Leszek Ojrzyński

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Leszek Ojrzyński

Postprzez adamos_6 2011-09-23, 6:09 pm

August napisał(a):Póki co okres skończył się dośc mocnym akcentem. Bo porażka "leadera" Timobajla z 4-ligowcem to "K"ompromitacja.

ja tak tego nie oceniam - chłopa rozliczają z ligi, nie pucharu, więc skład był nieco - powiedzmy - odmienny...
adamos_6

Postprzez yahaya 1906 2011-09-24, 1:06 am

Przypomnijcie sobie gdzie była Korona w zeszłym sezonie w tym momencie rozgrywek,a potem jak wylądowała na końcu.Tu nie ma miejsca żaden fenomen Ojrzyńskiego,to zwykłe szczęście o czym zapewne przekonamy się wkrótce.
yahaya 1906

Postprzez pyla 2011-09-24, 3:09 pm

Tylko szkoda że tego szczęścia jakoś nie miał z ZAGŁĘBIEM :-)
pyla

Postprzez August 2011-10-03, 7:47 pm

Przyjeżdżam do domu, włączam c+sport, a tam słodkie peany nt. Ojrzyńskiego, że aż mdli. Facet jest już kreowany na trenerską gwiazdę ligi. I niech mi ktoś wytłumaczy czemu facet mając, zachowując odpowednie proporcje, ma silniejszy team w 3 lidze, idłuższa przerwę zimową na przygotowania odstawia manianę, a w Kiecach po kilku zaledwie tygodniach przygotowań i osłabieniu drużyny, robi - póki co - dobry wynik.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2011-10-03, 9:47 pm

A może chodzi o te działki odpalane przez grajków za grę ,o których krążyły plotki ,pogłoski?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez MrCricket 2011-10-03, 11:05 pm

August napisał(a): I niech mi ktoś wytłumaczy czemu facet mając, zachowując odpowednie proporcje, ma silniejszy team w 3 lidze, idłuższa przerwę zimową na przygotowania odstawia manianę, a w Kiecach po kilku zaledwie tygodniach przygotowań i osłabieniu drużyny, robi - póki co - dobry wynik.

U nas razem z Ogielą sprowadził ok. 17 grajków, z czego 3/4 nie nadawała się na tę ligę. Większość to znajomi, którzy dorwali się do kasy, której nigdy by nie zobaczyli biegając po 5 ligowych pastwiskach. Jak do Kielc zacznie sprowadzać tabuny znajomych to będzie to samo.
MrCricket

Postprzez STACH PL 2011-10-04, 9:25 am

August napisał(a):Przyjeżdżam do domu, włączam c+sport, a tam słodkie peany nt. Ojrzyńskiego, że aż mdli. Facet jest już kreowany na trenerską gwiazdę ligi. I niech mi ktoś wytłumaczy czemu facet mając, zachowując odpowednie proporcje, ma silniejszy team w 3 lidze, idłuższa przerwę zimową na przygotowania odstawia manianę, a w Kiecach po kilku zaledwie tygodniach przygotowań i osłabieniu drużyny, robi - póki co - dobry wynik.

U nas przeważnie jak ktoś odchodzi to zaczyna lepiej grać strzelać bramki itd...
Może tam chłopaki uwierzyli w jego agresywną taktykę, malowanie na treningu barw wojennych pod oczami (wyczytałem w jakiejś gazecie) przynosi efekty normalnie rambo :lol: ale cóż efekty są. Co do silniejszego teamu to zachowując odpowiednie proporcje August przesadziłeś sam Vuković jest więcej wart niż pół naszej drużyny z tamtego sezonu do tego mają bardzo solidą obronę z Hernani i Stano o której możemy tylko pomarzyć do tego doszła zdolna młodzież i tyle.
Pewnie też szefostwo klubu trzyma ich "króciutko" mają respekt i zapierdalają.
STACH PL

Postprzez August 2011-10-04, 9:50 am

STACH PL napisał(a):Co do silniejszego teamu to zachowując odpowiednie proporcje August przesadziłeś sam Vuković jest więcej wart niż pół naszej drużyny z tamtego sezonu do tego mają bardzo solidą obronę z Hernani i Stano o której możemy tylko pomarzyć do tego doszła zdolna młodzież i tyle.

