Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez RUDI 2011-10-26, 9:03 am

Zainteresowani mogą obejrzeć tą sesję na żywo w internecie
27 października o godzinie 11.00 w sali nr 319 Urzędu Miejskiego w Sosnowcu przy al. Zwycięstwa 20 odbędzie się XV sesja Rady Miejskiej. Zapraszamy do śledzenia obrad sesji od godz. 11.00 na żywo w TV Sosnowiec

http://www.sosnowiec.pl/urzad_miejski/a ... _zywo.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez RUDI 2011-11-03, 7:51 pm

Kto ma akcje Zagłębia Sosnowiec? I dlaczego nie ma ich miasto?

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1cfaO83KT
RUDI

Postprzez patrios91 2011-11-03, 11:56 pm

Co ty Pawelku ,ze tak powiem odwalasz? Jakos zawsze radziles sobie z klotniami na forum i nigdy temat nie byl blokowany. Moze najlepiej zmien nazwe strony na 1906 i pie*ol to wszystko. Jestes k*wa stronniczy...i to mi sie nie podoba.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez bbartek 2011-11-04, 7:00 am

O jakiej przyszłości tu mówimy ?
O takiej w której kibice ZS 1906 będą "siłą" przekonywali do swoich racji i określali kto może jest "prawdziwym" kibicem o kto osobą która próbuje zawładnąć Ludowym ?
Byłem zwolennikiem osiągniecia kompromisu pomiedzy ZS1906 a SKZS ale byłem naiwny pomimo, że od 55 lat jestem na Ludowym i miałem przekonanie że jestem kibicem Zagłebia i wspieram Klub tak jak mogę i potrafię i nigdy nie przyszły mi do głowy, że to co robie zmierza do zawładnięcia Ludowym.
To już przerabialiśmy , troche na innym polu..

Jak przeglądam te 477 stron poświęconym przyszłości Zagłębia to wydaje mi się, że dzisiejsza sytuacja to jakiś koszmarny sen, horror i zaraz obudze sie i usłysze : "druga strona odpowiada" i chwile później oklaski za w miarę dobra odpowiedź.

Wycofuje sie z pisania na Forum bo to już nie jest moje Forum gdzie półprawda miesza sie z kłamstwem, gdzie panuje nienawiść i wymiana wzajemnych obelg.
Życze Kolegom ZS1906 aby Ich Wiara w Zagłębie Sosnowiec powróciła a ja nadal będę wspierał Zagłębie tak jak potrafie .
bbartek

Postprzez bbartek 2011-11-04, 7:12 am

Przepraszam ale zapomniałem umieścić w moim wpisie stopki Stowarzyszenia Kibiców Zagłębia Sosnowiec.
bbartek

Postprzez RUDI 2011-11-04, 11:08 am

[quote="bbartek"]

Jak przeglądam te 477 stron poświęconym przyszłości Zagłębia to wydaje mi się, że dzisiejsza sytuacja to jakiś koszmarny sen, horror i zaraz obudze sie i usłysze : "druga strona odpowiada" i chwile później oklaski za w miarę dobra odpowiedź.

Gorzej jak po obudzeniu ,i haśle '' druga strona odpowiada'' nie usłyszysz nic ,będzie cisza ,bo okaże się że piłkarskie święto na Ludowym jest zastrzeżone i trzeba mieć pisemną zgodę ,ewentualnie ktoś zapamięta te dzisiejsze czasy .
RUDI

Postprzez miszczpiura 2011-11-04, 9:14 pm

Póki nic się nie działo i jakoś nie było inicjatywy do działania to pan G i super ekipa ZS 19:16 siedzieli cicho. Wprowadzili podział na kibiców i obserwatorów. Ale gdy tylko coś zaczęło się dziać pan G niczym uzurpator zaczął wszystkim dyrygować, niszczyć itd Cóż nie może on dopuścić do upadku interesu na którym zarabia a pieniądze pochodzą od "prawdziwych kibiców". Powrót kibiców na Ludowy = utrata pieniążków dla pana G. Sami nie przyjdą i innym też nie pozwolą :kiepsko: . Już się śmiechy zaczynają i to nie z ludzi chodzących na Ludowy, ale z was, wiernych 19:16. Ciekawe jak długo klub będzie istniał. Wystarczy brak awansu i już będą problemy. Potrzeba 5 lat żeby wasze 19:16 doszło tam gdzie jest JEDYNE i PRAWDZIWE ZAGŁĘBIE, te na które jeździłem tyle kilometrów.

Przyszłość klubu jest niewiadomą, miejmy nadzieję, że ludzie którym na prawdę zależy na klubie będą pojawiać się na Stadionie Ludowym. Pewnie pan G też by chciał żeby jego klub grał na Ludowym. A kasę na wynajem itd od was z kieszeni :brawo: i kolejne cegiełki :brawo: Chyba, że tym razem Urząd Miasta będzie przez kogoś zastraszany, aby za free udostępnił stadion a ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC grało na treningówce.
miszczpiura

Postprzez Brynic 2011-11-04, 9:47 pm

@miszczpiura
To co napisales to prawda i wszyscy ja znaja, problem tylko w tym ze glowny bohater twojego posta zabrania nam "niekumatym" wypowiadac sie nawet na temat klubu lub powtarzac prawde. On uwaza sie za boga bo ma poparcie paru osilkow, a my wszyscy to nic nie warci piknikowcy z krytej. Na niczym sie nie znamy i mamy siedziec cicho bo on tak zarzadzil.
Na normalnym poziomie to on bedzie z nami dopiero rozmawial jak wrzucimy co mecz b-klasowych 2 zeta do jego puszki.
To wszystko przypomina mi cyrk typu "Radio Maryja":
Jeden guru plecie bzdury i zbiera od innych kase za to ze plecie bzdury.
Brynic

Postprzez jondek 2011-11-04, 10:06 pm

Czy jest zgoda"jedynie prawdziwych" kiboli, na udział kibiców Zagłębia,w jutrzejszym meczu z Elaną,na Stadionie Ludowym???? :redface:
jondek

Postprzez Brynic 2011-11-04, 10:27 pm

Z tego co wiem to wielebni z Zagorza nie zabronili nikomu jutro zasiasc na krytej. Jest tylko zakaz wyjazdowy i zakaz robienia flag.
Jako piknik dziekuje wielebnym prawdziwym kibicom za prawo do zakupu biletu i za to ze wolno mi jeszcze samodzielnie oddychac i myslec.
Brynic

Postprzez Qcu20 2011-11-04, 10:37 pm

Ja tego nie rozumiem, jak może być zakaz organizacji wyjazdu na mecz do Rybnika..Teraz to są dwa inne klubu więc Stowarzyszenie Kibiców Zagłębia Sosnowiec, może robić generalnie co chce, zbiera grupę i jedzie do Rybnika. To jakaś paranoja..Podobno "Piłka nożna dla kibiców" - czy coś się zmieniło?

Może warto zaryzykować i zorganizować mimo wszystko wyjazd do Rybnika?
Qcu20

Postprzez saster 2011-11-04, 10:55 pm

Gabryś i koledzy przygotowują się do powrotu na Ludowy, a robią to ze sobie własciwą gracją. Gazownik do sejmu nie wszedł, więc z pół bańki od pegienigie nici, przywódca że tak powiem, ma swoje sprawy na głowie, że tak powiem na czas dłuższy. Kaska się skończyła, frajerów brakło. Mam nadzieję, ze na wiosnę baczyński nie da się szantażować i nie da im pomieszczeń na ukradzione flagi, złotówki z biletu itp. A my nie zapomnimy tj hańby, która zorgnizowali dla drobnych interesów. Bo wrócą, jak przewidywałem w pierwszym poście napisanym tutaj. Bojkotujcie ich vlepki i inne akcje, chyba, że chcecie napcyhać prywatne kieszenie.
Ludziom ze stowarzyszenia proponuję pogadać z baczyńskim, żeby pewne pomysły móc robić pod klubem.
saster

Postprzez tigers96 2011-11-04, 11:57 pm

Dostanie jeden z drugim po głowie w czasie wyjazdu i odechce się wam jeździć na wyjazdy, albo znajdą się mądrzy, którzy będą szukać 'zadośćuczynienia' na policji i narobicie przypału ludziom, którzy budowali markę kibicowską przez wiele lat.
tigers96

Postprzez mario1 2011-11-05, 12:21 am

tigers96 napisał(a):Dostanie jeden z drugim po głowie w czasie wyjazdu i odechce się wam jeździć na wyjazdy, albo znajdą się mądrzy, którzy będą szukać 'zadośćuczynienia' na policji i narobicie przypału ludziom, którzy budowali markę kibicowską przez wiele lat.

no i dobrze przeciez to nie kibice wlasciwego klubu to co was obchodzi jak po nosie dostana swoja marke kibicowska zabraliscie w kieszeniach do nowego klubu i nie powinniscie sie wtracac
mario1

Postprzez miszczpiura 2011-11-05, 12:36 am

tigers96 napisał(a):Dostanie jeden z drugim po głowie w czasie wyjazdu i odechce się wam jeździć na wyjazdy, albo znajdą się mądrzy, którzy będą szukać 'zadośćuczynienia' na policji i narobicie przypału ludziom, którzy budowali markę kibicowską przez wiele lat.

Według was przecież tylko jest jedno Zagłębie a mianowicie, zagłębie 19:16 Sosnowiec. Martwcie się o siebie, żeby wam tam ktoś przypału na wioskach nie zrobił jak będziecie w kilkudziesięciu jeździć. II ligowe Zagłębie nie jest waszym klubem, nie utożsamiacie się z kibicami z Ludowego więc kit wam do tego wszystkiego. I dobrze wam wyżej napisano - wrócicie z podkulonym ogonem. I znów będziecie "zbieramy na oprawy" itd. Przestrzegam również wszystkich - nic nie kupujcie, żadnych vlepek itd. Nie dajcie się omotać ponownie panu g.
miszczpiura

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna