A odnośnie kontraktów i zatrudnionych piłkarzy, to Aleks Szlakotin jest bez klubu i trenuje u trenera Salachny w Mysłowicach z moim 11 letnim bratem. Skoro więc wiele razy ratował nam dupę w poprzednim sezonie i był jednym z niewielu wyróżniających się zawodników, dlaczego nie chciano przedłużyć z Nim kontraktu? Pewnie poszedłby na ustępstwa, zwłaszcza, że nie ma obecnie klubu..
Co do wychowanków to na przykładzie mojego brata ( grał przez 3 lata w APN Sosnowiec ) widać, że tutaj to zabawa a nie treningi..
Byłem ostatnio z Nim na treningu 11 latków w Ruchu Chorzów, inna technika, panowanie nad piłką, drybling w ogóle inne treningi, inny poziom, bo "trenerzy" młodzieży w Zagłębiu uważają, że "jest jeszcze na to czas, teraz to zabawa". Noż kurw.. teraz dostaliby z Nimi 20 do 0, poważnie, nie powalczyliby nawet. A potem się dziwić, że wychowankowie prezentują taki poziom jaki prezentują...
Jak mówi trener do mojego brata : " Ty jesteś bramkarzem, odpocznij sobie, nie ćwicz tego, bo nie musisz tego umieć", no to ręce opadają, a potem pójdzie do innego klubu i powie trenerowi :" trenerze, bo mój były trener mówił, że skoro jestem bramkarzem to nie muszę tego umieć, więc nie umiem. "
Tyle w temacie wychowanków ;)