Nie porównuj Korony Załębiem tylko sytuacji Korony w na początku tego sezonu w stosunku do innych zespółów timobajlu i Zagłębia w stosunku do innych w 3 lidze wiosną tego roku.
August

Postprzez August 2011-10-04, 9:40 pm

Frasgment interwió z Mórinjo:
(...)
Trochę gorzej to wygląda w Sosnowcu. Tam też mieli ambicję, by budować mocny klub. Jak na razie są ogony tabeli...
- Szkoda. Tak bywa, jak się z pokorą nie podchodzi do życia, nie szanuje pewnych rzeczy. Bo jak ja byłem trenerem, jeśli chodzi o ten rok, kiedy zbudowałem drużynę po swojemu, to przegraliśmy tylko dwa mecze. U siebie nie zaznaliśmy porażki. A teraz widać, co się dzieje. Wtedy to było niedoceniane. Były nawet wyzwiska z trybun. Ubliżano mi i moim zawodnikom. No to teraz mogą sobie budować klub po swojemu. Na pewno złośliwie do tego nie podchodzę, bo bym chciał, żeby się utrzymali. Taki zespół nie zasługuje na grę w II lidze, tylko w I.

http://www.sportslaski.pl/szkoleniowiec ... ,info.html
August

Postprzez Cygan 2011-10-05, 7:11 am

August napisał(a):Frasgment interwió z Mórinjo:
(...)
Trochę gorzej to wygląda w Sosnowcu. Tam też mieli ambicję, by budować mocny klub. Jak na razie są ogony tabeli...
- Szkoda. Tak bywa, jak się z pokorą nie podchodzi do życia, nie szanuje pewnych rzeczy. Bo jak ja byłem trenerem, jeśli chodzi o ten rok, kiedy zbudowałem drużynę po swojemu, to przegraliśmy tylko dwa mecze. U siebie nie zaznaliśmy porażki. A teraz widać, co się dzieje. Wtedy to było niedoceniane. Były nawet wyzwiska z trybun. Ubliżano mi i moim zawodnikom. No to teraz mogą sobie budować klub po swojemu. Na pewno złośliwie do tego nie podchodzę, bo bym chciał, żeby się utrzymali. Taki zespół nie zasługuje na grę w II lidze, tylko w I.

http://www.sportslaski.pl/szkoleniowiec ... ,info.html

Nic tylko Pyszałkowi dać klapsa... Ciekawe co by gadał, gdyby nie miał farta w Koronie - a nasi odwrotne miejsce by mieli... Wtedy uszy po sobie..... Nic by się nie odzywał...

Poczekamy, zobaczymy.... Jemu też noga się powinie...
Narazie ma dobry skład - i rozsądnych działaczy - a u nas miał Adamczyka i kogo sprowadził? Samych nieudaczników prawie....
Cygan

Postprzez STACH PL 2011-10-07, 6:04 pm

Robi karierę tego nie można podważyć, panowie przecież jego strategia jest prosta od pierwszych minut atak a później kontrataki to samo było u nas przepraszam miało być.
STACH PL

Postprzez RUDI 2011-10-14, 12:01 pm

- Dziś łatwo jest być pierwszym szkoleniowcem, bo masz trenera od przygotowania fizycznego, od bramkarzy, czasem nawet od napastników. Twoją rolą jest głównie motywacja. Bakero tego nie potrafi. A Ojrzyński, swój chłop, charyzmatyczny, zrobił bandziorów z przypadkowej grupy piłkarzy. I za to brawa – podsumowuje Iwan.

Więcej na -http://www.weszlo.com/news/8118-Ojrzynski_vs_Bakero_czyli_papierowy_pojedynek_trenerow_ :-)
RUDI

Postprzez Adam1906 2011-10-14, 12:39 pm

RUDI napisał(a):- Dziś łatwo jest być pierwszym szkoleniowcem, bo masz trenera od przygotowania fizycznego, od bramkarzy, czasem nawet od napastników. Twoją rolą jest głównie motywacja. Bakero tego nie potrafi. A Ojrzyński, swój chłop, charyzmatyczny, zrobił bandziorów z przypadkowej grupy piłkarzy. I za to brawa – podsumowuje Iwan.

No to popatrzmy, gdzie jest Ojrzyński...
Leszek Ojrzyński (ur. 31 maja 1972 w Ciechanowie) – polski trener piłkarski, od czerwca 2011 prowadzi Koronę Kielce.

Kariera trenerska:

W 2006 roku został trenerem Znicza Pruszków, z którego po roku odszedł do Wisły Płock. W 2008 roku objął posadę pierwszego szkoleniowca Rakowa Częstochowa, z której zwolniono go 19 października 2009 roku. 15 czerwca 2010 roku Ojrzyński podpisał dwuletnią umowę z Odrą Wodzisław Śląski, z której został zwolniony pod koniec września 2010 roku. 13 października 2010 roku Ojrzyński związał się trzyletnim kontraktem z Zagłębiem Sosnowiec. 9 czerwca 2011 roku oficjalna strona Korony Kielce poinformowała, iż Ojrzyński będzie nowym szkoleniowcem klubu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Ojrzyński

...a gdzie jest Bakero
José María Bakero Escudero (ur. 11 lutego 1963 w Goizueta) – hiszpański trener piłkarski i były piłkarz, występujący na pozycji ofensywnego pomocnika. Od listopada 2010 jest trenerem Lecha Poznań.

Kariera piłkarska:

Swoją piłkarską karierę rozpoczął w klubie Real Sociedad San Sebastián w roku 1980. Po ośmiu latach gry w klubie z miasta położonego w Kraju Basków w północnej części Hiszpanii, przeniósł się za sprawą Johana Cruijffa do klubu z Katalonii – FC Barcelona. W tym klubie w latach 1988–1997 zagrał w 260 ligowych meczach, strzelając w nich 72 bramki. Zagrał w finale Ligi Mistrzów w 1992, gdzie Barcelona wygrała po dogrywce 1:0 z włoskim klubem Sampdoria Genua. Karierę piłkarską kończył w meksykańskim CD Veracruz.

W reprezentacji Hiszpanii rozegrał 30 spotkań i strzelił 7 bramek. Debiutował dnia 14 października 1987, w meczu przeciwko Austrii, wygranym przez Hiszpanię 2:0. Mecz został rozegrany w Sewilli.

Kariera trenerska:

Bakero trenerską karierę zaczął w sierpniu 1999, kiedy to w ośmiu meczach poprowadził meksykańską Pueblę. W 2005 roku pracował w drugim zespole Malagi. Z końcem sezonu rozstał się z zespołem, udało mu się jednak utrzymać drużynę w lidze. W sierpniu został dyrektorem sportowym w Realu Sociedad, ale jeszcze w trakcie sezonu został trenerem pierwszego zespołu i poprowadził go w siedmiu meczach.

W październiku 2007 wraz z Ronaldem Koemanem trafił do Valencii CF, gdzie został asystentem Holendra. Od listopada 2009 do września 2010 był trenerem Polonii Warszawa. Od 3 listopada 2010 pełni funkcję trenera Lecha Poznań, gdzie zastąpił Jacka Zielińskiego. W swoim debiucie na ławce trenerskiej poprowadził poznaniaków do zwycięstwa 3:1 nad Manchesterem City w rozgrywkach Ligi Europy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/José_Mari_Bakero

Nie wnikam, w jakich okolicznościach Ojrzyński odchodził ze Znicza Pruszków, Wisły Płock i... Zagłębia Sosnowiec ;-) Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dlatego pewnie nie będę też wnikał, co się stanie w Kielcach jak nagle Ojrzyńskiemu wyników zabraknie...
Adam1906

Postprzez maniek-75-75 2011-10-14, 1:07 pm

jeśli chodzi o obecną pracę .. to po wynikach w ekstraklasie zdecydowanie wolę patrzeć na to co z przeciętnych piłkarzy zrobił Ojrzyński niż to co robi Bakero mają budżet i "gwiazdy" w Lechu .. Lech gra póki pierwszy nie straci bramki .. co do "dokonań " to raczej nigdy dobry piłkarz nie był dobrym trenerem .. a consensus jest taki że życzę Im by jak najdłużej pracowali w swoich klubach ..pozdro
maniek-75-75

Postprzez RUDI 2011-10-14, 2:29 pm

Adam 1906 -ja to przytoczyłem jako ciekawostkę :-) wypowiedź Iwana
Ty mnie cytujesz ,a to był wycinek z artykułu na Weszło :-)
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna