August napisał(a):Póki co okres skończył się dośc mocnym akcentem. Bo porażka "leadera" Timobajla z 4-ligowcem to "K"ompromitacja.
ja tak tego nie oceniam - chłopa rozliczają z ligi, nie pucharu, więc skład był nieco - powiedzmy - odmienny...
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
August napisał(a):Póki co okres skończył się dośc mocnym akcentem. Bo porażka "leadera" Timobajla z 4-ligowcem to "K"ompromitacja.
August napisał(a): I niech mi ktoś wytłumaczy czemu facet mając, zachowując odpowednie proporcje, ma silniejszy team w 3 lidze, idłuższa przerwę zimową na przygotowania odstawia manianę, a w Kiecach po kilku zaledwie tygodniach przygotowań i osłabieniu drużyny, robi - póki co - dobry wynik.
August napisał(a):Przyjeżdżam do domu, włączam c+sport, a tam słodkie peany nt. Ojrzyńskiego, że aż mdli. Facet jest już kreowany na trenerską gwiazdę ligi. I niech mi ktoś wytłumaczy czemu facet mając, zachowując odpowednie proporcje, ma silniejszy team w 3 lidze, idłuższa przerwę zimową na przygotowania odstawia manianę, a w Kiecach po kilku zaledwie tygodniach przygotowań i osłabieniu drużyny, robi - póki co - dobry wynik.
STACH PL napisał(a):Co do silniejszego teamu to zachowując odpowiednie proporcje August przesadziłeś sam Vuković jest więcej wart niż pół naszej drużyny z tamtego sezonu do tego mają bardzo solidą obronę z Hernani i Stano o której możemy tylko pomarzyć do tego doszła zdolna młodzież i tyle.
August napisał(a):Frasgment interwió z Mórinjo:
(...)
Trochę gorzej to wygląda w Sosnowcu. Tam też mieli ambicję, by budować mocny klub. Jak na razie są ogony tabeli...
- Szkoda. Tak bywa, jak się z pokorą nie podchodzi do życia, nie szanuje pewnych rzeczy. Bo jak ja byłem trenerem, jeśli chodzi o ten rok, kiedy zbudowałem drużynę po swojemu, to przegraliśmy tylko dwa mecze. U siebie nie zaznaliśmy porażki. A teraz widać, co się dzieje. Wtedy to było niedoceniane. Były nawet wyzwiska z trybun. Ubliżano mi i moim zawodnikom. No to teraz mogą sobie budować klub po swojemu. Na pewno złośliwie do tego nie podchodzę, bo bym chciał, żeby się utrzymali. Taki zespół nie zasługuje na grę w II lidze, tylko w I.
http://www.sportslaski.pl/szkoleniowiec ... ,info.html
RUDI napisał(a):- Dziś łatwo jest być pierwszym szkoleniowcem, bo masz trenera od przygotowania fizycznego, od bramkarzy, czasem nawet od napastników. Twoją rolą jest głównie motywacja. Bakero tego nie potrafi. A Ojrzyński, swój chłop, charyzmatyczny, zrobił bandziorów z przypadkowej grupy piłkarzy. I za to brawa – podsumowuje Iwan.
Leszek Ojrzyński (ur. 31 maja 1972 w Ciechanowie) – polski trener piłkarski, od czerwca 2011 prowadzi Koronę Kielce.
Kariera trenerska:
W 2006 roku został trenerem Znicza Pruszków, z którego po roku odszedł do Wisły Płock. W 2008 roku objął posadę pierwszego szkoleniowca Rakowa Częstochowa, z której zwolniono go 19 października 2009 roku. 15 czerwca 2010 roku Ojrzyński podpisał dwuletnią umowę z Odrą Wodzisław Śląski, z której został zwolniony pod koniec września 2010 roku. 13 października 2010 roku Ojrzyński związał się trzyletnim kontraktem z Zagłębiem Sosnowiec. 9 czerwca 2011 roku oficjalna strona Korony Kielce poinformowała, iż Ojrzyński będzie nowym szkoleniowcem klubu.
José María Bakero Escudero (ur. 11 lutego 1963 w Goizueta) – hiszpański trener piłkarski i były piłkarz, występujący na pozycji ofensywnego pomocnika. Od listopada 2010 jest trenerem Lecha Poznań.
Kariera piłkarska:
Swoją piłkarską karierę rozpoczął w klubie Real Sociedad San Sebastián w roku 1980. Po ośmiu latach gry w klubie z miasta położonego w Kraju Basków w północnej części Hiszpanii, przeniósł się za sprawą Johana Cruijffa do klubu z Katalonii – FC Barcelona. W tym klubie w latach 1988–1997 zagrał w 260 ligowych meczach, strzelając w nich 72 bramki. Zagrał w finale Ligi Mistrzów w 1992, gdzie Barcelona wygrała po dogrywce 1:0 z włoskim klubem Sampdoria Genua. Karierę piłkarską kończył w meksykańskim CD Veracruz.
W reprezentacji Hiszpanii rozegrał 30 spotkań i strzelił 7 bramek. Debiutował dnia 14 października 1987, w meczu przeciwko Austrii, wygranym przez Hiszpanię 2:0. Mecz został rozegrany w Sewilli.
Kariera trenerska:
Bakero trenerską karierę zaczął w sierpniu 1999, kiedy to w ośmiu meczach poprowadził meksykańską Pueblę. W 2005 roku pracował w drugim zespole Malagi. Z końcem sezonu rozstał się z zespołem, udało mu się jednak utrzymać drużynę w lidze. W sierpniu został dyrektorem sportowym w Realu Sociedad, ale jeszcze w trakcie sezonu został trenerem pierwszego zespołu i poprowadził go w siedmiu meczach.
W październiku 2007 wraz z Ronaldem Koemanem trafił do Valencii CF, gdzie został asystentem Holendra. Od listopada 2009 do września 2010 był trenerem Polonii Warszawa. Od 3 listopada 2010 pełni funkcję trenera Lecha Poznań, gdzie zastąpił Jacka Zielińskiego. W swoim debiucie na ławce trenerskiej poprowadził poznaniaków do zwycięstwa 3:1 nad Manchesterem City w rozgrywkach Ligi Europy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack