Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez mason 2012-01-14, 4:31 pm

To była kłótnia, nawet ostra ale kłótnia w rodzinie. Czy lepiej aby członkowie jednej rodziny się pozabijali ku uciesze sąsiadów czy raczej pogodzili ?

Jak dla mnie jest to pierwsza od dłuższego czasu bardzo dobra informacja dotycząca Zagłębia bo zawsze byłem zwolennikiem raczej tego typu poglądów: http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... a,1,4,5240

"Apelujemy także do wszystkich środowisk i grup kibiców, zarówno tych, którzy pozostali na "Stadionie Ludowym" - jak i tych, których słuszny protest przybrał bardziej radykalne formy - o podjęcie wszelkich możliwych rozmów i działań mających na celu przywrócenie jedności i normalności. Siądźcie i rozmawiajcie, a wynikiem tych rozmów niech będzie to, że od wiosny 2012 roku wszyscy będziemy wspólnie kibicować - zarówno drużynie występującej w II lidze - jak i tej, która z dużymi szansami na awans gra aktualnie na poziomie B klasy. Jest to jeszcze możliwe i zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli wszystkich zainteresowanych stron. Wszyscy bowiem jesteśmy Zagłębiakami".

Niż tego aby kibice jednego klubu walczyli ze sobą osłabiając jego pozycję i trwoniąc jego tradycję.
Istnienie klubu w B czy A klasie też może być pożyteczne bo może poza aspektami sportowymi być dodatkowym narzędziem promującym klub zawodowy oby w jak najwyższej lidze. Jest to także pewnego rodzaju zabezpieczenie gdyby jednak coś złego się wydarzyło.
Wszystko jednak pokaże praktyka ale to na razie teoretyczne pojednanie należy moim zdaniem ocenić bardzo dobrze.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez zaglebie76 2012-01-14, 4:51 pm

saster napisał(a):Po podpisaniu takich deklaracji Pan Prezez Czub postawił się w jednym rzędzie z przerzutami spod znaku 1906. Skoro SKZS zamierza wspierać również "naszych kolegów z b-klasy", to życzę powodzenia. Dla mnie, równie dobrze mógłby je podpisać z Ruchem albo Gieksą. Podpisując takie gówno Pan Czub wystawił świadectwo sobie i innym, w imieniu których działa. W moim na szczęście nie, choć myślałem jeszcze niedawno o przystąpieniu do SKZS.

Zabawne jest ,jak ktoś kto g... robi w celu pomocy swojemu niby ukochanemu klubowi wszystko krytykuje.
Pisanie przez Ciebie pierdół w internecie nic nie kosztuje ,ruszenie dupy do pomocy wymagałoby trochę większego wysiłku.
Jeśli jesteś konsekwentny ,to w ramach protestu przestaniesz chodzić na Ludowy i bez Twojej dychy klub zbankrutuje.
Pokażesz wszystkim jaki jesteś gość.
zaglebie76

Postprzez dardawsz1 2012-01-14, 5:00 pm

saster napisał(a):Jeżeli prezes stowarzyszenia mojego klubu podpisuje odezwę, w której wzywa do kibicowania gangrenie, rakowi i syfilisowi chcącemu zniszczyć mój klub, to jest to delikatnie mówiąc dziwne.

Drzwi do SKZS były i są dla Ciebie otwarte.
Gdybyś skorzystał z zaproszenia, które do Ciebie dawno temu wyslalem ,mógłbyś przedstawić swoje racje na zebraniu i próbowac odwieść nas od podpisania porozumienia.Niestety nie skorzystałeś z tej możliwości więc teraz co najwyżej możesz na ten temat pisac o tym dziecku w zeszycie a nie na forum.A szkoda że Cie brakło w tych wyjątkowo ważnych chwilach bo dałeś się poznac jako łebski facet.

Czy Ci sie więc podoba czy nie ,porozumienie stalo sie faktem, pozostaje mieć nadzieję że to nie puste słowa a umowa prawdziwych dżentelmenów.
dardawsz1

Postprzez Brynic 2012-01-14, 5:18 pm

Ja powiem tak, dobrze ze doszlo do porozumienia! To po pierwsze.
Ale sprawa musi byc teraz rozwiazana wspolnie i po mesku. Ten klub z Zagórza to byl tylko sztuczny twór zrobiony w ramach protestu przeciwko zarzadowi ZS. Temat nie wypalil, nie wszyscy kibice poszli za protestem, zrobil sie z tego konflikt, ktory teraz dobiegl konca. Jezeli temat z Zagorzem nie wypalil to trzeba rozwiazac druzyne b-klasy, wycofac z rozgrywek i razem myslec nad przyszloscia ZS. Nie ma co pakowac kasy, i energii w b-klase gdy ZS na Ludowym potrzebuje kazdego wsparcia. Pozatym nie wiem co ma nam wszystkim dac chodzenie i dopingowanie w b-klasie. To bez sensu. Ja osobiscie oczekiwal bym przeprosin od nich, ale jezeli mamy kompromis to niech juz nas nie przepraszaja, ale jezeli im i nam wszystkim chodzi tylko o ZS, to jak dla mnie tylko tak: "Wszyscy na Ludowy!" i ratujemy wspolnie ZS. Zagorzanie dostaja w tym momencie kredyt zaufania i moga sie wykazac ze zalezy im na ZS, wiec niech z tej szansy korzystaja tak jak i reszta kibicow z Ludowego.
Co do druzyny rezerw to bezsensu, na taki luksus malo ktory klub sobie pozwala, nawet I ligowcy maja malo kto rezerwy, bo koszta utrzymania takiej druzyny sa wysokie (sedziowie, oplaty, wynagrodzenia) , a dodatkowych wydatkow ZS nie potrzebuje. Trzeba sie jednoczyc, to oczywiste, ale nie robmy cyrku w ktorym zarzad SKZS wsiada do auta i jedzie na Zagorze dopingowac klub Gabrysia, paranoja jakas!
Moja konkluzja: Wybaczamy sobie nawzajem, razem budujemy JEDNO Zaglebie, a B-klasowe ZS rozwiazujemy bo nas na to nie stac.
Brynic

Postprzez wojtekwilk 2012-01-14, 6:07 pm

saser,brynic popieram 100% tak powinno się załatwić temat tych i tego tworu :brawo: :brawo: :brawo:
wojtekwilk

Postprzez swiezy52 2012-01-14, 7:56 pm

ze tak powiem zacznijcie pisac jakies konkretne posty (saster, brynic, wojtekwilk), na temat albo o temacie, w temacie jak chcecie... kolejne wypociny beda odpowiednio nagradzane
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez saster 2012-01-14, 9:31 pm

Że tak powiem, jest na temat jak najbardziej, chłopcze. W przeciwieństwie do do twoich wypocin, które nie są moderacją, tylko maglem.
A teraz wracając do tematu, jakie to zaszły okoliczności, że stowarzyszenie podaje rękę zdrajcom? Sprawa ma drugie dno, które pewnie wyjdzie, bo za dużo osób zaczyna o róznych sprawach gadać.
A swoją drogą, to co się takiego zmieniło w i na Zagłębiu, że nagle znów zapałali miłością do Wiary, którą sprzedali? Klub ma dalej długi - co prawda dużo mniejsze, ale zawsze, wleczemy się w ogonie tabeli, prezesem jest dalej znienawidzony Baczyński, na którego wylewali kubły pomyj.
No co takiego zaszło, że już chcą znów być moimi kolegami z Ludowego?
Ślepi jesteście?

te wypociny beda Wam maglowane dopoty dopoki nie polapiecie tatusku / swiezy52
saster

Postprzez Blajpios 2012-01-14, 9:46 pm

saster napisał(a):Że tak powiem, jest na temat jak najbardziej, chłopcze. W przeciwieństwie do do twoich wypocin, które nie są moderacją, tylko maglem.
A teraz wracając do tematu, jakie to zaszły okoliczności, że stowarzyszenie podaje rękę zdrajcom? Sprawa ma drugie dno, które pewnie wyjdzie, bo za dużo osób zaczyna o róznych sprawach gadać.
A swoją drogą, to co się takiego zmieniło w i na Zagłębiu, że nagle znów zapałali miłością do Wiary, którą sprzedali? Klub ma dalej długi - co prawda dużo mniejsze, ale zawsze, wleczemy się w ogonie tabeli, prezesem jest dalej znienawidzony Baczyński, na którego wylewali kubły pomyj.
Ślepi jesteście?

Kolego, tak na poważnie? Nie sprzedali wiary ci, którzy ustawiali mecze i pluli w twarz Kibicom udając jakąś walkę? Nie opluli drugi raz Kibicom gęby, udając, że skoro tak jest w całej piłce polskiej, to oni przepraszać też nie będą? Nie sprzedali "Wiary Zagłębia" i to jak ostatnia ździra ci, co przez lata, od lat sześćdziesiątych udawali, że są godnymi następcami Renego i innych pierwszych twórców Zagłębiowskiego sportu, podczas gdy stawali się trybikami rosyjskiego stalinowskiego i poststalinowskiego systemu okupanta - a tamci byli opononentami, wykorzystującymi ówczesny rosyjski (carski) system, ale budujący klub ludzi wolnych? Nie plują w gębę Kibicom ludzie, którzy jak kręcili się już dziesiątki lat temu przy tym "biznesie" - tak i do dzisiaj przy tym są, dalej próbując się nie dać zatopić, używając do tego klubu, który skazują na metody zaczerpnięte z PRLu a dzisiaj przestarzałe? Naprawdę nie przekadza Koledze, że tą postawą pluje się w gębę Kibicom, skoro się "łyka" całą tę "świetlaną przeszłość, teraźniejszość i dokładnie na jej miarę przyszłość, bankrutującą przecież, jak widać? No, to by postawało podejrzenie, jeżeli to Koledze nie przeszkadza - że Kolega jednym z nich.
Blajpios

Postprzez Brynic 2012-01-14, 9:50 pm

saster napisał(a):Że tak powiem, jest na temat jak najbardziej, chłopcze. W przeciwieństwie do do twoich wypocin, które nie są moderacją, tylko maglem.
Ślepi jesteście?

Stare przyslowie mówi:
"Jak nie wiadomo o co chodzi, to wtedy chodzi o pieniadze"
Brynic

Postprzez sprechen 2012-01-15, 12:45 pm

Koledzy; brynic, saster, wojtekwilk - mądrzycie się na forum macie 1000 pomysłów a czy któryś z Was zapisał się do Stowarzyszenia, przyszedł na spotkanie czy wogóle zrobił coś dla Zagłębia poza pisaniną na forum??? Więc mam do Was prośbę, stwórzcie sobie kółko różańcowe, towarzystwo wzajemnej adoracji i tam wieszajcie psy na wszystkich poza Wami samymi. Porozumienie jest i Wasze " "pseudomądrości" tego faktu nie zmienią.
sprechen

Postprzez Onslow 2012-01-15, 11:15 pm

Podpisano porozumienie ale co to zmienia , i czy to coś faktycznie zmieni czy tylko papier chyba że jest tak jak napisano wyżej że drugie dno wyjdzie (kasa?) Pozatym co bojkot Ludowego miał osiągnąć ? czy jak nowy twór bedzie słabo grał też będzie bojkot ?
Zobaczmy czy takie bojkoty na dłuższą mete mają sens i dają zamierzony efekt , bo wydaje mi się że nie dają a serce mi się kroi jak patrze na Ludowy i marke Zagłębie.
Tęsknie za tą naszą biedną ligą...
Onslow

Postprzez gregor 2012-01-16, 12:52 pm

Panowie teraz próżne wasze lamenty . Była pora na podjecie/zaniechanie decyzji , teraz już jest po ptokach . Porozumienie stało się faktem , jako i to że zadra w wielu sercach czerwono-zielono-białych pozostanie do końca życia ich właścicieli . Zarządu SKZS-u nie ruszajcie bo chłopaki pokazali że ZAGŁĘBIE znaczy dla nich bardzo wiele . Budujmy legendę i potęge naszego ZAGŁĘBIA , a spory waśnie precz .Chwała tym co stanęli zagłębiowskim murem za tradycją i historią tego klubu .pozdrawiam SEMPRE FIDELIS
gregor

Postprzez wojtekwilk 2012-01-23, 8:52 pm

sprechen jak ja chodziłem na Zagłębie to ty dopiero chyba w planach byłeś, kółko różańcowe to sobie z kumplami załóż a nie mnie pouczaj wiem co się dzieje w klubie bo mam tam znajomych,i jak wyżej pisałem zdrajcą i tworowi stanowcze NIE :!: :!: :!:
PS to samo do swierzy52 nagródż sie kopem w dupe .Pozdrawiam

mowisz i masz... do zobaczenia za 2 tygodnie / swiezy52
wojtekwilk

Postprzez Brynic 2012-01-24, 11:16 am

wojtekwilk napisał(a):sprechen jak ja chodziłem na Zagłębie to ty dopiero chyba w planach byłeś, kółko różańcowe to sobie z kumplami załóż a nie mnie pouczaj wiem co się dzieje w klubie bo mam tam znajomych,i jak wyżej pisałem zdrajcą i tworowi stanowcze NIE :!: :!: :!:
PS to samo do swierzy52 nagródż sie kopem w dupe .Pozdrawiam

:brawo: Z mojej strony pełne poparcie :brawo:

swiezy52 napisał(a):mowisz i masz... do zobaczenia za 2 tygodnie / swiezy52

:kiepsko: Tak się bawi, tak się bawi, PRZED-SZKO-LE! :kiepsko:

a z mojej strony ostrzezenie za maloproduktywne nic nie wnoszace do tematu posty / swiezy52
Brynic

Postprzez sprechen 2012-01-25, 1:46 pm

wojtekwilk napisał(a):sprechen jak ja chodziłem na Zagłębie to ty dopiero chyba w planach byłeś

A skąd wiesz, mam swoje lata i nie będę się licytował, może jesteś starszy, może nie ale po poziomie argumentu sądzę, że IQ mam wyższe.

wojtekwilk napisał(a):kółko różańcowe to sobie z kumplami załóż a nie mnie pouczaj wiem co się dzieje w klubie bo mam tam znajomych,i jak wyżej pisałem zdrajcą i tworowi stanowcze NIE :!: :!: :!:

Widzisz, Ciebie i Twoich znajomych z klubu nie stać na założenie nawet kółka różańcowego więc po co pyszczysz przed komputerem?? Gdybyś miał znajomych w klubie to wiedziałbyś kim jestem i ile mam lat więc bajki to rodzeństwu na dobranoc opowiadaj.

A do kolegi brynica mam tyle, że jak na merytoryczną odpowiedź Cię nie stać to lepiej zamilknij bo jak mawiali starożytni Silendo nemo Peccat .

powod ostrzezenia jak wyzej. Korzystaj z PW, innych uzytkownikow naprawde nie ineresuje Wasza znajomosc laciny ani problemy Was nurtujace! / swiezy52
sprechen

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna