Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez patrios91 2011-09-18, 11:01 am

KalF92 napisał(a):patrios91, Mam nadzieję że Skomentujesz frekwencję na przyszłotygodniowym meczu:)
Co do starań to ufam że "fanatycy" Zagłębia z kresowej nie ustaną w swoich działaniach i dzielnie będą czepiać się wszystkiego na forum,dzięki czemu ostatecznie zwyciężą w sporze i pokażą swoje możliwości organizacyjne:)

Nie...beda sie smiac jak podroba upadnie i przestanie zarabiac na cudzym nieszczesciu co jest jej glownym celem ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez pyla 2011-09-18, 11:44 am

KalF92 napisał(a):patrios91, Mam nadzieję że Skomentujesz frekwencję na przyszłotygodniowym meczu:)
Co do starań to ufam że "fanatycy" Zagłębia z kresowej nie ustaną w swoich działaniach i dzielnie będą czepiać się wszystkiego na forum,dzięki czemu ostatecznie zwyciężą w sporze i pokażą swoje możliwości organizacyjne:)

A czym wczorajszy mecz podpadł ze jedynie słuszni kibice totalnie go olali ? Tak prawde powiedziawszy to wcale im się nie dziwie bo oglądać taki poziom pilki to prawdziwe wyzwanie. Przyszło tygodniowego meczu nie będe komentował bo się na niego nie wybieram a wczoraj bylem z ciekawosci jako tzw. piknik / sobota ,ciepło, wolny czas/ pierwszy i ostatni raz wrażenia zostawie bez komentarza :redface:
pyla

Postprzez KalF92 2011-09-18, 2:14 pm

patrios91, Nie podoba mi się ton dyskusji bo nie wypada życzyć komuś najgorszego, ale cóż skoro już nadałeś tej dyskusji taki ton,ok.. Z dwóch Zagłębi to to z Kresowej jest na krawędzi upadku to ono ma olbrzymie długi i ostatnie miejsce w tabeli . Natomiast Zagłębie 1906, ma fotel lidera, zero zadłużenia i zaplecze kibicowskie.
pyla,
Jeśli komuś nie podoba się frekwencja..trudno.. całe szczęście że na kresowej wypełniany jest cały stadion, a o bilety ludzie wręcz się biją:) uczepiliście się jednego meczu z gorszą frekwencją i raduje Was to niesamowicie, co ciekawe na Ludowym szału nie ma więc nie ma z czego się cieszyć..
Powodów niższej frekwencji znajdzie się pare,ale po co je wymieniać skoro Wy wszystko wiecie najlepiej.. Szkoda tylko że jedyne co robicie to narzekacie na forum i wytykacie wszystkim niepowodzenia... Co robicie dla dobra Zagłębia? NO Co? hejtujecie na forum? Uświadamiam: tak nie pomożecie nikomu:)
KalF92

Postprzez k1962 2011-09-18, 2:38 pm

pyla napisał(a):A czym wczorajszy mecz podpadł ze jedynie słuszni kibice totalnie go olali ?

Wyjazd "na PSV" oraz 1/2 mistrzostw europy w siatke miały niewątpliwy wpływ na frekwencje.
Poza tym niektórym się wydaje, że na mecze chodza same zmanipulowane dzieci itd. Skoro byłeś wczoraj to pewnie widziałeś te dziesiątki osob w wieku emerytalnym. Oni pewnie też sa zmanipulowani i cgodziliby na giekse? :lol: :lol:
k1962

Postprzez STACH PL 2011-09-18, 2:56 pm

Byłem widziałem zobaczyłem wniosek mam jeden staczamy się w każdej lidze hokej również coraz gorzej panowie się dzieje.
STACH PL

Postprzez lopez 2011-09-18, 4:19 pm

nawet szkoda pisać wszystko idzie na dno i przykro stwierdzam że my kibice też kiedyś byliśmy jedną wielką pieścią a teraz !!!odpowiedzcie sobie sami brat bratu wilkiem
lopez

Postprzez Cygan 2011-09-19, 7:19 am

To mój jeden z niewielu i raczej ostatni wpis na temat Z 1906 S - chłopaki, spójrzcie prawdzie w oczy - jesteście tylko narzędziem kilku osób w walce o inne cele niż Wam się wydaje....
Cygan

Postprzez August 2011-09-19, 7:43 am

Martwi mnie cisza zarówno wokół sprawy przejęcie przez Miasto akcji jak i kwestii związancy z pomocą finansową dla klubu. Być może jakieś rozmowy z KK, a być może i z Szatanem się toczą, a "byznesmeni" robią jakieś trudności.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Pyotreck 2011-09-19, 8:35 am

Cygan napisał(a):

To mój jeden z niewielu i raczej ostatni wpis na temat Z 1906 S - chłopaki, spójrzcie prawdzie w oczy - jesteście tylko narzędziem kilku osób w walce o inne cele niż Wam się wydaje....

Trzymamy za słowo, że to ostatni Twój wpis. Chłopaki napewno przejrzą na oczy bo w końcu ich uświadomiłeś że są narzędziem w rękach kilku osób w walce o inne cele niż im się wydaje. :)
Pyotreck

Postprzez KalF92 2011-09-19, 10:58 am

August napisał(a):Martwi mnie cisza zarówno wokół sprawy przejęcie przez Miasto akcji jak i kwestii związancy z pomocą finansową dla klubu. Być może jakieś rozmowy z KK, a być może i z Szatanem się toczą, a "byznesmeni" robią jakieś trudności.

Ja raczej myślę że po prostu nic nie robią, miasto cieszy się że jest w okół tematu cisza bo nie wychodzi nieudolne w zarządzaniu, a pomóc też im się nie uśmiecha bo w klub utopiono już zbyt wiele pieniędzy..
To przykre,ale pewnie prawdziwe..wszyscy olali ratowanie tego klubu, obym się mylił.
KalF92

Postprzez PawełK 2011-09-19, 11:35 am

KalF92 napisał(a):
August napisał(a):Martwi mnie cisza zarówno wokół sprawy przejęcie przez Miasto akcji jak i kwestii związancy z pomocą finansową dla klubu. Być może jakieś rozmowy z KK, a być może i z Szatanem się toczą, a "byznesmeni" robią jakieś trudności.

Ja raczej myślę że po prostu nic nie robią, miasto cieszy się że jest w okół tematu cisza bo nie wychodzi nieudolne w zarządzaniu, a pomóc też im się nie uśmiecha bo w klub utopiono już zbyt wiele pieniędzy..
To przykre,ale pewnie prawdziwe..wszyscy olali ratowanie tego klubu, obym się mylił.

Sprawa powinna być załatwiona 1 września. To znaczy informacja o przejęciu pakietu akcji od ów współwłaścicieli, bo procedury pewnie trwają. Kolejny raz wychodzi jakim to gwarantem jest miasto. Z informacji medialnych wiedzieliśmy, że jeżeli do dnia 31 sierpnia br. nie zostanie uregulowana część dokapitalizowania klubu przez posiadaczy 51% akcji (kwota około 1 mln zł) to są dwa wyjścia. Albo miasto przejmuje akcje albo... wyciąga z klubu swoją wpłaconą część. Wiadomym jest, że drugiej opcji raczej nie ma, bo to świadczyłoby o końcu klubu. Powstaje zatem pytanie dlaczego wszystkie akcje nie są jeszcze w posiadaniu miasta? Jakie to trudności mogą robić "byznesmeni" skoro na coś konkretnego się umówili? Wychodzi na to, że albo ktoś robi wodę z mózgu kibicom, albo "gwarant" tak do dupy tą umowę spisał... Dla mnie to kolejny strzał we własną stopę ze strony miasta.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-09-19, 12:18 pm

PawełK napisał(a):Powstaje zatem pytanie dlaczego wszystkie akcje nie są jeszcze w posiadaniu miasta? Jakie to trudności mogą robić "byznesmeni" skoro na coś konkretnego się umówili?

Mogą stawiać jakieś warunki finansowe. O ile też pamiętam to było podejrzenie, że akcje nie zostały zapłacone przez KK natomiast Sz i tak ich nie che. To kuriozalna sytuacja.
PawełK napisał(a):Wychodzi na to, że albo ktoś robi wodę z mózgu kibicom, albo "gwarant" tak do dupy tą umowę spisał... Dla mnie to kolejny strzał we własną stopę ze strony miasta.

Może. Albo to, że Miasto jest merytorycznie "cienkie" na te sprawy.
August

Postprzez PawełK 2011-09-19, 1:04 pm

To jeżeli dalej nie jest wiadomo czyje są te akcje, to są jakieś jaja. Tak jak pisałem wyżej, widząc "zapał" miasta w tym temacie nasuwa się wniosek, że mają klub w dupie bo czas akurat działa tu na niekorzyść.
PawełK
pyszałek

Postprzez Cygan 2011-09-19, 1:20 pm

Pyotreck napisał(a):
Cygan napisał(a):

Trzymamy za słowo, że to ostatni Twój wpis. Chłopaki napewno przejrzą na oczy bo w końcu ich uświadomiłeś że są narzędziem w rękach kilku osób w walce o inne cele niż im się wydaje. :)

Pożyjemy, zobaczymy..... Wspomnicie moje słowa....
Ostatnio edytowano 2011-09-20, 2:53 pm przez Cygan, łącznie edytowano 1 raz
Cygan

Postprzez August 2011-09-19, 1:53 pm

PawełK napisał(a):To jeżeli dalej nie jest wiadomo czyje są te akcje, to są jakieś jaja. Tak jak pisałem wyżej, widząc "zapał" miasta w tym temacie nasuwa się wniosek, że mają klub w dupie bo czas akurat działa tu na niekorzyść.

Jaja to są co najmniej od czasu pozbycia się akcji przez Włochów. Jakby Miasto nie miało klubnu w dupie to by wtedy klub przejęło. Tego chcieli Włosi. A teraz, cóż, Górski już dawno udowodnił, że na sporcie w Sosnowcu mu nie zależy. Za jego czasów sport wyczynowy w mieście jest w stanie agonalnym.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników