Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2011-09-15, 1:38 pm

Niespodziewany transfer w Sosnowcu. Tym razem nie na boisko, ale jako członek sztabu szkoleniowego, w Zagłębiu pojawi się Ryszard Czerwiec. Były piłkarz sosnowieckiego klubu nie tak dawno asystentem Macieja Skorży w Wiśle Kraków.
Ryszard Czerwiec swoją piłkarską karierę rozpoczął w Victorii Jaworzno, to właśnie z tego Klubu trafił do Zagłębia Sosnowiec, gdzie rozegrał 88 spotkań, w których strzelił 18 bramek. Na przełomie lat 1989-2005 Ryszard Czerwiec rozegrał w Ekstraklasie 378 spotkań, w których strzelił 63 bramki. Aktualnie dzięki takiemu rezultatowi zajmuje 6. miejsce w klasyfikacji ligi polskiej. Ostatnio grał w lidze okręgowej, w Zgodzie Byczyna, a także LKS Poroniec Poronin. Trzeba przyznać, że na boisku prezentował się bardzo dobrze. Czerwiec grał również w reprezentacji. W biało-czerwonych barwach zliczył 28 występów.

Nowy członek naszego sztabu szkoleniowego w Wiśle Kraków pracował również jako asystent trenera Maciej Skorży, a także scout i kierownik. - Mam nadzieję, że w sztabie szkoleniowym przyda się osoba, która popatrzy z innej strony i w jakimś stopniu pomoże. W Sosnowcu jest młody zespół i musi udźwignąć ciężar najbliższych spotkań - przekazał trener Czerwiec.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... a,1,4,4759
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez alisamyyen 2011-09-15, 8:42 pm

Podejrzewam że Drzymont pomimo zaległości treningowych i tak byłby wzmocnieniem.Ale powrót Ryszarda Czerwca " na stare smieci" to niespodzianka.Myśle że jego doświadczenie napewno się przyda.
alisamyyen

Postprzez August 2011-09-16, 9:59 am

Przyznam, że nie bardzo wierzę w powrót Drzymonta. Chyba, że facet nie znajdzie nic teraz i przeczeka w Sosnowcu do końca rundy. Bardziej realne może być pozyskanie tego całego Mójty. A co do Czerwca, cóż. Nie bardzo wiem jakie są jego osiągnięcia i opinie na temat jego pracy w Szczakowicance i Wiśle. Mam sentyment do chłopa, zwłaszcza za jego przepiękną bramkę strzeloną Jankowskiemu z Lecha na 2-2, ale nie zapominajmy, że formalnie też jest zamieszany w korupcję co chluby nam nie przynosi.

PS. Choć z drugiej strony chłop miałby szansę zrehabiltowac się za wypowiedzi z tego wywiadu sprzed paru lat dla GW:
(...)
Jest Pan kibicem Zagłębia Sosnowiec?

- Czy kibicem, to nie wiem. Mam do Zagłębia ogromny sentyment. Lecha traktuję jako największe życiowe wyzwanie. Przychodzę do Poznania z Korony Kielce, która jest klubem dobrym, nawet bardzo dobrym. Lech jednak jest klubem wielkim, jak na polskie warunki. Zamieniam więc bardzo dobre na wielkie. Z zawodowego punktu widzenia to świetna sprawa.

(...)
Pamiętam, że w powszechnym odczuciu chłop się wyparł
August

Postprzez pelepapa 2011-09-16, 1:43 pm

w porownaniu do "prawilnych" czuje chociaz sentyment do Zaglebia, mimo ze zagrał tu tylko 3 sezony

a wracając do tematu ciekawi mnie jego rola w Zaglebiu, moze znowu wroci opcja krakowska i wypozyczanie młodych z Wisły , skoro nasi juniorzy sie nie sprawdzaja
pelepapa

Postprzez STACH PL 2011-09-16, 9:52 pm

pelepapa napisał(a):w porownaniu do "prawilnych" czuje chociaz sentyment do Zaglebia, mimo ze zagrał tu tylko 3 sezony

a wracając do tematu ciekawi mnie jego rola w Zaglebiu, moze znowu wroci opcja krakowska i wypozyczanie młodych z Wisły , skoro nasi juniorzy sie nie sprawdzaja

Na pewno nie przychodzi nas wydoić z kasy jak inni bo jej nie mamy co wie już cała Polska.Chłop zjadł zęby na piłce ma kontakty więc może się przyda.Co do opcji krakowskiej czemu nie. Nie obraził bym się jakby nam wypożyczyli takiego Małeckiego II
STACH PL

Postprzez adamos_6 2011-09-17, 12:00 pm

teraz przyda sie nam kazdy, nawet jesli taki Drzymont mialby przyjsc na 5 spotkan to on sobie pogra a u nas nie bedzie gorzej niz bylo
czerwiec - fajnie, nie ma fajerwerkow ale tez ruch bardziej do przodu niz w tyl
adamos_6

Postprzez August 2011-09-21, 1:43 pm

I jak tam "Dźimi" ? Jakoś niec nie słychać aby chłop chciał pomóc Zagłębiu. Innego klubu też - póki co sobie nie znalazł. O tym drugim obrońcy co grał w Czechach też cicho.
August

Postprzez adamos_6 2011-09-21, 5:45 pm

ten drugi mial zdaje sie wrocic do czech sie rozliczyc z dotychczasowym pracodawca, a o marcinie faktycznie sluch zaginal
adamos_6

Postprzez adamos_6 2011-09-23, 8:48 pm

Do klubu dotarł certyfikat Adama Mójty i 25-letni obrońca będzie mógł wystąpić już w sobotnim meczu z Chojniczanką Chojnice.

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/aktual ... lebiu.html
adamos_6

Postprzez MrCricket 2011-09-23, 9:06 pm

adamos_6 napisał(a):Do klubu dotarł certyfikat Adama Mójty i 25-letni obrońca będzie mógł wystąpić już w sobotnim meczu z Chojniczanką Chojnice.

Jakie chore układy muszą panować w polskiej piłce skoro ważny zawodnik drużyny, która awansowała do czeskiej ekstraklasy przychodzi do ostatniej drużyny 2 ligi polskiej (czyli trzeciej). Wiadomo też przecież, że czeska piłka jest wyżej ceniona od naszej.
MrCricket

Postprzez pyla 2011-09-23, 9:24 pm

MrCricket napisał(a):
adamos_6 napisał(a):Do klubu dotarł certyfikat Adama Mójty i 25-letni obrońca będzie mógł wystąpić już w sobotnim meczu z Chojniczanką Chojnice.

Jakie chore układy muszą panować w polskiej piłce skoro ważny zawodnik drużyny, która awansowała do czeskiej ekstraklasy przychodzi do ostatniej drużyny 2 ligi polskiej (czyli trzeciej). Wiadomo też przecież, że czeska piłka jest wyżej ceniona od naszej.

Chyba miałeś na myśli układy w Czeskiej piłce bo tam Mójcie nie płacili ? Chyba ze coś żle kumam ?
pyla

Postprzez wojtas sc 2011-10-04, 8:55 pm

jeszcze mam taką cicha nadzieje ze wrócą pajączek i dżimi
i będzie ok
wojtas sc

Postprzez Lars 2011-10-17, 3:21 pm

Adam Mójta to w ostatnich meczach kluczowy piłkarz drugoligowca z Sosnowca. W czterech spotkaniach zaliczył cztery asysty przy bramkach kolegów
Lewy obrońca grał ostatnio w Viktorii Żiżkow. Długo były problemy z potwierdzeniem go do gry. Zdenerwowany zawodnik pojechał nawet do Czech, by odzyskać swój certyfikat. - Cieszę się, że mogę pomóc. Jestem wdzięczny prezesowi, że przygarnął mnie na dwa dni przed zamknięciem okna transferowego - mówi 25-letni Mójta. W klubie zdają sobie sprawę, że umiejętności obrońcy spokojnie pozwolą mu na grę w wyższej lidze i prawdopodobnie po zakończeniu rundy jesiennej Mójta pożegna się z Sosnowcem.

Źródło: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... arnal.html

Takie wiadomości są nie do przyjęcia. Mamy 4-5 zawodników, którzy mogą pociągnąć ten zespół, aby udało się Zagłębiu utrzymać. Prawdopodobnie bez żalu pozbędziemy się jednego z nich, a wtedy to już nawet Murinho w duecie z Sir Fergusonem nie utrzymali by takiej drużyny w tej lidze.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Adam1906 2011-10-17, 4:02 pm

Lars napisał(a):(...) W klubie zdają sobie sprawę, że umiejętności obrońcy spokojnie pozwolą mu na grę w wyższej lidze i prawdopodobnie po zakończeniu rundy jesiennej Mójta pożegna się z Sosnowcem (...)

Takie wiadomości są nie do przyjęcia. Mamy 4-5 zawodników, którzy mogą pociągnąć ten zespół, aby udało się Zagłębiu utrzymać. Prawdopodobnie bez żalu pozbędziemy się jednego z nich, a wtedy to już nawet Murinho w duecie z Sir Fergusonem nie utrzymali by takiej drużyny w tej lidze.

I to niestety jest prawda :kiepsko: Swoją drogą czy może mnie ktoś oświecić, na jakich warunkach transferowych przyszedł do nas Adam Mójta ?
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-10-17, 4:53 pm

Ale panike siejecie - zostało kilka spotkan do rozegrania - KONIEC RUNDY i wówczas
mysle sobie iz wyzdrowieje Wijas noi oczywiscie jakies zmiany w składzie beda
a moze Pająk do nas wróci - jestem przekonany iz troche za wczesnie na gdybanie
mysle ze zakonczymy runde wyzej niz strefa spadkowa.
pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna