra z Polską i pewnie chciał posmakować Naszych klimatów ;]
Zagłębiakowy

Postprzez kriss68 2012-02-29, 12:50 am

A ja się pytam co z napastnikiem , odszedł Zaremba a w jego miejsce nikogo nie pozyskano. ;-(
Kontuzja, kartki i leżymy.
Za to bramkarzy ci teraz u nas pod dostatkiem.
Ostatnio edytowano 2012-02-29, 11:28 pm przez kriss68, łącznie edytowano 1 raz
kriss68

Postprzez jondek 2012-02-29, 11:24 pm

Dzisiaj zamykają okienko transferowe,a Stanek bredzi,że jeszcze czekają...Z jednym,potencjalnym napastnikiem,to my się przed spadkiem,nie uratujemy.Ale może komuś o to chodzi????? :kiepsko:
jondek

Postprzez jondek 2012-02-29, 11:54 pm

Litwin Marozas,z 3ligowej Skry,był za słaby czy za drogi,na wypożyczenie????Panie Wyrobek????Panie Baczyński????Chętnie bym usłyszał odpowiedz.Bo w Górniku,nie mieli wątpliwości,mimo,że też"cienko przędą".
Ostatnio edytowano 2012-03-01, 2:49 pm przez jondek, łącznie edytowano 1 raz
jondek

Postprzez Zaglebiak92 2012-03-01, 2:22 pm

Czekamy pewnie na Jaromina.
A może Olszar ? :)
Zaglebiak92

Postprzez wojtas sc 2012-03-01, 9:02 pm

janki915 napisał(a):
1. Paweł Grzywa (bramkarz - 1993 rocznik, ostatnio KS Stadion Śląski, przebywał w Sosnowcu ,
2. Adam Krygier (bramkarz - 94’ wychowanek),
3.Damiana Gieracza (bramkarz - 91’ Zagłębiak Dąbrowa Górnicza,
4. Mateusz Wieczorek podejrzewam Zagłębiak Dąbrowa Górnicza,
5 . Marcin Suchański (Ruch Radzionków)

wyjaśni mi ktoś po jaka cholerę na tylu bramkarzy ? jak na pewno
Nr 1.będzie Marcin Suchański
a Nr 2.Mateusz Wieczorek lub Paweł Grzywa
a w napadzie echo ! ! !
nie lepiej zamiast 2 młodzieżowców (bramkarzy) kupić 2 napastników nawet i młodzieżowców
paranoja !
wojtas sc

Postprzez August 2012-03-03, 4:45 pm

Jak ja nie cierpie takiego gadania, jakie prezentuje Stanek:

Kadra drugoligowego zespołu wciąż nie jest zamknięta. Sparing z BKS-em Stal Bielsko-Biała pokazał, że wzmocnień wymaga przede wszystkim atak.

Trzecioligowiec przez długie minuty był drużyną lepszą. Grą BKS-u kierował Łukasz Antczak, 37-letni wychowanek sosnowieckiego klubu. - Dla niego to jest mecz sezonu - żartował Marek Mandla, trener BKS-u.

Wojciech Todur: Tego spotkania raczej nie możecie zapisać po stronie udanych.

Robert Stanek, trener Zagłębia: Jestem zadowolony z tego, że rywal postawił nam aż tak trudne warunki. Bardzo chcieli z nami wygrać, a jednak im się nie udało. To cieszy.

Kadra zespołu jest już zamknięta?

Wszyscy zawodnicy, których mamy dziś do dyspozycji na pewno zostają z nami. Czy ktoś jeszcze dojdzie? Czas pokaże.

Moim zdaniem wzmocnień wymaga atak. Jest Rafał Jankowski, ale już Tomasz Szatan i Marcin Lachowski to jednak bardziej pomocnicy.

Dlatego powiedziałem "czas pokaże". Jeszcze na kogoś czekamy

Jesienią trenerzy Zagłębia często powtarzali, że drużynie brakuje jakości. Chociaż strzeliliście bramkę BKS-owi po rzucie wolnym, to jednak stałe fragmenty gry wciąż wykonujecie niedokładnie.

To prawda. Mamy pecha do treningów stałych fragmentów. Ostatnio, gdy miały się odbyć takie zajęcia zaczął padać śnieg, mocno wiało, no i trening trzeba było przełożyć. Dostrzegamy mankamenty, ale wiemy jak nad nimi pracować.

Kilku piłkarzy zagrało w środę na nowych pozycjach. Stoper Wołodymyr Ostrouszko na lewej obronie. Obrońca Sławomir Jarczyk na prawej pomocy.

Chcieliśmy ocenić jak sobie poradzą, ale to był już ostatni sparing, który poświęciliśmy na takie eksperymenty.

Ostrouszko zszedł z boiska przed czasem z kontuzją. To coś poważnego?

"Ostry" jest twardy. Ma na nodze krwiaka, ale pewnie do jutra mu przejdzie (śmiech).

http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... ianke.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna