Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez django 2011-10-02, 11:59 am

Brynica1 napisał(a):@django, ja mysle ze trzeba by bylo na poczatku dowiedziec sie jak wysokie jest zadluzenie klubu i znac wszystkich wierzycieli. Mysle ze to by byla podstawa do jakiegos konkretnego planu. Bo jezeli mamy zwalczac dlug to musimy ten dlug znac. Co myslisz skad wyciagniemy takie informacje?

Dług wynosi między 3 a 4 miliony złotych, z czego niecały milion to pożyczki od Szatana.
django

Postprzez Brynica1 2011-10-02, 12:04 pm

PawełK napisał(a):Poszukaj w internecie znalazłeś zabawę kto ma więcej kibiców w Sosnowcu to może i znajdziesz takie informacje...

Widac ze jedyne co umiecie to prowokowac, i tacy jestescie wszyscy w tej b-klasie. Boli was ze my zostalismy wierni a wy poszliscie za Gabrysiem i jego kolezkami z warki. Nigdy nie osiagniecie tego co my - a mianowicie HONORu, bo HONORem jest to ze na zawsze jestesmy z ZS, i nie uciekamy jak szczury z tonacego okretu.
Brynica1

Postprzez RUDI 2011-10-02, 12:18 pm

Zadłużenie miast powiatowych Zagłębia Dąbrowskiego

Dług Sosnowca
193 184 312 PLN

Dług Będzina
51 391 803 PLN

Dług Dąbrowy Górniczej
99 420 188 PLN

Dług Jaworzna
116 902 336 PLN

Dług Zawiercia
10 026 878 PLN
więcej na -
http://kos.org.pl/dokumentacja/liczniki-zadluzenia/
Jeżeli liczby podane są faktyczne ,to według mnie te 3 miliony zadłużenia Zagłębia ,miasta, jako współwłaściciela są śmieszną sumą.
Dąbrowa Górnicza . jak dobrze pamiętam ,na samą tylko promocje miasta w Tour de Pologne 2011 wydała 300 tysięcy .
Dla piszących że jest to najważniejszy problem ,to jeden z problemów ,ale na pewno nie zmuszający do postawienia klubu w stan likwidacji.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez GrubyPerez 2011-10-02, 12:53 pm

Brynica1 - daj spokój - nie zaogniaj - chcesz do SKZS dołączyć- zapraszam na PW.

PawelK - ciężki z Ciebie przypadek , ale wciąż uważam ,że reformowalny.

Ponawiam i dla Ciebie zaproszenie do Stowarzyszenia - jest w nim miejsce dla wszystkich kibiców Zagłębia , także dla [ moim subiektywnym zdaniem- nie feruję wyroków] - zbłąkanych owieczek.

Drużyna w B klasie jest faktem , na szczęście istnienie Zagłębia też. Trzeba wykorzystać pozytywnie powstałe zamieszanie i ponownie zjednoczyć kibiców Zagłębia, bo trwanie w stanie obecnym to jazda w dół bez hamulców.
Paweł, może i masz trochę racji Z TWOJEGO punktu widzenia, ale też nie wmawiaj nam, że spotkania w Warce czy w Dąbrowie stanowiły o czymkolwiek.
SKZS ( w trakcie rejestracji oczywiście) zgodnie ze swoim statutem oraz Paktem dla Zagłębia rozmawia lub próbuje rozmawiać z każdym mogącym coś wnieść w proces ratowania Zagłębia. A więc z miastem, Radnymi, organizacjami społecznymi,obecnym Zarządem klubu Zagłębie,osobistościami związanymi z regionem Zagłębia, potencjalną grupą biznesową, mediami. Także z twórcami tej strony i założycielami klubu kibicowskiego.Chyba nikogo nie pominąłem.
Mówiłem i pisałem już wielokrotnie, także do Ciebie - rozumiem genezę tak drastycznego ruchu jak założenie (nowego) klubu - NIE ROZUMIEM i nie zgadzam się ze sposobem wprowadzenia jej w życie, realizacją itd.
WZNIEŚCIE SIĘ PONAD PODZIAŁY i razem popracujmy usilnie na uratowaniem Zagłębia - bez wytykania sobie kilku czy kilkunastu błędów i grzeszków.
Niniejszym wzywam wszystkich do pracy nad dziełem ratowania Zagłębia , w ramach SKZS bądź poza nim. Każdy jest kibicem, kto w sercu nosi ten klub. I grupy kibicowskie ( nie wymieniam żadnej ,żeby kogoś nie pominąć) , i jak to nazywają co niektórzy "pikniki" oraz tacy jak ja , co kiedyś na każdy wyjazd a teraz już tylko "piknik".
Ogarnijcie się , proszę.
Jeśli nie potraficie bądź nie chcecie - po prostu ZAMILCZCIE.
Ale chodźcie na Ludowy , bo każdy trochę jest potrzebny.
Wkrótce więcej oficjalnych informacji na temat SKZS ( także na stronie 100% wg. zapewnień) - KAŻDY będzie mógł przystąpić, podziałać, czy nawet wejść w skład Zarządu , bo obecny tak z nazwy jak i z założenia jest póki co Zarządem tymczasowym.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Brynic 2011-10-02, 3:55 pm

Moj nick to Brynica1.
Przepraszam wszystkich kibiców z b-klasy jezeli ich urazilem moimi slowami. Nigdy wiecej nie powiem na was juz nic zlego. Chce uniknac tym samym kolejnego bana mojego konta na forum.
Przepraszam szczegolnie "PawelK" i prosze pokornie by nie czul sie nigdy wiecej urazony moimi slowami na tym forum, i aby zezwolil mi wyrazac moje opinie tutaj na forum.

Sorry Sorry Sorry

Edit (LucasUSA): Gwoli scislosci, to ja Ci dalem bana. Przekroczyles granice dobrego smaku. Ciesze sie, ze obiecujesz poprawe :niezle:
Brynic

Postprzez zaglebie76 2011-10-02, 4:50 pm

Zarzuty Pawła ,że po pierwszym spotkaniu kibice ze Stowarzyszenia nie wiedzą wszystkiego są trochę śmieszne i pachną czepialstwem.
Rozumiem że po drugim spotkaniu kibice powinni już znać konkretne kwoty przeznaczone na Zagłębie ,po trzecim załatwić budowę nowego stadionu i rozwiązać Stowarzyszenie bo wszystkie sprawy już będą załatwione...Bądźmy poważni.
zaglebie76

Postprzez tiktak 2011-10-02, 5:05 pm

zaglebie76 napisał(a):Zarzuty Pawła ,że po pierwszym spotkaniu kibice ze Stowarzyszenia nie wiedzą wszystkiego są trochę śmieszne i pachną czepialstwem.
Rozumiem że po drugim spotkaniu kibice powinni już znać konkretne kwoty przeznaczone na Zagłębie ,po trzecim załatwić budowę nowego stadionu i rozwiązać Stowarzyszenie bo wszystkie sprawy już będą załatwione...Bądźmy poważni.

Krócej się tego nie dało ująć.Bardzo trafne. :brawo: :brawo: :brawo:
tiktak

Postprzez PawełK 2011-10-02, 5:16 pm

zaglebie76 napisał(a):Zarzuty Pawła ,że po pierwszym spotkaniu kibice ze Stowarzyszenia nie wiedzą wszystkiego są trochę śmieszne i pachną czepialstwem.

Nie zarzuty, a uwagi, ale skoro już się czepiam to...

zaglebie76 napisał(a):Rozumiem że po drugim spotkaniu kibice powinni już znać konkretne kwoty przeznaczone na Zagłębie ,po trzecim załatwić budowę nowego stadionu i rozwiązać Stowarzyszenie bo wszystkie sprawy już będą załatwione...Bądźmy poważni.

Jeżeli odstępy pomiędzy tymi spotkaniami wynosiłyby tyle co sesje RM to można powiedzieć, że nowo powstałe Stowarzyszenie cechuje się niezwykłą skutecznością działania oraz ogromną siłą przebicia :-)

Kol. zaglebie76 rozumiem, że czasu jest sporo i można się spotykać i o nic nie pytać, niczego nie żądać, w zasadzie tak by było najlepiej dla tych w UM. Bądź poważny! Do każdego takiego spotkania trzeba się odpowiednio przygotować, aby później umieć na różne pytania odpowiedzieć. Po to jest właśnie forum, aby rozmawiać, podpowiadać, wnosić swoje uwagi, a czasem nawet wystosować zarzuty (oczywiście w granicach regulaminu ;-) ).
PawełK
pyszałek

Postprzez tiktak 2011-10-02, 5:43 pm

Wzrusza mnie gdy dwóch spierających się ludzi mówi jeden do drugiego: bądźmy poważni! Oznacza to, że jeden z nich ma problem z kontaktem z rzeczywistością (mówiąc oględnie).
Co do regulaminu należy rozumieć, że podjazdy w formie obrazkowej są dopuszczalne (nie doczytałem tego punktu). To się dobrze składa, bo jest taka twarz funkcjonująca w przestrzeni publicznej, z którą forumowy strażnik regulaminu niezmiennie mi się kojarzy.
tiktak

Postprzez August 2011-10-02, 6:11 pm

PawełK napisał(a):Do każdego takiego spotkania trzeba się odpowiednio przygotować, aby później umieć na różne pytania odpowiedzieć. Po to jest właśnie forum, aby rozmawiać, podpowiadać, wnosić swoje uwagi, a czasem nawet wystosować zarzuty

Mam tylko jedno, krótkie pytanie. Czy i kiedy na stronie głównej 100% pojawi się apel, który wystosował tymczasowy Zarząd Stowarzyszenia ? Bo dyskusję o nim chyba trzeba by zacząć od tego.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-10-02, 8:19 pm

August napisał(a):Mam tylko jedno, krótkie pytanie. Czy i kiedy na stronie głównej 100% pojawi się apel, który wystosował tymczasowy Zarząd Stowarzyszenia ? Bo dyskusję o nim chyba trzeba by zacząć od tego.

Myślę, że jeszcze dzisiaj.
django

Postprzez August 2011-10-02, 8:59 pm

No i od tego należałoby rozpcząć wszelką dyskusje na temat oceny tego apelu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Brynic 2011-10-04, 1:40 pm

Jerzy WYROBEK nowym trenerem !!!!!
Brawo !!!!!
Brynic

Postprzez RUDI 2011-10-18, 10:43 am

Adam Mójta to w ostatnich meczach kluczowy piłkarz drugoligowca z Sosnowca. W czterech spotkaniach zaliczył cztery asysty przy bramkach kolegów
Lewy obrońca grał ostatnio w Viktorii Żiżkow. Długo były problemy z potwierdzeniem go do gry. Zdenerwowany zawodnik pojechał nawet do Czech, by odzyskać swój certyfikat. - Cieszę się, że mogę pomóc. Jestem wdzięczny prezesowi, że przygarnął mnie na dwa dni przed zamknięciem okna transferowego - mówi 25-letni Mójta. W klubie zdają sobie sprawę, że umiejętności obrońcy spokojnie pozwolą mu na grę w wyższej lidze i prawdopodobnie po zakończeniu rundy jesiennej Mójta pożegna się z Sosnowcem.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1b7oEwwDP
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez STACH PL 2011-10-18, 1:14 pm

Co do Mójty pewnie że by się przydał widać że ma papiery na grę wyżej i za wyższe pieniądze ale nie ma ludzi niezastąpionych,jednak w naszej sytuacji na miejscu prezesa zrobiłbym wszystko żeby go zatrzymać bo nie możemy wymieniać czterech obrońców w przerwie zimowej (choć długa) Udało się z Lachą może uda się i z Mójtą zobaczymy.
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna