przez GrubyPerez 2011-10-02, 12:53 pm
Brynica1 - daj spokój - nie zaogniaj - chcesz do SKZS dołączyć- zapraszam na PW.
PawelK - ciężki z Ciebie przypadek , ale wciąż uważam ,że reformowalny.
Ponawiam i dla Ciebie zaproszenie do Stowarzyszenia - jest w nim miejsce dla wszystkich kibiców Zagłębia , także dla [ moim subiektywnym zdaniem- nie feruję wyroków] - zbłąkanych owieczek.
Drużyna w B klasie jest faktem , na szczęście istnienie Zagłębia też. Trzeba wykorzystać pozytywnie powstałe zamieszanie i ponownie zjednoczyć kibiców Zagłębia, bo trwanie w stanie obecnym to jazda w dół bez hamulców.
Paweł, może i masz trochę racji Z TWOJEGO punktu widzenia, ale też nie wmawiaj nam, że spotkania w Warce czy w Dąbrowie stanowiły o czymkolwiek.
SKZS ( w trakcie rejestracji oczywiście) zgodnie ze swoim statutem oraz Paktem dla Zagłębia rozmawia lub próbuje rozmawiać z każdym mogącym coś wnieść w proces ratowania Zagłębia. A więc z miastem, Radnymi, organizacjami społecznymi,obecnym Zarządem klubu Zagłębie,osobistościami związanymi z regionem Zagłębia, potencjalną grupą biznesową, mediami. Także z twórcami tej strony i założycielami klubu kibicowskiego.Chyba nikogo nie pominąłem.
Mówiłem i pisałem już wielokrotnie, także do Ciebie - rozumiem genezę tak drastycznego ruchu jak założenie (nowego) klubu - NIE ROZUMIEM i nie zgadzam się ze sposobem wprowadzenia jej w życie, realizacją itd.
WZNIEŚCIE SIĘ PONAD PODZIAŁY i razem popracujmy usilnie na uratowaniem Zagłębia - bez wytykania sobie kilku czy kilkunastu błędów i grzeszków.
Niniejszym wzywam wszystkich do pracy nad dziełem ratowania Zagłębia , w ramach SKZS bądź poza nim. Każdy jest kibicem, kto w sercu nosi ten klub. I grupy kibicowskie ( nie wymieniam żadnej ,żeby kogoś nie pominąć) , i jak to nazywają co niektórzy "pikniki" oraz tacy jak ja , co kiedyś na każdy wyjazd a teraz już tylko "piknik".
Ogarnijcie się , proszę.
Jeśli nie potraficie bądź nie chcecie - po prostu ZAMILCZCIE.
Ale chodźcie na Ludowy , bo każdy trochę jest potrzebny.
Wkrótce więcej oficjalnych informacji na temat SKZS ( także na stronie 100% wg. zapewnień) - KAŻDY będzie mógł przystąpić, podziałać, czy nawet wejść w skład Zarządu , bo obecny tak z nazwy jak i z założenia jest póki co Zarządem tymczasowym.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***