Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez RUDI 2011-11-18, 1:22 am

django napisał(a):
RUDI napisał(a):Miasto ma prawa do wszystkich zawodników ?o to mi chodziło ,może chcą ruszyć z jakimiś propozycjami dla piłkarzy ,taka moja teoria spiskowa ;-)

"Prawo do zawodników" ma klub - tak długo, na jak długo jest podpisana umowa z danym zawodnikiem. I bez zgody klubu piłkarz nigdzie nie odejdzie. Natomiast jeżeli klub zalega piłkarzowi z wypłatami powyżej 3 miesięcy, to grajek może wystąpić do PZPN o rozwiązanie kontraktu. I takie niebezpieczeństwo może być w przypadku Jankowskiego. Jeżeli chodzi o Szlakotina i Stefańskiego, to obaj zimą mogą opuścić Zagłębie, bo kończy im się - odpowiednio - kontrakt i wypożyczenie.

django -ja mniej więcej wiem na czym rzecz polega ;-) trzeba do twojej listy dopisać jeszcze chyba Mójtę.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez tiktak 2011-11-19, 9:47 am

Na 90 minut piszą że Mójta idzie do zobrza.
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=79&runda=2
tiktak

Postprzez RUDI 2011-11-19, 10:46 am

tiktak napisał(a):Na 90 minut piszą że Mójta idzie do zobrza.
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=79&runda=2

Szkoda ,wydaje mi się że to jeden z niewielu piłkarzy którzy mogli się podobać i udanie się odnaleźli w Zagłębiu w tej rundzie ,chociaż z jego wypowiedzi że koledzy go nie widzą na boisku ,można wnioskować że coś było ,jest ,nie tak.
RUDI

Postprzez jackie57 2011-11-20, 9:48 pm

Do Rudi: masz rację. To jeden z nielicznych zawodników Zagłebia, którzy nadają się do gry w II lidze. Dominuje niestety miernota.
jackie57

Postprzez patrios91 2011-11-20, 9:59 pm

Stefanski,Jankowski,Bialek,Cyganek,Lachowski,Marek napastnik,Mojta,Sierczynski,Szlakotin. To tyle z zawodnikow,ktorzy powinno zostac w Zaglebiu.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez RUDI 2011-11-20, 11:05 pm

Plotka żeby zrobić newsa?

Prezes Leszek Baczyński podczas spotkania z sosnowieckimi radnymi stwierdził, że drużynie potrzeba dwóch, trzech piłkarzy, którzy pociągną grę. Tych zespół może zyskać, gdy kontuzje wyleczą Marcin Lachowski (na Ludowym plotkuje się też, że zimą może rozstać się z Zagłębiem), Łukasz Wijas czy Tomasz Łuczywek.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1eHmBKahr
RUDI

Postprzez TadPogon 2011-11-21, 7:20 pm

No nareszcie moge cos napisac - nie moglem sie zalogowac ale chyba juz jest wszystko OK
Mysle ze Tomek Luczywek powinien dac sobie spokój.
Mysle ze trener i Rysiu Czerwiec plus Szef bramkarzy cos wymyslą sensownego, aby ta druzyna
grała i przwozila do Sosnowca punkty i oczywisci na Ludowym to nie ma przepros.
Mysle ze trzeba czekac na pierwsze ruchy kadrowe.
Pozdrawiam Tadeusz
TadPogon

Postprzez django 2011-11-22, 6:42 pm

- To jeden z trzech piłkarzy, których określiłbym mianem "szefów" sosnowieckiej drużyny. Zmężniał. Nabrał doświadczenia. Sprawdził się nie tylko na skrzydle, ale i w ataku. Jego ambicje muszą sięgać powrotu na Cichą. Z drugiej strony nie będę przecież działał na własną niekorzyść i wypychał kluczowego zawodnika mojej drużyny do Ruchu - uśmiecha się trener Jerzy Wyrobek.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1eSP5h9aV

Uśmiechaj się Jurek dalej i reklamuj Stefańskiego w gazetach. Na pewno w ten sposób go nie wypychasz z ZS.
django

Postprzez django 2011-11-24, 7:11 pm

- Jestem zadowolony ze sparingu, zaprezentowało się przed nami kilku ciekawych, młodych chłopaków - mówił po meczu trenr Zagłębia, Jerzy Wyrobek.

Zagłębie testowało 16 piłkarzy: Mariusz Gierczuk, Paweł Domański, Mateusz Dreszer (1987', 93' i 91 wszyscy Czarni Sosnowiec), Przemysław Wołczyk, Mateusz Gleń (rocznik 92' i 1993' obraj Unia Dąbrowa Górnicza, liga okręgowa), Artur Karpowicz, Marcin Smarzyński (87' i 88' obaj Górnik Wesoła, IV liga), Tomasz Serafin (82', Wyzwolenie Chorzów), Marek Sobczak (89' Celuloza Kostrzyn nad Odrą), Alan Filipienko (91', Łucznik Strzelce Krajańskie), Paweł Poksa (93' juniorzy Zagłębia Sosnowiec), Adam Baran (91' MKS Sławków), Jakub Ochman (91' Przebój Wolbrom), Łukasz Przepindowski (94' Zgoda Byczyna), Daniel Kutarba (92' Slavia Ruda Śląska), Jakub Stefanski (90' AKS Niwka Sosnowiec).
http://zaglebie.eu/testowani-pokonali-sole-_2_1816.html

Prawie sami młodzi, w większości z klubów regionu. Zobaczymy ilu zostanie do lutego, bo w grudniowych sparingach to nawet Ojrzyński testował chłopaków z niższych lig. No ale jak nie ma kasy, to jest większa szansa, że w końcu Zagłębie zweryfikuje teorie o wielkich talentach kopiących na lokalnych pastwiskach.
django

Postprzez MrCricket 2011-11-24, 11:23 pm

django napisał(a):
- Jestem zadowolony ze sparingu, zaprezentowało się przed nami kilku ciekawych, młodych chłopaków - mówił po meczu trenr Zagłębia, Jerzy Wyrobek.

Zagłębie testowało 16 piłkarzy: Mariusz Gierczuk, Paweł Domański, Mateusz Dreszer (1987', 93' i 91 wszyscy Czarni Sosnowiec), Przemysław Wołczyk, Mateusz Gleń (rocznik 92' i 1993' obraj Unia Dąbrowa Górnicza, liga okręgowa), Artur Karpowicz, Marcin Smarzyński (87' i 88' obaj Górnik Wesoła, IV liga), Tomasz Serafin (82', Wyzwolenie Chorzów), Marek Sobczak (89' Celuloza Kostrzyn nad Odrą), Alan Filipienko (91', Łucznik Strzelce Krajańskie), Paweł Poksa (93' juniorzy Zagłębia Sosnowiec), Adam Baran (91' MKS Sławków), Jakub Ochman (91' Przebój Wolbrom), Łukasz Przepindowski (94' Zgoda Byczyna), Daniel Kutarba (92' Slavia Ruda Śląska), Jakub Stefanski (90' AKS Niwka Sosnowiec).
http://zaglebie.eu/testowani-pokonali-sole-_2_1816.html

Prawie sami młodzi, w większości z klubów regionu. Zobaczymy ilu zostanie do lutego, bo w grudniowych sparingach to nawet Ojrzyński testował chłopaków z niższych lig. No ale jak nie ma kasy, to jest większa szansa, że w końcu Zagłębie zweryfikuje teorie o wielkich talentach kopiących na lokalnych pastwiskach.

To jest bardziej przegląd kadr, zwłaszcza młodych zawodników głównie z terenów Zagłębia Dąbrowskiego. Może znajdzie się jakaś jedna, dwie perełki, które wzmocnią w przyszłości Zagłębie. Wszyscy wiemy, że tacy zawodnicy ligi nam nie utrzymają. Kilku grajkom trzeba podziękować i ściągnąć lepszych najemników, oby tylko znalazły się na to jakieś fundusze.
MrCricket

Postprzez August 2011-11-29, 10:22 pm

W piątek kończy się okres roztrenowania w sosnowieckim drugoligowcu. W klubie przymierzają się już do pierwszych transferów- Na razie listy transferowej jeszcze nie ma, ale nie da się ukryć, że z kilkoma zawodnikami na pewno się pożegnamy - mówi trener Jerzy Wyrobek. Ruch czeka na powrót wypożyczonego do Sosnowca Patryka Stefańskiego. - Chcielibyśmy, żeby potrenował z drużyną w styczniu. Trenerzy ocenią wtedy, czego nauczył się w Sosnowcu - mówi Mirosław Mosór. Dyrektor niebieskich nie wyklucza jednak kolejnego wypożyczenia Stefańskiego, którym jest zainteresowana m.in. pierwszoligowa Sandecja Nowy Sącz.

W Sosnowcu będzie ciężko też zatrzymać Adama Mójtę. Lewy obrońca też ma propozycje z innych klubów. Na razie pojechał w sprawach prywatnych do Monachium.

Zagłębie już testuje nowych piłkarzy. W sparingu z GKS-em Katowice z dobrej strony pokazał się ukraiński stoper Władimir Ostrouszko. 32-letni piłkarz grał ostatnio w pierwszoligowym klubie Zirka Kirowograd. Do Sosnowca przyjechał dzięki pomocy ukraińskiego bramkarza Zagłębia Ołeksija Szlakotina. - Ciekawy chłopak. Chce u nas grać, ale do konkretów jeszcze daleko - wyjaśnia Wyrobek.
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... chium.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez flex 2011-11-30, 7:16 am

Żeby na wiosnę nie okazało się, że tym razem jest problem z ofensywą. Nie ma co ukrywać samymi remisami ligi nie utrzymamy.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
flex
Administrator

Postprzez August 2011-11-30, 8:48 am

Oby się nie okazało, że na wiosnę tak naprawdę będziemy słabsi bo większość szrotu zostanie a na miejsce Mójty i Stefańskiego przyjdą wynalazki a la Jarczyk z Balulem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez TadPogon 2011-12-02, 4:45 pm

Noi to jest niebezpieczenstwo otóż RAFAŁ JANKOWSKI - napastnik Zagłebia Sosnowiec
był testowany przez Piasta Gliwice. W meczu TEST strzelił dwie bramki a Piast wygrał
dwa do zera. Noi masz babo placek - Pietrzak w Piascie Jankowski w Piascie budujemy
druzynie z Gliwic nie zły sklad na Wiosne.
Pozdrawiam
Tadeusz
TadPogon

Postprzez RUDI 2011-12-02, 4:53 pm

Może jednak zostanie ?

Dziś Rafał Jankowski pojechał na sparing Piasta Gliwice, w którym pokazał, że strzelanie bramek przychodzi mu z łatwością. Popularny „Jankes” zdobył dwa gole, a gliwiczanie pokonali litewski Trakų FK… 2:0. - Nie oznacza to, że odejdę, jest szansa, że zostanę w Sosnowcu - przekazał napastnik. - W tym sezonie się utrzymamy, w przyszłym powalczymy o awans do 1 ligi, a w kolejnym do ekstraklasy, zawsze chciałem taką drogę przejść - dodał uśmiechnięty „Jankes”.
Więcej ...http://zaglebie.eu/jankowski-dalej-strzela-_2_1821.html
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna