Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez Ludowiec 2011-12-18, 1:04 pm

Odpierdolcie sie odemnie moze co?
Chcecie szukac przezyc to idzcie zajebac w morde Krawczynskiemu, a odemnie wara
Ludowiec

Postprzez Adam1906 2011-12-18, 4:00 pm

Ludowiec napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Ludowiec, nie znudzilo Ci sie? Moze dasz sobie spokoj, zamiast jatrzyc?

Nigdy mi sie nie znudzi mówienie prawdy.

Ludowiec napisał(a):Odpierdolcie sie odemnie moze co?
Chcecie szukac przezyc to idzcie zajebac w morde Krawczynskiemu, a odemnie wara

Ehhh... W tym sęk Ludowiec, że naprawdę już większość ma dosyć Twojego pierdzielenia :redface: Rozumiem, że jesteś wqrwiony na ludzi z Z1906S, ale to nie oznacza, że masz na okrągło robić na forum wpisy, które niepotrzebnie jątrzą i tak naprawdę nie służą żadnej ze stron :twisted: Ja też jestem tzw. "kibicem z Ludowego", ale nie oznacza to, że mam wyzywać czy obrażać kogokolwiek, kto myśli inaczej niż ja, tym bardziej, że z wieloma chłopakami z Z1906S zjeździłem swego czasu trochę Polski za Zagłębiem. Więc dla dobra ogółu społeczności kibicowskiej z Zagłębia Dąbrowskiego lepiej zbastuj...
Adam1906

Postprzez mason 2011-12-18, 4:24 pm

Ja już to wcześniej chyba napisałem: jedna strona sra pod drugą i wzajemnie zapominając że tak naprawdę srają do jednego wspólnego gniazda. Efekt ? Wszyscy jesteśmy już w gównie po uszy ku uciesze obcym którzy tylko zyskują gdy my tracimy i to we własnym regionie.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez August 2011-12-18, 4:39 pm

Ludowiec napisał(a):Odpierdolcie sie odemnie moze co?

Razem z Brynicem zachowujecie się psychopatologicznie pisząc o jednym i tym samym. Nie wiem czy to nie przemawia do świadomości ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez marcelino 2011-12-18, 6:00 pm

Mason ma rację. To wzajemne obrzucanie się błotem i sranie do własnego gniazda powoduje zniechęcenie wielu osób do kibicowania Zagłębiu w ogóle. Tracimy kibiców i to jest fakt niezaprzeczalny. To jest wątek o marketingu klubu, ale czym chcemy przyciągnąć potencjalnych fanów do Zagłębia? Wojną pomiędzy zwaśnionym grupami teoretycznie tego samego klubu, kibiców tylko zniechęcimy. Co ma ich zachęcić do dopingowania Zagłębia? Świetna drużyna, wspaniały stadion, cudowna atmosfera na trybunach. Żadnego z tych elementów nie mamy. Ponieważ pracuję z wieloma młodymi ludźmi z Sosnowca i okolic wiem że wielu z nich interesuje się piłką nożną. Bardzo wielu z nich woli w TV emocjonować się meczami Barcy z Realem, Manchesteru z Arsenalem, czy nawet Borussi z Bayernem, twierdząc że kibicowanie Zagłębiu to jeden wielki obciach. Bardzo bolą mnie tego typu słowa, lecz dopóki obie "zagłębiowskie" strony tkwić będą nadal w okopach to takie opinie będą coraz częstsze. Bo jak kibicować klubowi, którego kibice wzajemnie się nie szanują? Narzekamy na upadek Zagłębia dzięki nieudolnym działaczom, kiepskim piłkarzom i trenerom, nieprzychylnym samorządowcom i złośliwym politykom. Tylko kibice zawsze byli w porządku. Teraz już nawet tego nie da się powiedzieć...
marcelino

Postprzez lopez 2011-12-18, 7:33 pm

tak to prawda kiedyś jak nas prawie zlikwidowali to kibice pokazali klasę bylismy prawie bez klubu ale byliśśmy i na karzdych ważniejszych imprezach pokazywalismy sie i to bardzo z dobrej strony była jednosc i powstało hasło WIARA KTURA PRZETRWAŁA.i przedewszystkim teraz nie powinniśmy sobie skakać do gardeł tylko pomysleć jak znowu być jedna piescią ZAGŁĘBIOWSKĄ
lopez

Postprzez Ludowiec 2011-12-18, 9:39 pm

Dobra dobra, tylko ze jak tamci skakali naszym do gardla i zastraszali, to siedzieliscie k***a cicho jak myszy pod miotla. A tutaj do mnie teraz skaczecie ze prawde napisalem.
A teraz co? Chcecie sie z nimi jednoczyc w imie Zaglebia? Przeciez to oni poszli w chuje, to oni nas wszystkich z Ludowego wyzywali od piknikow i kibicow drugiej klasy, to oni poszli do tych z SKZS i machali piesciami pod nosem, a wy jak takie owieczki prowadzone na ofiare:
"Lepiej nie zrazajmy do siebie tamtych jakimis wpisami, bo jeszcze sie obraza i naprawde nie wróca."
"Lepiej siedziec cicho, zapomniec i moze oni przyjda natchnac ducha kibicowskiego na Ludowy"
"Lepiej uciszyc tych krzyczacych z Ludowego, bo jeszcze za ich slowa bedziemy sie musieli tlumaczyc Gabrysiowi"
To ja sie was teraz pytam:
Macie jaja?
Macie honor?
Umiecie wstac i powiedziec: "Mam swoje zdanie, i nie dam sobie pluc do zupy"
Badzcie mezczyznami, a nie robcie z siebie samych zbiegowiska ciot.
Zostaliscie na Ludowym, trwacie w ciezkich czasach z Zaglebiem, idziecie na ten klub nawet jak gra slabo? To pokazaliscie ze jestescie gosciami, teraz tylko przypieczetujcie ten twardy charakter i nie podlizujcie sie tym, którzy na nasz klub nasrali, i na Was jako kibiców, drodzy przyjaciele tez nasrali. Wystarczy przytoczyc nie jeden wpis tamtych ludzi Gabrysia z forum tego czy tamtego, i mozecie sami ocenic ile jestesmy dla nich warci. Trudno, to oni podzielili kibiców Zaglebia na 2 grupy. Ale naszym obowiazkiem jest zachecac kibicow do przyjscia do nas na Ludowy a nie do nich na Zagórze.
Kosy jakie mamy to juz Zaglebie olewaja, bo mysla ze my jestesmy za slabi, ale najwieksze zagrozenie jakie mamy to jest wlasnie ta banda tych z Zagórza. Oni chca nas zniszczyc bo tylko gdy nasz klub upadnie, tylko wtedy ich klub bedzie mial prawo istnienia. Wtedy te ich interesy monetarne dopiero nabraly by rozpedu. Ale to juz inny temat, ile kto zarobil na podziale, to tylko tak na marginesie przytoczylem. Otworzcie oczy i zauwazcie ze to oni sa najwiekszym wrogiem ZS, chociaz urodzeni przez ta sama matke jak my.
Nie mam zamiaru juz tutaj wiecej dyskutowac na ten temat ktory powinien byc oczywisty.
Tym z Was ktorym przeszkadzaja moje wpisy (np. Lucas, Adam, August)mowie szczerze: "przepraszam", juz nie mam ochoty pisac tutaj wiecej tlumaczen moich pogladow i mojego zdania na temat zdracjow. Wybaczcie ze podjalem dyskusje. Nie chcialem was urazic
Tym ktorzy sa z B-klasy mowie: "Wypie..."
A tych ktorzy popieraja moja teze zapraszam do dalszych dyskusji na wiadomy temat do mnie na PW
Ludowiec

Postprzez pyla 2011-12-18, 9:40 pm

Bez obrazy Panowie ale ta ortografia.
pyla

Postprzez August 2011-12-18, 10:46 pm

Ludowiec napisał(a):Tym z Was ktorym przeszkadzaja moje wpisy (np. Lucas, Adam, August)mowie szczerze: "przepraszam", juz nie mam ochoty pisac tutaj wiecej tlumaczen moich pogladow i mojego zdania na temat zdracjow. Wybaczcie ze podjalem dyskusje. Nie chcialem was urazic

Nie chodzi o urazę tylko o klepanie jednego i tego samego. Bo to i tak nic nie zmieni. I dlatego czas zakończyć tego rodzaju dyskusje. Czas lepiej pomysleć o czymś co bym nazwał strategią dla klubu bo czas leci. A wszystko w czarnej dupie.
August

Postprzez August 2011-12-19, 9:37 am

Panie i Panowie, skończmy już konwersować kategoriami kto miał rację a kto nie. Co miał zostać powiedziane na temat 1906, powiedziane zostało. Zamiast się skupiać na maniakalnym najeżdżaniu na 1906 może jeden z drugim zadziałałby aktywniej na rzecz SKZS. Jak już napisałem wcześniej, niezbędnym będzie stworzenie "Strategii dla klubu". Koniecznym do tego będzie zaangażowanie speców od marketingu sportowego. Są wśród nas tacy ? Swego czasu tacy się pojawiali na forum, a byli olewani przez klub. Teraz , z pomoca stowarzyszenia, może pójdzie łatwiej.
August

Postprzez eL-Grego 2011-12-19, 11:20 am

Dokładnie. Co da Zagłębiu, oprócz karmienia własnej próżności rozstrząsanie kto miał a kto nie miał racji? Wszyscy zostaną przy swoich racjach, pogłębiając tylko podziały. Co do apelu Augusta to poszukiwani są kibice z rzeczywistym doświadczeniem w zakresie marketingu, popartym i wykształceniem i osiągnięciami w tej dziedzinie. Nie tacy z samymi chęciami i wolnym czasem, dla tych drugich też znajdzie się zajęcie..
eL-Grego

Postprzez flex 2011-12-19, 11:48 am

Widzę, że temat zaczyna dryfować w innym kierunku niż "Marketing klubu" dlatego proponuję powrócić na właściwy kurs.
flex
Administrator

Postprzez django 2011-12-20, 12:44 am

Jeżeli mówimy o PROFESJONALNYM marketingu, to pierwszym pytaniem jakie zada profesjonalista będzie pytanie o budżet, jakim będzie dysponował. To determinuje całą resztę i dopiero znając na nie odpowiedź możemy budować jakiekolwiek strategie.

Obecnie w klubie, oprócz tego, że nie ma środków, to chyba nie ma zapotrzebowania na coś takiego jak marketing. Był Mikołaj. Psim obowiązkiem Baczyńskiego było zabranie kilku szalików, zgarnięcie Lachowskiego i Jankowskiego i odwiedzenie jakiejś szkoły, czy domu dziecka. Tu już nawet nie chodzi o brak środków, ale o zwykły brak chęci.
django

Postprzez August 2011-12-20, 8:19 am

Marketing w "Strategii dla klubu" jest ważnym, ale jednym z elementów. Poza tym, prócz pieniędzy, liczy się jeszcze pomysł. Istnieje szereg możliwości rozliczeń o charakterze begotówkowym, barter itd...Dlatego mam nadzieję, że stworzeniem takiego dokumentu zajmie się stowarzyszenie.
August

Postprzez Darian 2011-12-20, 9:10 pm

Patrząc np. na reklamówkę Warszawy ze "zboczeńcem" za którą zapłacono pół miliona złoty i dla kontrastu reklamówka z kampanii prezydenckiej sztabu wyborczego Grzegorza Napieralskiego ktora kosztowała kilkadziesiąt razy taniej trudno stwierdzić że pieniądz jest najważniejszy.

W pierwszej wspomnianej reklamówce przekazano - no właśnie nie za bardzo wiadomo co?? W drugiej wykreaowano Napieralskiego na młodego,ambitnego i nowoczesnego polityka.

Tak więc nie hajs jest najważnieszy ale inwencja,pomysłowość i konkretne przesłanie!
A przesłanie powinno być jasne i czytelne "Zagłębie klubem całego Zagłębia Dąbrowskiego". A zatem jeżeli całego regionu to kibiców Zagłębia są tysiace. To z kolei powinno dawać do myślenia lokalnym i nie tylko inwestorom że jest tu szansa na pieniądz. Co dalej? Sami sie domyślcie.

Tylko trzeba to odpowiednio przygotować i udowodnić że tak jest. Niestety sytuacja jest schizofremiczna i nawet kibice nie garna sie do wspierania "klubu regionu". Nawet jak Zagłebie walczyło o awans bijąc się z Zawiszą i Polkowicami to na meczu z tą pierwszą drużyną było raptem 2000 ludzi. To sam Sosnowiec powinien był zapełnić przynajmniej w połowie Ludowy a co dopiero ze wsparciem miejscowości zagłebiowskich. Tyle że i to można zatuszować podając wysokie frekwencje na meczach z Wisła, Jagiellonią czy Ruchem.Trzeba tylko pokazać potencjał. Popatrzcie jak wyglądało to w Warszawie czy Szczecinie stosunkowo niedawno.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna